H100i vs Noctua NH-D15 – קרב גלדיאטורים

H100i
ההתלבטות הרבה בין סוגי קירורים שונים יכולה להדיר שינה בחייו של גיימר, אנו אוהבים שקט בזמן משחק, ביצועים גבוהים ו-"לוק" מטורף.
יש כל כך הרבה מוצרים שונים מחברות שונות שגם להן יש מוצרי דגל ומוצרים קצת פחות חזקים, סיקור זה יכלול שתי קירורים H100i מבית Corsair ו-Noctua NH-D15 מבית Noctua.

לפני מספר שנים כאשר עולם החומרה והתוכנה עלה רמה וקיבלנו את DX11, הרבה צרכנים רצו לקנות את החומרה החדשנית ביותר ואת התוכנות החדשות ביותר, זאת על מנת להריץ את המשחקים החדשים באיכויות מטורפות, דבר שלא היה במודעות הצרכנים היה: נושא האסתטיקה של המחשב.
נכון להיום, יש המון דרכים להרכיב מחשב חזק וגם שיראה יפה, יש לנו מארזים גדולים ויפים שמונחים לנו על השולחן עם חלון צד מרשים ומנורות לד שיוסיפו לנו את ה-"בלינג" הנוסף.
שאלה שחבר שאל אותי גרם לי לפתח את הרעיון הזה של קירור מים מוכן (All in one cooler) אל מול קירור אוויר – הבקשה שלו הייתה לבנות מחשב גיימינג חזק ולהשאיר את דלת הצד פתוחה כדי שיוכלו להתפעל מהחומרה החזקה שלו, דבר שהתקיל אותי ברמת הבנייה בהמון מובנים, שכן, היה לנו נורא חשוב סידור כבלים ושכל הצבעים של החומרות השונות יתאימו אחד לשני.
לאחר בחירת כל רכיבי החומרה נשארנו עם קירור המעבד, שם שאלתי אותו מה הוא מעדיף קירור מים מוכן או קירור אוויר ( קירור מים בבנייה מיוחדת עולה המון כסף שהחלטנו לא לבזבז).

מה ההבדל?

נכון להיום יש שתי צורות קירור עיקריות למעבד של המחשב: קירור אוויר וקירור מים.
קירור אוויר עובד בצורה בה יש לנו גוף קירור שיושב על המעבד עם צלעות קירור שעליהן מורכב מאוורר שמטרתו לפזר את החום מחוץ למעבד, מיותר לומר שיש המון חברות שמייצרות המון דגמים שונים של גופי קירור במחירים, צורות, גדלים וצבעים שונים.
בקירור מים יש לנו גוף קירור שיושב על המעבד ומגוף הקירור יש לנו פתחים שמשם נכנס ויוצא מים המים עוברים לרדיאטור שתפקידו לקרר את המים שעוברים דרכו, גם כאן אנו נעזרים בשימוש של מאוורר או מספר מאווררים לקירור של צלעות הרדיאטור, לאחר שהמים עברו את הקירור הם חוזרים לבלוק שיושב על המעבד וכך מקררים אותו,כל זה מקבל את הזרימה באמצעות משאבה ש"מזיזה" את המים לכיוון אחיד.
אנו ניקח שני דגמים מובילים ברמת הביצועים של קירורים מוכנים (plug&play ) אנו נבחר את Corsair H100i שיוביל את המערכה בשביל העולם הנוזלי אל מול Noctua nh-d15 שיוביל את העולם האווירי (בגאווה רבה אוסיף לציין).

קצת על התנאים:

טמפרטורת החדר הייתה קבועה על 22 מעלות.
המעבד: Intel core i7-4790K.

לקחתי את מעבד ה-4790K  ונתתי לו קצת מתח לכיוון 1.35 וולט וזאת כדי להגיע למהירות מסחררת של 4900 מגה-הרץ!! מיותר לומר שבמתח כזה ה-Mugen 3 שלי פשוט לא הצליח לעמוד בקירור והגעתי בבדיקה של Aida64 מאומצת ל- 89 מעלות, נכון זה עדיין מתחת למקסימום אבל אני לא מאמין שזה ממש בריא למעבד, אז הרכבתי את  המתחרים ובדקתי ביצועים.
ה-Noctua NH-D15 הניב תוצאה יפה מאוד של 76 מעלות וה-H100i הניב תוצאה די מאכזבת של 74 מעלות , עדיין זהו קירור ב כ250 ₪ יותר מהמתחרה, כן אוסיף לומר שיש כל כך הרבה אפשרויות על השימוש בקירור המים של Corsair,אראה זאת בטבלה הבאה.

טמפ

המבחן הבא היה הרעש: בזה ה-Noctua פשוט חיסל את המתחרה שלו בזכות שתי מאווררים כלולים שמסתובבים ב1200 סל"ד בלבד,כמעט ולא היה רעש,לעומתו ה-Corsair נשמע כמו מטוס לפני נחיתה וזאת משום שהמאווררים הכלולים מגיעים ל-2900 סל"ד!!!!
בשלב זה כבר רציתי להעיף את ה-H100i מהמחשב שלי ולהמליץ לבחור בקירור האוויר הפשוט והאמין, אבל רגע לפני שהוצאתי את הקירור חשבתי על זה שהוא רוצה מארז פתוח וראיתי עד כמה זה יפה ומסודר כשיש קירור מים במארז במקום גוש מתכת ששוקל קילו.
יש נגישות גבוהה יותר לזיכרונות,בעוד שבהרבה קירורי אוויר לא ניתן להכניס זיכרונות גבוהים. פה כבר הבנתי שמדובר על דברים שהם מעבר לביצועים או רעש.

לסיכום, אני לא אבוא ואגיד שקירור מים זה ה-דבר שכל אחד חייב לקנות, עדיין יש לנו שיקולי עלות-תועלת, וקירור אוויר נותן זאת ב-50% מהמחיר של קירור מים סגור(קירור בבנייה אישית יכול להגיע למחיר של מחשב שלם בקלות).
לכל אלה שרואים את צד המחשב עם חלון צד או פאנל פתוח אני ממליץ בחום על קירור מים סגור, זה מוסיף המון הן מבחינת ביצועים והן מבחינת יופי ורמת גימור, ולפשוטי העם כמוני שמצפינים את המחשב מתחת לשולחן לא הייתי אומר שקירור מים סגור זו התרופה לכל בעיית ההתחממות.

קירור אוויר:
יתרונות: אמין, חסכוני וניתן להגיע לביצועים יפים.
חסרונות: גדול, מונע נגישות, לא מתאים לכל מארז ויש שיאמרו שהוא מכוער.
קירור מים:
יתרונות: יפה, מקרר לפחות ברמה של הקירור הכי טוב בשוק היום ובעל אפשרות מוד רחבה מאוד.
חסרונות: רועש (במקרה הזה ספציפי), ישנה אפשרות (קטנה אך קיימת ) לנזילות ולא מתאים לכל מארז וכמובן מחיר גבוה מהמתחרה.

איזה קירור אתם משתמשים? יש לכם שאלות בנוגע להתקנת קירור מסויים במחשבכם? או איזה קירור לבחור?
מוזמנים לכתוב בתגובות ואנחנו נשמח לייעץ לכם !

אודות מישל דרז'יו

בן 27, כלכלן במקצועי וגיימר בנשמתי. מרכיב מחשבים עם דמיון. ניתן ליצור קשר במייל עם כל שאלה [email protected]

השאר\י תגובה