גוף קטן וסאונד ענק – סיקור מיקרופון גיימינג HyperX SoloCast

ה-HyperX SoloCast הוא מיקרופון גיימינג קטן איכותי במחיר משתלם ונוח לכל כיס

במשך כל שנותיי כגיימר עשיתי שימוש באוזניות גיימינג שהגיעו כמובן יחד עם מיקרופון מובנה, ובעוד וללא ספק מדובר בפיתרון הנוח ביותר לגיימר הממוצע, הרגשתי שמגיע לקול שלי יותר, מה שגרם לי להגיע לבדוק את ה-HyperX SoloCast, מיקרופון ייעודי לסטרימרים וגיימרים המציע את כל הטוב של מיקרופוני אולפן במחיר נוח ונגיש. האם הוא שווה את ההשקעה שלכם, האם ההבדל בסאונד משמעותי ברמה ניכרת? בואו נגלה!

בתקופה האחרונה הבנתי שאוזניות הגיימינג שיש ברשותי פשוט לא מספיקות, ושאני צריך לסגל לעצמי מערך סאונד חדש ואיכותי יותר. אחרי שרכשתי לעצמי אוזניות אולפן חדשות (אולי שמעתם עליהן, ה-Audio Technica ATH-M50x האלמותיות), ומהר מאוד הבנתי שאצטרך גם להתחדש במיקרופון כלשהו.

מיד פתחתי את הרשת ויצאתי למסע חיפושים למיקרופון איכותי ומהר מאוד הגעתי לשתי אופציות אפשריות למיקרופונים אופציונאליים והן ה-Seiren Mini של Razer (גם אותו יש לי ואשווה בין שניהם בסרטון בקרוב!) וה-SoloCast של HyperX אותו נבדוק היום.

ה-HyperX SoloCast הוא דגם מוקטן ונגיש יותר של המיקרופון החיצוני המקורי של החברה, ה-HyperX QuadCast. המטרה של HyperX עם ה-SoloCast היא להנגיש את תחום האודיו המקצועי לשדרנים ויוצרי תוכן מתחילים, כאשר נקודת השיווק המרכזית של ה-SoloCast היא העובדה שהן מיקרופון "Plug n' Play" משמע מיקרופון שניתן להשתמש בו בקלות ללא כל שימוש בתוכנה או אביזרים חיצוניים, וכמובן המחיר שלו, כ-55.99 דולר בלבד (בישראל מצאתי את המיקרופון בשתי חנויות כאשר המחירים בהן נעו בין 400 ל-460 שקלים).

תוכן הקופסא ועיצוב:

בתוך הקופסא של ה-SoloCast נמצא את המיקרופון עצמו לצד סטנד וכבל USB-C להפעלה בחיבור למחשב. 

כשהרמתי את המיקרופון לראשונה שמחתי מאוד לגלות שלא מדובר במיקרופון זול. החומרים ממנו עשוי המיקרופון איכותיים והוא בעל משקל שמקנה לו את התחושה שמדובר במוצר באיכות גימור גבוהה. מעבר לכך אהבתי מאוד את העיצוב שלו הכולל עיצוב פשוט אך איכותי הכולל בין היתר כפתור השתקה מובנה בחלקו העליון של המיקרופון והברגה מובנית לחיבור המיקרופון עם זרוע ייעודית במידה ויש ברשותנו כזו.

הסטנד שמגיע עם המיקרופון איכותי ומפתיע גם הוא כאשר נוכל לכוון את המיקרופון במגוון זוויות כדי שיהיה מותאם לזווית הפה שלנו לצד אפשרות מאוד נוחה לסובב את כל המיקרופון בכ-90 מעלות למצב מאוזן.

תכונות וביצועים:

בתור התחלה אבשר לכם שהייפר איקס אכן עמדה בהבטחות שלה והמיקרופון בהחלט מספק חווית "Plug n' Play" נוחה במיוחד. המחשב שלי זיהה את המיקרופון ברגע שחיברתי אותו למחשב ויכולתי להתחיל להשתמש בו תוך שניות בודדות. כן אמליץ לכם לבדוק את הגדרות ההקלטה של וינדוס עם חיבור המיקרופון לראשונה כדי לוודא שההגדרות ה-ביט-רייט של המחשב הן הגבוהות ביותר ושהסאונד של המיקרופון עצמו גבוה כדי שיוכלו לשמוע אתכם כמו שצריך. 

המיקרופון עצמו בנוי בשיטת קלט מסוג Cardioid, שיטה בה קפסולת הדיבור ממוקמת באופן ישיר אל מול המשתמש על מנת לקלוט בצורה המדויקת ביותר את פלט הדיבור של המשתמש ולמנוע קליטה של רעשי רקע למיניהם. מהבדיקות והשימוש שלי במיקרופון, שיטת קלט זו עובדת מצוין והקול שלי נשמע טוב מאוד גם אם המיקרופון היה ממוקם יחסית רחוק ממני. כמו כן המיקרופון עשה עבודה טובה בקליטה של הקול שלי בלבד ללא רעשי רקע, אם כי המקלדת המכאנית שלי כן נשמעת במקצת מעבר לקול שלי.

כפתור השתקת המיקרופון הינו תוספת נהדרת, בייחוד בתג המחיר של המיקרופון. היות והוא ממוקם בחלקו העליון של המיקרופון, מאוד קל ללחוץ עליו, גם תוך כדי משחק. כמו כן נורית החיווי הממוקמת בחלקו העליון של המיקרופון תהבהב באור אדום כאשר המיקרופון כבוי כך שלא יקרה מצב שלא תשימו לב שלא שומעים אתכם.

באשר לאיכות הסאונד, על מנת לבדוק באמת את יכולות המיקרופון, הכנתי הקלטה קטנה בה אני משווה את ה-HyperX SoloCast למיקרופון שנמצא על גבי אוזניות הגיימינג Corsair Void Pro RGB Wireless וכן ל-Razer Seiren Mini, הנכם מוזמנים להקשיב לכל אחת מין ההקלטות שכאן ולהחליט באופן אישי איזה מיקרופון מספק את הסאונד האיכותי ביותר:

HyperX SoloCast:

Razer Seiren Mini:

Corsair Void PRO Wireless:

באופן אישי, ה-SoloCast ללא ספק שבר את תקרת הציפיות שלי, ואם אשווה אותו באופן ישיר למתחרה הראוי בהחלט שלו, ה-Seiren Mini של Razer, הייתי אומר שאפילו שה-Seiren Mini מספק סאונד ברור יותר, עדיין הייתי מעדיף את ה-SoloCast בזכות התוספות הנלוות שלו של כפתור ההשתקה המובנה והסטנד המתקדם יותר.

לסיכום, ה-HyperX SoloCast הוא ללא ספק אופציה נהדרת לשדרן המתחיל, ליוצר התוכן או לגיימר שרוצה להעלות את איכות הסאונד שלו שלב אחד ואף יותר למעלה. אם אתם מחפשים מיקרופון איכותי בתג מחיר מזמין ונוח המספק איכות סאונד טובה בשימוש קל ויעיל, ה-SoloCast ללא ספק צריך להיות ברשימה שלכם. 

*יחידה לסקירה הובאה על ידי HyperX, תודה רבה!

HyperX SoloCast

ציון סופי - 8

8

מעולה

במחיר נגיש ועם סאונד איכותי, ה-HyperX SoloCast הוא בחירה נהדרת ליוצר התוכן המתחיל!

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה