העסק הטוב בעולם – ביקורת המשחק TechCorp

משחקי סימולציה קיימים בשוק כבר שנים רבות ולרוב משחקים חדשים בז'אנר זה מתופעלים ומרגישים אותו הדבר. ישבתי לבדוק את TechCorp, משחק סימולציה חדש המאפשר לכם להקים את עסק הטכנולוגיה הטוב בעולם. האם הוא יצליח לחדש את הז'אנר?

TechCorp הוא משחק סימולציה כלכלית בו אתם נכנסים לנעליו של מנכ"ל חברת טכנולוגיה חדשה. מטרתכם העיקרית היא בנייה של החברה שלכם מאפס, עד לרמה בה החברה שלכם תהפוך לחברת הטכנולוגיה המצליחה והגדולה ביותר בעולם. המשחק עצמו מוצג בצורת מבט עילי על המשרד של החברה. השליטה במשחק נעשית על ידי תפריטים ייעודיים בהם אתם מגדירים מה יהיה עתיד החברה שלכם. כלל השליטה במשחק מבוצעת על ידי תפריטים, בהם תגדירו את עתיד החברה שלכם. כל התפריטים צבעוניים ומוצגים בפשטות ומאוד קל להשתמש בהם.

Office 2 TechCorp

בחלקו הראשון של המשחק המשרד שלכם יעבוד לפי הזמנות חוץ. מידי פעם תיכנס הזמנה למשרד שלכם ותצטרכו לבנות את החלקים הדרושים לאותה הזמנה. על מנת ליצור את החלקים תצטרכו לשכור מתכנתים, חוקרי טכנולוגיה, מהנדסים ושלל עובדים נוספים שיעבדו על המוצר עצמו. באותו הזמן, יהיה עליכם לדאוג לאנשי מכירות ושיווק שיסייעו לכם לשווק את המשרד שלכם וכן להפוך אותו למוכר יותר בקרב העולם. רוב העבודות הראשונות של המשחק יתעסקו בשיפור וניתוח רכיבים קיימים או מוצרים קיימים. בנוסף להזמנות תוכלו ליצור רכיבים נוספים אותם תשמרו לפרויקטים עתידיים.

לאחר שתשיגו כסף ותבססו את החברה שלכם, תוכלו לעבור לפיתוח מוצרים באופן עצמאי. תוכלו ליצור שלל מוצרים טכנולוגיים שונים כגון מחשבים נייחים וניידים, טלפונים חכמים, טאבלטים, קונסולות משחק ועוד. כמו כן מלבד מוצרי חומרה פיזיים תוכלו לעסוק בפיתוחי תוכנה. המשחק עצמו יאפשר לכם כשלושה מרחבי עבודה שונים בהם תוכלו לעבוד ולפתח מוצרים: משרד החברה, מפעל החברה ואולפן המשחקים של החברה.

בשלב הראשון של המשחק יעמוד לרשותכם משרד החברה בלבד, בו יושבים מנהלי החברה, המתכנתים, המהנדסים ושלל עובדים נוספים. המשרד שלרשותכם יהיה ריק לחלוטין ויהיה עליכם לרכוש את הציוד המתאים על מנת לאפשר גיוס עובדים. לכל עובד תאלצו לרכוש שולחן בו הוא יעבוד. ישנם עובדים מסוימים אשר יזדקקו לשולחנות וציוד מיוחד על מנת שיוכלו לבצע את עבודתם. לאחר שתרכשו את הציוד המתאים, תוכלו להתחיל לחפש עובדים. על ידי מנוע חיפוש פשוט תוכלו למצוא מספר עובדים שיתאימו לצרכים שלכם ולגייס אותם. כל עובד יעבוד במשך פרק זמן מסוים עד שיתעייף. כאשר עובד עייף הוא מבצע את עבודתו באופן איטי יותר, ולכן עליכם לדאוג שהעובדים שלכם יהיו בעלי אנרגיה כל הזמן. על מנת לאפשר זאת תצטרכו לרכוש ציוד מנוחה כגון ספות, טלוויזיה ומקרר בהם ישתמשו העובדים בזמן המנוחה וימלאו את מד האנרגיה שלהם. לאחר שיסיימו לנוח יחזרו לעבודה. כל עובד מתופעל באופן אישי, ועל השחקן לבחור מה בדיוק יעשה כל עובד בהתאם לעבודה הנדרשת.

במשרדי החברה יושבים החוקרים, אשר מהווים חלק חשוב מאוד בפיתוח החברה. ככל שיעבור זמן, החוקרים יפתחו אפשרויות פיתוח שונות בהתאם לרמת המחקר שתצברו. ככל שרמת המחקר שלכם גבוהה יותר תוכלו לפתח בהמשך המשחק מוצרים מסובכים וגדולים יותר.

Shop TechCorp

לאחר פרק זמן מסוים תינתן לכם האפשרות לרכוש לחברה שלכם מפעל, בו תוכלו להציב מכונות מיוחדות שיכולות ליצור מוצרים שאין אפשרות לייצר באמצעות עובדי המשרד. כאשר תפתחו את מפעל החברה יתחיל החלק המסובך ביותר של המשחק והוא גיבוש וייצור המוצר שלכם באופן מלא. תהליך ייצור המוצר שלכם ארוך, וידרוש מכם התייחסות בכל נושאי הפיתוח, כגון בחירה ויצירה של החלקים, מתן שם למוצר שלכם ואפילו שיווקו. כמו כן יהיה עליכם לדאוג לפס ייצור, שיספק את המוצר שלכם ויאפשר לכם מכירה שלו.

Factory TechCorp

אם תחליטו לפתח מוצרים הקשורים למשחקים, תיפתח לכם אפשרות רכישה שלישית והיא רכישת אולפן לפיתוח משחקים, בו תוכלו לפתח ולשווק משחקי מחשב. חלק זה של המשחק מזכיר באופן מעניין את משחק הסימולציה Game Dev Tycoon, שמאפשר לכם להקים אולפן פיתוח משחקים. שמחתי לגלות את האפשרות הזו במהלך המשחק שלי, בייחוד בהתחשב בעובדה שחשבתי שמדובר במשחק שמתעסק עם פיתוח מוצרי חומרה בלבד ואין לו קשר למשחקים. חלק זה של המשחק מפותח מאוד, ויאפשר לכם פיתוח רחב של המשחק שלכם עד רמת עיצוב הקופסה של המשחק וכן תכנית השיווק והמכירה שלו.

Creation Product TechCorp

TechCorp מציג יסוד מעניין של מעקב היסטורי. ככל שעובר הזמן במשחק עוברות גם השנים וכן הפיתוחים הטכנולוגיים משתפרים. אם בתחילת המשחק תוכלו לפתח טלוויזיות CRT ישנות, ככל שיתקדם הזמן תוכלו לבנות טלוויזיות מתקדמות יותר, מכשירים מתקדמים יותר וטכנולוגיים יותר. זהו אלמנט מעניין ונחמד אך ישנם קצת טעויות וחוסר דיוק בו, כגון דרישה ליצירה של RAM בתקופה היסטורית בה RAM לא היה קיים כלל. אם אתם מחפשים דיוק היסטורי מבחינה טכנולוגית, TechCorp הוא אפשרות פחות טובה בשבילכם.

כלל המאפיינים ואפשרויות הפיתוח הופכים את TechCorp למשחק גדוש ועמוס. חשוב לציין שהמשחק אמנם יצא לשוק אך הוא עדיין נמצא בשלב הגישה המוקדמת ויצא לי להיתקל במספר באגים או דברים לא מוכנים.
בכל הקשור לגרפיקה, TechCorp מציג גרפיקה פשוטה אך מספקת. המשחק בנוי על מנוע Unity, שמאפשר גרפיקה טובה ואיכותית במינימום דרישות מערכת. יחד עם זאת, דגמים רבים במשחק ממוחזרים ומוצגים מספר פעמים בכל פעם, כגון עובדים שנראים אותו הדבר לחלוטין ללא גיוון בלבוש או בעיצוב הפנים. פסקול המשחק פשוט, שקט וכמעט לא מורגש כאשר מלבד צלילי רקע פשוטים ומספר צלילי רקע בשימוש בתפריטים אין סאונד כלל. לרוב שמתי מוזיקה משל עצמי ברקע במהלך המשחק.

לסיכום, TechCorp הינו משחק סימולציה רחב אופקים, שידרוש מכם את מלוא הריכוז, המחשבה והרצון להצלחה. מגוון האפשרויות של המשחק יאפשרו לכם כשחקנים לנצח על תזמורת טכנולוגית שלמה, כאשר אתם מחליטים איזה כלים ינגנו אצלכם בתזמורת. המשחק נראה נהדר ומתופעל בקלות. יחד עם זאת, חשוב לזכור שהמשחק עדיין בשלבי פיתוח, ושאין לדעת לאן יתקדם ככל שיעבור הזמן.

TechCorp

משחקיות - 8.5
גרפיקה - 9
פסקול - 5

7.5

טוב

משחק סימולציה מעניין שמאפשר לכם לממש את חזונכם הטכנולוגי באופן הפתוח ביותר!

User Rating: Be the first one !

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה