קליל לאללה – סיקור עכבר גיימינג HyperX Pulsefire Haste

במשקל של 59 גרם ועיצוב מתאים לכל יד, ה-HyperX Pulsefire Haste כאן כדי לכבוש את שוק העכברים הקלים

בשנה האחרונה החלפתי די הרבה עכברים כחלק מהמסע שלי למציאת העכבר המושלם עבורי. אחרי לא מעט שנים עם ה-Corsair Glaive RGB Pro שהגדיר לי את תקופת התיכון, חיפשתי לי עכבר חדש בעל יכולות מתקדמות יותר שיספק את הצרכים שלי. מאוד מהר מצאתי את עצמי בשוק העכברים קלי המשקל. אחרי שבחנתי שלושה מהם על בשרי, תרשו לי לספר לכם על אחד מהם, ה-HyperX Pulsefire Haste, שמציע משקל זעיר, עיצוב ארגונומי מותאם לימניים ושמאליים וכמה תוספות מגניבות ששוות לא מעט נקודות זכות. הנה מה שחשבתי עליו!

בשנים האחרונות יש יותר ויותר עכברים קלים בשוק, מה שכמובן הופך את מלאכת הבחירה בהם לקשה במיוחד. יצא ובתקופה האחרונה התנסיתי עם כמה עכברים קלי משקל, אחד מהם הוא ה-Pulsefire Haste של HyperX, עכבר קל משקל המציע איכות שימוש מרשימה בתג מחיר מרשים עוד יותר.

בקופסא של העכבר נוכל למצוא בפנים כמובן את העכבר עצמו, אליו מחובר כבל שזור בעל חיבור USB-A. אמנם עכברים חוטיים הם לא דבר חדש, אבל די הופתעתי למצוא כאן כבל שמחובר לעכבר, בייחוד אם נתחשב בזה שבשנים האחרונות, מדובר בטרנד שהולך ונעלם, וכיום כל החברות הגדולות מציעות עכברים קלי משקל אלחוטיים עם חיי סוללה מתקבלים, מה שאין ל-HyperX להציע נכון להיום (העכבר האלחוטי היחידי של החברה מגיע במשקל של כ-112 גרם). יחד עם זאת הכבל שמחובר לעכבר מגיע באורך של כ-1.8 מטרים, כך שלא הייתי אומר שזה כזה נורא שיש כבל בכל הסיפור הזה.

מעבר לעכבר עצמו, הופתעתי למצוא בקופסא סט מדבקות Grip איכותיות. ישנם שני סטים כאלה, כך שאם נפקשש בהדבקה בפעם הראשונה, יש לנו את האופציה לנסות שוב. הגריפים כוללים כמובן טקסטורה מחוספסת שתסייע לנו באחיזת העכבר, ובאופן אישי הדבקתי אותם מיד ברגע שראיתי שהם כלולים בקופסא. הגריפים מתלבשים על הכפתור הימני והשמאלי של העכבר וכן על כל אחד מצדדיו. כמו כן יש סט נוסף של 4 מהרפידות שנמצאות בחלקו התחתון של העכבר, כך שאם הן נשחקות עם הזמן, תוכלו להחליפן בקלות, שזו תוספת מעולה עוד יותר מהגריפים הנלווים.

העיצוב של העכבר עצמו מאוד פשוט. הוא כולל גוף מחורר בעיצוב כוורת (Honeycomb בעגה הלועזית) שכמובן מאפשר את המשקל האפסי של העכבר. לשמחתי הרבה ובדומה לעכברים אחרים בסגנון זה, גם כאן הגוף המחורר לא הפריע לי בזמן השימוש, אבל אני בטוח שיש כאלה שזה כן יציק להם.

מעבר לכך מדובר כאמור בעכבר מאוד פשוט מבחינת העיצוב, כאשר מלבד לכפתור ימני, כפתור שמאלי וגלגלת, נקבל כאן זוג כפתורים נוספים בצידו השמאלי של העכבר הניתנים לתכנות באמצעות התוכנה הייעודית של HyperX וכן כפתור ייעודי לשינוי פרופילי ה-DPI. בגזרת ה-RGB אל תצפו ליותר מדי, היות ורק הגלגלת זוהרת באור. 

באופן אישי מאוד אהבתי את העיצוב הפשוט והבסיסי, כמות הכפתורים הנלווים מספיקה בשביל השימוש האישי שלי, ואפילו שמדובר באחת מתוכנות השליטה היותר מעצבנות שיצא לי לעשות בהן שימוש (ואת דעתי עליה תוכלו לקרוא גם בסיקור של ה-Alloy Origins וגם בסיקור של ה-Alloy Origins 60), עדיין הצלחתי לקנפג את העכבר כמו שרציתי, החל משינויי ה-DPI ועד לשינויי ה-RGB השונים. כמו כן לא חוויתי קשיים מסוימים בזמן שימוש באחיזות שונות של העכבר (אני מחזיק Palm, והיה נוח גם ב-Claw וגם ב-Fingertip), שזה נתון נהדר שיש לעכבר הזה להציע, בייחוד שבנוסף לכך הוא מתאים גם לשימוש ביד ימין וגם לשימוש ביד שמאל.

מבחינת החומרה עצמה, העכבר מגיע עם תמיכה בעד 16,000 DPI ובעמידות של עד 60 מיליון קליקים. העכבר מגיע עם סנסור Pixart 3335 והוא מציע תמיכה בשלל פלטפורמות שהן לא מחשב, כגון ה-Xbox Series X וה-PlayStation 5 כי.., למה לא בעצם?

במהלך השימוש שלי עם העכבר, השוויתי אותו לשני עכברים קלי משקל נוספים והם ה-Glorious Model O Wireless המגיע במשקל של כ-69 גרם וה-Razer Viper Ultimate המגיע במשקל של כ-74 גרם והוא גם העכבר המרכזי שלי היום. 

בסך הכל, ה-Pulsefire Haste עושה עבודה טובה, אפילו שמדובר בעכבר חוטי שעולה 49.99 דולר בלבד (לא מצאתי חנות שמוכרת אותו בארץ אבל אפשר להזמין אותו בקלות ב-Amazon), שזה מחיר תחרותי למדי לעולם העכברים הקלים כשמנגד, ה-Model O לא נמכר באופן רשמי בארץ ועולה ביבוא אישי באזור ה-350 שקלים וה-Razer Viper Ultimate בגרסתו האלחוטית יכול להגיע גם לכדי 700 שקלים.

לסיכום, ה-HyperX Pulsefire Haste מציע נקודת כניסה טובה מאוד לעולם העכברים הקלים, עם עיצוב נוח לשימוש גם לימניים וגם לשמאליים, מעטפת איכותית במשקל נוצה וחווית שימוש פשוטה אך מספקת עם תוספות קטנות שעושות את ההבדל.

 

*יחידה לסקירה הובאה על ידי HyperX, תודה רבה!

HyperX Pulsefire Haste

ציון סופי - 8

8

מעולה

קליל, פשוט ונוח. מה צריך יותר מזה?

User Rating: Be the first one !

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה