Pokemon Go יוצא לאור בחודש הבא

אחרי יום שלם שהתרכז בזלדה החדש, נינטנדו מפנים את אור הזרקורים לעבר Pokemon Go ובין שאר פיסות המידע הרבות גם גילו לנו שהוא אמור לצאת בחודש יולי.

שלושים פוקבולים בשנייה – זה הנתון הממוצע מבדיקת הבטא של המשחק Pokemon Go, כך מספרים לנו מפתחי המשחק כחלק מאירועי Nintendo בתערוכת E3. מפתחי המשחק ושיאגרו מיומוטו לקחו חלק באירוע שאלות ותשובות מסביב למשחק הפוקימון החדש המשתמש במציאות רבודה ובמכשירי פלאפון חכמים על מנת להכניס את השחקנים לעולם מלא פוקימונים, פוכדורים ומרכזי פוקימון.

אחד החידושים שהוצגו באירוע הוא Pokemon Go Plus, מעין סיכה גדולה בעיצוב הדומה לפוכדור המתחברת לטלפון החכם שלך ובאמצעות רטט ומנורה במרכז היא מוסרת לך מידע כשפוקימון נמצא בסביבתך ללא צורך לפתוח את הפלאפון שלך. מטרת המכשיר היא לאפשר לך לטייל ולשים לסביבה שלך בלי להיות תקוע על המכשיר החכם כדי לתת לשחקן הרגשה של הרפתקה בעולם האמתי. אחת מהשאלות הנפוצות ביותר על המשחק היא האם יהיה קשר בין המשחק לפלאפון ולמשחקים ה"רגילים" בסדרה. מפתחי המשחק מסרו כי המטרה היא שבהתחלה השחקנים יתרכזו בהרפתקאות בעולם האמיתי ובתפיסת פוקימונים אבל המטרה היא שבהמשך יהיה חיבור בין המשחקים השונים בסדרה.

כמובן שהמשחקיות של Pokemon Go תהיה שונה מאוד מהמשחקים שאנו רגילים אליהם. פוקימונים מתפתחים כאשר תופסים מספיק מאותו סוג. עליית הרמה של הפוקימונים לא תהיה באמצעות קרבות אלא על כל פוקימון שאתה תופס, במידה וכבר יש לך אחד כמוהו, תקבל ממתק שיעלה את רמת הפוקימון. כמו כן, יהיה אפשר להשיג ביצי פוקימון שיבקעו בהמשך ויהיו יותר חזקים מפוקימוני הבר. פוקימונים "יחיו" באזורים המתאימים להם, למשל אחד מבוחני הבטא שלקחו חלק באירוע גר בסן פרנסיסקו וראה ותפס הרבה יותר פוקימוני מים כמו סטאריו.

השאלה הכי חשובה סבבה כמובן את מספר הפוקימונים הנוכחי והעתידי במשחק. לדברי המפתחים, בהתחלה הפוקימונים היחידים יהיו ממחוז קנטו (כל ה-150) אבל בהמשך יש תוכניות לצרף עוד ועוד עד שנוכל לתפוס את כולם. כמו במשחק המקורי, יהיו פוקימונים שקשה יותר לתפוס. למשל, הפוקימון בעל הכוחות הפסיונים אברא תמיד היה בורח מקרבות במשחק המקורי וגם כאן יהיה יותר קשה לתפוס אותו במשחק. מכיוון שאי אפשר להתקיף פוקימון בר כדי להחליש אותו ואז לתפוס המשחק ידגיש את טכניקת זריקת הכדור – שליטה בסיבוב ובעוצמת הזריקה. בהדגמה ניתן לראות שאם זורקים את הפוכדור בזמן שהעיגול הפנימי מסביב לפוקימון הבר הסיכויים לתפיסה עולים. את הסרטון המלא מהאירוע ניתן לראות כאן –

https://www.youtube.com/watch?v=qqbsdqjgj-k

אודות יונדב צבקר

סטודנט לספרות, בוגר ישיבת מעלה גלבוע, גיק ודוס.

השאר\י תגובה