Hades – רשמים ראשונים מגישה מוקדמת

Hades נותן לכם את האפשרות להמרות את פיו של אל המוות ולא לצאת מזה בחיים

מפתחת משחקי האינדי הוותיקה, Supergiant Games, השיקה לאחרונה את משחק הפעולה-תפקידים-רוגלייק החדש בפיתוחה, Hades, במסגרת גישה מוקדמת. בתור אדם אמיץ יצאתי לתהומות השאול כדי לבדוק האם הוא מצליח להשתוות למשחקים הקודמים של החברה והאם כדאי בכלל לקנות משחק שעדיין נמצא בפיתוח?

Hades מכניס אתכם לנעליו של זגראוס, איש צעיר שכלוא במעמקי השאול. זגראוס שלנו לא רוצה לבלות לנצח במקום משעמם כמו הגיהינום, אז הוא ממרה את פיו של אביו, האדס שליט העולם התחתון ואל המתים ויוצא למסע כדי לברוח משם. בנקודה הזאת המשחק מתחיל להיות ממש מעניין. בכל פעם שזגראוס נכשל במשימתו ומת, הוא חוזר לארמונו של האדס וצריך להתחיל מההתחלה. בזמן נסיונות הבריחה שלו זגראוס יפגוש אלים רבים שינסו לסייע לו, בראש ובראשונה דודיו, פוסידון וזאוס. האדס עצמו לא כל כך מרוצה מהמעורבות של אחיו בנסיונות הבריחה של בנו ומרבה להזהיר אותו מאופיים הגחמני של האלים, המפזרים הבטחות שאינם מתכוונים לקיים. למרות הפצרותיו של אביו, זגראוס עצמו לא יוותר עד אשר יצליח לברוח מהשאול.

כל המלודרמה היוונית זאת מועברת לשחקן באמצעות דיאלוגים מעניינים במיוחד, ביחד עם האנימציה והעיצוב המרשים של הדמויות השונות, שמזכיר במיוחד את זה של סדרת משחקי התפקידים היפנית Persona. גם סביבות המשחק השונות של המשחק מעוצבות להפליא, במיוחד ארמונו של האדס. המשחק עצמו די אלים במיוחד בהשוואה למשחקים הקודמים של החברה. הניגודיות הזאת, בין סגנון האנימציה הכמעט ילדותי לאלימות תואמים מאוד את אופיו של הסיפור, שמצד אחד נוגע במיתולוגיה היוונית ומצד שני מציג לנו צד לא נעים של יחסים משפחתיים.

Hades

הסיפור פה באמת נחמד אבל צריך להבין שהחלק הארי של המשחק הוא מערכת הקרב ולולאת המשחקיות המרכזית, מותו של זגראוס, חזרתו לארמונו של האדס ויציאה מחדש למסע ברחבי השאול. המשחק עצמו מאתגר במיוחד, אך הוא מספק הנאה צרופה וטהורה. בגרסת הגישה המוקדמת יעמדו לרשותכם ארבעה נשקים שונים ומגוונים, כל אחד בעל סגנון לחימה ייחודי. במהלך המסע שלכם תוכלו לקבלת את ברכת האלים בדמות יכולת מיוחדת, בה תוכלו להשתמש עד מותו של זגראוס. מעבר לנשקים ולברכות האלים לרשותו של זגראוס עומדות גם יכולת התחמקות ומתקפה מיוחדת, מעין קריסטל שטני אותו הוא יכול לזרוק על אויבים. על פניה המתקפה הזאת נראית די סתמית, אבל לאחר שזרקתם אותו הוא נשאר אצל האויב ותצטרכו לתקוף אותו כדי להשיג אותו בחזרה. חלק מהברכות שתקבלו מהאלים יאפשרו לכם גם לשנות את היכולות האלה. תוכלו למשל לקבל כמה קריסטלים שטניים או לשדרג את ההתחמקות שלכם כך שבכל פעם שתתחמקו בקרבת אויב מכת ברק תפגע בו.

במהלך המסע שלכם תפגשו את כארון, משיט הנשמות האבודות, שמתפקד כאן בתור סוחר ממנו תוכלו לקנות דברים שיעזרו לכם במהלך המסע. בדומה לברכות האלים גם אלה יעלמו ברגע שתמותו.

Hades

כפי שכבר ציינתי, המוות משחק חלק מאוד מרכזי במשחק. בכל פעם שתמותו תחזרו לארמונו של האדס, שם תוכלו לשחוח עם נשמות תועות או עם האלים ניקס והיפנוס. השיחות האלה יחזקו את מערכת היחסים שלכם עם אותן הדמויות, שבסופו של דבר גם יתנו לכם שדרוגים קבועים שלא יאבדו כשתמותו. דרך נוספות להשיג שדרוגים היא באמצעות מראת הלילה, מתנה מניקס, שנותנת לכם את האפשרות להמיר כדורי אפלה, מטבע מיוחד שמשיגים במהלך השלבים השונים, תמורת שדרוג לחיים.

Hades צפוי להישאר בגישה מוקדמת למשך שארית פיתוחו, שמוערך על ידי המפתחים בכשנה עד שנה וחצי. יש לציין שכרגע הוא זמין רק למחשב האישי ורק דרך החנות של Epic. לא שיחקתי הרבה משחקים במסגרת גישה מוקדמת, אבל Hades הוא בהחלט השלם והמלוטש ביותר מביניהם, מבחינתי את המשחק הזה כבר עכשיו משתלם לקנות.

אודות דניאל לניאדו

במקור מרעננה, כיום מירושלים. סטודנט לביולוגיה, חובב סרטים ומשחקים מושבע.

השאר\י תגובה