אינטל ישראל מקימה מאיץ סטרטאפים לחברות ישראליות

למחזור הראשון של תמיכת אינטל בסטרטאפים – הנקרא גם Intel Ingenuity Partner נבחרו תשע חברות סטרטאפ בתחומים שונים הכוללים – ניתוח תמונה, תרגום קולי בזמן אמת, וה- "אינטרנט של הדברים"(או בשמו האנגלי – "The internet of things"). החברות ברות המזל יקבלו ליווי מקצועי של חצי שנה מאנשי אינטל, גישה למשאבים הטכנולוגיים של אינטל, וסיוע עסקי ושיווקי באמצעות קרן הון הסיכון של אינטל הנקראת "אינטל קפיטל". הרישום למחזור השני כפי שאפשר לצפות, כבר נפתח.

אינטל הכריזה היום על Intel Ingenuity Partner Program, או בקיצור Intel IPP, תוכנית לקידום חברות סטארט אפ ישראליות צעירות ובוגרות. תשעת החברות שנבחרו יוכלו להציג בסוף המחזור הראשון הוכחת היתכנות(Proof Of Concept), פרויקט או דמו, לבחון הזדמנויות שיווק והזדמנויות עסקיות. וכל זאת בשיתוף פעולה עם אינטל.

 

אז מיהן אותן חברות הזוכות לתמיכתה של אינטל?

תשע החברות שנבחרו למחזור הראשון הן: Lexifone – חברה  המציעה כלי לתרגום קולי אוטומטי בזמן אמת

Extreme Reality – חברה שפיתחה טכנולוגיה המחלצת מידע על מחוות המשתמש באמצעות מצלמה דו-מימדית סטנדרטית

Green IQ – חברה שפיתחה כלי IOT לחיסכון במים לתחום הגינון

DOV-E – חברה שמאפשרת לבצע תשלום באמצעות זיהוי קולי מדויק של הטלפון

PowerTags  – חברה המאפשרת סימון וניטור בזמן אמת של אנשים לצורך ניטור רפואי ובטיחותי

Robomow – חברה שפיתחה מכסחת דשא רובוטית

Onysus  – חברה שפיתחה מערכת מציאות רבודה המאפשרת זיהוי מחוות

Eagantu – חברה שפיתחה שיטה לאריזת רכיבים אלקטרוניים ואופטיים במבנה תלת-ממדי זעיר ו-Safe Solution שפיתחה מערכת לשירותים כספיים סלולריים.

 

החברות אשר זכו להיבחר לתוכנית התמיכה של אינטל בסטרטאפים יזכו לליווי מקצועי מאנשי אינטל שנבחרו בהתאם לצרכיה המקצועיים של כל חברה, נוסף על כך הן תקבלנה גישה למשאביה הטכנולוגיים, העסקיים והשיווקיים של אינטל ולקשריה בתעשייה הרלוונטית לאותה חברה. כמו כן הן יזכו לקשריה של קרן הון הסיכון התאגידית אינטל קפיטל , שמאז הקמתה השקיעה כ – 300 מיליון דולר ב – 75 חברות ישראליות. לאחר חודשיים של למידה וארבעה חודשים של פיתוח החברה והמוצר, יציגו החברות את המיזם המשותף באירוע demo day. בראש התוכנית יעמוד רועי רמון.

רועי רמון, עומד בראש תוכנית התמיכה של אינטל
רועי רמון, עומד בראש תוכנית התמיכה של אינטל

"תוכנית Intel IPP מציעה תהליך מגובש קיים לשיתוף פעולה עם חברות הזנק, בניהולה של אינטל", אמר רמון. "אינטל ישראל יצרה את התוכנית מתוך רצון להרחיב את הקשר שלה עם חברות ההיי-טק הישראליות ועל מנת לקדמן. יזמים ישראלים, שיבחרו לשתף פעולה עם אינטל, יקבלו שפע של הזדמנויות לגדילה וצמיחת החברה שלהם. אנו שמחים לחלוק את הידע ולעבוד יחדיו".

 

"התוכנית החדשה תסייע בצורה משמעותית לחברות סטארט-אפ ישראליות צעירות", אמר ניר מצר, מנטור מאינטל. "יהיו חברות שאינטל תשלב את הפתרון שלהן במוצריה. יהיו חברות אחרות שיגיעו ללקוחות ושותפים חדשים בזכות רשת הקשרים של אינטל. ויהיו חברות שבסופו של דבר אינטל תהפוך להיות לקוחה שלהן. ישנן אינספור תועלות לחברות שייבחרו לתוכנית Intel IPP של אינטל".

המחזור הראשון של התוכנית יימשך כחצי שנה ובימים אלה כבר החל הרישום למחזור השני . אינטל מעוניינת לשלב בו חברות סטארט-אפ בתחומי קישוריות אלחוטית, התקנים מקושרים, mobile, מחשוב (IT), "אינטרנט של הדברים (Internet Of Things)", מחשוב לביש, ניתוח ביג דאטה, מחשוב תפיסתי ורובוטיקה.

למעוניינים בעוד פרטים על המאיץ, על החברות, על המנטורים המדריכים את החברות מטעם אינטל, פרטים להרשמה למחזור השני ועוד, מוזמן לבקר באתר המאיץ. כמו כן ראוי לציין, שאינטל אינה דורשת אקוויטי מהחברות המשתתפות בתכנית.

אינטל ישראל מקיימת זה מכבר שיתוף פעולה רחב עם זירת היזמות הטכנולוגית הישראלית במגוון אפיקים. רק לפני כחודשיים הקימה אינטל במרכז הפיתוח בחיפה את IOT Ignition LABs – מעבדת פיתוח לחברות סטארט-אפ בתחום ה"אינטרנט של הדברים". כמו כן, בישראל פועלת !Challenge-Up – תוכנית האצה המשותפת לאינטל, דויטשה טלקום וסיסקו ומסייעת לחברות סטארט-אפ צעירות מישראל. אינטל גם שותפה בתוכנית מגנ"ט (Magnet program) של המדען הראשי, המאפשרת לחברות ישראליות מימון של עד 50% מהתקציב המאושר וסל הטבות ותמיכה בשווי דומה מחברת אינטל.

 

אינטל (נאסד"ק: INTC) היא מובילה עולמית בחדשנות לתחום המיחשוב. החברה מתכננת ומייצרת טכנולוגיות שמשמשות כבסיס למגוון רחב של מוצרי מיחשוב שמופצים בכל רחבי העולם. אינטל מעסיקה כיום 107 אלף עובדים בעולם כולו, ופועלת בישראל משנת 1974. לחברה ארבעה מרכזי פיתוח (חיפה, יקום, ירושלים, פתח תקווה) ושני  מפעלי ייצור (קריית גת וירושלים) בישראל, והיא מעסיקה למעלה מ-9,800 עובדים ישירים. מידע נוסף  ניתן למצוא באתרי החברה:

אינטל ישראל – www.intel.co.il

אודות יאיר משניות

קוראים לי יאיר, גיימר לשעבר, כיום עוסק בפיתוח ווב. עולם המחשבים תמיד היה חלק גדול מהחיים שלי ותמיד ימשיך להיות. אשמח לענות על כל שאלה ולעזור, כי אחרי הכל, בשביל זה אנחנו כאן :)

השאר\י תגובה