לעוף עליו – ביקורת סמארטפון LG Wing

עם שני מסכים ושלל אפשרויות לצורות השימוש, ה-LG Wing מוכיח שלפעמים גימיק מגניב זה כל מה שצריך

עולם הסמארטפונים ללא ספק עבר מהפך בעשור האחרון, מהפך שמאפשר לנו היום להשתמש בסמארטפונים שלנו כמחשבים של ממש הודות לרכיבים חזקים במיוחד ויכולות שימוש נרחבות הכוללות יכולות גרפיות גבוהות, יכולות צילום מרשימות ועוד. לצד המראה ה-"קלאסי" של הסמארטפונים של היום, יש לא מעט חברות המנסות לספק לנו גישה קצת אחרת לעולם הטלפונים החכמים. בשנים האחרונות חזר טרנד "חדש-ישן" לשוק והוא טרנד המכשירים המתקפלים, והרבה חברות ניסו לספק לנו מכשירים מתקפלים מתקדמים כגון ה-Z Flip של סמסונג או ה-Razr האייקוני והמחודש של מוטורולה. אבל האם מכשיר מתקפל הוא באמת מה שאנחנו צריכים? האם מסך המסוגל להתקפל הוא הגימיק שייחלנו לו? נראה ש-LG חושבת אחרת, היות והיא בניגוד לחברות הגדולות האחרות החליטה ללכת על כיוון שונה בתכלית עם המכשיר החדש שלכם, ה-LG Wing, הכולל שני מסכים ומנגנון שימוש שונה ומיוחד. האם הוא שווה את הכסף והתייחסות שלכם? בואו נגלה!

LG Wing Swivel Mode

בפעם הראשונה שראיתי את ה-LG Wing ישר אמרתי לעצמי "אוקיי, את זה אני רוצה לנסות!". בתקופת ההכרזה של המכשיר טרנד המכשירים המתקפל היה בשיאו, ו-LG ללא ספק הפתיעו אותי לטובה כשהחליטו להציע לעולם גימיק אחר ושונה מאוד מהטרנד המתקפל. אמנם לקח לי קצת זמן לשים על המכשיר את היד, אבל עכשיו לאחר שבועיים פחות או יותר של שימוש עם ה-Wing, הנה מה שחשבתי עליו.

לטובת מי מכם שלא מכיר, ה-LG Wing הוא סמארטפון מבית LG הכולל שני מסכים, כאשר במבט ראשון ה-Wing נראה כמו מכשיר רגיל לחלוטין אך אם נסתכל מקרוב נגלה שניתן לסובב את המסך הראשי על צירו ובכך לחשוף מתחת למסך הראשי מסך משני נוסף הפותח לנו שלל אפשרויות שימוש נוספות. באופן אישי מעולם לא נתקלתי באופן אישי בסמארטפון המסוגל לספק יכולות שימוש כאלו, והייתי מאוד סקרן לגלות איך המערכת בדיוק עובדת. במידה וזה מעניין אתכם, אני מאוד ממליץ לכם לצפות בסרטון הפירוק המכשיר מבית הערוץ JerryRigEverything המוכר המספק זווית רחבה ומפורטת על הדרך בה עובד המכשיר.

זוהי אמנם לא הפעם הראשונה ש-LG מתעסקת בסמארטפונים הכוללים שני מסכים (ראינו את הניסיונות שלה בעבר לספק חווית שימוש בעלת שני מסכים עם ה-G8X), אבל זוהי כן הפעם הראשונה ש-LG מציעה סמארטפון בעל שני מסכים מובנים שלא מצריכים שום שימוש בהתקן חיצוני.

הדבר הראשון שניתן לשים אליו לב עם ה-Wing הוא העובדה שאפילו שמדובר במכשיר בעל שני מסכים, הוא לא יותר עבה כמו שחשבתי שהוא יהיה. גוף המכשיר נוח לאחיזה והמבנה המלבני והחד של המכשיר מקנות לו יופי ואלגנטיות שהזכירו לי מאוד את הטלפון הקודם של LG שסיקרתי, ה-LG Velvet, המגיע בעיצוב חד ואלגנטי שנדיר למצוא היום בשוק הטלפונים החכמים.

לפני שנעבור לחווית השימוש עצמה, עדיין מדובר בטלפון נייד ולכן הנה פסקה קצרה אודות המפרט של המכשיר.
ה-Wing מגיע עם מעבד ביניים Snapdragon 765G (מעבד המקנה למכשיר יכולות קישוריות 5G) לצד כ-8GB RAM ואפשרויות רכישה של כ-128GB או 256GB של זיכרון אחסון הניתן להרחבה באמצעות כרטיס SD.
מסך המכשיר הראשי הינו מסך בעל פאנל P-OLED מסתובב המגיע בגודל של כ-6.8 אינץ' ברזולוצייה של כ-1080×2460 בחיפוי זכוכית Gorilla Glass 5. מסך המכשיר המשני הממוקם מתחת למסך הראשי הינו מסך P-OLED בגודל 3.9 אינץ' וברזולוציה של כ-1080×1240. סוללת המכשיר מגיע בנפח של כ-4000mAh והיא תומכת בטעינה מהירה ובטעינה אלחוטית.
על פניו, נראה ש-LG ממשיכה בקו מפרט הביניים על מנת להשקיע את מרבית המשאבים בעיצוב ובנראות של המכשיר, בדיוק כמו שהיא עשתה עם ה-Velvet שכלל גם הוא מעבד ביניים אך עיצוב איכותי ויוקרתי.

אז מה בעצם אפשר לעשות עם שני מסכים שונים במכשיר אחד? ובכן האמת שהרבה דברים!
בתור התחלה ברגע שנסובב את המסך הראשי על צירו ייפתח לנו ממשק הסיבוב הייעודי המספק לנו אפשרויות שליטה נוספות באמצעות שני המסכים. השימוש הראשון שיצא לי לנסות הוא לשים סרטון יוטיוב במסך הראשי ובמסך המשני לגלוש בדפדפן. באופן אישי אני חושב שזו אפשרות שימוש מגניבה לגמרי, בעיקר כי היא מאפשרת לנו להמשיך לעבוד עם המכשיר מבלי לעצור את הסרטון באמצע.

אך אחרי שהשתעשעתי עם המכשיר בתצורת הסיבוב הראשית שלו (כאשר המסך הראשי מסובב אלינו ב-90 מעלות מאוזן), הבנתי שיש עוד לא מעט אפשרויות שימוש עם שני המסכים כאשר מסובבים את המכשיר עצמו. כעת, כשהמסך המשני ממקום לצד המסך הראשי ולא מתחתיו, ניתן בקלות להפעיל ברכב אפליקציית ניווט במסך הראשי ובמסך המשני לספק לנו לוח בקרה נגיש לאפליקציית השמעת השירים שלנו, והכל פשוט עובד ומזוהה על ידי המכשיר בכל רגע נתון. לאחר מכן מיקמתי את המסך המשני מעל המסך הראשי והפעלתי משחק, וכך יכולתי בקלות להקליט את המסך הראשי שלי באמצעות לוח הבקרה הייעודי למשחקים של המכשיר שהופיע במסך המשני. כפי שאתם מבינים מדובר ללא ספק בגימיק מרשים, ובאופן אישי הופתעתי ממנו לטובה.

מלבד אפשרויות השימוש המגוונות של המכשיר היה חשוב לי לבדוק גם את הביצועים שלו. כאן חזרתי פעם נוספות לבדיקת GeekBench 5.0 המוכרת וכפי שציפיתי, המכשיר מספק ביצועי ביניים מספקים למדי, ואם אתם לא משתמשים כבדים הזקוקים לכל כוח חישוב אפשרי, הביצועים של ה-Wing ללא ספק יספקו אתכם. מעבר לכך הרצתי את המכשיר בבדיקת Wild Life מבית 3DMark שגם סיפקה תוצאות לגיטימיות בהתחשב במפרט המכשיר.

אחרי בדיקת הביצועים הפעלתי את מערך הצילום של המכשיר.
ה-Wing מגיע עם מערך צילום אחורי משולש הכולל עדשה ראשית רחבה בעלת חיישן 64MP, עדשה סופר רחבה בעלת חיישן 12MP ועדשה סופר רחבה נוספת בעלת חיישן 12MP. מצלמת הסלפי הינה מצלמה ממונעת (טרנד שכידוע לא ממש תפס בתעשייה) המגיע עם חיישן 32MP ועדשה רחבה. לאחר שצילמתי מספר תמונות בתצורת שימוש רגילה, חשפתי את המסך המשני של המכשיר ושמחתי לגלות שגם כאן LG מספקת לנו חווית שימוש מועצמת ברגע שנסובב את מסך המכשיר הראשי. במקרה של המצלמה סיבוב של המסך הראשי יספק לנו גישה למערכת הגימבל המובנית בתוך המכשיר מאפשרת לנו לצלם תמונות באמצעות שימוש בג'ויסטיק דיגיטלי וביכולות ייצוב תמונה מובנות. אין ספק שמדובר במערכת איכותית, היות והיא באמת פותחת לפנינו אפשריות צילום רחבות שלא היו מביישות זרועות גימבל ייעודיות ויקרות שניתן למצוא היום בשוק.

באשר לאיכות התמונות, אתן לכם לשפוט בעצמכם (לחצו על התמונות על מנת להגדיל אותן):

באשר לאיכות הסוללה של המכשיר, באופן אישי בשימוש בסיסי עד כבד הצלחתי להעביר עם המכשיר יום שלם, והטעינה המהירה שלו באמצעות המטען הכלול בקופסא (לשמחתי המכשיר הזה יצא לפני שהחברות השונות החליטו שזה בסדר לא לספק מטען) מאפשרת לנו להטעין את המכשיר מהר במידה ואנחנו ממהרים ממקום למקום וזקוקים לטעינה זריזה.

אז האם אני ממליץ על ה-Wing? ובכן, זה מאוד תלוי.
אם האפשרות להשתמש בשני מסכים קוסמת לכם, אין לי ספק שנכון להיום ה-LG Wing הוא האופציה האידיאלית בשבילכם, ואפילו שלא מדובר במכשיר החזק ביותר בשוק מבחינת המפרט או מערך הצילום, עדיין מדובר במכשיר מרשים בעל איכות בנייה גבוהה במיוחד. באופן אישי אני חושב שכמו רבים אחרים, ה-Wing סובל מבעיה אחת היום והיא שמדובר בסופו של דבר בגימיק ייעודי, גימיק שלאו דווקא עונה על הצרכים של כל המשתמשים, מה שהופך כמובן את קהל היעד של המכשיר לספציפי במיוחד.
כמו כן ישנו תג המחיר הגבוה יחסית (אני מניח שזה קשור בעיקר לכמות הרכיבים והמערכות המאפשרות למכשיר לכלול שני מסכים מסתובבים) העומד נכון לרגע כתיבת סקירה זו על כ-3190 שקלים.

מה אתם חושבים על ה-LG Wing? האם מדובר בגימיק חולף או בדבר הגדול הבא? ספרו לנו בתגובות!

*יחידה לסקירה הובאה על ידי LG ישראל.

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה