NVIDIA GTC

GTC Israel 2018 – פריצת הדרך החדשה?

זוהי השנה השנייה ברציפות שאלפי אנשי הייטק ויזמים מגיעים לגני התערוכה בתל אביב לחוות קצת מהעתיד בכנס הבינה המלאכותית המפורסם GTC Israel, וכעת חזרנו עם חוויות וגם תמונות

יותר מכ-2800 מפתחים, אנשי היי-טק, משקיעים ויזמים הגיעו היום (ה' 18.10) למרכז הירידים שבתל אביב עבור כנס GTC Israel המתרחש בשנה השנייה ברציפות בארצנו הקטנטונת. נושא הכנס השנה עסק בפריצות הדרך הבאות של העולם בתחומי הבינה המלאכותית (AI – ר"ת Artificial Inteligence), למידה עמוקה (Deep Learning) ואף שבבי העיבוד הגרפיים החדשים של החברה.

את הכנס פתח סרטון ה-I Am AI המוצג בכל שנה בכנס GTC, לאחר הסרטון עלה Bill Dally, המדען הראשי מבית Nvidia שהציג במהלך נאומו את עתיד החברה בסאגת הבינה המלאכותית ומה שהיא טומנת בתוכה. לפי Dally בעוד שהמעבדים ברחבי התעשייה חוטפים מכות קשות בעקבות חוק מור שביצועי המעבדים גדים רק בכ-3% לכל שנה ביצועי הכרטיסיים הגרפיים גדלים באופן יציב וגבוה עד לצורה של קפיצת ביצועים פי 1000 מהעשור הקודם.

"הבינה המלאכותית נמצאת בכל מקום, כשאנחנו מעלים תמונה לפייסבוק התמונה עוברת דרך עשרות רשתות בינה מלאכותית האחראיות על סינון זכויות יוצרים, זיהוי תווי פנים הבינה היא שם, במשך שנים היכולת והשכל לפיתוחה נח שם ללא מעשה ולאחר שהשקנו כרטיסים גרפיים המיועדים באופן בלעדי עבור למידה עמוקה, זה היה ניצוץ שהיינו צריכים כדי להתחיל את המהפכה הזו." – Bill Dally

במהלך אירוע הפתיחה הציג Dally את הסיבות מאחורי בנייתה של ארכיטקטורת Turing החדשה, בעוד שארכיטקטורת Pascal הישנה הצליחה להחזיק במשך תקופה ארוכה, כאשר זה הגיע ללמידה עמוקה ופיתוח בינה מלאכותית, היא פשוט לא יכלה להתמודד עם הכאוס וההפרעות המגיעות מהעולם האמיתי. כשההחלטה לפיתוח Turing הגיעה לשולחן ההנהלה הוחלט שהארכיטקטורה החדשה תהיה מותאמת ומתוחזקת לעמוד בהפרעות באשר הן. כדי להדגים את היעילות על המסך הופיע דמו שהציג את הדרישה עבור אלפי תמונת שונות ומגוונות בשנייה וכיצד הכרטיסים מסוגלים להתמודד מולם. בנוסף, הודיע Dally על הקמת חטיבת מחקר בישראל בהובלתו של המדען המוערך בקהילה העולמית של חקר הבינה המלאכותית, פרופ' גל צ'צ'יק. הפרופסור יהיה אחראי על הקמת הטחיבה וגיוס צוותי חוקרים המתמחים בבינה מלאכותית, במהלך 12 השנים האחרונות צ'צ'יק שימש כמדען פיתוח בבסיס חברת Google הממוקם בקליפורניה והוא אף חבר כבוד בסגל המרכז הרב תחומי לחקר המוח באוניברסיטת בר אילן.

״NVIDIA הינה שחקנית מובילה בתחום הבינה המלאכותית בעולם ואני שמח להקים בישראל צוות מחקר שייקח חלק במאמצים פורצי הדרך. בינה מלאכותית היא כוח טכנולוגי משמעותי ביותר בתקופה בה אנו חיים. בישראל יש הון אנושי יוצא דופן שהופך אותה לשחקנית מרכזית עבור NVIDIA העולמית״. -פרופ׳ גל צ׳צ׳יק.

לאחר סיום אירוע הפתיחה הצלחנו לתפוס את Dally לשאלה קצרה לפני שהיה חייב לחזור לקליפורניה.

כפי שראינו במהלך נאום הפתיחה, חוק מור בהחלט מגביל את יצרניות המעבדים ואת קצב הגדילה שלהם, למרות שכרגע האופק נראה בטוח עבור כרטיסים גרפיים, האם אתה חושב שהמצב יישאר זהה בעוד 5 או כ-10 שנים?

"זו שאלה מאוד טובה האמת, כי למרות שאנחנו מצליחים לדחוף יותר ויותר עוצמה לכרטיסים המשימה נהיית קשה מדור לדור (את המשימות הקלות אנחנו סיימנו כבר). אבל אני מקווה שהעתיד הקרוב לא יהיה עם בעיות ושיש לנו עוד מספר טריקים בשרוול כדי לוודא זאת."

הרצאה – Optimizing CUDA Applications for the Volta/Turing GPU Architecture

בהרצאה הזו ישנו מיקוד על התאמה של תוכנות המשתמשות בסביבת ה-CUDA עבור הארכיטקטורות Turing ו-Volta. תחילה, Vishal Mehta נתן רקע קצר על כל הדברים החדשים שיש ב-Turing מהבחינות השונות, כמו ליבות ה-Tensor, השוני והדמיון בין שבבי ה-Turing לשבבי Volta, ופונקציות מטריציות חדשות (הן פונקציות טבעיות, והן פונקציות שתלויות בסביבת הקוד). כמו כן, נמסר מידע אקספוזיציוני על ליבות Ray Tracing, שתורמות לתכונה החדשה ברמת החומרה, ומאזנות את העבודה בין חלקים שונים של החומרה הקיימת בכדי להקל עליה, מה שגורם לדבר לפעול בצורה חכמה ויעילה יותר.

כמו כן, נמסרה השוואה בין שימוש בתכונה ברמת התוכנה (שיותר איטית כי יש יותר תהליכים בשימוש), לרמת החומרה (שכפי שנאמר, מפצלת את העבודה). בהרצאה נמסר מידע גם על גרפי CUDA, שהם למעשה מהווים כשבלונה לייעול של תהליכים עם ארכיטקטורת Turing. לאחר מכן, נמסר מידע שנמצא על הספקטרום של הקוד בדבר לגבי ארכיטקטורת ה-Volta, על ידי Maxim Milakov, וכיצד להתמודד עם האלגוריתמים הנחוצים לכך. דוגמה  שניתנה על אחד היתרונות בארכיטקטורה Volta, היא האפשרות לבצע מספר תהליכוני Warp בבת אחת, דבר שחוסך זמן ומאפשר מהירות גבוהה יותר בפעולה.

הרצאה – Project Clara: AI Deployment in Healthcare

ההרצאה הזו התמקדה על השינויים העדכניים בתחום הרפואה, שאליהם תורמת סביבת הפיתוח Project Clara. את ההרצאה העביר Fausto Milletari, ארכיטקט מטעם NVIDIA. תחילה הוצגו כמה הישגים לחברה בתחום הרפואה, כמו זכיות באתגרים שונים. יתרה מכך, הוצגו דוגמאות של עזרה לרופאים בתחום הרפואה עם הסביבה כמו AUTOMAP, שמנצלת בינה מלאכותית כדי לשפר דיוק ומהירות של תצלומים כמו MRI. הפלטפורמה המדוברת כוללת את ה-AGX, שהם הכלים השונים הנחוצים לפלטפורמה, את ה-SDK לפיתוח, ואת המפתחים של הפרויקט.

פלטפורמות שהוצגו וניתן להשתמש בהם עם הסביבה הם ה-AGX XAVIER וה-Turing, אך ניתן כמובן להשתמש בשאר הפלטפורמות של NVIDIA כמו תחנות ה-DGX והמאיצים הגרפיים השונים. אם אתם לא יודעים מה זה Project Clara, הרשו לי להסביר לכם! הסביבה הזו היא קדמת הטכנולוגיה המוצעת עבור מרפאות ובתי חולים שונים, והיא מתמקדת בעיקר בתצלומים כמו תצלומי MRI, ותצלומי Ultrasound. הסביבה מאפשרת עיבוד חזק יותר של התצלומים, כדי להפיק תוצאות מדויקות ומהירות יותר מהכלים המשומשים כיום. דוגמה נוספת לאפשרות עם הסביבה, היא הדמיה תלת מימדית, שאפשר לנצל גם ב-Ultrasound, ובכך להשיג תוצאות מפורטות יותר.

אודות אור כהן

משנה לעורך הראשי בקטגוריית חומרה מנתניה אם אני לא כותב אני כנראה רואה סרט מדע בדיוני או משחק במשהו שקיבל ביקורות שליליות

השאר\י תגובה