ספק כוח זוהר ועוצמתי כברק – סיקור ה-ASUS ROG THOR 1200W

מי היה מאמין שספק כוח יכול להיות כל כך מושך ובו זמנית עוצמתי. הספק החדש של ASUS תחת המותג ROG, ה-THOR שמגיע בהספקים של 850W ו-1200W מספק למשתמש את המילה האחרונה בביצועי ספקים תוך שמירה על עיצוב מנצח ונוחות שימוש מדהימה.

סקירת מפרט:

ה-ROG THOR מציג מפרט מרשים ביותר. יעילות של +80 פלטינום, מודולריות מוחלטת, כבלים יפנים עמידים ביותר ומצב קירור חרישי המאפשר פעולה חסרת רעש לחלוטין של הספק. Asus ציידה את ה-THOR בעמידות גבוהה לאבק ומסנני אבק חדישים. הוא נועד לעבודה רצופה ומאומצת תוך שמירה על טמפרטורת עבודה אופטימלית. מבחינת תכנון חשמלי, הספק נועד למשתמשים כבדים כאשר המתח בספק מרוכז ל-Single rail של 12V המסוגלת לתת עד 100A.

מבחינת עיצוב כמובן שהספק בעל תאורת RGB כמו כמעט כל חלק חומרה כיום. התאורה באה בשילוב מסך OLED מיוחד שמגביר את הצבעוניות של הספק והבולטות שלו כלפי חוץ. התאורה כולה נשלטת ומבוקרת דרך ה-Aura Sync של Asus, הפלטפורמה מאפשרת למשתמש לשלוט בכל קריטריון בתאורה. מצבע, ועד תדירות הבהוב ואף תאום עם מוזיקה. כל אלו דרך התוכנה היעודית ש-Asus מספקת ובזמן אמת.

מה בקופסה?

הרוכש המאושר יגלה בקופסה את כל הכבלים הדרושים להפעלת הספק ועוד כבלים לכל שימוש שאפשר לעלות על הדעת. הכבלים ארוזים יפה בשקית בד והספק מונח בנוחות בתוך חתך בקרטון המעוצב עם הסמל הייחודי של ROG. הקופסא עצמה מגיעה עם כמות ריפוד נכבדת סביב הספק עצמו, על מנת למנוע פגיעה פנימית או חיצונית בספק בזמן המעבר. ניתן לראות שהעיצוב של קופסא זהה לחלוטין לעיצוב של שאר מוצרי סדרת ROG של Asus. הן בקרטון, בעטיפה, ואפילו במרקם המטאלי החלק של האריזה.

חיבורים ומערכת הבדיקה:

הספק חובר ללוח אם של Asus מדגם Maximus vi Gene עם מעבד i5-9600K של Intel. הלוח צויד עם זיכרון DDR4 בנפח 8GB של חברת Kingston במהירות של 2133MHz. ללוח חובר כרטיס מסך מבית AMD מסדרת Radeon מדגם Vega 56. המערכת עצמה עברה Overclock של 10% לשם מדידת ביצועים ובדיקה של שאר הרכיבים במערכת.

הספק הינו ספק מודולרי לחלוטין ובעל מספר רב של חיבורים עבור הנעה של כרטיסי מסך עתירי הספק. בזכות היכולת לספק עד כ-100A לכרטיסי מסך הוא אידיאלי למשתמשים המעוניינים להניע מספר רב של כרטיסי מסך. עבור תרחישי שימוש כגון כרייה של מטבעות וירטואליים או חישובים עתירי גרפיקה כגון סימולציות או תלת מימד. בשוק של היום יכולת מיוחדת זו בעלת ערך רב היות יותר ויותר אנשים מחפשים ומשתמשים במערכות עתירות הספק שדורשות את המיטב של המיטב של ספקים.

כל החוטים שמסופקים איתו מסוככים ומבודדים כך שבעלי עמידות גבוהה לשדות חשמליים חיצוניים ואך לטמפרטורות גבוהות בתוך המערכת.

ASUS ROG THOR 1200W

הביצועים:

מבחינת הביצועים הספק עבד בצורה יוצאת דופן. באף שלב בבדיקה הספק לא הפגין אפילו מצמוץ בביצועים. אפילו כאשר עבד תחת אילוץ של קירור חרישי, אשר גורע מיכולת הקירור הכוללת של הספק לטובת הפחתת רעש. הוא המשיך לעבוד בטמפ' גבוהות במקצת אך עדיין בתחום הבטוח. בפעולה רגילה הספק פועל בטמפ' סביב ה-30 מעלות (תלוי טמפ' סביבה) ובעת מאמץ מגיע לאיזור ה-45 מעלות.

השליטה בתאורה של הספק נוחה. היא מתאפשרת על ידי חיבור מיוחד בספק אשר מתחבר ללוח אם ייחודי ותומך מבית Asus מסדרת ROG אשר רק הם בעלי החיבור המיוחד המאפשר שליטה בתאורה. השליטה בפועל מתאפשרת על ידי תוכנה מבית Asus. התוכנה מאפשרת בחירה של מגוון אפשרויות תאורה מגוונות ומיוחדות. אפשרויות כגון סנכרון עם המוזיקה המתנגנת כעת במחשב, צבע על פי טמפרטורה נמדדת, כך שניתן להבחין באומדן במידת התחממותו של הספק רק על ידי מבט בצבעו בזמן אמת. התוכנה מאפשרת גם שליטה במסך ה-OLED המיוחד שבצדו של הספק. עליו ניתן להציג מספר אפשרויות תוכן כגון הספק נוכחי שמנוצל או אנימציה מגניבה עם הכיתוב THOR ו-ROG.

ASUS ROG THOR 1200W

סיכום:

ספק כוח מעולה שמספק לבעליו תמורה נהדרת למחיר. הוא היה קל לתפעול והרכבה. החוטים הגיעו בצורה מאורגנת ומסודרת. האריזה בה הגיע הייתה מסודרת ונגישה כך שכל החוטים נגישים במידה שווה. העיצוב החיצוני של הספק נאה ודינמי. הצבע המטאלי השחור שבו הספק צבוע נותן דגש לצבעוניות של תאורת ה-RGB ומסך ה-OLED המצויים עליו. כיום לא קיימים הרבה ספקים המאפשרים שליטה בעיצוב החיצוני בצורה כה מקיפה, אך קיימת מגמת עלייה במספר הספקים בעלי תאורת RGB הניתנים לשליטה ותכנות בזמן אמת. סך הכל ה-ROG THOR 1200W הינו ספק מודולרי ויפה אשר יוצא דופן שנותן מענה הולם לכל הדרישות והצרכים של המשתמשים בשוק. מי שרוכש אותו לא יהיה מאוכזב. שווה קניה.

ASUS ROG THOR 1200W

איכות בנייה - 10
ביצועים - 10
עיצוב - 10
מחיר - 6.5
מידת שקט - 9

9.1

מעולה

User Rating: Be the first one !

אודות גיא גורדון ביברשטיין

בקיצור, במקום מוצץ לעסתי מעבד פנטיום 2. לא בקצרה, סטארטאפיסט בתחום חומרה, עתודאי לאווירונאוטיקה וחלל בטכניון, גיק מטורף, מעצב UX וכותב עלילה למשחקי מחשב בזמן הפנוי.

השאר\י תגובה