"חזרה לחיים" – סיקור אירוע הגיימינג השנתי

אז אחרי הכתבה האחרונה שלי שדיברה על האירוע המתקרב, מה בסופו של דבר קיבלנו? מסתבר שהמון למשך אירוע כזה קצר.

"בחזרה לחיים" הוא האירוע השנתי שמארגן שי פלד. דיברתי על הבחור ועל מעשיו לא מעט בכתבה האחרונה, ולכן פה אתמקד יותר במה קיבלנו במסגרת האירוע עצמו. אתחיל ואציין שהאירוע היה נפלא, אורגן היטב, והיה תמציתי מבלי להיגרר. מרבית הזמן יכולתי להסתובב בין קונסולות הרטרו השונות, לדבר עם אנשים, לשאול שאלות, ופשוט להנות מהאווירה. עצם העובדה שהמיקום היה קרוב לחוף הים בראשון לציון ופתוח נתנה לנו גם רוחות נעימות והרבה מאוד חופש והרגשה  נעימה.

בהתחלה, הדבר הראשון שראיתי עוד לפני הכל היתה עמדת הקונסולות. קונסולות רטרו שונות, כולל אטארי, פאמיקום, קומודור 64 ואפילו ZX ספקטרום היו שם בתצוגה ועבדו, יחד עם לא מעט משחקי רטרו שאני זיהיתי וחלקם אף שאני גדלתי איתם. זה היה, לכל דבר ועננין, מסע במנהרת הזמן אל הילדות שלי ואל תקופת תחילת בום משחקי הוידיאו. הסתובבתי ביניהם עם חיוך ענק על השפתיים שלי והתמלאתי במגוון זכרונות ילדות ותדהמה לגעת ולשחק בקונסולות שהיוו את ההיסטוריה של התחום במו ידי. לא משנה מה אמשיך לספר לכם פה, אם יש לכם אהבה עזה לרטרו או אפילו סקרנות לתחילת עידן משחקי הוידיאו והקונסולות, תעשו לעצמכם טובה ותגיעו לאירוע השנתי הבא של "בחזרה לחיים".

בשלב מסויים במהלך השיטוטים שלי נתקלתי גם בחברה שפרסמה מוצר חדש ומענייון שהיא יצרה. הכירו את Woojer, הרתמה שהופכת את המוזיקה שלכם לחוויה כלל גופנית. רתמה זאת מתלבשת על פלג הגוף העליון שלכם ומתחברת אל הטלפון, קונסולת המשחק שלכם, או המחשב האישי, ומצליחה להפוך תנודות של סאונד לתנודות אמיתיות שאתם מרגישים בכל בגוף. קשה להסביר זאת במילים, אבל כאשר אני חוויתי זאת יכולתי להרגיש איך אני נשאב אל תוך המוזיקה, התחושות והמשחקיות בצורה נפלאה. זאת חוויה שונה מה-VR, אבל ייחודית לא פחות. המוצר הולך להיכנס לארץ ממש בקרוב, והחברה מתמחרת אותו בעלות של 1,799 ש"ח.

אחרי כל ההיכרות הזאת, התחלנו עם ההרצאות. קודם כל עלה לבמה שי עצמו ונתן לנו מידע די מעמיק ומתומצת על הפעילות שלו לאורך השנים. אתם זוכרים בכתבה הקודמת שדיברתי איתכם על המיזמים ששי הקים, אבל הפעם אנחנו יודעים יותר. "מלאכים על גלגלים" לדוגמא התחילה את פעילותה בשנת 2010 ועד כה הצליחה לתרום כ-10,000 מחשבים, טלוויזיות, טלפונים, ומוצרים נוספים. מסתבר שבשנת הקורונה הם אף חוו עלייה לא צפויה של פי 2 מהציוד הרגיל שלהם משנים קודמות שהם הצליחו לאסוף, לתקן, ולתרום. קיבלנו גם הסבר על החזון המלא של שי, שהוא פתיחת מרכזים נוספים לאיסוף, תיקון, ומסירה בכל רחבי הארץ, והעסקת אנשים נוספים שיוכלו לתקן את הציוד ולקבל תשלום על כך. בעקבות הקורונה שי סיפר לנו שהוא מקווה להעסיק אנשים שאיבדו את עבודתם במשבר, ללמד אותם את רזי המקצוע של טכנאי מחשבים וכותבי חומרה, ולספק להם עבודה שהוא יוכל לשלם להם עליה. הכלים ששי רוצה להעניק להם מטרתם לשפר את חייהם אף מחוץ לעבודה, ולעניק להם ביטחון נוסף ליכולות שלהם ולעתיד שלהם.

לאחר מכן קיבלנו את יעל כהן שהציגה לנו גם את מיטל, שחקנית מקצועית שיעל היא המנהלת שלה. יעל גם מועסקת היום על ידי חברת Logitech ועוזרת לחברה לשווק את עצמה בארץ. הבנות דיברו מעט על ההיסטוריה שלהם בתעשייה ועל התגובות הפחות ממחממות שהן מקבלות לפעמים, אשר דוחפות אותן להצליח אפילו יותר ולהראות שיש מקום גם לבנות תחרותיות בתחום. היה כיף לראות את האנרגיות שלהן ולשמוע מאיזה משחקים הן התחילו (מיטל אף הזכירה את הקלאסיקה Jazz Jack Rabbit 2) ומה משך אותן לזה מלחתחילה. לבסוף קיבלנו את ניר דרעי (מיסטר אטארי כפי שהוא מכונה) בכבודו ובעצמו, שתיאר לנו את ההיסטוריה שלו עם המחשבים הישנים ומתי הוא התחיל בדיוק להרכיב ולתקן אותם. ההייליט שלו היה הסיפור על שיקום Dragon 32. המחשב הזה היה בקשה מיוחדת מלקוח, וניר החליט שהוא לוקח אותו על עצמו. הוא ידע שהאתגר לא יהיה פשוט, כי מעטים מאוד עדיין קיימים בשוק במצב סביר, אך לאחר מספר חודשים של חיפושים ושיטוטים ברשת, הוא הצליח לאתר 3 יחידות במצב רע. באותו הרגע ניר פנה לשי ואמר לו שהוא משוכנע שהם יצליחו ליצור משלושתם יחדיו לפחות מחשב אחד עובד של Dragon 32. אבל הם לא ידעו לאן הם נכנסו.

תיקון מחשבים ישנים אינו עסק פשוט בפני עצמו, אבל הפעם זה היה מסובך יותר. הרכיבים הפנימיים היו במצב רע, מלאים אבק וחול, אז הם התחילו בניקוי יסודי שלהם. לאחר מכן הם התחילו ללמוד את הרכיבים השונים וכיצד כל אחד מהם מתחבר ויושב על המחשב, מה שלא היה פשוט כי הוא בנוי בצורה שונה לחלוטין ממה שהם היו רגילים, אפילו יחסית לציוד ישן. החיבורים שלו היו שונים וחלקם נראה שאולתרו על המקום בזמן הבנייה המקורית. חלקים שונים הולחמו ללוח האם מבלי תושבות מוכנות, ובאופן מפתיע ספק הכוח עבד גם על זרם חליפי (AC) וגם על זרם ישיר (DC) בו זמנית, מה שלא ממש אמור להיות אפשרי. לאחר שהם סיימו והיו להם 3 מחשבי Dragon 32 מוכנים, ניר רצה לקחת זאת צעד אחד אף קדימה יותר. הוא החליט שהוא יגרום לאחד מהם להריץ עברית, ויכניס את השפה אל תוך המחשב כדי שהוא יוכל לכתוב בעברית. זה דרש למידה הפוכה של הקוד כתיבה שלו, נוסחאות אקסל, ותהליך איטי של יצירת אות אות עבור המחשב. אבל ניר לא וויתר וגם בזה הוא רשם הצלחה אדירה.

לסיכום, האירוע של "בחזרה לחיים" היה מוצלח, מהנה, מלמד, ובהחלט חוויה שארצה לקפוץ אליה גם שנה הבאה.

אודות אלעד שרז

אלעד שרז, בן 29 מגן יבנה. חובב משחקי ווידאו, אנימה, מנגה, ותרבות חנונית בכללותה. גיימר מאז גיל 10, וגאה להגיד שסיימתי את NFSU בגיל 14 חח

השאר\י תגובה