Lenovo Legion Y740 – לטובים ביותר

ה-Legion Y740 הוא המחשב החדש ביותר מסדרת ה-Legion של Lenovo. נייד שלא מתפשר בביצועים, ביצועים ועוד ביצועים.

במהלך השבועות האחרונים יצא לי להתנסות במחשב החדש של Lenovo, ה-Legion Y740. המחשב חזק, לא כבד מדי ביחס למחשבי גיימינג אחרים וכמובן, כמו בכל מחשב גיימינג, תאורת RGB יפיפיה. המחשב מכיל כרטיס מסך עוצמתי מסדרת RTX ומתחרה טוב באופציות האחרות הקיימות בשוק.

את הדגם שאני קיבלתי מריץ RTX 2070 בעוד ששאר הדגמים של המחשב רצים עם כרטיסי המסך RTX 2060 וה-RTX 2080

המחשב

ממבט ראשון המחשב נראה פשוט יפה – כל הגוף שלו בנוי ממתכת ומשדר עוצמה. על המחשב יש כיתוב בגדול של סדרת המחשב "Legion" ובתוך האות O יש קצת תאורת RGB, בשביל לשבור קצת את העיצוב המתכתי. המחשב שוקל 2.85kg והוא יותר גדול ממחשבי גיימינג אחרים בגלל הבליטה ש-Lenovo שמה מאחור בה נמצאים רוב החיבורים במחשב.

עכשיו בואו נדבר על המפרט. ה-Y740 מכיל בתוכו מעבד 6 ליבות i7-8750H עם 32GB של זכרון RAM, מגיע עם אחסון של 256GB SSD + מקום נוסף של 2TB בהארד דיסק ואת הגרפיקה של זה מריץ NVIDIA RTX 2070 עם Max-Q. בהחלט מפרט מדהים.

במקום שהמסך יפרס על שטח כל המחשב, ל-Y740 יש בליטה קטנה מאחורה בשביל חלק גדול מן החיבורים של המחשב, כולל שקע הטעינה. מעל כל חיבור ישנו אייקון קטן המראה מהו החיבור, האייקונים האלה מוארים כאשר המחשב פתוח, פיצ'ר נוח למי שלרוב משחק בחדר חשוך ולא רוצה להדליק את האור אם צריך לחבר משהו למחשב. הבליטה הזאת מאחורה מגדילה את המחשב באופן משמעותי ביחס ללפטופים אחרים וגורמת לכך שבחלק גדול מהתיקים המחשב הזה לא יצליח להיכנס, דבר שמקשה על הסחיבה של המחשב ממקום למקום.

מבחינת חיבורים, למחשב יש בצד שמאל חיבור USB Type-C עם טכנולוגיית Thunderbolt™ 3 וחיבור 3.5mm לאוזניות. בצד ימין חיבור USB 3.1. מאחורה נמצאים רוב חיבורי המחשב. כשמסתכלים על קדמת המחשב יש (משמאל לימין) – שקע טעינה, חיבור USB 3.1, חיבור אינטרנט, חיבור USB 3.1 Gen 2 וחיבורי HDMI ומיני Display Port על מנת להתחבר למסך חיצוני. זה שרוב החיבורים מאחור זה יתרון משמעותי, זאת אומרת שבמהלך משחק הכבלים לא יפריעו לעכבר שנמצא לצד המחשב והם יהיו חבואים מאחורי המסך, איפה שאי אפשר לראות את הבלגן כבלים.

כשפותחים את המחשב ניתן לראות את המסך המדהים של ה-Y740, המסך הוא בגודל של 17.3 אינץ' ברזולוציה של 1080p אך עם קצב רענון של 144Hz, טכנולוגיית Dolby Vision HDR ו-Nvidia G-Sync. מעל המסך יש מצלמה 720p. מתחת למסך בגוף המחשב, יש את כפתור ההפעלה והמקלדת, כמובן שכל המקלדת מוארת עם תאורת RGB שנשלטת על ידי תוכנת iCue של Corsair.למקלדת יש עוד כפור נוסף ליד מקש ה-Ctrl הימני על מנת להתחיל ולעצור את תוכנת הקלטת המסך הנמצאת במחשב.

המקלדת במחשב נוחה, למרות שהיא לא מכאנית. לכל מקש יש תאורת RGB פרטית ככה שאפשר לעשות אפקטים כמו קשר בענן שדורשים תאורה כזאת. המקלדת קליקית יחסית ומרגישה טוב גם במשחקים וגם בעבודה משרדית פשוטה. כל המקשים הם בגודל גדול יחסית ככה שלא קרה לי פעם אחת שלחצתי בטעות על מקש אחד במקום על אחר. עוד יתרון זה שהיא מכילה גם לוח מספרים בצד ומקשי חצים בגודל מלא, דבר שאני מוצא מאוד שימושי.

ה-Y740 כולו בצבע אפור מתכתי, והמקומות ניתן למצוא RGB הוא בסמל של סדרת Legion, על המקלדת וכפתור ההפעלה ובשני חורי האיוורור הקיימים במחשב משני צידיו. ולטעמי זאת הכמות המושלמת (ולא מוגזמת) של RGB במחשב נייד.

הרמקולים של ה-Y740 הם עוצמתיים וכוללים את טכנולוגיית Dolby Atmos אשר יוצרת תחושה שהמשחק ממש קורה במציאות וגם מעולה בשביל סתם לשמוע מוסיקה ולשוטט באינטרנט. ה-Y740 נותן תחושה מרחבית בעזרת הקול גם בלי שיהיו מחוברים אליו אוזניות טובות.

תוכנות נלוות

ה-Y740 מגיע עם כשלושה תוכנות היישר מהקופסה. Lenovo Vantage, Corsair iCue ו-McAfee LiveSafe. ככה שאין במחשב יותר מידי תוכנות שישלחו הודעות מעצבנות כל כמה זמן.

התוכנה הראשונה היא McAfee, שאם שואלים אותי היא התוכנה היחידה שלא באמת צריך על המחשב. כל כמה זמן התוכנה אוהבת להעלות הודעה ולרשום שצריך להאריך את השירות וכמה זמן נותר עד שהתוכנה תפסיק "להגן על המחשב שלך". מזל שקל יחסית למחוק את התוכנה.

עוד תוכנה היא Lenovo Vantage שדרכה ניתן לראות את מפרט המערכת, להתקין עדכונים לדרייברים במחשב ולייעל את המחשב. התוכנה נוחה לשימוש וקל להשתמש בה כשצריך אבל חבל שיש קצת פרסומות בתוכנה.

והתוכנה שתשפיע איך המחשב מואר היא ה-Corsair iCue. תוכנה נחמדה דרכה אפשר לעשות כל מיני אפקטים שיהיו גם מתואמים בין המקלדת ולשאר התאורות שבמחשב. חיסרון אחד בתוכנה זה שהיא קצת לא נוחה לשימוש. לקח זמן עד שהבנתי איך להסתדר בה והיו חסרים לי כמה פיצ'רים ואפקטים שיש במקלדות אחרות עם RGB.

מבחני ביצועים

על ה-Legion Y740 הרצתי מספר תוכנות פופלריות אשר בודקות את הביצועים של רכיבי המחשב השונים בהשוואה למחשבים אחרים תחת תרחישים שונים:

ב-GeekBench המחשב השיג ניקוד גבוה של 22910 במבחן מרובה ליבות, 4986 במבחן לליבה אחת ו-211132 במבחן OpenCL שבודק את הכרטיס מסך. המבחן מראה שהמחשב מעולה בלעשות עבודות רגילות.

ב-3DMark המחשב השיג ניקוד מכובד של 6423 במבחן Time Spy הבודק ביצועים עם DX12.

ב-CineBench R20 המעבד השיג תוצאה של 2635 ועקף את המעבד השולחני i7 7700K. המעבד בהחלט מסוגל לעשות רינדור לסרטונים או לתמונות מורכבות ב-Photoshop. מעליו בציון היו רק מעבדים שונים מסדרת Intel Xeon והמעבדי דגל של AMD. ניתן לראות שהמחשב מתאים לאנשים שרוצים לערוך ולרנדר גם כשהם מחוץ לבית.

ב-Unigine 2 Superposition הרצתי את המבחן על 1080p EXTREME והניקוד הוא 3969 עם מקסימום 38 פריימים לשנייה ובמוצע 30 פריימים לשניה.

גיימינג ומשחקים

בדקתי מספר משחקים על מנת לראות את ביצועי האמת של המחשב במשחקים.

ב-DOOM ה-Y740 השיג בממוצע 130 פריימים לשנייה ברזולציה של 1080p, כשההגדרות היו על מקסימום.

ב-Battlefield V הגעתי ל-50 פריימים לשנייה עם כל ההגדרות על ultra ב-1080p ועם Raytracing פועל ביחד עם DX12, בהגדרות האלה, כשמנצלים את יכולות הRaytracing של הכרטיס מסך ועם המסך היפה של המחשב, המשחק נראה פשוט אמיתי. כמובן שכאשר מאזנים את ההגדרות ושמים על Medium או על High המספר קופץ בחזרה למעלה.

ב-GTA V גם כן קיבלתי כ-50 פריימים לשנייה בממוצע. אפשרי לשחק גם בפריימים האלה אך מכיוון שזה מתחת לקצב הרענון של המשחק זה מרגיש פחות טוב לשחק בהגדרות האלה.

כמו כן, במהלך הבדיקות שמתי לב לירידה משמעותית בפריימים של כיותר מ-60% כאשר המחשב לא היה מחובר למטען. דבר שבחלק מהמשחקים הפך אותם לכמעט בלתי ניתנים למשחק כל עוד המחשב לא מחובר למטען.

רעש, חום וזמן סוללה

מבחינת רעש המחשב ברוב הזמן עושה עבודה טובה לשמור על המאווררים במינימום כוח ככה שבקושי ישמעו אותם. אך אם פותחים משחק אינטנסיבי או מרנדרים סרטון, המאוורר מתחיל להרעיש קצת יותר ממה שהייתי אוהב, אך אפשר לסבול את זה בגלל הרמקולים העוצמתיים של המחשב שכמעט ומבטלים את הרעש של המאווררים. מבחינת התחממות, רוב הזמן המחשב קר, ככה שאפשר באמת להשתמש בו בלי להרגיש את כל חלקי המחשב מתאמצים מתחת למקלדת. אך אחרי שמשחקים במשך זמן ממושך במשחק מרכז המקלדת מתחמם מספיק כדי שזה יהיה קצת מעצבן, אבל מכיוון שהמקשים שהיידים כל הזמן עלייהם (W,A,S,D) לא נמצאים באיזור הזה, לא מרגישים את זה אם היד לא תזוז לכיוון מרכז המקלדת לזמן מה.

המקום העיקרי שהמחשב לוקה בו הוא זמן סוללה, כאשר עושים עבודות משרדיות פשוטות המחשב מחזיק עד 4 שעות, זמן סביר אך לא ארוך במיוחד. אך כאשר פותחים משחק או עושים מולטיטסקינג אינטנסיבי, הסוללה צוללת מהר מאוד, תוך שעה וחצי המחשב יהיה מכובה. ככה שהמחשב מומלץ בעיקר למי שרוצה להעביר אותו בין מקומות בהם יש חיבור לחשמל ולא להסתובב איתו בחוץ במקומות בהם לא יהיה מקום או זמן להטעין את המחשב.

עוד נקודה שיש להעלות היא המטען עצמו, למטען יש חיבור כמו לשאר המחשבים של Lenovo אשר יכול להתחבר משני הצדדים, ממש כמו USB-C. הדבר המעניין זה הגודל של הספק כוח, לספק יש הספק של 230W והוא בגודל של 20 על 10 ס"מ, ספק ענקי. למחשב לוקח כשעה וחצי להיטען מ-10% עד 100%.

ולסיכום

ה-Legion Y740 הוא מחשב יפיפה וגדול שמספק את כל הצרכים של כל גיימר או סטרימר אשר רוצה מחשב חזק שיכול להריץ כמעט כל משחק חדש בשוק. טווח המחירים שלו הוא בין 9,000 ש"ח לגירסה עם ה-RTX 2060 עד ליותר מ-11,000 ש"ח לגירסה עם RTX 2080. קצת קשה על הארנק, אבל המחשב מסוגל לענות על כמעט כל דבר שזורקים עליו. נכון שחיי הסוללה שלו קצרים, אך כאשר המחשב מחובר לחשמל הוא נותן את העבודה שהוא צריך לתת.

Lenovo Legion Y740

איכות בנייה - 9.5
חיי סוללה - 6.5
ביצועים - 8

8

טוב מאוד

מחשב חזק ויפה שיספק את כל מי שישתמש בו. מריץ את כל המשחקים החדשים שיש ויכול לבצע כמעט כל מה שזורקים עליו, כל עוד יש לו חיבור לחשמל.

User Rating: Be the first one !

אודות דביר בן דוד

חובב טכנולוגיה ותעופה. טייס סימולטורים שקורא כתבות על טכנולוגיה כשאני בשיוט ולומד למבחנים כשאני על הקרקע.

השאר\י תגובה