ביקורת בונה

ביקורת בונה – חמישה דברים שאני רוצה לראות ב-"זה: חלק 2" | It: Chapter 2

"זה: חלק 2" קרב ובא. מה הוא יביא איתו? הנה מה שאני רוצה לראות בסרט

לרגל עלייתו לאקרנים של "זה: חלק 2" בסופ"ש הקרוב, החלטתי להקים לתחייה את הפינה שלי, "ביקורת בונה", כדי לספר לכם על חמישה דברים שאני רוצה לראות בהמשך לסרט האימה המצליח ביותר בכל הזמנים. רובם מבוססים על דברים שהופיעו בחלק השני של הרומן עליו מבוסס הסרט, לכן ראוי להזהיר אתכם מפני ספוילרים פוטנציאליים ל-"זה: חלק 2".

העיירה דרי

אחד החלקים המעניינים ביותר הן ברומן והן בסרט הוא ההיסטוריה של מקום ההתרחשות, העיירה דרי שבמדינת מיין. עיירה זו משתנה ללא הרף ונרדפת על ידי אירועים טרגיים במשך זמן רב וארוך – כולם בהתאם לרצונו של "זה". כשכל המפסידנים חוזרים לעיר 27 שנה אחרי שניצחו את הליצן בפעם הראשונה, הם מוצאים הרבה דברים שהם לא מכירים בביתם הישן. אני משתוקק לראות איך הסרט הולך לעמוד על ההבדלים הללו ולצלול עמוק יותר להיסטוריה של העיר הרדופה הזו.

הנרי באוורס

הנרי באוורס, הבריון המצוי של העיירה המנומנמת דרי, הופיע בסרט הראשון בתור נבל משני, בסופו הוא נופל אל באר וגורלו נותר לא ידוע. בחלק השני של הספר באוורס חוזר לסרט בתור משרתו של "זה", בורח מבית חולים פסיכיאטרי ומנסה לרצוח את גיבוריו. ניקולס המילטון שיחק את הנרי בצורה מושלמת בסרט הראשון, ואני לא מקווה לראות איך היוצרים יתמודדו עם התפתחותה של הדמות בסרט השני.

דגש חזק יותר על המיתולוגיה של סטיבן קינג

מבין הדברים שציינתי ברשימה הזאת, הדבר שיש לו את הסיכוי הקטן ביותר להופיע בסרט ההמשך הוא מתן דגש חזק יותר על המיתולוגיה של הסופר סטיבן קינג, שכתב את הרומן עליו מבוסס הספר. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהבמאי והתסריטאים מנסים לגרום לשני הסרטים לעמוד בפני עצמם, בעוד שהספר הוא חלק מיקום ספרותי שלם שבמרכזו עומדת סדרת "המגדל האפל". על כל פנים הייתי שמח לראות בסרט ההמשך את סיפור המקור של "זה", יריבו המושבע הצב הענק מתורין ובריאתו של היקום כפי שהוא מסופר בספרים של קינג.

יותר צורות של "זה"

לכל אורך הרומן של סטיבן קינג "זה" לובש מספר רב מאוד של צורות, מהליצן המפחיד פניוויז שכולנו מכירים ועד המצורע מטריד. חלק מהצורות הופיעו בסרט הראשון וחלקן לא. אני מקווה שבסרט ההמשך יופיעו צורות נוספות של היצור. חשובות מכל הן שתי צורות ספציפיות – צורת העכביש שלו והצורה האמיתית שלו, "The Deadlights", אור כתום על טבעי שהופיע לזמן קצרצר בסופו של הסרט הקודם וגורם לאנשים לאבד את העשתונות או להפוך למשותקים.

אימה קוסמית

בהמשך לשני הדברים הקודמים, אני רוצה לראות דגש חזק יותר בסרט על אימה קוסמית, תת-ז'אנר של אימה שעוסק בנסיונם חסר התוחלת של בני האדם מסוימים להבין את מקור היקום והחיים, מה שבדרך כלל מובילים למפגשים עם יצורים על-ממדים שהם לא מסוגלים לתפוס. התוצאה של המפגש הזה היא בדרך כלל אובדן השפיות ומוות בטרם עת, אך לפעמים הגיבורים מצליחים לשרוד תוך תשלום של מחיר אישי יקר. בהחלט אפשר לסווג את החלק השני של הספר כאימה קוסמית, אני מקווה שזה מה שיקרה גם בסרט ההמשך.

אם אתם רוצים לדעת מה אני חשבתי על הסרט הראשון, "זה", תוכלו לקרוא את הביקורת שפורסמה באתר זה בקישור כאן. את הביקורת שלי על סרט ההמשך תוכלו לקרוא כאן במהלך השבוע הקרוב. לרשומה הקודמת שלי ב-"ביקורת בונה" היכנסו לקישור כאן.

אודות דניאל לניאדו

במקור מרעננה, כיום מירושלים. סטודנט לביולוגיה, חובב סרטים ומשחקים מושבע.

השאר\י תגובה