HyperX CloudX – סיקור האוזניות

HyperX, חברת הבת של Kingston, היא חברה שמתמחה בתחום הגיימינג, כאשר סדרת ה-Cloud של האוזניות שלה נחשבת למאוד מוצלחת ואיכותית. לאחרונה היא השיקה את ה-CloudX, אוזניות חדשות ומיוחדות לגיימינג.

הרעיון מאחורי ה-CloudX הוא שהאוזניות הללו מותאמות לשימוש ב-Xbox One כך שתוכלו לקבל איכות שמע מצוינת ללא פשרות גם בקונסולה שלכם, אך אתם יכולים להשתמש באוזניות הללו גם במחשבים אישיים הפועלים על מערכת ההפעלה Windows, עקב הוספת הכבל המאריך שמפצל את הכבל היחיד לכבל של שמע וכבל של מיקרופון. יחד עם ההתאמה לשימוש ב-Xbox One, האוזניות הללו קיבלו גם הסמכה לשימוש בתוכנות Skype, Discord, TeamSpeak, Ventrilo, Mumble ו-RaidCall, כך שתוכלו לקיים שיחות באיכות ללא פשרות עם חבריכם בזמן שאתם משחקים.

האוזניות עצמן מגיעות בקופסה נחמדה עם איכות די סטנדרטית, שכשתפתחו אותה אתם תמצאו ברושור של HyperX ומדריך התחלה מהיר, וכשתסירו את הספוג שמתחתיהם, תמצאו את האוזניות עצמן. האוזניות מגיעות בתוך תיק נשיאה, יחד עם המיקרופון, סיליקה ג'ל כדי לספוג את הלחות, כבל מאריך ומפצל כדי שתוכלו להשתמש באוזניות גם במחשב האישי שלכם, ועוד ספוגיות אוזניים, כדי שתחליפו במקרה והרגילות נקרעו או שהן נוחות יותר עבורכם. בסיקור הזה, אני אעמיד את האוזניות הללו בכמה מבחנים, ובסופו של דבר אתן את הציון הסופי לאוזניות.

אך לפני שאני מתחיל לסקר אותן, נעיף מבט על המפרט של האוזניות. המפרט של האוזניות די דומה למפרט של ה-Cloud II, אם לא זהה למפרט של ה-Cloud II: האוזניות מצוידות עם רמקול דינמי בקוטר של 53 מילימטרים, עם מגנטי נאודימיום, ועם תצורת ה-Closed Back, כדי לוודא שהשמע לא "בורח" לכם מהאוזניות וששום דבר לא "בורח" פנימה, כדי להעמיק את חווית הגיימינג שלכם. הרמקול מגיב בתדירות של כ-15 עד ל-25,000 הרץ, עם התנגדות חשמלית של 60 אוהם, רמת לחץ קול של 60 דציבל למיליוואט בקילוהרץ אחד, ורמת עיוות מקסימלית של כשני אחוזים.

יתרה מכך, האוזניות צורכות בין 150 ל-300 מיליוואט, ושוקלות רק 309 גרם (עם המיקרופון האוזניות שוקלות 322 גרם). המיקרופון עצמו, הוא מיקרופון קונדנסר (שנחשב למיקרופון "חם יותר" ממיקרופון דינמי, שיכול לחסום רעשים, עם תדירות של בין 50 ל-18,000 הרץ, ורגישות של -39 דציבל לוולט.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

המבחנים:

  • מבחן הזיעה – במבחן הזיעה, האוזניות לא היו ממש טובות, מאחר וללא שימוש במכשיר כלשהו שיקרר אותי, הזעתי לא מעט באוזניים. אבל בזה אי אפשר ממש להאשים את האוזניות, מאחר ואנחנו עכשיו בעונת הקיץ, וזו עונה שידועה בחום הגבוה שלה (אני לא ממש צריך לומר את זה כי כולכם יודעים את זה מן הסתם). בנוסף לכך, האוזניות הן אוזניות קשת (כמו רוב אוזניות הגיימינג), מה שגורם לכריות האוזניים לחמם אותן עוד יותר, שזה די מבאס.
  • מבחן הנוחות – במבחן הזה, האוזניות הראו שיש למתחרות שלהן תחרות קשה. הן נוחות בטירוף, בגלל המשקל הנמוך שלהן, הכריות הרכות והנעימות שלהן בראש ובאוזנייים, ואיכות הבנייה שלהן. האוזניות ממש נוחות לשימוש, ואני בקושי שמתי לב לנוכחותן על הראש שלי כששמתי אותן.
  • מבחן איכות המיקרופון – המיקרופון עצמו הרגיש לי די טוב, כאשר הוא הצליח לבודד את הקול שלי בצורה מאוד טובה, ולמרות שלפעמים הוא קלט יותר מדי קול מהסביבה שלי, סך הכל הוא די נחמד ואפשר להסתדר איתו, הגמישות שלו מאוד נוחה לשימוש, והוא שומר את אחד היתרונות הכי גדולים בסדרת ה-Cloud של HyperX, שהוא האפשרות להחליף את המיקרופון שלכם במיקרופון אחר, כך שבאופן תיאורטי אפשר לחבר כל מיקרופון עם חיבור 3.5 מ"מ אל האוזניות.
  • מבחן השמע – האמת, די הפתיע אותי. מובן מאליו שהאוזניות תוכננו עבור גיימינג ושימוש בתוכנות טלפוניה פופולאריות כמו Skype ו-TeamSpeak, אך הן היו די טובות גם בתחומים אחרים. מעבר לשמע המצוין שקיבלתי במשחקים רבים כמו ב-DOOM החדש וב-Halo 5, אני יכלתי לראות סרטים וסדרות איתן באיכות שמיעה די טובה, ולשמוע מוזיקה של להקות שאת הבאסים שלהן ניתן לשמוע בצורה כבדה כמו Red Hot Chili Peppers ומוזיקה אלקטרונית של יוצרים כמו Pegboard Nerds ו-Aero Chord בדיוק די טוב יחסית לאוזניות הגיימינג הקודמות שלי.

ואני אסכם את השימוש שלי באוזניות אלו עם שם אחד: Cloud II V2. ה-CloudX הרגישו לי בדיוק כמו ה-Cloud II של היצרנית, ואפשר לומר שזו אותה גברת בשינוי אדרת, אך עם הרשאות שאומרות לכם כי האוזניות הללו הורשו לשימוש בקונסולת ה-Xbox One של Microsoft. עם זאת, ה-CloudX מאפשרות לכם לשחק עם איכות שמע מעולה, ואני מאוד ממליץ לכם עליהן אם יש לכם את קונסולת ה-Xbox One.

אודות רפאל יקותיאל

רפאל, בן 20 מחולון, משחק בעיקר במשחקי פלטפורמר אינדי ומכות, חלק מה-PCMR, מכור לטקן, ובעד מלחמת עולם בין Intel, AMD, ו-Nvidia.

השאר\י תגובה