סקירת מחשב נייד Lenovo ThinkBook 14s Yoga

ה-ThinkBook 14s Yoga של Lenovo יאפשר לכם לממש כל חזון עבודה שתוכלו לדמיין

שוק המחשבים הניידים מלא עד אינספור בכמויות של דגמים שונים וסוגים שונים של מחשבים ניידים, על מנת לענות על כמה שיותר צרכים מכמה שיותר סוגי צרכנים. בעוד ומחשב נייד יכול להיות מאוד שונה בין אדם לאדם, רוב האנשים רוכשים היום מחשבים ניידים לטובת עבודה משרדית, גלישה ברשת וביצוע פעולות יומיומיות שלא מצריכות יותר מידי כוח חישוב. ה-ThinkBook 14s Yoga של Lenovo הגיע אליי לפני מספר שבועות, ואחרי תקופה ממושכת של שימוש ועבודה עימו, מצאתי לי מחשב נייד מושלם לעבודה הודות לעיצוב מרשים ויכולות תפעול מגוונות.

בדומה ל-Lenovo Yoga 7i שסיקרתי ממש כאן, גם כאן הייתי שמח מאוד לראות מחשב בגודל סביר בהחלט של כ-14 אינץ' במשקל מתקבל בהחלט של כ-1.5 קילוגרם, רק שבניגוד ל-Yoga 7i, ברגע שפתחתי את ה-ThinkBook 14s Yoga לראשונה שמחתי לראות מסך הרבה יותר טוב, שהפעם יספק לנו פאנל IPS בעל תמיכה בכ-100% מסולם הצבעים sRGB, מה שאומר שנקבל כאן צבעים איכותיים יותר וחדים יותר. מעבר לכך המסך עצמו הינו מסך מגע בעל תקן Dolby Vision התומך בבהירות מסך של עד 300 ניט. רזולוציית המסך הינה FHD הנמדדת בכ-1920×1080 פיקסלים.

באשר לעיצוב המחשב עצמו, מלבד העיצוב של החלק העליון של מכסה המחשב, לא הרגשתי בהבדל משמעותי בעיצוב בהשוואה למחשבים אחרים של לנובו שיצא לי לבדוק בעבר. כל המחשבים הניידים של החברה כוללים עיצוב חלק ואיכותי, עם גימור המושך את העין וגורם למחשב לשדר יוקרה עוד לפני שנשתמש בו. כן אציין שלא אהבתי את המיקום של הרמקולים המובנים של המחשב הממוקמים בתחתית המחשב, והייתי שמח לראות את הרמקולים ממוקמים בצמוד לצידי המקלדת כמו שהיה עם ה-Yoga 7i.

הדגם שהגיע אליי הגיע עם מעבד i5 דור 11 של אינטל המגיע עם שבב גרפי מובנה Intel Iris Xe לצד כ-8GB RAM וכן כונן SSD M.2 בנפח של כ-256GB. אגיד כבר עכשיו שניתן לרכוש את הדגם הזה במספר תצורות מפרט, כולל אפשרות לרכוש מפרט הכולל מעבד ברמת i7 דור 11 של אינטל, ועוד 8GB RAM על מנת שיהיו לנו סך הכל 16GB של זיכרון (בעמוד המפרט של המחשב מצוין שאפשר להרחיב בנוסף ל-16GB זיכרון נוסף, עד לכ-40GB RAM, כך שאם אתם באמת צריכים את זה, יש לכם אפשרויות הרחבה ל-RAM שלכם. כמו כן ניתן להוסיף לנפח המחשב עוד כ-512GB של אחסון מהיר מסוג M.2 SSD לצד ה-256GB הכלולים עם כל דגם של המחשב.
מעבר לאלה, המחשב מגיע בנוסף עם כמה תוספות מעניינות לא פחות, החל ממצלמת רשת מובנית באיכות 720p הכוללת את תריס הפרטיות המובנה של מחשבי החברה, מטען 65W כלול באריזה, מקלדת מוארת, תמיכה ב-WiFi 6 וב-Bluetooth 5.0, סורק טביעות אצבע הממוקם על גבי כפתור ההדלקה של המחשב, תמיכה מלאה ב-Windows Hello ועוד.

מעבר לכך, היתרון של מחשב ה-ThinkBook הזה בהשוואה למחשבי ThinkBook אחרים הוא שמדובר במחשב שמשתייך למעשה לשתי סדרות, סדרת ThinkBook עצמה שדוגלת בעיצוב מרשים ובביצועים מתקבלים וסדרת Yoga, הכוללת עיצוב קל משקל ויכולות שימוש בפורמט 2-1, כך שאם אתם מחפשים מחשב בעל מפרט איכותי ויכולות עבודה מרובות כגון היכולת לעבוד במצב אוהל או במצב טאבלט, מדובר באחת האופציות הטובות ביותר שיש היום בשוק למחשבים מסוג זה.

כמו כן, בניגוד ל-Yoga 7i שבדקתי שכלל קשת חיבורים מאוד מינימאלית, ה-ThinkBook 14s Yoga כולל כל חיבור שאני יכול לחשוב עליו על מנת לאפשר למשתמש קשת חיבורים רחבה ויכולות עבודה מרובות. המחשב כולל שני חיבורי USB-C (אחד בעל תקן Thunderbolt 4), זוג מחברי USB-A 3.0 (אחד מהם תומך בפיצ'ר Always On), קורא כרטיסי microSD מובנה (אם כי הייתי שמח לראות קורא בגודל מלא היות ועדיין יש לכרטיסי SD שלל שימושים היום), מחבר HDMI 1.4 (הייתי שמח לראות כאן לפחות חיבור 2.0) וכן מחבר משולב של מיקרופון ואוזניות. כמו כן המחשב כולל עט בעלת תושבת מובנית לגוף המחשב, כך שאם אתם אוהבים לשרטט או להשתמש בעט אלקטרוני בשלל תצורות עבודה, תשמחו לדעת שהיא נמצאת כאן וללא תשלום נוסף.

אז כן, קשת החיבורים רחבה מאוד ומאוד נוחה לשימוש, והיות ואפשר בקלות לחבר למחשב תחנת הרחבה בחיבור USB-C, אני בספק שמתישהו יגמר לכם אפשרויות החיבור עם המחשב הזה.

באשר למקלדת עצמה, אציין שאהבתי אותה מאוד, וחווית ההקלדה איתה הייתה מעולה. לעומת זאת משטח המגע של העכבר הרגיש יותר מידי "מחוספס" והיו פעמים רבות שעכבר זז בכל מיני צורות שלאו דווקא התכוונתי אליהן.

במפרט שקיבלתי עם המחשב אציין שלא חוויתי בעיות של ממש בתחום הביצועים, וכל משימה בסיסית כגון גלישה ברשת, צפייה בסרטונים או כתיבת מסמכים עבדה טוב מאוד וללא תקלות. יחד עם זאת במצבים של ריבוי משימות (כמות גבוהה של טאבים פתוחים בדפדפן, מספר תוכנות שעובדות בו זמנית וכו'), כן הרגשתי שהמחשב מתאמץ לא מעט כדי לספק את הביצועים שהוא מסוגל להם. זה כמובן היות והיו לרשותי רק כ-8GB RAM זמינים, כמות זיכרון שלדעתי נחשבת מאוד קטנה בימינו, כך שאם אתם רוכשים את המחשב הזה, אמליץ לכם בחום לרכוש גרסה בעלת 16GB RAM.

באשר לחיי הסוללה של המחשב, לנובו מבטיחה לנו עד כ-12 שעות עבודה שלמות, אם כי בשימוש בסיסי רציף של כמה שעות של כתיבת מסמכים, המחשב זלל סוללה יחסית והגיע לאחר שעתיים וחצי בלבד ל-35% סוללה בלבד, כך שאני בספק ש-12 שעות זו קביעה שאפשר להסתמך עלייה בוודאות, בעיקר אם אתם משתמשים קצת יותר מתקדמים שעובדים עם המחשב על כמה דברים במקביל.

לסיכום, ה-Lenovo ThinkBook 14s Yoga הוא מחשב מצוין לאנשים שצריכים מפרט איכותי לעבודה בסיסית ואף מתקדמת בעלת קשת יכולות רחבה, הודות למסך מגע, עיצוב מתקדם ותמיכה בפורמט 2 ב-1, תמיכה בעט, קשת חיבורים רחבה ויכולות עבודה מרשימות. את המחשב ניתן למצוא היום בישראל במחיר של החל מכ-4170 שקלים (לפי אתר זאפ), לגרסה הכוללת מעבד i5 וכ-8GB RAM.

*יחידה לסקירה הובאה על ידי לנובו ישראל, תודה רבה!

Lenovo ThinkBook 14s Yoga

ציון סופי - 8

8

טוב

מחשב איכותי בעל אפשרויות שימוש רחבות.

User Rating: Be the first one !

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה