סיקור מקלדת – ROG Claymore יוקרה מינימליסטית

Asus מצפה ממכם להוציא לא מעט כסף עבור המקלדת ROG Claymore ואפשר אולי להתבלבל מהמראה הפשוט יחסית של המוצר אבל, מדובר בבחירה מודעת ולא בבאג.

אף פעם לא היה לי מחשב גיימינג מפוצץ, ולכן זהב לא מפתיע שאף פעם לא היה לא היו לי מוצרים נלווים כמו מקלדות, עכברי או אוזניות גיימינג. לכן הסיקור של מקלדת ROG Claymore מבית Asus הפחיד אותי טיפה. אבל, למרות שאין לי ידע נרחב על מקלדות גיימינג, ההיסטוריה התעסוקתית שלי שכוללת תרגום וכתיבה במגזין היסטוריה, פיתחו אצלי העדפות ברורות ביחסים הצמודים שלי ושל המקלדת שלי. וכשבדקתי את המקלדת ניסיתי אותה על משחקי מז'אנרים שונים אבל גם על כתיבה של מאמרים ארוכים.

אז מה יש בקופסה?

הקופסה היא הדבר הכי פחות מרשים וסטנדרטי בחבילה. לא מדובר בביקורת אלא בעובדה שמדובר בקופסה סטנדרטית למוצרי חשמל. אפילו  בליין המותג ROG אפשר למצוא קופסאות קרטון מרשימות יותר, אבל אם יש משהו אחד שיכול להיות סתמי (מה שכמובן לא אומר בעייתי או חסר) עדיף שיהיה מדובר בקופסה. בתוך הקופסה חיכו לי שתי חלקי המקלדת – גוף המקלדת וה-NumPad שבאים בנפרד (יותר על כך בהמשך). שתי שקיות בד עבור שני החלקים, חלקי סיליקון קטנים שמכסים את אפשרויות החיבור בין שני חלקי המקלדת וכבל USB עבור המקלדת.

העיצוב של ROG Claymore מבוסס על תרבות המאיה הדרום אמריקאית על פי המפרט של החברה אבל מה שהוא הכי מזכיר לי זה גיימבוי שקוף (ועשרות מוצרים חשמליים שבאו בעקבותיו). הקווים שמעטרים את המקלדת לא הזכירו לי תרבות מיסתורית אלא יותר מעגלים חשמליים שאפשר למצוא בדור הבא של מסע בין כוכבים. אישית, אני מאוד אוהב את העיצוב הפשוט המינימליסטי, כאילו לא גמור.  הרווח בין המקשים למקלדת מראה את החיווט של המקש ונותן מראה גולמי ולא מושלם למקלדת. המקלדת עצמה לא גדולה ואין הרבה פלסטיק או מתכת בין המקשים הקיצוניים לשולחן העבודה שלי. כמו שמקובל במקלדות מודרניות, ישנו מקש FN שמפעיל את הפונקציה המשנית של המקשים. מלבד אופציות שמופיעות בכל מקלדת של מחשב נייד ישנן כמה אפשרויות שמתאימות במיוחד לגיימרים שאוהבים לשלוט בקרביים של ה-PC שלהם. על המקלדת עצמה אפשר למצוא מקשים ששולטים על ה-CPU ו-BIOS -במידה ויש לכם מעבד של Asus – ללא ספק יתרון משמעותי למי שאוהב לצלול לתוך המפרט של המחשב שלו. מקשי הכיוון משמשים גם בתפריט התאורה העצמית של המקלדת, לא מדובר במשהו פורץ דרך אבל יש ויסות של עוצמת התאורה, דבר שמאוד שימח אותי, וגם מעבר בין תבניות אור שונות ומגוונות. המקלדת עצמה קטנה יחסית וזה מתאים מאוד למראה המינימליסטי שלה.

אזור ה-NumPad של המקלדת מתלבש בשני הצדדים של ה-ROG Claymore מה שישמח את הגיימרים השמאליים בקהל, ומכיל גם גלגלת נוחה עבור עוצמת הסאונד של המחשב. מדובר באחד הפיצ'רים הנוחים ביותר במקלדת בעיני. הבעיה היחידה היא שכתוצאה מכך שאפשר להזיז את החלק הזה של המקלדת אין תחושה של מקלדת אחידה ולחיצות שלי שינו את הזווית של המקלדת בגלל החיבור בין שני החלקים. מהצד השני החיבור הוא מאוד פשוט וחסר מאמץ. למרות שמדובר בחיסרון, אם אתם אפילו שוקלים להשתמש באפשרות הזו ולהזיז את החלק הזה לצד שמאל (כי אתם משחקים משחק אסטרטגיה עם עכבר או כי אתם פשוט שמאליים) היתרון עולה על החיסרון בלי למצמץ. בסופו של דבר, כמו עוד כמה דברים שהפריעו לי אישית במקלדת, לא מדובר בחיסרון אלא בבחירה מכוונת, גם אם התוצאה לא מתאימה לי אישית. ואם כבר מדברים על החלטות לגיטימיות שאני ממש לא מסכים איתן, הפונט האנגלי המודפס על המקלדת עשה לי רע ומזכיר לי עיצוב של תכניות מדע בדיוני משנות התשעים בקטע רע. למזלי, לפחות הפונט העברי הוא הסטנדרטי ולא בא מבית היוצר של הפונט האנגלי.

על מנת לתכנת פקודת מאקרו או לקבוע פרופילי הגדרות עבור משחקים שונים צריך להוריד את תוכנת ה-Armoury של Asus, שמציעה על הדרך גם שליטה נרחבת בכל תכונות המקלדת כולל התאורה. התוכנה פשוטה לשימוש ורוב הסיכויים הם שאם יש לכם צורך בה היכולת הטכנית שלכם גבוהה בהרבה מדרישות הסף של השימוש בתוכנה. מכיוון שאין לי הרבה ניסיון אני לא יכול להשוות את המקלדת למקלדות המתחרות בה מבחינה טכנית. המפרט הטכני של המקלדת מתגאה במקשי ה-MX Cherry, שהרוויחו ביושר את מקומם בפסגת התחום,  הם אמנם נוחים לשימוש אבל בכך מסתיימת חוות הדעת שלי. אני לא יודע איך הבחירה במקלדת כזו או אחרת משפיעה על משחקים אונליין ועל כמות הפעולות לדקה של שחקן מקצועי. מה שאני כן יכול לומר הוא שהמקלדת שיפרה את חווית הגיימינג שלי והפכה משחקים כמו Super Meat Boy לשחיקים גם ללא קונטרולר. הקלדה של מסמכים ארוכים היא ללא ספק סיפור אחר. עכשיו אחרי שיצא לי לנסות לכתוב טקסטים ארוכים על מקלדת מכנית מקצועית ואיכותית ולחזור למקלדת סטנדרטית של מחשב נייד אני יכול לומר בוודאות שמקלדות מכניות אינן אידיאליות לכתיבה. אני מודע לכך שזה לא משפיע על קהל היה העיקרי של המקלדת אבל כדאי לקחת בחשבון שמאוד לא מומלץ לבנות עליה גם עבור כתיבת עבודות ארוכות ללימודים. זו מקלדת גיימינג, וכשמשחקים איתה במשחקים שדורשים תגובות מהירות ומדויקות, מרגישים את זה.

המחיר הרשמי של ה-ROG Claymore הוא 174.9$. המחיר הגבוה, אפילו יחסית למקלדת גיימינג, הוא ממש לא בזבוז אם המקלדת מתאימה לקונה. העיצוב לא יתאים לכולם אבל יהיו מי שהוא ישב להם בול על האסתטיקה. החלוקה לשני חלקים תציל את הביצועים של חלק מהגיימרים ותהיה בזבוז עבור אחרים. בסופו של דבר זו מקלדת ייחודית אפילו בתוך השוק הספציפי שלה, ולכם נשאר להחליט האם הייחודיות הזו מתאימה עבורכם. Asus לא חתכו בשום פינה בהפקת המקלדת ולכן הם דורשים ממכם מחיר בהתאם.

מוצר יקר ומדויק

אריזה ומוצרים נלווים - 8.5
קלות שימוש ותכנות - 9.5
עיצוב - 8.5
ביצועים ואיכות - 9.5

9

מעולה

מוצר מעולה ומושקע אבל שלא מתאים לכולם

User Rating: Be the first one !

אודות יונדב צבקר

סטודנט לספרות, בוגר ישיבת מעלה גלבוע, גיק ודוס.

השאר\י תגובה