Diablo 3 Eternal Collection

חוזרים לשאול – סיקור המשחק Diablo 3: Eternal Collection

בזמן האחרון, הקונסולה האחרונה והאהודה של Nintendo, ה-Switch, קיבלה לא מעט גרסות חדשות למשחקים חדשים ולא כל-כך חדשים, שכבר הופיעו בקונסולות אחרות של Nintendo, במחשב האישי, בקונסולות אחרות, ואפילו בטלפונים חכמים. רק באוקטובר קיבלנו את Valkyria Chronicles, Dark Souls: Remastered, Syberia 3, The World Ends with You: Final Remix ועוד משחקים רבים אחרים, ועם כל אחד מאלה מגיעה התרגשות מטורפת ממעריצי המשחקים. אבל, לא ראינו בזמן האחרון התלהבות כזאת גדולה, גם מ-Nintendo עצמה וגם מהמוני מעריצים שונים, להגעתו של Diablo 3: Eternal Collection, משחק התפקידים המפורסם של Blizzard, אל ה-Switch, עם כל ההרחבות ושלל הפתעות.

בדומה ל-Dark Souls: Remastered, גרסה זו של המשחק מגיעה כמה חודשים לאחר השחרור המקורי של הגרסה על שאר הקונסולות, ומציגה מאפיינים מיוחדים שאפשר למצוא רק ב-Switch, אך המלהיב ביותר מבין כל המאפיינים הללו, שאינו זמין ב-Dark Souls: Remastered, הוא האפשרות החדשה לשחק ביחד עם חבריכם על אותו המסך, כשאתם אך ורק עם החבילה הבסיסית של הקונסולה – שני ג'ויקונים והקונסולה/טאבלט/איך שלא תקראו לזה.

אחרי שיצא לי לבלות לא מעט שעות על המשחק, גם בנוחות הבית שלי כשהוא מחובר ל-Dock, וגם בדרכים, אני חייב להגיד שמדובר במאפיין הטוב ביותר של הגרסה על הקונסולה. האפשרות לשחק עם חבר במהלך נסיעה ברכבת, ביקור בית, או סתם אחרי שישבתם במסעדה והחלטתם לנצל את השולחן שלכם לעוד כמה דקות של משחק, היא בונוס שרק ה-Switch יכול לתת לכם. כל פעם שתשחקו עם חבר אחר תצטרכו להוסיף את החשבון שלו למערכת שלכם, או להשתמש בחשבון קיים. לכל חשבון על ה-Switch תוכלו לשייך עד ל-15 דמויות שונות(!), מספר מטורף שלא רק יאפשר לכם לסיים את המשחק מספר כמעט אינסופי של פעמים עם שילובים שונים בכל פעם, אלא גם יאפשר לכם להתנסות לפחות פעמיים בכל אחת מדמויות המשחק השונות. כמובן שה-Co-Op לא מוגבל אך ורק לקונסולה אחת, תוכלו גם לשחק עם מספר חברים כאשר כל אחד משחק בקונסולה שלו כשאתם אחד ליד השני, או כששניים על קונסולה אחת ושניים על קונסולה שניה, או בכלל ברשת בשימוש בשירות ה-Nintendo Switch Online.

diablo_3_eternal_collection_screenshot_5_

גרסה זו של המשחק גם מאפשרת לכם להשתמש ב-amiibo Portal, חפץ חדש שיאפשר לכם להשתמש בבובת amiibo פעם ביום כדי לזמן מספר מפלצות שמותאמות לזהות הבובה שהפעלתם. לדוגמה, אם השתמשתם ב-Charizard, תזמנו מספר מפלצות שעולות באש ויעניקו לכם לא מעט חפצים מעניינים וגם תוספת נחמדה של XP. ה-amiibo Portal כן מיוחד לגמרי לגרסה זו של ה-Switch, אבל חוץ מכמה הפעמים שניסיתי לראות מה קורה אם אני אשתמש בכל אחת מבובות האוסף המיניאטורי שלי, אני לא חושב שהשתמשתי בו יותר מדי. מי שכבר יש ברשותו אוסף משמעותי של amiibo בוודאי יוכל להנות מבונוס חדש, נחמד ומעניין בכל יום למשך שנה שלמה.

אלו שהזמינו את המשחק ל-Switch בהזמנה מוקדמת גם קיבלו חבילת חפצים קוסמטיים מסדרת The Legend of Zelda, יחד עם transmogrify (האפשרות לשנות את המראה של חפץ מסויים אך לשמור על היכולות שלו)  מיוחד לשריון שלכם שיגרום לכם להראות כמו Gananodorf, פורטרייט מיוחד לדמות שלכם בעיצוב ה-Triforce, כנפי Echoes of the Mask וחיית מחמד בצורת תרנגול ה-Cuco מהסדרה. כל אלו תוספות נחמדות לגרסה המיוחדת, אבל לא מדובר בדבר שיגרום לי להגיד לכם לרוץ עכשיו ולהזמין את המשחק מראש, בנוסף לכך שאת ה-Transmog המלא של Ganandorf תוכלו להשיג רק מאוחר יותר במשחק, לאחר שהשגתם כ-250 אלף מטבעות כדי להשיג את כל חלקי השריון הנחוצים.

Diablo-3-Switch_08-16-18

ההרחבות The Reaper of Souls ו-Rise of the Necromancer יחד עם כל התוכן החינמי שהגיע בעדכונים במהלך חייו של המשחק, שהחלו עוד ב-2012, פתוחים לכם החל מהרגע שהחלטתם לפתוח את אריזת המשחק. זה כולל את כל הדמויות החדשות, מספר דברים קוסמטיים שתקבלו לכל דמות שתפתחו, מצב ה-Seasonal ואת מצב ה-Adventure. בנוסף, המשחק מאפשר לכם להתאים אישית את מסך המשחק – לדוגמה, תוכלו להוסיף מדי חיים על האויבים ועליכם, להסיר את מספרי הנזק ולהשאיר רק את הנזק הקריטי שאתם עושים, להסתיר את המפה הקטנה ועוד אפשרויות שניתן להדליק ולכבות. שתי אפשרויות שהיו חסרות לי היו האפשרות לשנות את גודל הטקסט המופיע על המסך, שיכול להיות מאוד בעייתי כשמשחקים עם מספר אנשים על המסך הקטן של הקונסולה, והאפשרות להוסיף כתוביות לספרים שניתן למצוא במהלך המשחק, רק כדי להישאר מעודכנים בהיסטוריה המדומה של העולם העשיר של Diablo, גם כש-20 שדים מפוצצים אתכם עם שלל קסמים מכל כיוון.

התפריטים עצמם גם לוקים קצת בחסר והרגישו מאוד מסורבלים במהלך השעות הראשונות של המשחק, ואפילו מצאתי את עצמי מתבלבל במהלך חיפושים אחר פונקציה אחת קטנה עם (שוב), טקסטים מאוד קטנים ביחס למסך הקטן של הקונסולה, גם לאחר 10 שעות. אם כבר בתפריטים עסקינן, בזמן משחק עם חברים על אותה הקונסולה, לכל שחקן יש תפריט משלו שעוצר לגמרי את המשחק עד שהוא נסגר, כלומר, אם אני ארצה לשנות את היכולות המיוחדות שלי, ועל הדרך להוסיף כמה יהלומים ואבנים יקרות אחרות לשריון שלי, מי שמשחק איתי יצטרך לחכות עד שאסיים כדי לעשות את אותו הדבר, מה שהופך למתסכל מאוד כשמשחקים עם עוד שלושה שחקנים אחרים, גם על המסך הגדול.

diablo-iii-eternal-collection-571013.16

מבחינת הגרפיקה, בשל הכוח המוגבל (יחסית) של ה-Switch כן ניתן להבחין בירידה משמעותית בגרפיקה, שמגיעה, אמנם לעיתים רחוקות וברגעים בהם יש עשרות אויבים על המסך, למצב שבו מודלים בעולם המשחק הופכים לשטוחים לגמרי כדי לחסוך בכוח עיבוד. החוויה הגרפית במצב הנייד כן חלשה יחסית לשאר הגרסאות של המשחק, וכמובן שעדיף לשחק על המסך הגדול בבית, אבל מאפשרת לקונסולה לשרוד בערך 3 שעות שלמות של משחק על טעינה מלאה, הישג שלא הרבה משחקים גדולים על ה-Switch יכולים להתגאות בו.

לסיכום, מדובר בגרסה חזקה וטובה של המשחק, עם תוספות מיוחדות, ולראשונה באפשרות ניידת, אך עם לא מעט בעיות שאני מאוד מקווה שיעודכנו לאחר שהמשחק יצא לשוק רשמית ב-2 בנובמבר.

אודות לידור כלפון

בן 20, עורך גיימינג ראשי באתר. משתדל לשחק בהכל מהכל ובעיקר בכל מה שקשור למחשב האישי ול-Nintendo. לא יכול בלי טיפת YouTube על הבוקר וחי בעולם הגיימינג והחומרה כמעט כל חיי.

השאר\י תגובה