HyperX Cloud Flight – היה שווה את ההמתנה? [סיקור אוזניות]

כשחברת HyperX הכריזה לפני כשנה על יציאתן של האוזניות האלחוטיות הראשונות מבית החברה מיותר היה לציין שהציפייה הייתה בשמיים עכשיו כעת שהאוזניות סוף סוף הגיעו לידי, האם ההמתנה הייתה שווה? יצאנו לבדוק.

חברת HyperX כבר ידועה שנים רבות באיכות המעולה של אוזניות הגיימינג החוטיות שלה הן מבחינת מחיר והן מבחינת סאונד אך האם האוזניות החדשות של החברה, ה-Cloud Flight יכולות להתמודד בזירת האוזניות האלחוטיות, והאם הן מצדיקות את תג המחיר של 159$? בקצרה, כן, בואו ואסביר לכם למה.

עיצוב פשוט ונוחות גבוהה

למרות שהן נחשבות כאוזניות הדגל של HyperX, ה-Cloud Flight מציגות עיצוב פשטני למדי המראה כי החברה העדיפה יעילות על יופי.האוזניות מורכבות בעיקרן מפלסטיק שחור קשיח שמלווה במספר כבלים אדומים קטנים מעל מקום האוזניים וסמלה של החברה המוטבע על כל אחת מכוסות האוזנייה שנדלק באור אדום כאשר האוזנייה מחוברת.החברה לא נטשה את הצרכנים שלא מתים על תאורה והוסיפו כפתור נוסף לאוזניות שמאפשר לעבור בין מצבי התאורה של הלוגו בין אם זה בתאורה חלקה, הבהוב או כבוי לחלוטין כדי לחסוך סוללה. אם תשאלו את דעתי האישית מעולם לא הצלחתי כלכך להבין את הרעיון של תאורה חיצונית באוזניות אך אם אתם מהאנשים שאוהבים את התאורה בין אם זה בסטרים או בטורניר אולי כדאי שתסתכלו על אוזניות עם תאורה חיצונית משמעותית יותר כגון ה-Razer ManOWar וה-SteelSeries Arctis 5.

האוזניות עצמן נטענות על ידי חיבור Micro USB ולאו דווקא על ידי חיבור USB Type C דבר שאני משווע לראות כבר שנתיים,ובצד השמאלי שלהן תוכלו לראות את המיקרופון המתנתק בעל חיבור סטנדרטי וחיבור 3.5 מ"מ עבור מצב חוטי כאשר האוזניות שלכן מתרוקנות(במצב הלא סביר) וכפתור מובנה בתור הלוגו השמאלי שבלחיצתו משתיק את המיקרופון, דבר שנוח למדי במיוחד כאשר מישהו נכנס לחדר שלכם בפתאומיות.אך מצדה הימני של האוזניה תוכלו לראות את גלגלת הווליום המובנית באוזניה שלצערי הרב מתגלגלת בחופשיות מידי והייתי מעוניין לראות בדגמים הבאים הקשחה של הגלגלת כדי למנוע תזוזות מיותרות שלה כאשר מניחים את הראש על הכיסא.

כפי שציינתי למעלה, העיצוב של האוזניות עצמן פשוט למדי דבר שכן יכול להופיע בחיסרון כאשר נשווה אותן לאחיות הזולות שלה שנראות הרבה יותר טוב (זה לא יצא כפי שרציתי..) כגון ה-Cloud Alpha וה-Cloud Revolver המכילות רצועות עור ומבנה מתכתי המקנה להן תחושת פרימיום. למרות זאת, ברגע שמניחים את האוזניות על הראש ניתן בקלות להבין מדוע HyperX בחרה במהלך הזה.

השם של האוזניות מאוד מתאים להן כפי שבקושי אפשר להרגיש במשקל שלהן על הראש עם משקל כולל של 300 גרם במהלך משחקים או סשנים של לימודים וכאשר מוסיפים את ספוג הזיכרון המפורסם של HyperX לאריזה אתם יכולים לשבת בשקט שעות על גבי שעות עם האוזניות עליכן מבלי שתוכלו להרגיש בצורך להוריד את האוזניות מכם.אני כן מרגיש מחוייב לציין שאני אישית הרגשתי אי נוחות במיוחד מרצועת הראש למעלה אך לאחר שבדקתי עם מספר אנשים רב יכלתי לראות שזו הרגשה אישית והמון מהנבדקים ציינו שלא הרגישו אי נוחות בכלל.בנוסף,בשונה משאר ארסנל ה-Cloud כפות האוזניים יכולות לנוע עד לזווית של 90 מעלות דבר שהופך את האוזניות להרבה יותר נוחות בטיולים ונסיעות.

סאונד איכותי?

כפי שאמרנו בביקורות קודמות שלנו על אוזניות של HyperX, איכות סאונד זה דבר שהחברה מעולם לא התפשרה עליו וניתן לראות זאת גם הפעם באוזניות ה-Cloud Flight.בין אם זה היה במהלך משחק מותח של Crucible ב-Destiny 2 שבו מערכת הסראונד של האוזניות יכלה לעזור לי לבודד את הרעש של Titan שמפעיל את האולטי שלו ולהודיע לי לברוח על נשמתי או שמה במשחק אטמוספרי יותר כמו Rise Of The Tomb Raider יכולתי לשבת על הכיסא ולהיטמע לתוך העולם הוירטואלי של המשחק באמצעות הדרייברים המעולים שבתוך האוזניות.לאחר שנהניתי מכמה שעות של משחק ישבתי ובדקתי קצת נתונים יבשים על האוזניות עצמן ולמעוניינים הנה הם: האוזניות תומכות בתקן סראונד 7.1 ובעלות דרייברים של 40 מ"מ המסוגלים לנוע בטווח של כ-החל מ-מינוס 100 הרץ לעד לכ-7,000 הרץ.

תוספות יעילות

אחד הדברים הראשונים שניתן לשים לב כאשר פותחים את האוזניות היא האופצייה לניתוק המיקרופון,דבר שאני מעריך מאוד מצד HyperX (הצחוק עליכם FBI!) על ידי כך שתוכלו לקחת את האוזניות לנסיעה מבלי להיראות כמו טייס באימונים.כאשר רציתי לבדוק את המיקרופון הבנתי שהדרך הכי טובה היא להעמיד אותו מול המבחן הקשה ביותר, קהילת הגיימינג הישראלית, ולשמחתי? הוא עבר בהליכה.הקול שלי הן בהקלטות והן דרך עדויות של אנשים עבר בצורה נקייה וחדה עם מינימום רעש רקע ומהווה מיקרופון מעולה עבור משחקי מולטיפלייר או שידורי Twitch אך אם אתם מעוניינים להתנסות בשידורי Podcast אולי הייתי ממליץ להשתמש במיקרופון יותר מתקדם.חיבור ה-Dongle עבד באופן מעולה הן בחיבור למחשב והן בחיבור דרך קונסולת ה-PS4 שלי והחזיק את האות האלחוטי עד לכמעט 12 מטר דרך מספר קירות בטון.הכבל האנלוגי המצורף מאפשר גם לשמוע דרך האוזניות בקונסולות ה-Xbox, PSP(Vita) ואף Nintendo Switch.לאוזניות אין תוכנה עבור שינוי פרופילי סאונד לכן זה דבר שהאודיופילים שלנו צריכים לדעת אך אני מאוד אוהב את הפשטות של Plug And Play שהאוזניות מציגות.

חיי סוללה מעולים

לרוב שכשחברת אוזניות מפרסמת את חיי הסוללה של האוזניות אני נוטה להוריד שליש אם לא חצי מהנתון ולרוב אני צודק בחיי הסוללה האמיתיים של האוזניות, אך לשמחתי טעיתי הפעם.Kingston פרסמו שהאוזניות יכולות לספק עד לכ-30 שעות נגינה ב-50 אחוז ווליום ואני שמח לבשר לכם שלאחר מרתון למידה ומשחקים על כ-55 אחוז סאונד דרך Windows 10 הצלחתי לקבל בערך 28 שעות נגינה עם התאורה כבוייה וכ-14 שעות נגינה עם התאורה דלוקה באופן מלא דבר שמאוד הרשים אותי ונתן ל-Kingston מספר נקודות אצלי.

גזר הדין

לסיכום,אוזניות ה-HyperX Cloud Flight הינן אוזניות מעולות למחירן של 159$ והן מצליחות לבלוט בשוק העמוס של האוזניות האלחוטיות לטובה.איכות הסאונד וחיי הסולהל הינם דברים שמבליטים את ה-Cloud Flight משאר הדגמים שבשוק ואני מאוד מצפה לראות דור שני להן מבית Kingston.

HyperX Cloud Flight

עיצוב - 8
נוחות - 8.5
איכות סאונד - 9
חיי סוללה - 10
תוספות - 9.5

9

מומלצות

אם אתם בשוק אחר אוזניות אלחוטיות בעלות איכות סאונד מעולה וחיי סוללה ארוכים במיוחד, כדאי להעיף מבט ב-Cloud Flight.

User Rating: 3.55 ( 1 votes)

אודות אור כהן

משנה לעורך הראשי בקטגוריית חומרה מנתניה אם אני לא כותב אני כנראה רואה סרט מדע בדיוני או משחק במשהו שקיבל ביקורות שליליות

השאר\י תגובה