AMD

AMD מציגה מעבדים חדשים ופלטפורמת לוחות אם חדשה

חברת AMD מציגה שני מעבדים נוספים לסדרת מעבדי הבסיס של הדור השלישי של מעבדי Ryzen לצד פלטפורמת לוחות אם חדשה לשוק הביניים

אין ספק שהדור השלישי של מעבדי Ryzen מבית AMD שבר את השוק כאשר הציע ביצועים גבוהים ותחרותיים במיוחד לצד מחיר משתלם ומזמין, ונראה ש-AMD הבינה את הכוח שיש לה בידיים בשנים האחרונות מאז צאת מעבדי Ryzen לשוק.

AMD הכריזה היום על שני מעבדים נוספים בדור השלישי של מעבדי Ryzen שישתייכו לסדרת Ryzen 3, שהיא סדרת הבסיס של הדור השלישי של רייזן.

המעבדים החדשים יענו לשם Ryzen 3 3100 ו-Ryzen 3 3300X, אשר יהיו מבוססים על ארכיטקטורת Zen 2 המוצגת כיום בדור הנוכחי של מעבדי רייזן.

שני המעבדים יגיעו עם ארבע ליבות וכשמונה תהליכונים, כאש ה-Ryzen 3 3300X יגיע עם מהירות שעון בסיסית של כ-3.8GHz ומהירות בוסט של כ-4.3GHz, וה-Ryzen 3 3100 יגיע עם מהירות שעון בסיסית של כ-3.8GHz ומהירות בוסט של כ-3.9GHz. שני המעבדים יגיעו עם קירור ה-Wraith Stealth Cooler, שנחשב לאחד מקירורי הבסיס הטובים ביותר של השנים האחרונות.

כמובן שהדבר שיכריע בצורה מלאה מה יהיה עתידם של המעבדים החדשים הוא המחיר. לשמחתי הרבה AMD ממשיכה את גל המחירים המשתלמים גם כאן, כאשר ה-3100 יעלה כ-150 דולר, וה-3300X יעלה כ-180 דולר. מדובר במחירים טובים מאוד לתמורה של ארבע ליבות במהירות די גבוהה, ולכן אין לי ספק שאנשים רבים ישימו את ידיהם על המעבדים לטובת מערכות מחשב בסיסיות.

גם מעבדים אלה בדומה לאחיהם לדור השלישי של רייזן יתמכו ב-PCIe 4.0 ובמהירות ראם של עד 3200Mhz. כמובן ששני המעבדים לא נעולים, משמע אפשרי לבצע עליהם שלל פעולות המהרה. אחד הדיווחים שפורסמו הוא על כך שכבר בוצעו מספר ניסויי המהרה עם המעבדים החדשים, והצליחו להגיע למהירות שעון של כ-5.9GHz עם מעבד ה-3100. ללא ספק הישג מרשים!

אחד הדברים שיש לשים אליהם לב הוא ששני המעבדים החדשים לא יגיעו עם שבב גרפי מובנה, מה שאומר שאם תרכשו את אחד המעבדים האלה תהיו חייבים לרכוש כרטיס מסך חיצוני בנוסף על מנת שתוכלו לספק תמונה למחשב שלכם. לדעתי מדובר בצעד חכם שמאפשר למעבדים באמת להיות מאוד זולים ונגישים, אפילו שזה אומר שישנו צורך בקניית רכיב חיצוני נוסף.

לסיום הודיעה AMD על כך שדור המעבדים הבא שלה, שיגיע עם ארכיטקטורת ה-Zen3 החדשה, יתמוך גם הוא בסוקט המעבדים הנוכחי של מעבדי רייזן והוא ה-AM4, אך השילוב של המעבדים החדשים ולוחות האם הישנים מהמעבדים יהיה זמין רק בלוחות ה-X570.

עם ההבטחה על מעבדי העתיד הודיעה AMD מספר פרטים על לוחות האם החדשים המעוצבים תחת ערכת השבבים B550. לוחות ה-B550 יביאו את טכנולוגיית התמיכה ב-PCIe 4.0 לקדמת הבמה, ויאפשרו לשלל משתמשים נוספים להנות מהיתרונות של טכנולוגיה זו, שהייתה זמינה עד היום רק בלוחות האם שעוצבו עם ערכת השבבים X570. יחד עם זאת התמיכה ב-PCIe 4.0 בלוחות ה-B550 תהיה זמינה רק בשילוב עם המעבדים הבאים של AMD שיהיו מבוססים על ארכיטקטורת ה-Zen3.

בנוסף למעבדים החדשים האלה הודיעה AMD על מספר מעבדים חדשים בסדרת Ryzen 4000 Pro שהיא הסדרה הנוכחית של AMD למעבדי מחשבים ניידים.

המעבדים הניידים החדשים של AMD יהיו מבוססים גם הם על ארכיטקטורת ה-Zen2, והם שואפים לשפר את בטיחות המשתמש וכן את איכות זמן העבודה על ידי צריכת קטנה יותר של סוללה. בנוסף לכך מדובר במעבדים הניידים הראשונים שיגיעו בפורמט 7NM.

המעבדים החדשים בסדרת Ryzen 4000 Pro הם ה-Ryzen 3 Pro 4450U, Ryzen 5 Pro 4650U וה-Ryzen 7 Pro 4750U.

מעבד ה-Ryzen 3 יגיע עם 4 ליבות ו-8 תהליכונים, והוא יספק מהירות שעון בסיסית של כ-2.5GHz ומהירות בוסט של כ-3.7GHz.

מעבד ה-Ryzen 5 יגיע עם 6 ליבות ו-12 תהליכונים, והוא יספק מהירות שעון בסיסית של כ-2.1GHz ומהירות בוסט של כ-4GHz.

מעבד ה-Ryzen 7 יגיע עם 8 ליבות ו-16 תהליכונים, והוא יספק מהירות שעון בסיסית של כ-1.7GHz ומהירות בוסט של כ-4.1GHz.

אין ספק שמדובר בשלישייה די מוצלחת, בייחוד כשנזכרים בעובדה שמדובר במעבדים למחשבים ניידים, שיאפשרו למחשבים הניידים של השנים הבאות להיות למהירים יותר ואיכותיים הרבה יותר.

מה דעתכם על פועלה של AMD בשנים האחרונות? ספרו לנו בתגובות!

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה