סיקור מקלדת גיימינג אל-חוטית Logitech G915

מקלדת מכאנית מבית Logitech, אל-חוטית, עם תאורת RGB, כפתורי מאקרו וגוף ממתכת. כל אלה הם רק חלק מכל מה שיש ל-G915 להציע

לפני שאתחיל בסיקור, אגיד כי קניתי את המקלדת במהלך מבצעי Black Friday במחיר של 860 שקלים לעומת המחיר הרגיל שלה העומד על 1150. קניתי את גרסאת ה-GL Clicky מבית Logitech עצמה (מידע לגבי הסוגים השונים נמצא בהמשך). כמו כן, כל מה שיירשם כאן במהלך הסיקור נכתב תוך כדי שימוש במקלדת. לבסוף אציין שה-G915 מחליפה את ה-Logitech G613 בה השתמשתי כשנה כך שאת רוב ההשוואות שתראו במהלך הסיקור כאן אשווה אליה.

חברת Logitech ידועה במגוון הפתרונות הרחב במיוחד שיש לה להציע בין אם זה לגיימינג או לעבודה משרדית ומציעה מוצרים כמו מקלדות, עכברים, מצלמות, אזניות ועוד. בגלל שאני יודע שזאת חברה איכותית, לא חשבתי פעמיים על לקנות מקלדת של חברות אחרות היות והיכרותי עם מוצריה האיכותיים של לוג'יטק לא הייתה זרה.

מה שמגיע בקופסה היא המקלדת עצמה, כבל הטענה, מתאם מ-USB רגיל ל-Micro-USB, הדונגל ובחבילה הקטנה נמצאים מדריך קצרצר לחיבור המקלדת ומדבקה עם הלוגו של החברה.

 

הדבר הראשון שתשימו אליו לב, הוא הגוף הקטן של בסיס המקלדת וכן הגודל של המקשים שלה שעוביים עומד על כ-22 מילימטרים בלבד. הודות לגובהם הנמוך של המקשים, אין צורך במשענת ליד כך שבסיס המקלדת הוא מינימלי ככל הניתן אפילו שמדובר במקלדת בגודל מלא בעל לוח מקשים נומרי וכן חמישה מקשי מאקרו הניתנים להתאמה אישית של המשתמש. כמובן שיש חיסרון בעיצוב מקשים נמוך ומינימאלי והוא שבגלל שהמקשים נמוכים יותר, סוויץ' המקלדת עצמו שונה ולא ניתן להחליף את הסוג או את המקש עצמו כך שמבחינת התאמה אישית, המקלדת לוקה בחסר ביחס למקלדות מכאניות אחרות, בייחוד שמדובר במקלדת מכאנית בעלת תג מחיר די גבוה. אציין לטובה את בחירת החומרים של המקלדת בכל הקשור לבסיס המקלדת שבנוי כולו ממתכת ומאפשר למקלדת להיות דקה יותר בלי להתפשר באיכות הבנייה. למקלדת יש גם שתי רגליות מובנות המאפשרות להרים את המקלדת בזוית שתהיה נוחה יותר.

למקלדת, כמו כל מקלדת גיימינג שמכבדת את עצמה, יש תאורת RGB עם טכנולוגיית LIGHTSYNC RGB המגיעה עם תוכנה מיוחדת המאפשרת לשלוט על התאורה של כל מקש בנפרד. בתוכנה ניתן לבחור בין מספר אפשרויות שהוגדרו מראש לתאורת המקלדת. דבר אחד ששמתי לב הוא כשהתאורה לא עובדת, בין אם לא השתמשתם בה זמן מסויים ובין אם ביטלתם את התאורה, מאוד קשה להבחין בין המקשים השונים. היות ומדובר במקלדת שאמורה להיות מוארת בשלל צבעי הקשת, כפתורי המקלדת עצמם שחורים והאות שעל גבי כל אחד מהמקשים איננה חרוטה על המקש אלא האות עצמה למעשה שקופה על גבי המקש על מנת שהאור יעבור דרכה. באופן אישי היה לי קשה להבחין באותיות השונות ברגע שהמקלדת חשוכה, כך שיש לקחת זו בחשבון אם אתם לא מתכוונים להשתמש ביכולות התאורה של המקלדת. כמו כן אציין ששורת המקשים העליונה של המקלדת מוארתב אור לבן ולא מצאתי דרך כלשהי לשנות את האור הלבן לצבע אחר.

המקלדת מצויידת בסוללה מובנית. את הסוללה ניתן להטעין באמצעות כבל Micro-USB (אציין שקיוותי למצוא כאן מחבר USB-C בייחוד בתג המחיר הגבוה) וניתן כמובן להשתמש במקלדת תוך כדי ההטענה אם אין לכם צורך או רצון להשתמש ביכולות האלחוטיות של המקלדת. למרות שהמקלדת לא מחוברת באמצעות חוט, Logitech טוענת שהיא הצליחה להגיע למהירות של מילי-שנייה באמצעות חיבור עם הדונגל, שזה הישג מרשים בפני עצמו.

מבחינת זמני עבודה כשהסוללה עומדת על 100%:

  • 100% בהירות – 35 שעות.
  • 75% בהירות – 60 שעות.
  • 50% בהירות – 95 שעות.
  • 25% בהירות – 137 שעות.
  • 0% בהירות – 1100 שעות.

נעבור כמובטח לסוגי הסוויצ'ים השונים של המקלדת כאשר המקלדת מגיעה עם שלוש אפשרויות של סוגי סוויצ'ים:

  • GL Clicky – לחיצה עם רעש ותגובה טקטילית.
  • GL Tactile – לחיצה ללא רעש ועם תגובה טקטילית.
  • GL Linear – לחיצה ללא רעש ותגובה לינארית.

השימוש במקלדת די פשוט ולמרות שהגודל שונה וכן לפעמים הרגיש לי מוזר, התרגלתי די מהר אליה וכמעט ללא בעיות. המעבר הזה ממקלדת בעלת מקשים בגודל רגיל לגודל דק הרגיש לי יותר משמעותי מכפי שחשבתי בהתחלה. בגלל שהגובה של המקשים נמוך יותר, תוכלו לעבור ביותר קלות ממקש למקש במיוחד כשאתם כותבים במהלך משחק ורוצים למהר מבלי ללחוץ על מקשים נוספים "על הדרך", כך שאני מוצא את עצמי רושם משהו כמעט ללא טעויות כשאני כותב באופן מהיר.

התוכנה לשליטה על התאורה ומקשי המאקרו די פשוטה ויצרתי פרופיל בקלות רבה ולאחר דקה וחצי בלבד. דבר שהפך את הההגדרה בתוכנה למהירה יותר, הוא האפשרות לבחור כמה מקשים בו זמנית. בתוכנה ניתן לראות כמה אחוזי סוללה נשארו וגם איך זה מתורגם לשעות פעילות (עכשיו למשל היא על 85% ונשארו עוד כ-29 שעות על 100% בהירות).

בחיבור המקלדת למחשב דרך הדונגל, מבחינת משחקים, לא ממש הצלחתי להבדיל בלאגים מהרגע שלחצתי על מקש ועד הרגע שהוא נלחץ. ישנה גם אפשרות לחבר את המקלדת דרך Bluetooth במידה ואין לכם חיבורי USB פנויים או שתרצו לחבר את המקלדת לטלפון, טאבלט או טלוויזיה.

החברה ממליצה לחבר את הכבל שהגיע עם המקלדת באריזה למתאם עם הדונגל ואז כשהמקלדת עם סוללה חלשה, לחבר את המקלדת לחוט אך זה לא דבר הכרחי. אני כרגע חיברתי את הדונגל לצד האחורי במחשב ועובד לי כמו שצריך. מבחינת הטענה, מטעין באמצעות כבל Micro-USB רגיל המחובר לחשמל.

וכמו שהבטחתי, השוואה קלה בין ה-G915 וה-G613:

אך לפני זה, שתיהן מקלדות מעולות ולשתיהן יש יתרונות כמו גם חסרונות. החיסרון הראשון והכי חשוב של שתי המקלדות, הוא המחיר. ה-G915 מגיעה עד ל-1,150 שקלים וה-G613 מגיעה ל-770 שקלים. בהחלט לא מחיר שמתאים לכולם. כפי שאמרתי קודם, שתיהן מכאניות ואל-חוטיות עם הרגשת לחיצה מספקת ועם 100% מהמקשים בנוסף לכפתורי מאקרו ומולטימדיה.

ההבדלים המשמעותיים ביותר ביניהן (לפי דעתי לפחות), הם התאורה, הגודל והסוללה.

  • תאורה – אין ממש מה להסביר כאן, ה-G915 מגיעה עם וה-G613 מגיעה ללא תאורה כלל.
  • גודל – ה-G915 קטנה באופן משמעותי מה-G613 וניתן לראות בתמונות למעטה.
  • סוללה – ל-G915, יש חיי סוללה קצרים העומדים על כ-35 שעות (עם תאורה על 100%) כשל-G613 יש לא פחות מאשר 18 חודשים אבל, ה-G613 משתמשת בשתי בטריות AA ללא אפשרות להטעין אותן.

לסיכום, המקלדת מאוד נוחה ומתפרסת על נפח קטן יותר מרוב המקלדות. הצורה הזאת בשבילי, היא מושלמת. יש לה את כל הדברים שרציתי ואפילו יותר אבל כל הדברים האלה גורמים לתג המחיר להיות גבוה בהתאם. כך שאם יש לכם את הכסף ואתם מעוניינים במקלדת מכאנית ואל-חוטית, ממליץ עליה בחום. אבל, אולי בכל זאת כדאי לחכות קצת לאיזה מבצע מזדמן.

 

Logitech G915

ציון סופי - 9

9

מעולה!

מקלדת עם מגוון אפשרויות ועיצוב טוב אך יקרה.

User Rating: Be the first one !

אודות טל גורן

טל גורן, בן 25 ולומד לתואר ראשון במערכות מידע. בתחום המחשבים והגאדג'טים כבר כמה שנים טובות ואף בניתי את המחשב שלי בעצמי. בין המשחקים שהכי אהבתי נמצאים The Witcher 3, Tekken 3, Ori And The Blind Forest & To The Moon

השאר\י תגובה