Lenovo-Y27gA---Review-Pic

סיקור מסך גיימינג Lenovo Y27gA – משנה את חוקי המשחק?

חברת Lenovo השיקה השנה את שורת מוצרי הגיימינג שלה תחת תג השם Legion ובמהלך כנס GameIn Pro, שהתרחש בחול המועד סוכות, זכינו לראות את המחשבים החדשים מסדרת ה-Cube ואת המסכים המתקדמים המציגים תצוגה קעורה וקצב רענון גבוה. ממבט ראשון הכל נראה טוב אבל האם עכשיו, לאחר שימוש של מספר שבועות אני חושב שההשקעה במסך בעל תג השם "גיימינג" שווה את הכסף? הצטרפו אליי לסיקור מסך הגיימינג החדש של Lenovo ה-Y27gA

במהלך כל חיי עוד לא חוויתי אכזבה ממשית מבית Lenovo, בין אם זה היה במהלך הסקירה שלי על ה-Yoga 910 שבמהלכה התאהבתי לראשונה במחשב נייד, או במוצרים השונים שהחברים שלי קנו מהחברה, חברת Lenovo המשיכה בסטנדרט האיכות הגבוה שלה לאורך כל הדרך. כשקיבלתי את ההצעה לסקר את מסך הגיימינג החדש מבית Lenovo תחת מותג הגיימינג החדש של החברה Legion היו לי ספקות די גדולות, בשביל מה צריך מסך מיוחד לגיימינג? זה בסך הכל פיקסלים! אבל אמרתי לעצמי למה לא, ולקחתי לעצמי לסיקור את מסך הגיימינג החדש של החברה בעל השם המאוד ייחודי Y27gA, ולאחר חוויה של מספר שבועות איתו חזרתי עם מסקנות חדשות. האם אלו מסקנות טובות או רעות? הצטרפו אליי לסיקור וגלו זאת.

כמו כל הסיקורים שלי, גם הפעם אחלק את הסיקור הנ"ל למספר חלקים ואפרט עליהם בהרחבה בכל פרק. החלקים שהסיקור יתבסס עליהם הם להלן:

  • אריזה וחווית אנבוקסינג
  • עיצוב המסך ותוספות נלוות
  • מפרט טכני וביצועי Benchmark
  • חווית תצוגה בשימוש יום יומי.
  • סיכום אישי

אריזה וחווית אנבוקסינג:
כשקיבלתי את מסך ה-Y27gA ביחד עם ה-Lenovo Cube (שהסקירה עליו תעלה בקרוב מאוד), ראיתי שהמחשבה הראשונית של Lenovo זה להקריב את היופי והמראה של החבילה, עבור ביטחון ואחריות שהמסך יגיע ללא בעיות ונזקים. כשתפתחו את האריזה, העשוייה מקרטון קשיח במיוחד, ואחרי שתרימו כ-4 דפנות שונות, תתגלה אליכם אריזת קלקר ענקי (כדאי שתכינו שואב-אבק פנוי) שמחזיקה את המחשב עצמו ואת כל האביזרים הנלווים שמגיעים איתו. לאחר שתוציאו את אריזת הקלקר הראשונה ותקללו את אמא של ממציא הקלקר, תראו שהמון מחשבה הושקעה בעיצוב האריזה. המסך (העטוף באריזת ניילון עבה) נמצא במרכז החבילה ומסביבו נמצאים האמצעים הנלווים המקנים למסך מעין מגן שכך גם אם החבילה תתקע בקיר או תתנגש במשהו, הרכיבים הנלווים ייפגעו ולאו דווקא המסך החשוב. לסיכום, חברת Lenovo החליטה להקריב את חווית האנבוקסינג עבור אריזה איכותית וחזקה ששומרת על המסך מכל פגע.

עיצוב המסך ותוספות נלוות:
כשתוציאו את המסך מהאריזה המגינה ומעטיפת הפלסטיק העבה, תוכלו לראות משהו שלא ראית בהמון מסכים כיום, הוא לא צועק "גיימינג" (תודה לאל). אני חושב שמעולם לא הודיתי למישהו כמו שאני מודה למעצב שהיה אחראי על בניית ה-Y27gA.

כשתרימו את המסך תוכלו לראות שהוא שומר על מראה מינימליסטי אבל מאוד אלגנטי, דבר המעניק לו תחושת פרימיום. בנוסף, סמלה של Lenovo חרוט בפונט כסוף מבריק בפינה השמאלית של המסך, במובן שהוא לא מפריע להסתכל על התצוגה אבל הוא מהווה חלק בלתי נפרד ממנה, והצדדים הדקים של המסך מעניקים לו תחושת עומק נוספת מבעד לקיעור שלו. דבר אחד שאיכזב אותי הינו בחירת החומרים שמהם יהיו הכפתורים במסך- בעוד שהמסך כולו צועק "פרימיום!" ו-"איכות!", כשתלחצו על הכפתורים פלסטיק תעשייתי זול יברך אתכם, והרגשת האיכות תרד לכם במעט. לאחר שתסיימו להתפעל מקדמת המסך ותתחילו להוציא את שאר הרכיבים מהחבילה, תוכלו לראות שחברת Lenovo חשבה עלינו ודאגה שלא יהיה צורך במברג יחיד בעת הרכבת המסך בעקבות בניית המעמד דרך קליפסים. גילוי נאות, התערבתי עם אחי כמה זמן הם יחזיקו, אבל לשמחתי גיליתי שהם איכותיים מאוד ועשויים מהחומרים הטובים ביותר.

בתחתית המעמד של המסך תהיה שלדת אלומיניום בצבע כסוף מאט שתואם לכל עיצוב המסך, אך עם כמה נגיעות קטנות של אדום פה ושם שמזכירות לכם שזהו מסך גיימינג. במרכז המעמד התחתון יהיה לכם מעין מד זווית שנועד להראות לכם מתי המסך נמצא במרכז (דבר שאני חייב להודות שקרה לי לבדוק) בעקבות היותו קעור. לאחר שתחברו את התומך למסך תוכלו לראות שהמסך כולו יושב על ציר שיכול לזוז למספר כיוונים – המעמד יכול לעלות למעלה עד לכגובה של 15 ס"מ נוספים, לזוז לכיוון אנכי ולעד כ-150 מעלות לשני הצדדים. לאחר שתסיימו את כל ההרכבה תוכלו לראות שהמסך זקוק ל-Powerbrick מאוד דקה (דבר שמאוד אהבתי) והוא מגיע עם חיבור Display Port 2.1 (ו-10 נקודות ל-Lenovo!) וכבל USB 3.1 Type B, בשביל העברת המידע בין חיבורי ה-USB 3.1 Type A הנמצאים בצידו של המחשב, לכן חשוב מאוד שתבדקו האם לוח האם שלכם תומך בחיבור USB Type B. בנוסף, בונוס שלא ראיתי בא מאת Lenovo הוא משען האוזניות הנשלף מהמסך המאפשר לכם להניח עליו את האוזניות שלכם, ולמרות שזו אחלה תוספת, תוספת טובה במיוחד הייתה אם יכלו להניח אותו גבוה יותר כדי למנוע מגע שלהן עם חפצים שנמצאים על השולחן.

 

מפרט טכני וביצועי Benchmark:
אני יודע שזה החלק המשעמם לכן אריץ אותו במהירות בשביל נוחות הקריאה שלכם. .ה-Y27ga מכיל מסך בגודל 27 אינץ' בעל תצוגה קעורה בזווית של כ-178 מעלות. המסך מציג רזולוצייה של 1920×1080 מסוג IPS, ביחס של 16:9, זמן תגובה של כ-4 מילישניות וקצב רענון של כ-144 הרץ. מבחינת בהירות וניגודיות ה-Y27gA מציג ניגודיות ביחס של 350 cd/m רבוע וניגודיות של כ-3000:1 עם חיבור VESA, אליו הוא תואם ביחס של כ-100 על 100. המסך מכיל כ-3 חיבורי USB 3.1 Type A בעל יכולת תעבורה של עד לכ-1GB/s, בעוד ש-2 נמצאים בצידו השמאלי של המסך ואחד נמצא בחיבורים האחוריים, הכוללים חיבור Display Port 2.1,HDMI 1.4 ו-USB Type B לחיבור אחורי. *לוקח אוויר * וואו זה היה ארוך.

אם סיימנו את המפרט הטכני בואו ונדבר על ביצועי המסך במבחני Benchmark השונים והמשונים ברשת. כשקיבלתי לראשונה את המסך לא הייתי בטוח כלכך כיצד לסקר אותו, בעיקר בעקבות העובדה שמעולם לא היה לי הצורך בלסקר מוצר מהסוג הזה. לאחר מחקר מעמיק שכלל הרבה פורומים וסרטונים, הגעתי למספר תוכנות שמאז נוספו לקולקציית תוכנות ה-Benchmark שלי. התוכנה הראשונה שהשתמשתי בה הייתה Aida64 המפורסמת שמכילה Benchmark לא רק למסכים, אלא גם למעבדים ולכרטיסים גרפיים. המבחן ש-Aida64 ערכה על המסך היא מתיחת עוצמת הפיקסלים לקצה והצגת תמונות שונות בקצב מהיר. לשמחתי הרבה, המסך עמד בכל המבחנים והוציא תוצאה מכובדת למדי של כ-94 מתוך 100. המבחן השני שלי הינו דווקא אתר שכל קוראינו מסוגלים להיכנס אליו והוא PixelBuddy, אתר הבודק את הפיקסלים על המסך ונועד לעזור למצוא נזילת פיקסלים או פיקסלים פגומים. במהלך הבדיקה לא נתקלתי אפילו בפיקסל סורר אחד וחוויתי מסיבת RGB במאת האחוזים. התוכנה האחרונה והמסיבית ביותר שהשתמשתי במהלך הסיקור שלי הינה CalMan Studio Color Checker, תוכנה שלצערי אינה מוצעת בחינם, אבל מחירה לא עולה הרבה יחסית (כ-10$ לרישיון מלא). הבדיקה שמציעה CalMan Studio הינה בדיקה שממפה את עוצמות הפיקסלים כלפי ספקטרומים שונים של תצוגות, כשהעיקרים מביניהם הינם sRGB ו-AdobeRGB בעוד שה-sRGB הינו ספקטרום עבור משחקים,ו- AdobeRGB הינו ספקטרום עבור יוצרי תוכן וכאלה שעובדים עם צבעים בטווחים נרחבים ביום יום. לשמחתי הרבה ה-Y27gA מכסה כ-99% מתוך ספקטרום sRGB אבל לצערי הוא מכסה רק כ-60% מספקטרום AdobeRGB, כלומר שאם אתם מתכוונים לעשות עריכת תוכן או עבודה יצירתית שתשתמש בהמון צבעים ועריכתם, המסך הזה אינו יוכל לספק לכם את מלוא השימוש.

 

סיכום אישי:
החוויה שלי עם ה-Y27gA הייתה חוויה שלא ציפיתי שתהיה לי, כאשר שמעתי לראשונה על קצב רענון של 144 הרץ, תצוגת IPS בתוך מסך FHD, באמת חשבתי שאלו רק תרגילי שיווק גדולים למסכים קטנים. לאחר שהייתה לי את ההזדמנות להיות עם מסך בעל "תרגילי שיווק גדולים" בפעם הראשונה אני מבין שטעיתי בכלכך הרבה רמות. בעוד שבמסך הסטנדרטי שלי הייתי על קצב רגיל של כ-60 הרץ, קצב הרענון הגבוה ב-Y27gA רק מעניק תחושה חלקה בכל האובייקטים המוצגים על המסך, מצב ה-G-Sync שפועל במשחקים הופך את חווית המשחק לחוויה נטולת בעיות ונפילות FPS בזכות הטכנולוגייה המתקדמת. מילים לא יוכלו להעביר כמה נהניתי עם המסך לכן כל מה שאוכל לומר לכם זה שאם אתם בשוק אחר מסך חדש, שיציע מגוון של אפשרויות וטכנולוגיות מתקדמות ובו בזמן לא יישבור לכם את הארנק, אני לא יכול להפסיק להמליץ בחום על ה-Y27gA.

Lenovo Y27gA

אריזה וחווית אנבוקסינג - 8
עיצוב ותוספות נלוות - 9.5
מפרט טכני וביצועי Benchmark - 9

8.8

אם אתם מחפשים אחר מסך מחשב לגיימינג או בשביל פעולות יום יום רגילות אבל מעוניינים לקבל תמורה עבור כספכם ה-Y27gA עונה על כל השאלות הנכונות. מומלץ בחום.

User Rating: Be the first one !

אודות אור כהן

משנה לעורך הראשי בקטגוריית חומרה מנתניה אם אני לא כותב אני כנראה רואה סרט מדע בדיוני או משחק במשהו שקיבל ביקורות שליליות

השאר\י תגובה