טובים השניים מהאחד – ביקורת Asus ZenBook Duo 14

זקוקים לשני מסכים ואין לכם מקום על השולחן? ה-ZenBook Duo 14 כאן כדי לספק חווית מרובת מסכים בתוך מעטפת מחשב נייד בגודל סטנדרטי

"פלא טכנולוגי". ככה הייתי מגדיר במשפט אחד את המחשב הנייד עליו נדבר היום, ה-ZenBook Duo 14 מבית Asus. אני חייב לציין שעד ראיתי את המחשב הזה בעיניים שלי, מעולם לא חשבתי שיהיה ניתן לדחוף בצורה כל כך מקצועית ומיוחדת זוג מסכים מרשימים לתוך מעטפת של מחשב נייד בגודל סטנדרטי של 14 אינץ', אבל נראה שהחברים שלנו באסוס חשבו רבות על המחשב הזה לפני שהציגו אותו לעולם, ואחרי שבחנתי כל פינה בו במשך כמה שבועות, הנה מה שאני חושב עליו.

אז למי שלא מכיר בכלל את סדרת Duo מבית Asus, מדובר בסדרת מחשבים ניידים שמציעים בתוכם קונספט מעניין ופורץ דרך בתחום המחשבים הנישאים והוא שהם כוללים מסך משני מובנה בתוך גוף המחשב. המסך המשני מתפקד כמו מסך מחשב רגיל לכל דבר, והוא לא מוגבל כמעט כלל ביכולות השימוש שלו. מחשבי סדרת Duo הוצגו לראשונה לפני מספר שנים, כאשר בהמשך השנים ועד לכנס CES 2021 שהתקיים בתחילת השנה, הציגה אסוס דגמים חדשים בסדרת Duo הכוללים בין היתר דגם חדש הכולל מסכי OLED במקום מסכים רגילים ודגמים ייעודיים לגיימינג בסדרת ROG Zephyrus Duo (תוכלו לקרוא עליהם כאן). הדגם שנבדוק היום הינו הדגם ה"בסיסי" ביותר שאסוס מציעה נכון להיום עם מחשב וזה.

בתור התחלה, העיצוב החיצוני של המחשב מרשים מאוד. הדגם שהגיע אליי הגיע במעטפת מרשימה בצבע כחול מהפנט, הכוללת את לוגו החברה באופן לא צעקני בכלל. המחשב נראה מאוד מזמין מבחוץ, ולהפתעתי הרבה לא מדובר במחשב כבד מידי אפילו שהוא כולל שני מסכים ומשקלו הכולל מגיע לכדי 1.62 ק"ג, שזה משקל סביר בהחלט בהתחשב בכמות החומרה שנמצאת כאן.

ואם כבר דיברנו על חומרה, הדגם הספציפי שהגיע אליי הגיע עם מעבד i7 דור 11 של אינטל, כ-32GB RAM, כ-1TB זיכרון אחסון פנימי בפורמט M.2 SSD ואפילו שבב גרפי חיצוני מסוג MX450 מבית Nvidia. ניתן כמובן לבחור שלל קונפיגורציות שונות לחלקי המחשב כדי להתאים אותו יותר לצרכים שלכם.

באשר למסכי המחשב, המסך הראשי שלנו מגיע בגודל של 14 אינץ', הוא כולל פאנל IPS המצופה בציפוי מונע השתקפויות ומגיע ברזולוציית FHD 1920×1080. מעבר לכך הוא תומך בבהירות של עד כ-400 ניט וכולל תמיכה מלאה בכ-100% מסולם הצבעים sRGB. בנוסף לכך המסך הינו מסך מגע והוא תומך בעט מגע (עט שדרך אגב נכללת עם המחשב באריזתו, שזה תמיד נחמד).

המסך המשני הינו מסך מסוג ScreenPad Plus, גם הוא מסך מגע בעל פאנל IPS בגודל של כ-12.65 אינץ' ברזולוציית 1920×515.
אציין לטובה שמדובר באחד המסכים היותר מרשימים שנתקלתי בהם במחשב נייד, בעיקר בשל העובדה שאפילו שמדובר במסך משני, הוא עדיין מציע שטח עבודה רחב, רזולוציה מתקבלת בהחלט וביצועים נהדרים (אמנם הוא לא משתווה לאיכות הצבע של המסך הראשי, אבל הוא עושה את העבודה באופן מושלם כמסך משני).

כפי שציינתי קודם, ברגע שנפתח את המחשב המסך המשני יתרומם לכיווננו באמצעות ציר חכם ומרשים שעד לרגע זה לא ברור לי איך הוא עובד אבל כן ברור לי שמדובר ביצירה טכנולוגית מרשימה כל כך שפשוט נפער לי הפה מרוב התרשמות. מלבד לעובדה שהציר הזה מנגיש את המסך אל המשתמש, הוא בנוסף פותח למחשב ערוץ אוויר נוסף שמאפשר לאוויר לקרר את המחשב ביעילות טובה יותר.

מלבד היותו מסך משני שימושי לכל פעולת מחשב כזו או אחרת, אסוס שילבה עם המסך החדש מספר טכנולוגיות מרשימות שמאפשרות למשתמשים להעצים את חווית השימוש שלהם. בתור התחלה, המסך המשני כולל תפריט ייעודי רק לו שמאפשר לנו לבצע מספר רב של פעולות כגון היכולת לשלוט בבהירותו של המסך המשני, יכולת לפתוח תוכנות ואפליקציות ייעודיות באופן מהיר על גבי המסך, יכולת לנהל את כל האפליקציות ומיקומן על גבי שני מסכי המחשב בקלות, יכולת לבטל את המקלדת של המחשב, יכולת לקשר את המחשב שלנו לטלפון החכם שלנו באמצעות אפליקציית MyAsus ועוד.
כמות האפשרויות כאן עצומה ומרשימה, ואני בטוח שיש אנשים בעולם שיצליחו לנצל את יכולותיו של המסך הזה בצורה הטובה ביותר.

אבל אם נשים את כל אלה בצד, אחת הטכנולוגיות המרשימות ביותר שיצא לי לראות עם המסך המשני היא התמיכה ב-Asus ScreenXpert. מדובר בתוכנה ייעודית למסך המשני המתממשקת עם תוכנות העריכה, העיצוב והצילום של חברת Adobe (תוכנות כמו Photoshop, After Effect ו-Premiere Pro). התוכנה הזו מאפשרת לנו להפוך את המסך המשני שלנו למרכז בקרה הכולל חוגות וכפתורים ייעודים לביצוע שלל פעולות שונות עם תוכנות העריכה ויצירת התוכן.
מדובר באחת התוכנות היותר שימושיות ליוצרי תוכן מקצועיים, ויכולות השימוש שלה באמת אינסופיות. ניתן להגדיר בקלות כמה חוגות וכמה כפתורים יש לרשותם, תוכלו להקצות פעולות ספציפיות לכל אחת מהחוגות והכפתורים ולמקם אותם באיזו צורה שתרצו לאורך כל המסך המשני.

באופן מפתיע אהבתי גם את מקלדת המחשב. היות והמסך המשני תופס את כל החלק העליון של גוף המחשב, מקלדת המחשב קטנה יותר וממוקמת בחלקו התחתון של גוף המחשב, כאשר משטח המגע הוקטן וזז לצידה הימיני של המקלדת. באופן אישי חשבתי שזה לא יהיה נוח לשימוש בכלל, אבל אם אתם עובדים על משטח ישר הכולל מספיק מקום לזרועות שלכם, לא תרגישו בחוסר נוחות משמעותי. כן אציין שהתקשתי במקצת להשתמש במחשב כאשר מיקמתי אותו על הרגליים שלי בזמן ישיבה על ספה, אבל אני לא חושב שזה מסוג המחשבים שצריכים להשתמש בהם באופן זה. מעבר לכך המחשב כולל באריזה מעמד מתקפל ייעודי שמסייע רבות בהצבת המחשב ובשדרוג נוחות ההקלדה והשימוש, כך שלא אמורה להיות בעיה של ממש בתחום זה. המקלדת עצמה נוחה מאוד להקלדה אפילו שהיא יחסית קטנה, ולא מצאתי בעיה להיכנס איתה לרצף כתיבה נוח ומהנה. כמו כן המקלדת מוארת לחלוטין במידת הצורך כך שניתן להשתמש במחשב בקלות גם תחת תנאי אור לא אופטימאליים.

שני מסכים? יש. מקלדת נוחה? יש. מה עוד צריך? קשת מחברים רחבה כמובן!
וגם כאן אציין לטובה את כמות המחברים שהמחשב כולל, החל מחיבור USB-A בגודל מלא, שקע 3.5 מילימטר משולב לאוזניות ומיקרופון, קורא כרטיסי microSD מובנה, מחבר HDMI בגודל מלא אם אתם זקוקים לעוד מסך ושני מחברי USB-C התומכים ב-Thunderbolt 4 ומסוגלים גם הם לספק תצוגה וידאו מורחבת, כי זה פשוט לא מספיק עד כה!

היות והמחשב כולל בתוכו שבב גרפי ייעודי מבית חברת Nvidia, הייתי חייב לנסות להריץ עליו מספר משחקים, ואפילו שלא קיבלתי את הביצועים הטובים ביותר, המחשב בהחלט מסוגל להריץ משחקים באיכות טובה מספיק ובאופן חלק, תכונה שתמיד תתקבל אצלי בחיוב בכל מחשב נייד שהוא. לאלה מכם שרוצים לשחק על מחשב מסוג זה באופן הטוב ביותר, ככל הנראה שתצרו לשים את הידיים שלכם על אחד ממחשבי הגיימינג בסדרת ROG Zephyrus Duo שיצאו בשנים האחרונות וכוללים את שני המסכים בקצב רענון מהיר יותר ותמיכה ברכיבי מחשב ייעודיים לגיימינג כולל כרטיסים גרפיים חזקים.

לסיכום, ה-Asus ZenBook Duo 14 הוא ללא ספק אחד מהמחשבים הניידים היותר מרשימים שנתקלתי בהם במהלך חיי, ואני מאמין שבעקבותיו ובמשך השנים הבאות נקבל לידינו עוד שלל מחשבים ניידים מרובי מסכים ששואפים לספק לנו חווית שימוש וריבוי משימות טובה ככל האפשר. ה-ZenBook Duo 14 הוא ללא ספק אחת האופציות הטובות ביותר למשתמשי מחשב נייד כבדים וליוצרי תוכן מקצועיים, אם לא הטובה ביותר.

באשר למחיר, דגמי הבסיס של ה-ZenBook Duo מתחילים במחיר של כ-6750 שקלים, כאשר מחיר המחשב עולה בהתאם לסוג הרכיבים שנבחר להכניס לתוכו.

מה אתם חושבים על ה-Asus ZenBook Duo 14? האם מחשב נייד מרובה מסכים הוא העתיד שכולנו צריכים לייחל לו? ספרו לנו בתגובות!

*יחידה לסקירה הובאה על ידי אסוס ישראל.

 

Asus ZenBook Duo 14

ציון סופי - 9

9

מצוין

מחשב נייד עם שני מסכים, מה צריך יותר מזה?

User Rating: 4.51 ( 1 votes)

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה