Game-On! 2016 – היינו, וחזרנו לספר

כנס Game-On!

כנס Game-On! 2016, השלישי במספר, נערך ממש לא מזמן בדצמבר של השנה שעברה, ואירח המוני גיימרים, חובבי קומיקס וקולנוע. המוני האנשים הגיעו מכל הארץ אל מרכז הסינימה סיטי שבראשון לציון, ליומיים ארוכים של תוכן והנאה. וכמובן שגם צוות האתר המסור שלנו הגיע לכנס בשביל לסקר אותו, לקיים את טקס משחקי השנה, ולפגוש אתכם!

כנס Game-On! הוא כנס שמתרחש כבר שלוש שנים רצופות בזכות ארגון "פורטל הגיימינג הישראלי" (IGP), ארגון שהוקם באוקטובר 2014 על ידי גיימרים ישראלים עם חזון לקדם ולפתח את הקהילה הישראלית הקטנה בארץ הקודש. אז מה הכיל הכנס? טורנירים, הרצאות, מפגשים, פאנלים, טקס פרסי השנה בגיימינג והמון המון משחקים.

game on logo

המשחקים בכנס

כמו בכל כנס גיימינג שמכבד את עצמו, גם ב-Game-On! ראינו בכל פינה ובכל כיוון משחקים רבים. משחקים חדשים, משחקים חדשים פחות, משחקי מציאות מדומה, משחקי PlayStation ומשחקי Xbox, ואפילו משחקי רטרו וארקייד שיצאו לראשונה לפני לא מעט זמן.

אז איזה משחקים היו בכנס? או יותר פשוט, איזה משחקים לא היו בכנס? מיד כשנכנסו למתחם ראינו את המשחק החדש For Honor של חברת Ubisoft על לא מעט מחשבי גיימינג כשלידם משתרך תור ארוך של שחקנים בציפייה. אחרי שמתקדמים ראינו גם את The Last Guardian שיצא ממש לא מזמן לאחר איחור קל של 9 שנים, ואת Final Fantasy XV שמעריצי הסדרה חיכו לו כבר זמן מה. 

משחק נוסף שהופיע בכנס, במתחם פרטי עם שלוש ספות מרווחות, היה Uncharted 4: A Thief’s End שיצא כבר לפני כמה חודשים. אך הפעם, יכולנו לשחק בו על קונסולת ה-PlayStation Pro החדשה, שמעניקה חוויה יפה ומרשימה הרבה יותר מהגרסה המקורית. באותו כיוון של חידושים, ראינו גם את המשחקים Assassin's Creed The Ezio Collection ו-Bioshock The Collection שחזרו מהעבר בשביל ללמד דור חדש של גיימרים איכות מהי.

ז'אנר נוסף וחדשני של משחקים שהופיע בכנס היה ז'אנר משחקי המציאות המדומה. יכולתם ללכת לכיוון אחד ולשחק במשחקי יריות עם מכשיר ה-HTC VIVE, או ללכת לכיוון השני ולשחק עם מכשיר ה-PlayStation VR ולשחק במשחק מירוצים או במשחק אימה. היה מבחר שלם של אפשרויות, בין אם במשחקי המציאות המדומה ובין אם בשלל המשחקים שהופיעו בכנס, כך שהיה מאוד קשה לא למצוא מה לעשות.

game on
קרדיט: שיר בראס ו-IGP

חשבתם שזה הסוף? ממש לא… Dark Souls 3, ו-Dishonored 2, ו-Street Fighter 5, ו-Gears of War 4, ו-FIFA 17, ו-Deus Ex: Mankind Divided… ובקיצור, הרשימה לא נגמרת. כמעט כל משחק שרציתם לשחק, מכל ז'אנר שקיים, היה בכנס – וטוב שכך. בנוסף, גם משחקי אינדי ישראלים ומשחקי רטרו נוסטלגים היו ברחבי המתחם בחסות עמותת GameIS, וזכו לתורים של אנשים שלא הזניחו אותם בשביל הכותרים הגדולים.

טורנירים, סרטים, פאנלים והרצאות

בין שלל הקונסולות והמחשבים שהיו מפוזרים לאורך כל מתחם כנס Game On, יכולנו להיכנס לכל אחד מ-6 האולמות שהכילו פעילות אחרת וייחודית. יכלנו לצפות (או להשתתף) בטורניר League of Legends ארוך, להקשיב ולשאול שאלות בפאנל יוטיוברים, לשמוע הרצאה על תעשיית הגיימינג, או פשוט לנוח קצת מול הסרט החדש של Assassin's Creed. הכנס הכיל כמות מכובדת של פעילויות שהתרחשו במקביל, ותמיד השאירו אותנו עם מקום ללכת אליו ולהנות בו.

game on
קרדיט: שיר בראס ו-IGP

מבחינת הסרטים, שודרו לאורך שני ימי הכנס 4 סרטים שונים, כאשר ביניהם יכולתם למצוא את Final Fantasy XV: Kingsglaive שמבוסס על המשחק החדש שיצא בשבועות האחרונים, והסרט החדש והמצופה של Assassin's Creed ששודר בכנס בטרום בכורה ראשונה בארץ. במקביל לסרטים, התרחשו טורנירים של המשחקים Overwatch, ו-League of Legends, וגם גמר החורף של Counter Strike: Global Offensive. כל הטורנירים נעשו בשיתוף עם חברת 4DV שדאגה גם לשדר אותם בשידור ישיר, לאלו שלא התמזל מזלם להגיע לכנס.

בנוסף לסרטים ולטורנירים, נערכו לאורך הכנס שלל הרצאות בנושאים שונים. ראוי לציין את ההרצאה של ארנולד נסיס על המוזיקה בעולם משחקי המחשב, על פיתוחה ועל ההזדמנויות שהיא יוצרת בשוק המוזיקה העולמי. הרצאה מוצלחת נוספת היא ההרצאה של אור מנטש על כיצד ניתן להפוך את הגיימינג למקצוע, החל מפיתוח משחקים ועד כוכבי יוטיוב – כל מקצוע שקשור לתעשיית הגיימינג העולמית.

game on
קרדיט: שיר בראס ו-IGP

נוסף להרצאות, התרחשו גם פאנלים, מפגשים, ותחרות קוספליי. בכנס התקיים מפגש "שאל את היוטיובר" שאירח את Lightboy, Gamer Channel, Streview ויוטיוברים נוספים, ובמהלכו יכולנו לשאול אותם כל שאלה שאי פעם רצינו לשאול. בנוסף, בכנס הוצגו משחקי אינדי ישראלים בפאנל מיוחד, שבו התארחו מפתחי המשחקים וגם ענו על שאלות לגביהם. בכנס גם התרחשה תחרות קוספליי שמשכה אנשים עם יצירות מדהימות ויצירתיות גבוהה, כאשר לבסוף ניצח במקום הראשון המתחפש גד פרונד עם קוספליי של Soldier 76 מהמשחק Overwatch.

טקס פרסי משחקי הגיימינג 2016

האירוע שחתם את כנס Game-On!, ונערך על ידי צוות האתר שלנו, בהנחיית אסתר שפוקר ורפאל יקותיאל – הוא טקס פרסי משחקי הגיימינג לשנת 2016. הטקס נערך ממש בסיום הכנס, וחוץ מההכרזה על הזוכים שאתם בחרתם באמצעות הסקר שהופיע באתר לפני הכנס, גם התארחו בו אורחים רבים וחולקו המון (המון!) פרסים.

כבר בתחילת הטקס, כשהוצגה הקטגורייה הראשונה, הגיע גיא גרימלנד מטעם חברת Intel לדבר על הגיימינג הישראלי, והציג את הזוכה בקטגוריית משחק המחשב של השנה, וכמובן שהוא הביא איתו פרס – "מחשב סטיק" לחלק לאחד מהיושבים בקהל. בהמשך חולק גם עותק ל-PlayStation 4 של המשחק Final Fantasy XV, ודדפול בכבודו ובעצמו (או לפחות בן אדם בתחפושת, אבל זה מה שכולם אומרים) עלה לבמה בשביל להציג את הזוכה בקטגורייה נוספת.

לאחר מכן עלה לבמה רון קלדס, מנהל יחידת Xbox ישראל, שדיבר על הקונסולה החדשה של חברת Microsoft (שהביאה חלק נכבד מהפרסים בטקס, כולל חולצה לכל אחד), והציג את הזוכה בקטגוריית משחק ה-Xbox של השנה. בהמשך עלתה לבמה הנציגה הישראלית שלנו ביפן, היוטיוברית אירה צ'אן, שדיברה על החיים בארץ הזרה, והציגה את הקטגורייה היפנית ביותר – משחק ה-Nintendo של השנה.

חשבתם שזה הסוף? ממש לא. אל הבמה עלו גם היוטיוברים Peleg D, שון אוחיון (Xpiner) ו-TreyX, ואז Mrilanman, נציג של חברת MSI שהציג את משחק השנה, וכמובן שהגיע גם רפאל בן ארי (אולדסקול) שזכה בתואר יוטיובר השנה. בקיצור, לא היו חסרים אורחים.

ומה הם כל הדברים שחולקו לאורך הטקס? אוזניות, חולצות, משחקים, מהדורות מיוחדות, פוסטרים, ומהדורת אספנות ענקית של Halo – הם רק חלק מכמויות הפרסים שחולקו לאורך הטקס, ואנחנו בטוחים שלא יצא מהאולם אף אחד עם ידיים ריקות.

אז מי היו הזוכים הגדולים?

  • בקטגוריית משחק ה-PlayStation 4 הטוב ביותר, זכה משחק האקשן האקסקלוסיבי שפותח על ידי חברת Naughty Dog לקונסולה של סוני  – Uncharted 4: A Thief's End. משחק עם גרפיקה מדהימה, משחקיות מגוונת ואינסוף שעות של הנאה. כנראה שזאת גם הסיבה שהמשחק גרף יותר מ-50% מההצבעות, כשהוא מותיר מאחורה את המקום השני, Final Fantasy שקיבל רק כ-14% מההצבעות שלכם.
  • בקטגוריית משחק ה-Xbox One הטוב ביותר, זכה משחק העולם הפתוח ששם אתכם בנעליו של האקר כל יכול – Watch Dogs 2, שקיבל קרוב ל-30% מההצבעות שלכם. במקום השני והצמוד זכה Forza Horizon 3, משחק המירוצים האקסקלוסיבי של Xbox שקיבל כ-26% מההצבעות.
  • בקטגוריית משחק ה-Nintendo הטוב ביותר זכה המשחק Pokemon Sun and Moon עם קרוב ל-50% מההצבעות, והותיר מאחוריו את המשחק Pokken Tournament שקיבל רק עשירית מכלל ההצבעות.
  • בקטגוריית המשחק הטוב ביותר למחשב האישי זכה במקום הראשון משחק היריות החייזרי XCOM 2 עם רבע מסך ההצבעות, כאשר במקום השני, עם 20% הצבעות זכה משחק הלחימה Total War: Warhammer.
  • בקטגוריית משחק האקשן הטוב ביותר זכה משחק היריות רחב הממדים שמתרחש בתקופת מלחמת העולם הראשונה – Battlefield 1, עם יותר מחצי מכלל ההצבעות. במקום השני, עם 16% הצבעות, זכה Titanfall 2 של חברת EA.
  • בקטגוריית המשחק עם הגרפיקה הטובה ביותר זכה גם כן המשחק Battlefield 1 עם יותר מ-50% מההצבעות. במקום השני, עם 17% מההצבעות זכה המשחק Uncharted 4: A Thief's End, שהותיר מאחור את Watch Dogs 2 בהפרש של אחוז אחד בלבד.
  • בקטגוריית משחק התפקידים הטוב ביותר זכה המשחק Pokemon Sun and Moon של חברת Nintendo עם 23% מההצבעות, בהפרש צמוד מאוד מהמשחק Dark Souls 3 שהגיע למקום השני.
  • בקטגוריית משחק הספורט הטוב ביותר זכה משחק הכדורגל השנתי FIFA 17 עם יותר ממחצית ההצבעות. במקום השני זכה המשחק Forza Horizon 3 עם 20% הצבעות בלבד.
  • בקטגוריית משחק האסטרטגיה הטוב ביותר זכה פעם נוספת המשחק XCOM 2, עם 22% אחוז מההצבעות. במקום השני, עם 17% הצבעות, זכה המשחק Worms W.M.D שתופס את המקום הנוסטלגי בקרב המועמדים.
  • בקטגוריית משחק היריות הטוב ביותר זכה, כבר בפעם השלישית, המשחק Overwatch עם 29% מצביעים. את המקום השני תפס המשחק Batllefield 1 שהיה במרחק של אחוז בודד מהניצחון.
  • בקטגוריית חבילת ההרחבה הטובה ביותר לשנת 2016 זכתה חבילת ההרחבה Rumble Mode למשחק rocket league. במקום השני זכתה חבילת ההרחבה Far harbor של המשחק האפוקליפטי Fallout 4.
  • בקטגוריית משחק האינדי הישראלי הטוב ביותר זכה המשחק  Warriors: Rise to Glory עם 44% מהקולות. במשחק אנחנו נכנסים לנעליו של גלדיאטור שמתחיל מהתחתית ועולה לאט לאט לעבר התהילה. אנחנו מרווחים נקודות, משיגים נשקים ושריונים, ומפתחים את הדמות כל הזמן. במקום השני זכה משחק הפלטפורמה Bad Pad עם 18% מהקולות.
  • בקטגוריית היוטיובר הישראלי הטוב ביותר זכה הערוץ אולדסקול של רפאל בן ארי, שהגיע לקבל את הפרס ולהתארח בטקס. הערוץ אולדסקול עוסק במשחקי מחשב ישנים, בארקייד, ובהיסטוריה של עולם הגיימינג העולמי והישראלי. 
  • בקטגוריה הגדולה מכולן, המשחק הטוב ביותר לשנת 2016, עם 31% מההצבעות – זכה המשחק Batllefield 1. במקום השני והצמוד, עם 27% הצבעות, זכה המשחק המהיר והצבעוני – Overwatch.
  • בקטגוריית המשחק המצופה ביותר לשנת 2017 זכה המשחק האקסקלוסיבי לקונסולת ה-PlayStation 4 שעתיד לצאת בשנה הבאה – god of war עם 23% הצבעות. במקום השני זכה המשחק Tekken 7 שיצא 22 שנה לאחר תחילת סדרת המשחקים.

אני וצוות האתר רוצים להגיד תודה ענקית לארגון IGP, לצלם שיר בראס על התמונות שמופיעות בסיקור, וכמובן תודה רבה לכל גולשי PCGalaxy על שהצביעו בסקר ובחרו את משחקי השנה שלהם. תודה רבה גם לכל האורחים שהגיעו להתארח בטקס, ולקהל הנפלא שהשתתף בתחרויות ונשאר עד הרגע האחרון. אז עד לשנה הבאה, GAME ON!

אודות שחר פנקס

בן 16, תלמיד לביולוגיה ומדעי המחשב, מתגורר בתל מונד, חובב מושבע של משחקים, קולנוע וכל שטות קטנה שקשורה אליהם.

השאר\י תגובה