סיקור מערך קירור נוזלי למעבד ROG STRIX LC 360

ה-Strix LC 360 הינו מערך קירור נוזלי מבית Asus. האם תג מחיר גבוה אומר ביצועים גבוהים? בואו נגלה

אם יש דבר חשוב באמת שאתם צריכים לקחת בחשבון שאתם קונים מחשב חדש זה איך לקרר את המעבד שלכם כמו שצריך. המעבד זה אחד החלקים האינטגרליים במחשב שלכם, וללא קירור מתאים המחשב שלכם עלול לאבד מהאיכות שלו בגזרת הביצועים בקלות ובמהירות.
האם ה-Strix LC 360 מבית Asus מספק תוצאות קירור טובות? בואו נגלה:

נתחיל עם קצת מידע מקדים. סדרת Strix LC היא סדרת מערכי קירור נוזליים תחת מותג הגיימינג של Asus ROG. הקירור מגיע במספר גדלים ותצורות, החל מרדיאטור קטן בגודל 120 מ"מ ועד לרדיאטור גדול מימדים בגודל 360 מ"מ. כל דגם מגיע עם משאבה מובנית מעוטרת בלוגו החברה ואורת RGB, וישנה האפשרות לחסוך כמה שקלים במידה ואין לכם צורך במאווררים זוהרים בצבעים.

חווית ההתקנה הייתה נוחה ודי פשוטה. המשאבה מגיעה עם מסילה אליה ניתן לחבר את התושבת המתאימה בהתאם לתושבת המעבד שלהם, ויאמר לזכותה של ASUS שהתמיכה של הקירור במגוון תושבות עשיר וגדול, כולל תושבות בנות כמה שנים טובות. איכות המוצר הפיזי בהחלט גבוהה ומורגשת, אך יחד עם זאת לא מדובר בפריצת דרך בתחום האיכות.
גם ההתקנה של הרדיאטור עצמו הייתה קלה ופשוטה, וכל עוד יש לכם מארז מתאים אין שום מקום להסתבך בהתקנת המשאבה והקירור במחשב שלכם.

Strix LC 360

אז מה קרה עם ה-Strix LC360 שגרם לי להתאכזב?
ראשית וכפי שציינתי קודם, מערך הקירור עצמו לא בנוי כמו שצריך. המשאבה אמנם נראית טוב אך בפועל היא די פשוטה, והיא לא כוללת איזושהי טכנולוגיה איכותית שאמורה לשפר את הביצועים ואת הקירור הכולל של המעבד שלכם, ואפילו שמדובר במערך קירור גדול בגודל 360 מילימטר, הוא סיפק תוצאות קירור בסיסיות שלא לומר די מאכזבות בתחילה (כמובן שכל מעבד מתחמם אחרת אבל במקרה שלי הרגשתי שיכולתי לקבל יותר עם הקירור כשזה מגיע לטמפרטורות המעבד).
מסיבה שאינה ברורה לי המשחה הטרמית שהגיעה על גבי בלוק הקירור של יחידת הקירור שהייתה ברשותי הגיעה מאוד יבשה ולא עשתה את עבודתה כאוי. לאחר שהחלפתי את המשחה הטרמית באופן עצמאי, הקירור כן הצליח לספק ביצועי קירור טובים ביחס לגודל הרדיאטור וכן ביחס למתחרים אחרים שיצא לי להכיר בעבר.

כעת אדבר מעט על הביצועים עצמם, הן לפני החלפת המשחה והן לאחר החלפת המשחה.
אציין כי הקירור נבדק בזמן קירור המעבד Ryzen 5 3600X, כאשר שלושת המאווררים של הקירור הינם המאווררים המרכזיים הדואגים לכניסת אוויר למארז המחשב. המארז הינו ה-Spec-06 RGB מבית Corsair. מלבד לשלושת מאווררי הקירור ישנם 3 מאווררים נוספים המכוונים להוצאת אוויר. התוצאות שתראו כאן נמדדו באמצעות התוכנה Core-Temp.
בכל הקשור לעבודה לא מאומצת (גלישה ברשת, צפייה בתכנים שונים, כתיבת כתבות וכולי), הקירור סיפק תוצאות די שנויות במחלוקת בעת השימוש עם המשחה הטרמית שהגיעה עם הקירור עצמו, כאשר קיבלתי טמפרטורה ממוצעת של 48 מעלות. בזמן משחק ועבודה מאומצת המעבד הגיע לטמפרטורה ממוצעת של 55 מעלות, שזה סביר בהחלט.

לשמחתי הרבה לאחר החלפת המשחה הטרמית הביצועים של הקירור השתפרו בצורה משמעותית, כאשר בזמן עבודה לא מאומצת הקירור סיפק תוצאות טובות למדי, והמעבד שלי לא עבר את ה-40 מעלות, שזה שיפור מרשים בהשוואה למשחה הראשונה.
גם בזמן משחק ועבודה מאומצת המעבד שלי נשאר די צונן, כאשר הגיע לממוצע מעלות של 50, גם תחת משחקים כבדים שדורשים כוח עיבוד גם מהמעבד עצמו. המלצתי האישית היא לבדוק את תפקוד המשחה בימים הראשונים מרגע ההתקנה, ובמידת הצורך להחליפה למשחה אחרת.

בסופו של דבר החלפת המשחה שיפרה משמעותית את יכולות הקירור של הקירור שלי, וזה שימח אותי מאוד.

כמו כן אני מרגיש שחשוב שאדגיש פסקה שלמה לכל העסק התוכנתי שמגיע עם מערך הקירור.
אמנם המשאבה מעוצבת יפה למדי אך מערך הבקרה והשליטה בה הוא אחד מהאכזבות היותר גדולות שיצא לי לחוות עם חלק מחשב בשנים האחרונות. על מנת לשלוט במערך האורות שעל המשאבה או על המאווררים הצבעוניים במידה ורכשתם כאלה יחד עם הקירור תזדקקו לתוכנה של Asus העונה לשם Armory Crate. לצערי (ולצער הרבה הרבה הרבה אנשים ברחבי האינטרנט), Armory Crate היא בקלות אחת מתוכנות הבקרה והשליטה הממוצעות שיצא לי להשתמש בהן. התוכנה לצערי לא עומדת בפני מה שהיא מתיימרת להיות, ובפעמים שהיא כן עובדת כמו שצריך לרוב אחרי מספר ימים בודדים כל ההגדרות שהגדרתי לא נשמרו והייתי צריך לסדר הכל מההתחלה, ולרוב הסידור מחדש כלל לא עבד. בסופו של דבר מצאתי את עצמי עובד עם הקירור בלי להגדיר אותו כפי שאני רוצה, וזה ללא ספק אחד הדברים היותר מבאסים שיש לי להגיד על הקירור הזה, אפילו שזה לאו דווקא המוצר עצמו אלא בעיית התוכנה עצמה.

ולצד כל אלה יש את הסוגיה נוספת שאליה אתייחס והיא עניין המחיר. בתור קירור שלא מחדש יותר מידי בתחום מערכי הקירור הנוזליים, לא הצלחתי ולו לרגע אחד להבין מדוע תג המחיר שלו גבוה כל כך. אמנם הגרסה שלי היא לא המאובזרת ביותר ומחירה עומד על כ-950 שקלים, אך עדיין ישנה התחושה שתג המחיר מושפע במקצת מהעובדה שמדובר במערך קירור מבית אחת החברות המוערכות ביותר בשוק המחשבים של היום. המחיר של הגרסה המאובזרת והגדולה ביותר של המערך הזה הינו 1050 שקלים, שזה מחיר גבוה למדי בהתחשב לתמורה, המסתכמת בחומרה בסיסית ובתוכנה שאינה מתפקדת כראוי.

לסיכום, ה-ASUS ROG Strix LC 360 הוא קירור בעל איכות מוצר גבוהה אך חווית השימוש בכל הקשור לתוכנה הופכת את הקירור למאכזב במקצת, בייחוד בתג המחיר הגבוה שלו.

 

ASUS ROG Strix LC 360

ציון סופי - 7

7

טוב

מערך קירור איכותי אך יקר במקצת

User Rating: Be the first one !

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה