סיקור כונן אחסון ADATA Swordfish

חברת ADATA שלחה אליי את ה-Swordfish, כונן M.2 SSD מרשים בעל ביצועים איכותיים ומחיר מעולה

אין ספק שיש המון חברות בעולם חלקי המחשב שמציעות היום פתרונות אחסון, החל מחברות גדולות ומוכרות כגון Samsung ועד לחברות ייעודיות לפתרונות אחסון כגון Western Digital. הפעם הגיע אליי כונן מחברה שלא יצא לי לבדוק עד היום לעומק וזוהי חברת ADATA ששלחה אליי את כונן האחסון שלה, ה-ADATA Swordfish.

ה-ADATA Swordfish הוא כונן אחסון בפורמט M.2 SSD המציע מהירויות כתיבה וקריאה איכותיות במחיר טוב למדי, גם בנפחי האחסון הגדולים ביותר. הכונן יציע מהירויות קריאה של עד כ-1800MB לשנייה לצד מהירויות כתיבה של עד כ-1200MB לשנייה. כמו כן הכונן זמין במספר נפחים והם 1TB, 500GB, 250GB וכן 2TB. מבחינת תקן החיבור נקבל תמיכה בתקן PCIe Gen3x4.

לפני שנעבור לגזרת הבדיקות הסינטטיות, אציין לטובה את עיצוב הכונן. הכונן מגיע עם מעטפת כסופה ויפה מאוד בעלת עיצוב הכולל קווים חלקים ויפים. כמו כן ולשמחתי הרבה הצבע הכסוף של הכונן התאים בדיוק לסכמת הצבעים של המחשב האישי שלי, כך שמיד העברתי את הכונן למחבר ה-M.2 העליון שבלוח האם שלי כדי שיראו את עיצוב הכונן במלוא הדרו.

באשר לבדיקות עצמן, העברתי את הכונן תחת מספר תוכנות בדיקה שונות, בדומה לדרך בה בדקתי כוננים אחרים באתר כגון ה-SN750 מבית Western Digital. סיקור עליו תוכלו למצוא ממש כאן. התוכנות שנשתמש בהן היום הן AS SSD, ATTO Disk Benchmark וכן CrystalDiskMark.

בדיקה ראשונה – AS SSD:

בדיקה שנייה – ATTO Disk Benchmark:

בדיקה שלישית – CrystalDiskMark:

כפי שניתן לראות, הכונן אכן מספק ברוב הבדיקות את מהירויות העבודה שהובטחו לנו על ידי ADATA. כמו כן ישנם מקרים בהם מהירויות הכונן היו מהירות יותר ממהירויות היצרן אך כן קרו מקרים בהם מהירויות העבודה היו נמוכות יותר, בעיקר בתחום מהירויות הכתיבה. יחד עם זאת ניתן לראות שה-Swordfish הוא כונן שיכול לשמש בצורה נהדרת גם גיימרים, הודות לבדיקת ה-Copy של תוכנת AS SSD, הבודקת בין היתר זמני העלאה של קבצי משחק. תוצאות הבדיקה הפתיעו אותי לטובה מאוד, בעיקר אם אשווה אותן לתוצאות העלת הקבצים של ה-SN750, שהוא כונן המיועד לגיימינג.

חשוב לי לציין למה אני חושב שה-Swordfish הוא ללא ספק אחד מכונני האחסון המשתלמים ביותר שניתן להשיג היום.
אחת הבעיות הגדולות ביותר שיש בשוק כונני האחסון היום הוא יחס המחיר שמשתנה בהתאם לנפח הכונן שנרכוש. כוננים מהירים מאוד יכולים לעלות המון כסף אם נרצה לרכוש אותם בנפחים גדולים (לרוב ההבדל הגדול במחיר מתחיל כשעולים בנפח של מעל 500GB). ה-Swordfish לעומת זאת לא מספק את מהירויות העבודה המהירות ביותר, אבל הוא כן מציע מחירים טובים מאוד ומהירוית מספקות גם בנפחים הגבוהים ביותר, וזה ללא ספק בונוס שיש לכונן הזה להציע.
אז נכון, לא מדובר במהיריות העבודה הגבוהות ביותר ואין ספק שיש לא מעט כוננים בשוק שמסוגלים לספק מהירוית עבודה גבוהות בהרבה משל ה-Swordfish, אך חשוב לזכור שבניגוד לכוננים אחרים, מהירויות הכונן של ה-Swordfish הן סבירות בהחלט להרבה מאוד אנשים שלאו דווקא זקוקים למהירויות הכתיבה המהירות ביותר בעולם. מהירויות העבודה של הכונן נהדרות, ואני בטוח שישנם לא מעט אנשים שהכונן הזה יהווה פיתרון מעולה גם בתחום המהירות וגם בתחום האחסון.

ואם כבר עסקנו במחיר, הגיע הזמן לדבר גם עליו.
אמנם לא מצאתי יותר מידי מקומות בהם ניתן לרכוש את הכונן בישראל, אך ממה שכן מצאתי, מחיר הכונן מתחיל בכ-190 שקלים בלבד לנפח של כ-250GB ומגיע עד לכ-1100 שקלים לנפח של כ-2TB. הדגם שבדקתי היום הגיע בנפח של כ-1TB וממה שמצאתי מחירו בישראל עומד על כ-570 שקלים, שזה ללא ספק מחיר מאוד משתלם לכונן יחסית מהיר בנפח גדול למדי.

לסיכום, ה-ADATA Swordfish הצליח להפתיע אותי בצורה טובה מאוד. מדובר ללא ספק בכונן איכותי ויפייפה המסוגל לספק מהירויות עבודה איכותיות במחירים משתלמים במיוחד לכלל הנפחים הזמינים של הכונן. אם אתם מחפשים כונן מהיר ומוכנים להתפשר קצת כשזה נוגע למהיריות עבודה, ה-Swordfish הוא ללא ספק אחד מהאופציות היותר טובות שתוכלו להשיג לעצמכם היום.

*יחידה לסקירה הובאה על ידי ADATA.

ADATA Swordfish 1TB

ציון סופי - 8

8

מעולה

אמנם הוא לא הכונן המהיר ביותר במערב, אבל הוא ללא ספק אחד הכוננים היותר משתלמים שניתן להשיג היום.

User Rating: 3.15 ( 2 votes)

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה