Google חושפת פרטים חדשים אודות Android Q

Google מציגה פיצ'רים חדשים אודות מערכת ההפעלה החדשה של אנדרואיד, ה-Android Q

Google חשפה שלל פרטים חדשים על ה-Android Q, מערכת ההפעלה החדשה שאמורה לשמש את המשתמשים בדור הסלולארי הנוכחי של אנדרואיד. בעוד ששמה המלא של המערכת עדיין נותר סודי ועדיין לא יודעים איזו מילה עומדת מאחורי Q, גוגל הכריזה היום כי המערכת החדשה תתרכז ותיתן דגש גדול על בטיחות ופרטיות, אפשרויות גישה חדשות ו-Dark Theme אליו חיכו המשתמשים תקופה ארוכה.

Dark Theme

אחת התוספות הברורות והמצופות ביותר שמגיעות עם המערכת החדשה היא ה-Dark Theme. אפשרות זו בעלת גישה פשוטה מאוד מתפריט הגלילה העליון, ובלחיצת כפתור אפשרות זו תהפוך את כלל מערכת ההפעלה של המכשיר לשחורה וכהה יותר, וכך הפלאפון יוכל לחסוך בסוללה. במצב של חוסר בסוללה ועם כניסת המכשיר שלכם למצב חיסכון בסוללה מצב ה-Dark Theme יופעל באופן אוטומטי. בעוד וחברות פרטיות כמו סמסונג כבר הציגו לנו גרסה כזו או אחרת של מצב חשוך, וכן גם מספר אפליקציות בחנו מצב זה באופן פרטי לפני ההכרזה של Q, עד כה מערכת אנדרואיד לא תמכה כלל במצב חשוך, דבר שהקשה על מפתחים להביא את מצב זה לזמין באפליקציות שלהם עקב חוסר איזון מצד מערכת ההפעלה. עם ההכרזה על מצב חשוך באופן רשמי, כל אפליקציה תוכל לקבל מצב חשוך בקלות וללא בעיות טכניות.

ה-Dark Theme שהוכרז באופן רשמי יהיה בפעם הראשונה מצב חשוך שישפיע על כל אפליקציה באופן אוטומטי, כולל תפריטים ותת תפריטים של אפליקציות שונות. מעבר לכך, המצב החשוך החדש משתמש במזהה שאותו מזהות אפליקציות באופן אוטומטי, מה שאומר שמפתחי אפליקציות יכולים להגדיר באפליקציות שלהם שהמצב החשוך יזוהה בצורה אוטומטית, דבר שיקל על משתמשים שלא יזדקקו להפעיל את ההגדרה למצב חשוך באופן ידני לכל אפליקציה. הכל יופעל באופן אוטומטי על גבי כלל האפליקציות במכשיר.

מערכת ה-Dark Theme החדשה תביא איתה נוחות משתמש טובה יותר וחיי סוללה ארוכים יותר עקב כך שפיקסלים שחורים צורכים פחות אנרגיה מפיקסלים מוארים.

פרטיות מעבר לכל

Google מוסיפה ל-Q כ-50 אפשרויות בטיחות ופרטיות שונות. בנוסף לכך, כל האפשרויות החדשות קובצו לקטגוריה אחת שממוקמת בתחילת תפריט ההגדרות, על מנת לאפשר גישה פשוטה וקלה להגדרות חשובות אלה.

משתמשים יקבלו שליטה מזוקקת יותר באישורים לאפליקציות. לדוגמה, ישנה אפשרות בטיחות חדשה במגדירה כי ברגע שרצה אפליקציה מסוימת ברקע, נתוני המיקום שלכם יוסתרו, ולא תהיה לאפליקציה גישה אליהם. ברגע שיופסק השימוש באותו אפליקציה נתוני המיקום יופעלו באופן מלא מחדש. כך תימנע מאפליקציות שונות לבנות מפה של המיקומים האחרונים שלכם.

אפשרויות נוספות שהוספו מונעות מאפליקציות שונות גישה לתמונות ופרטי מכשיר רגישים, כגון המספר הסידורי של המכשיר. Google רוצה שהמשתמשים יוכלו להגדיר את אפשרויות הבטיחות והפרטיות שלהם באופן פשוט ונוח ולכן הביאו את קטגוריית הגדרות זו לקדמת הבמה והיא ממוקמת במקום נגיש ובתחילת תפריט ההגדרות.

בטיחות כערך עליון

בטיחות המשתמש תמיד לקתה בחסר בשימוש במכשירי סלולר, ו-Google שואפת לשנות את המצב הנוכחי. השינוי החל עוד בפרויקט Treble במערכת ההפעלה Oreo בשנת 2017, וכיום פרויקט הדגל שעוסק בבטיחות נקרא Project Mainline.

אז מה השתנה? Google שואפת להגיע למצב שמשתמשים יוכלו לקבל עדכוני מערכת ועדכוני בטיחות דרך חנות האפליקציות. עד היום Google עצמה שחררה עדכונים אך קבלת עדכונים אלה למכשירים שהם לא מכשירים של Google באופן רשמי, כמו הפיקסל, נעשתה באופן איטי יותר ולפעמים העדכונים לא היו מגיעים כלל. המערכת החדשה תמנע מכל לקרות עקב כך שעדכון מערכת יצא לקהל הרחב דרך ה-Google Play, דבר שאמור להביא עדכוני מערכת קריטיים וחשובים הרבה יותר מהר והרבה יותר נגיש למשתמשים.

פרויקט Mainline אמור להביא עדכונים במהירות גבוהה יותר, עקב כך שאישור העדכון מצד חברות המכשירים יבוטל, והעדכונים פשוט יעלו לחנות האפליקציות ויהיו נגישות לכל משתמש.

פרויקט העדכונים החדש אפשרי עקב כך ש-Google שינתה את הדרך בה עובדת מערכת ההפעלה. במקום לעדכן את מערכת ההפעלה כולה, Google חילקו את מערכת ההפעלה ל-12 מודלים, כאשר כל מודל ניתן לעדכן בנפרד. כך ימנע מצב שעדכון מערכת יוסיף לאיכות של מערכת אחת אך יפגע באיכות של מערכת אחרת. בנוסף לכך דרך פעולה זו תאפשר שחרורים של עדכונים קטנים הרבה יותר עקב כך שאין צורך בעדכון של כלל המערכת וניתן לעדכן כל מערכת באופן פרטני.

נגישות

אפשרות חדשה שנוספה למערכת וגררה עניין רב היא ה-Live Caption. המערכת הזו מאפשרת לפלאפונים עם Android Q להציג כתוביות בזמן אמת לכל סרטון, גם אם לא הוגדרו לו כתוביות מעולם.

האפשרות הזו זמינה בקלות על ידי לחיצה על כפתור עוצמת השמע ולאחר מכן לחיצה על כפתור ה-Live Caption הייעודי שממוקם מעל לבר עוצמת השמע שעל המסך. המשתמש יוכל לשלוט בגודל ובמיקום של הכתוביות על גבי כל המסך.

Google הוציאו לשוק בשנה הנוכחית את Live Transcribe שהיא מערכת שנועדה להפוך קול לטקסט בלייב וכך לעזור לכבדי שמיעה המשתמשים במכשירי אנדרואיד. Live Caption מעצימה את הרעיון הזה בכך שמאפשרת מתן כתוביות לכל סרטון, כולל סרטוני סטרים בלייב. אחד הדברים המרשימים ביותר במערכת הזו היא שהמערכת עושה את עיבוד הכתוביות על המכשיר עצמו, ושום פרט של מידע או קטע קול נשלחים ל-Google במהלך עיבוד הכתוביות, וכן אין צורך בחיבור אינטרנט זמין. Live Caption אפילו עובד במצב טיסה. עיבוד הכתוביות כמעט מיידי והתחושה שהוא מעביר חלקה במיוחד.

Live Caption היא הדרך של Google לאפשר גישה נוחה לאנשים כבדי שמיעה, חירשים לחלוטין או אנשים שמתקשים לדבר. בנוסף לכך המערכת הזו טובה ונוחה לאנשים שלאו דווקא זקוקים לה מקשיים מסוימים, היא יכולה להפוך שיחת וידאו לנוחה יותר להבנה, וכן לשפר קשרים בין אישיים בשימוש בסלולר.

בנוסף, הכריזה Google על מערכת העונה לשם Live Relay. מערכת זו מאפשרת לענות לשיחות טלפון על ידי כתיבת טקסט חופשי, או על ידי שימוש בהודעות Live Relay מובנות, וכך לאפשר לאנשים הסובלים בקשיי דיבור לנהל שיחות טלפון עם תחושה אורגנית במיוחד מצד שני המשתמשים.

ישנו גם Project Euphonia, שמטרתו לשפר זיהוי קולי לאנשים הסובלים מ-ALS או מגבלות דיבור אחרות, ועל ידי השימוש במערכת זו יוכלו לשפר את חווית השימוש שלהם במכשיר.

מערכת Smart Replay

Google מרחיבה את Smart Replay, שהיא מערכת אשר שולחת הודעות באופן אוטומטי. וודאי קרה לחלקכם שקיבלתם הודעה על פגישה עם אדם מסוים ורציתם להוסיף את הפגישה ליומן שלכם. על מנת לעשות זאת, הייתם צריכים לפתוח את היומן, ליצור אירוע חדש של הפגישה, לחפש במפה את מיקום הפגישה ולהגדיר את שעת הפגישה. ללא ספק תהליך ארוך ומייגע ליצירת תזכורת לפגישה פשוטה.

תשמחו לגלות שלא עוד ו-Android Q תשתמש ביכולות הלימוד העצמי שלה לתת לכם בנק של תשובות מוכנות, שתוכלו לשגר בלחיצת כפתור מאיזור ההתראות שלכם. המערכת מסוגלת להבין באיזה סוג הודעה מדובר, ובכך להכין ולתת הצעה לתשובה הטובה והמדויקת ביותר. כל שעליכם לעשות הוא פשוט ללחוץ על ההודעה המוכנה וסיימתם. אם לדוגמה אדם ישלח לכם כתובת, תוכלו בלחיצה אחת להציג את המיקום שנשלח לכם על המפה, ואם לדוגמה אדם ביקש ממכם להיפגש במקום מסוים בשעה מסוימת בתאריך מסוים, המערכת תזהה זאת ותציע לכם לפתוח אירוע ביומן שימולא באופן אוטומטי ויחסוך לכם את כאב הראש.

נוחות דיגיטלית מושלמת

מתוכננת מערכת חדשה הנקראת Focus Mode, שתאפשר לכם לבחור לחסום התראות מהאפליקציות הכי עמוסות בהתראות. בנוסף, Google עובדת על מערכת Gestures חדשה שתהיה שיפור ממערכת ה-Gestures הקודמת שהוצגה ב-Android Pie.

זמינות

אם כבר היום תרצו להתנסות במערכת Android Q, ישנה גרסת בטא שרצה כיום על מכשירי ה-Pixel של Google , וכן בכ-15 מכשירי טלפון שונים מחברות שונות כמו ASUS, LG, Nokia, OnePlus, Vivo ו-Xiaomi. תוכלו למצוא את רשימת המכשירים שמשתתפים בבטא כאן.

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה