Lenovo-Cube-Y720---Review-Pic

סיקור מחשב גיימינג Lenovo Cube Y720 – "מישהו שלח לי מתנות קטנות"

חברת Lenovo השיקה השנה את סדרת מוצרי Legion שכללה בחיקה מסכים, מקלדות, עכברים ומחשבי גיימינג. לאחר שניתנה לי ההזדמנות לסקר את מחשב הגיימינג החדש מסדרת Legion ה-Lenovo Cube Y720 הגעתי למסקנות חדשות בנוגע למחשבי Mini-ITX ולשימושים בחיי היום יום

מחשבי גיימינג תמיד היו מעין חלום שלי, בין אם זה מחשב בעל העוצמה החזקה ביותר או שמא השקט ביותר אי פעם, כל הזמן שאפתי להשיג טוב יותר וחזק יותר. כשחברת Lenovo השיקה בכנס CES 2017 את שורת מוצרי הגיימינג החדשים שלה תחת שם הקוד Legion, תקוות רבות פרחו אצלי בעקבות הכבוד הרב שאני רוכש כלפי Lenovo ומוצריהם. לאחר שניתנה לי ההזדמנות לסקר את מסך הגיימינג Y27gA מאותה שורת המוצרים, התפניתי לסקר דווקא את מחשב הגיימינג החדש והקומפקטי של החברה, ה-Lenovo Cube Y720. כמו כל הסיקורים שלי (שאותם כדאי לקרוא ד"א) גם הסיקור על ה-Cube יחולק למספר קטגוריות והן להלן:

  • אריזה וחווית אנבוקסינג
  • עיצוב ומראה
  • חיבורים ואקוסטיקה
  • חומרה וביצועי Benchmark
  • סיכום אישי

אריזה וחווית אנבוקסינג:
כשקיבלתי את ה-Lenovo Cube Y720 ראיתי מיידית שהאריזה שלו גדולה, מאוד גדולה. כשתפתחו את האריזה תוכלו לראות שגם פה, בדומה ל-Y27gA חברת Lenovo החליטה להקריב חווית Unboxing עבור האריזה המאובטחת והמגינה שהיא מוכרת בה. לאחר שתפתחו את ארבעת הקלפות העבות מקרטון, תוכלו לראות שהמחשב עטוף באריזת ספוג עבה (תודה לאל שלא קלקר) ומסביבו נמצאים כל האביזרים הנלווים. מבחינת אבזרים נלווים, המחשב מגיע על הצד הדל של אביזרים, וכולל בתוכו אריזת קרטון קשיחה המכילה את המדריכים, תעודות האחריות וכבל כוח יחיד. לאחר שתוציאו את קרטון האביזרים תוכלו לראות שהמחשב למעשה תלוי באוויר בין 2 אריזות הספוג העצומות ובעקבות כך מוגן מנזקים חיצוניים שעלולים לפגוע באריזה. לסיכום, חברת Lenovo החליטה להקריב מעט מהחוויה הכללית של הוצאת המחשב מהאריזה אבל בזכות הקרבה זו היא יצרה אריזה מוגנת וחזקה עבור המחשב ומאפשרת לכם לישון בלב שקט בזמן שהחבילה מגיעה אליכם.

Lenovo Cube Y720

עיצוב ומראה:
בשונה מה-Y27gA שדווקא לא צעק עם מגפון "גיימינג!", ה-Lenovo Cube Y720 משדר אליכם דבר אחד, הוא בא לעשות עסקים והעסקים הללו הם גיימינג, סוף סיפור. כשתוציאו את המחשב מהאריזה תוכלו לראות שהוא בנוי בעיצוב די ייחודי ושונה מהמחשבים האחרים שראיתי עד היום. קודם כל, כל אחת מצלעות המחשב הינה עבור אוורור וזרימת אוויר, בקדמת המחשב תוכלו לראות רשת אלומיניום בעיצוב כוורת שנועדה לשאוב אוויר קר מהחוץ לתוך המחשב על ידי מאוורר בגודל 120 מ"מ מאחורי הרשת. ב-2 צידי המחשב תוכלו לראות מעין תריסים שעליהן חרוט סמלה של Lenovo בכתב שחור מט, שתפקידם של אותם תריסים הוא לאפשר כניסה של אוויר קר אל מאחורי לוח האם ואל הכרטיס הגרפי. מאחורי המחשב קיים ספק כוח בעל קיבולת מפתיעה למדי של כ-400W, דבר שלא ציפיתי לראות במחשב עם כרטיס מסך מסוג 1080 (דבר שאפרט עליו בהמשך), ותפקידו של המאוורר הינו להוציא אוויר חם מהמחשב כלפי החוץ. מבחינת מראה כפי שציינתי מקודם, ה-Cube אכן נראה כמו מחשב גיימינג לכל דבר, בקדמת המחשב מוטבע סמלו של ליין מוצרי Legion וכאשר תחברו את המחשב לחשמל הלוגו יזהר בצבע אדום נאון בוהק. בנוסף, בתחתית המחשב קיימים 2 פסי תאורה שגם הם יידלקו באותו צבע אדום (למרות שחשוב לציין שקיימת אופצייה לכבות את התאורה במחשב על ידי לחיצה של Crtl + B בתוכנה הנלווית). בעקבות העובדה שהמחשב הינו מחשב מסוג Mini-ITX יהיה עליכם להניח אותו על השולחן שלכם כדי שתוכלו להשתמש בו באופן אופטימלי, לכן חשוב מאוד שתדעו כי המחשב אכן תופס טביעת רגל יחסית גדולה ואם אתם חולי Cable Managment כמוני אתם הולכים לחוות התמוטטות עצבים בלנסות לסדר את הבלאגן שיהיה לכם על השולחן.

 

חיבורים ואקוסטיקה:
לאחר שתניחו את המחשב על השולחן ותדליקו אותו, אתם כנראה תתחילו לחפש חיבורים שונים כדי לחבר אליהם את האמצעים הנלווים שלכם ואז תגלו את ההשקעה שחברת Lenovo השקיעה במחשב. בקדמת המחשב תוכלו למצוא שני חיבורי USB 3.1 Type A בעלי קיבולת העברה של עד לכ-1GB/s וכ-2 חיבורי Audio ומיקרופון בגודל סטנדרטי של כ-3.5 מ"מ, למרות החיבורים הנאים למדי עדיין הייתי רוצה לראות חיבור USB C, או אפילו חיבור Thunderbolt 3 שבכלל לא נמצא במחשב, בין אם זה בחיבורים הקדמיים או האחוריים. מאחורי המחשב תוכלו לראות מגוון רחב יותר של חיבורים שונים, מבחינת הכרטיס הגרפי קיימים כ-3 חיבורי Display Port 2.1 חיבור HDMI יחיד מסוג 1.4 וחיבור DVI סטנדרטי (אחח הנוסטלגיה). כאשר תסתכלו על לוח האם תוכלו לראות סוגים שונים של חיבורים, החל מעוד 6 חיבורי USB 3.1 Type A וחיבור יחיד של USB 3.1 Type B. שקע ה-Ethernet מצוייד בתוסף KillerEthernet וגם המחשב כולל חיבור KillerWifi ותוסף Bluetooth שהינו מאוד מבורך. לאחר שסיימתי לחבר את כל האמצעים הנלווים שלי ישבתי וחשבתי כיצד אוכל למתוח לקצה את המחשב (דבר שאפרט עליו בהמשך) ולאחר שהשתמשתי בתוכנות benchmark מתקמדות שמתי לב לדבר מיוחד, המחשב פשוט לא משמיע רעש! כשתפעילו את המחשב לאחר כיבוי תוכלו לשמוע את המאווררים פועלים בעוצמה גבוהה ואז לאחר מכן דממה נופלת במקום, כי המחשב לא משמיע אפילו רעש קטן. אחרי שבדקתי שהמאווררים באמת פועלים (והם פועלים) הבנתי שהמהנדסים הגאונים אצל Lenovo יצרו מערכת זרימת אוויר מיוחדת, השומרת על אוויר קר בתוך המארז ומוציאה אוויר חם ממנו מבלי מאמץ. מבחינת ברירת מחדל המאווררים על ה-Lenovo Cube Y720 פועלים על 20% מקצב הסיבוב, ורק אם תחליטו לבצע עריכה ידנית למאווררים תוכלו לשנות את קצב הסיבוב שלהם. כאשר שיחקתי במשחקים דורשניים מאוד כמו Prey, Ghost Recon Wildlands, Doom, Ark Survivel Evolved הבחנתי שהמאווררים מתאימים את עצמם בהתאם לדרישות המערכת אבל עדיין מקפידים להיות על הספקטרום הנמוך של הסאונד לטובת נוחות המשתמש. למרות זאת, אם תרצו להפעיל את המאווררים שלכם על קצב הסיבוב המלא שלהם תיקחו בחשבון שינוח לכם מטוס סילון קטן בשולחן אז כדאי שתכינו אוזניות בהתאם.

 

חומרה וביצועי Benchmark:
אם עדיין לא הבנתם שברגע ש-Lenovo אומרים גיימינג הם מתכוונים לגיימינג, הדגם שאותו קיבלתי מהווה את התצורה המתקדמת והחזקה ביותר מבין ליין מוצרי ה-Cube המחזיקה בתוכה חלק מבין החומרות החזקות ביותר בשוק. הדגם אותו קיבלתי מכיל בתוכו מעבד Intel Core I7-7700 שמסוגל להגיע לכ-4.2GHz! אמנם הוא אינו גרסאת ה-Unlocked לכן Overclocking אינה אופצייה, דבר שהייתי מעוניין לראות במחשבי גיימינג מתקדמים, אבל תוכלו להיות בטוחים שזהו מעבד עוצמתי מאוד שיוכל לעמוד בכל המשימות שתיתנו לו. ה-Cube מכיל בתוכו גם כ-32GB של RAM מסוג DDR4, ובעקבות כך אתם יכולים להיות בטוחים שתצליחו לפתוח שתי חלוניות ב-Google Chrome בלי בעיות. מבחינת אחסון, הדגם שהגיע אליי הגיע עם כונן SSD בנפח של כ-500GB וכונן קשיח בנפח של כ-2TB. אני מקשקש המון נכון? כן.. גולת הכותרת שמכיל ה-Lenovo Cube Y720 הינו הכרטיס הגרפי המתקדם ביותר כרגע, ה-Nvidia GTX 1080 שמכיל בתוכו כ-8GB מסוג GDDR5 ובעקבות כך המחשב אכל כל משימה שהתלתי עליו במהלך הבדיקות שלי.

אמנם החומרה הזאת מתקדמת מאוד אבל היא גם חמה מאוד לכן כיצד הטמפרטורות היו בתוך האריזה הקטנה והמצומקת של ה-Cube? התשובה האמיתית? נמוכות באופן מפתיע מאוד. כדי לבדוק קודם כל כיצד מתפקד המעבד תחת לחץ הפעלתי את המבחן הסינטטי המפורסם Aida64, ונתתי לו לרוץ במשך כשעה על המחשב בזמן שהמאווררים פועלים במהירות של כ-20% מקצב הסיבוב שלהם (קצב הברירת מחדל במחשב) התוצאה? 62 מעלות. כשסיימתי עם Aida64 התקדמתי לתוכנה המוכרת Cinebench המותחת את המעבד לקצו בעקבות ביצוע פעולה מרובת ליבות לאורך פרק זמן ארוך, והמחשב קיבל ניקוד מכובד למדי של כ-965 ולוקח את המקום השני בטבלה מאחורי מעבד ה-7700K. לאחר שראיתי את התוצאות הייתי חייב לראות מה שומר על הטמפרטורות של המעבד כלכך נמוכות ולאחר פתיחת המחשב (דבר שמאוד קל לבצע), נתגלה אליי גוף הקירור הייחודי של המעבד והמאוורר המחובר אליו. אם כבר בלפתוח את המחשב עסקינן, תשמחו לדעת שה-Cube תומך בהחלפה של חלקים כלומר אם תרצו להחליף את הכוננים, זיכרונות ה-RAM או שמא אפילו את הכרטיס הגרפי, לא תהיה לכם בעיה, מה שכן תהווה לכם בעיה היא החלפת המעבד, אבל אני מבטיח לכם שהוא מספיק חזק לעמוד בדרישות של השנים הבאות. אחרי שסיימתי עם הבדיקות על המעבד עברתי אל הזיכרונות והכוננים ולכן התוצאה לא הפתיעה אותי, כשראיתי שחברת Lenovo השתמשה בזכרונות האיכותיים ביותר ובכוננים הטובים ביותר. לסיום הבדיקות שלי ערכתי סקירה מקיפה יותר על הכרטיס הגרפי מסוג ה-1080, ערכתי עליו מבחנים סינטטים וגם משחקים שונים בהגדרות המקסימליות שלהם. מבחינת מבחנים סינטטים השתמשתי ב-2 תוכנות עיקריות: FurMark ו-3DMark, בעוד ש-FurMark בודק את היכולת של הכרטיס הגרפי בתצוגה משתנה ומלאת פיקסלים, בעקבות כך הטמפרטורה עולה בעוד ש-3DMark מציג סרטונים וקרבות מלאי פיזיקה ואובייקטים מפורטים הדורשים מהכרטיס הגרפי את כל עוצמת העיבוד שלו. מבחינת טמפרטורה הופתעתי מאוד, ה-GTX1080 שמר על טמפרטורה של כ-72 מעלות כאשר המאווררים פעלו בעוצמה של כ-20%, ואפילו צנח לטמפ' של כ-52 מעלות כאשר המאווררים פעלו ב-100% עוצמת הסיבוב שלהם.

 

סיכום אישי:
כשקיבלתי לראשונה את ה-Lenovo Cube Y720 ספקות רבות עלו בראשי, כיצד זה ישמור על הטמפרטורה שלו? איך לעזאזל קיים זרם אוויר בתוך האריזה הקטנה והאם באמת שווה לשלם מחיר של 8,490 ש"ח על מחשב שאותו אני יכול לבנות עם מפרט זהה במחיר נמוך יותר בהרבה? לאחר שסיימתי את הסיקור שלי, 2 מתוך שלוש השאלות נענו לי, אבל עדיין נשאלת השאלה האם כדאי לשלם בכללי עוד כסף כדי לקבל את תג הפרימיום והידיעה ששום תקלה לא צפויה להגיע באופק? תלוי במחיר. אחד הדברים שאהבתי אצל שורת מוצרי ה-Cube הוא שקיימים מספר רחב של דגמים המתאימים לכל תקציב, החל ממחשבי Budget המחזיקים את כרטיסי ה-1060 וכלה בדגם המתקדם ביותר שאצלי, המחזיק את המפרטים המתקדמים ביותר ובאים עם תג מחיר גדול.

לסיכום, מחשבי ה-Cube הינם מחשבים מצויינים, הם שקטים, קומקפטיים, מתאימים לכל תקציב ותופסים מעט מקום ובעקבות כך משחררים לכם את תחתית השולחן לחלוטין. אם אתם בשוק אחר מחשב גיימינג חדש ומעוניינים לשמור על אריזה קטנה ולקבל את כל ההטבות של מארז ITX רגיל אני ממליץ בחום להסתכל על שורת מוצרי ה-Cube ומותג Legion בכללי מבית Lenovo.

 

Lenovo Cube Y720

אריזה וחווית אנבוקסינג
עיצוב ומראה
חיבורים ואקוסטיקה
חומרה וביצועים

קומפקטי

ה-Lenovo Cube מציג בתוכו מפרט של יבייש מחשבי Master Race אחרים וכל זאת על ידי שמירה על טמפרטורות ואקוסטיקה נמוכים היוצאים מן הכלל אם אתם בשוק אחר מחשב גיימינג מסוג Mini-ITX חדש תנו מבט על ליין ה-Cube של Lenovo.

User Rating: Be the first one !

אודות אור כהן

משנה לעורך הראשי בקטגוריית חומרה מנתניה אם אני לא כותב אני כנראה רואה סרט מדע בדיוני או משחק במשהו שקיבל ביקורות שליליות

השאר\י תגובה