GAME IN MAKO FEST 2018 – סיכום הפסטיבל

מתחם האינדי של GAME IN MAKO FEST 2018 כלל כמה עמדות של מפתחי משחקים עצמאיים מישראל עם כשמונה משחקי אינדי בהם יכולנו להתנסות.

הראשון שבהם היה משחק הקלפים Hit Head, למעשה גרסה דיגיטלית של המשחק שיטהד. יש בה אופציה למצב משחק ליחיד, מרובה משתתפים וטורניר, כמו גם משחק מול חברים מהפייסבוק. יש גם גרסה פיסית של המשחק למבוגרים שהוצגה במתחם בשם NoShit.

המשחק הבא שראינו היה JMPR, משחק פלטפורמה דו ממדי קשה בסגנון דומה לזה של Super Meat Boy. המשחק צפוי להגיע לקונסולת ה-Xbox One ולמחשב האישי במהלך השנה הנוכחית. תוכלו להתעדכן במשחק באמצעות דף הטוויטר של היוצר, עמרי הנגבי.

המשחק שהכי קרוב להשקה מבין משחקי האינדי הוא Woodways מבית Sen Games, משחק פאזל חביב בו תצטרכו לעזור לשלוש חיות לצלוח מכשולים ולהגיע ליעדן. המשחק יושק למחשב האישי ולטלפונים הניידים בשניים באפריל.

גם Grime הוצג והוא משחק פעולה פלטפורמה, ששואב השראה מהמשחק Dark Souls בהיבט הקושי. הכל יכול להרוג אתכם, בין אם הלכתם מכות והפסדתם מול כמה יריבים או שסתם יצאתם חסרי מזל ונפלתם אל מותכם. הגרפיקה של המשחק מאוד מושכת את העין, במיוחד תמונות הרקע שרואים במרחק ועיצובי הדמויות שנתקלים בהם לאורך הדרך. יש הרבה מוטיבים דתיים במשחק, דבר שמוסיף עומק מסוים לסיפור.

משחק פעולה משולב תפקידים, אסטרטגיה ופנטזיה. נשמע הרבה בשביל להכניס למשחק אבל זה מצליח. המשחק Legends Of Elleria  יזכיר להרבה מכם את Mount & Blade, עם זאת הוסיפו לו כמה אספקטים של אסטרטגיה, הקמת ממלכה, פנטזיה (קסמים ויצורים מוזרים), כלכלה והרבה הרפתקאות לצאת אליהם. מדובר בסטודיו שמורכב משני אנשים (כן כן, מה ששמעתם) ואם אתם רוצים עוד פרטים תוכלו לגשת לעמוד של המשחק ב-Steam. למשחק יש פוטנציאל גדול ושיצליחו בדרכם.

Judgement הוא משחק הישרדותי פוסט אפוקליפטי עם אלמנטים של תפקידים ואסטרטגיה. אירועי המשחק קורים לאחר ששדים מהגיהינום החליטו שהגיע הזמן לעבור דירה ועולים לעולם וגורמים למלחמת העולם השלישית להתפרץ. אתם משחקים בתור קבוצה של שורדים שצריכים להתפתח, לחקור, להילחם, לקיים את הבסיס שלכם ופשוט לשרוד. אני ללא ספק התרשמתי מהמשחק הזה כי אי אפשר לשחק אותו בפעם אחת, תמיד לומדים משהו חדש לאורך הדרך. מהשיחה שהיה לי עם המפתחים, הובטח לי כי המשחק רק נעשה קשה יותר וחסר רחמים יותר ככל שיש לכם יותר שורדים, טכנולוגיה וככל שהמשחק מתקדם. יום הדין הגיע!

המחשק Into the Core הוא משחק פאזלים מגוף שלישי שמושפע מאוד מפיזיקה. תצטרכו לטפס על קירות, לשנות את כיוון כוח הכבידה או פשוט לשנות את הכיוון של המבנה עליהם אתם עומדים. המטרה הסופית היא להתקדם בשלבים והשלבים נעשים קשים יותר, מסובכים יותר ומאתגרים הרבה יותר. מי שבעניין פאזלים, ימצא כאן הרבה עניין.

אחריו הגיע Mayim, משחק שהדרך הכי טובה לתאר אותו היא שילוב בין Minecraft לבין סימולציית שיט. המשחק מתבסס על מנוע פיסיקלי מדוייק ומנסה ליצור חוויה מציאותית בה תצטרכו לבנות ספינה ולהפליג ברחבי עולם המשחק. המשחק מפותח על ידי אודי אהרוני, בוגר של התוכנית לעיצוב משחקים בשנקר. המשחק צפוי להגיע לאתר משחקי האינדי Itch.io בקרוב ול-Steam בהמשך.

בין משחקי האינדי נמצא גם Bad Pad, משחק שכבר זמין לרכישה ונמצא כרגע בגישה מוקדמת ב-Steam. משחק הפלטפורמה הדו ממדי הזה מתמקד בסיפורם ההומוריסטי של שני כפתורים מהשלט שקמו לתחיה וצריכים לשרוד בעולם אכזר.

משחק נוסף שהוצג במתחם האינדי הוא Empire Patron, משחק קלפים דיגטילי בסגנון של Gwent ו-HearthStone, המפותח על ידי חברת App Tech Innovations. מה שמייחד את המשחק הזה משלב אלמנטים ממשחקי תפקידים כמו Skyrim ו-The Witcher 3. המשחק צפוי להגיע לגישה מוקדמת ב-Steam ובהמשך גם לפלטפורמות נוספות.

המשחק הגדול ביותר שהוצג במתחם האינדי הוא ככל הנראה Fort Triumph, משחק אסטרטגיה בתורות שהוא מעין גרסת פנטזיה של XCOM. המשחק השיג מימון באמצעות קמפיין מוצלח ב-Kickstarter ואף זכה בעבר להתייחסות מצד קן לוין, יוצר סדרת Bioshock. המשחק צפוי להגיע לגישה מוקדמת ב-Steam ב-26 באפריל.

המשחק האחרון שזכינו לראות במסגרת מתחם האינדי הוא משחק חביב עם עיצוב אומנותי מיוחד בשם Inunav שמפותח על ידי אולפן פיתוח ישראלי עצמאי בשם Windavir Studios (משחק מילים עם המילה "אוויר" בעברית ובאנגלית). המפתחים גם פתחו בלוג בו הם מעלים עדכונים על פיתוח המשחק ומבקשים המלצות ומשוב מאנשים.

מתחם הרטרו GAME IN MAKO FEST 2018 היה מסע נוסטלגי עם משחקים רבים משנות ה-80 וה-90.

מתחם הרטרו הכיל חלק המשחקים האהובים והחשובים בהיסטוריה של משחקי הווידאו כמו: Tekken, Galaga, Crash Bandicoot, Jak and Daxter, Robocop, Super Mario Bros ו-Contra. המתחם הוקם על ידי שי פלד מסמשין ארקייד שבונה ומעצב מכונות ארקייד. תוכלו לראות את כל המכונות שהוא בונה בעמוד הפייסבוק שלו בקישור כאן.

במסגרת דוכן הארקייד שהיה בפסטיבל אדם לוי מהאתר רטרו המתמחה בפיתוח ומכירת מערכות משחקי ארקייד ויריב מיכאלי, שבונה מכונות ובקרי ארקייד, הציגו למכירה את מכונות הארקייד שהם יצרו. המכונות שהוצגו היו רבות ומגוונות, נבנו באמצעות מחשבי Raspberry Pi B3+ ביחד עם תוכנת RetroPie ומכילות כמות גדולה מאוד של משחקים. אדם הוא הראשון בעולם שהפעיל את RetroPie עם מחשב Raspberry Pi B3+ והוא חבר בצוות הפיתוח העולמי של התוכנה. בנוסף הוצגו בקרי ארקייד שונים, שחלקם מאפשרים למספר שחקנים לשחק במקביל על אותו הבקר.

אודות דניאל לניאדו

במקור מרעננה, כיום מירושלים. סטודנט לביולוגיה, חובב סרטים ומשחקים מושבע.

השאר\י תגובה