Shattered Skies – סיקור המשחק

Free Reign Entertainment, שכשלה עם המשחקים הקודמים שלה, חוזרת עם Shattered Skies, בתקווה שהמשחק הזה (אולי) יביא לה כבוד, וקהל מעריצים שיתמוך בה.

Shattered Skies הוא משחק MMOFPS מסוג עולם פתוח, שפותח על ידי המפתחים של Infestation: Survivor Stories (ידוע גם כ-WarZ), שהתיימר להיות משחק כמו DayZ אבל בסופו של דבר כשל באופן נחרץ. המשחק הזה מבטיח להביא לנו רמה חדשה של משחקי יריות בעולם פתוח, כאשר הוא מציע משחקיות דומה לזו שאפשר למצוא ב-DayZ, ומנסה לתקן את העוולות שנעשו למפתחים ב-WarZ.

כדי להריץ את Shattered Skies תצטרכו מעבד Intel Core i5 2400 או AMD FX 6100 או יותר טוב, מערכת הפעלה שהיא לפחות חלונות 7 ב-64 סיביות, 4 גיגה בייט של זיכרונות RAM, לפחות 8 גיגה בייט של זיכרון פנוי בדיסק הקשיח, וכרטיס מסך שהוא שווה לביצועיהם של ה-NVIDIA GTX 460 או ה-AMD Radeon HD 7770 עם 2 גיגה בייט של VRAM או יותר טוב מהם.

כדי להריץ את Shattered Skies על האפשרויות המומלצות (ותאמינו לי, עדיף לכם מפרט ששווה לזה או יותר טוב), אתם תצטרכו מעבד מסוג Intel Core i7 3770 או AMD FX 8350 או יותר טוב, 6 גיגה בייט של זיכרונות RAM, מערכת הפעלה שהיא לפחות חלונות 7 ב-64 סיביות, לפחות 14 גיגה בייט מקום פנוי בדיסק הקשיח, וכרטיס מסך השווה לביצועים של ה-NVIDIA GTX 970 או ה-AMD Radeon R9 390 עם 4 גיגה בייט של VRAM או יותר טוב. למה עדיף את המפרט המומלץ? קראו את ההמשך ותבינו.

Shattered Skies (2)

המשחקיות

כשאתם תתחברו לתוך שרת אתם תיזרקו לתוך העולם של המשחק כאשר אתם תקבלו כמה חבילות להתחלה שכוללות נשקים, שריון וציוד נוסף. ככל שתסתובבו במפה של המשחק אתם תמצאו כל מיני בניינים שמכילים עוד ציוד, אבל יהיו לכם כמה הפתעות בדרך. באמצע הדרך לאותם הבניינים (או אפילו בתוך הבניינים הללו) מפלצות ישתגרו אליכם וינסו להרוג אתכם, כאשר הן יכולות להתקיף גם מקרוב וגם מרחוק, אז תיזהרו.

כמו כן, יכולים לעמוד בדרך אנשים שיפריעו לכם עם זה, ובעצם יוכלו למנוע מכם להגיע אל השלל. למשחקיות עצמה יש הרבה אלמנטים של משחקי MMO ומשחקי הישרדות, כמו האפשרות ליצור נשקים וציוד נוסף, Drops שמביאים לכם עוד ציוד, סיעות וקבוצות של שחקנים, מערכת חברים, מקומות שבהם אין אפשרות להרוג אחד את השני, פריטים שיעזרו לכם להקים מבצר, החלפת פריטים, וכמובן אפשרות להתאים אישית את הנשקים שלכם. כמו כן ראוי לציין שהפריטים שיש לכם ישארו איתכם תמיד, ולכן יש לכם את האפשרות לעבור משרת אחד לשרת אחר ולא לדאוג לגבי התחלה מחדש של כל המסע שלכם.

אני מאוד אהבתי את המשחקיות של Shattered Skies, כאשר לבד זה קצת גורע מהכיף הכללי שיש לכם אבל מציב לכם כמה אתגרים ויכול להשלים את הפער שנוצר, כמו הצורך לבנות אסטרטגיה חכמה יותר כשאתם חושבים על להתקיף מישהו (מתי להתקיף, אם הוא בקבוצה אז את מי כדאי להתקיף אם בכלל כדאי ועוד), הצורך ליצור קשרים עם עוד כמה אנשים אם אתם רוצים להיות חלק מסיעה וקבוצה, אבל אם אתם משחקים עם חברים זה דבר אחר לגמרי – מהצורך ליצור טקטיקות קבוצתיות עד הצורך לבנות קשרים עם קבוצות אחרות של שחקנים לצורך בריתות ועוד.

כמו רוב שאר המשחקים, מומלץ לשחק ב-Shattered Skies עם חברים, כי זה מקל עליכם קצת, וגם הופך את המשחק להרבה יותר כיף (אפילו Bad Rats זה משחק שכיף לשחק אותו עם חברים).

Shattered Skies (5)

הגרפיקה של המשחק

פה בא הגורם שבגללו כדאי לכם לשחק עם המפרט המומלץ (כדאי לשים לב לזה אם יש לכם רמה מסוימת של אכפתיות כלפי גרפיקה של משחק):
אם אתם תשחקו על הגדרות נמוכות יותר (לכרטיסי מסך חלשים יותר כמו ה-GTX 660 וה-Radeon R9 270X), אתם תשימו לב לזה שהגרפיקה לא אחידה בכלל ולמעשה היא מאוד מאוד גרועה: הגוף נראה כאילו הוא עשוי מגומי, הסביבה בכלל לא אחידה, כאשר אפשר לראות טקסטורות שנראות כמו סרטון ברזולוציות של 480P, ויש טקסטורות שנראות כמו סרטון ברזולוציות של 240P.

אבל, אם אתם תגבירו את הגרפיקה של המשחק לאיכות של ULTRA (המתאימה לכרטיסים יותר חזקים כמו ה-NVIDIA GTX 1060 וה-Radeon RX 480), אתם תשימו לב להבדל עצום בגרפיקה: הסביבה נראית הרבה יותר טוב והרבה יותר אחידה, הגוף כבר נראה כאילו הוא עשוי פחות מגומי ויותר נראה כמו גוף שאפשר לראות במשחק ממוצע בימים אלו, המפלצות נראות הרבה יותר מאיימות, ובאופן כללי, המשחק נראה מאוד טוב.

אבל זה בסדר גמור, כי זה מה שאפשר לצפות מהגדרות נמוכות, ולא אמורות להיות לנו ציפיות למשחק שיראה טוב כל כך על הגדרות כאלו (למרות שאני חייב לציין שב-DOOM וב-Battlefield 1 המשחק נראה די טוב גם על LOW), במיוחד אם הוא לא נחשב למשחק AAA. בכל מקרה, אם אתם אנשים שאוהבים יותר את הגרפיקה במשחק ויש לכם כרטיס מסך סטנדרטי לימינו (מה שקצת קשה לי להאמין שקיים בימינו) – לא מומלץ לכם לשחק במשחק הזה עד שתשדרגו את כרטיס המסך שלכם.
מה שכן מצאתי כחיסרון בגרפיקה הוא שלא היו אנימציות של החלפת נשקים, וזה היה די מעצבן, כי זה פשוט לא נראה אסתטי ונורמלי למשחק FPS, פשוט רואים נשק יורד ואז עולה במהירות.

Shattered Skies (3)

איכות ריבוי המשתתפים

ועכשיו, הגענו לחלק האחרון בסיקור, שהוא האיכות של ריבוי המשתתפים, ובו נדבר בקצרה על 2 דברים: כמות השחקנים, ואיכות השרתים.
מבחינת כמות השחקנים, המשחק רואה בממוצע בין 381 ל-862 שחקנים ביום (לפי GitHyp), שזה לא מספר כל כך גדול, אבל זה משחק די חדש וכנראה לא הרבה התלהבו אליו בגלל הכשלונות הקודמים של המפתחים, אז אני מאמין שהמשחק עוד יגדל ויתפתח מהבחינה הזו, במיוחד כאשר בבטא היו המון שחקנים שהתלהבו ממנו.

מבחינת השרתים, יש לכל אזור (אסיה, אירופה ואמריקה) 30 שרתים, וכל אחד מהם יכול להכיל 70 שחקנים, מה שאומר שבכל סשן של משחק אפשר לשחק כ-6300 שחקנים בו זמנית. למשחק די גדול זה לא כל כך מרשים, אבל אנחנו מדברים פה על משחק חדש, שהסבירות שהוא עוד יקבל עוד שחקנים היא גבוהה, אז אני מאמין שהמפתחים יפתחו עוד שרתים. מה שכן ראוי לציון הוא היציבות של השרתים, שהיו יציבים לכל אורך הדרך שבה שיחקתי (גם בבטא), וזה דבר שראוי לשיבוח.

Shattered Skies (4)

אז… שנסכם?

Shattered Skies הוא משחק מצוין עם המון פוטנציאל, הוא מהנה ויפה מאוד מבחינה גרפית, אין לו תשלומים נוספים מבעד לתשלום על המשחק שזה דבר מעולה, לא נתקלתי בשחקן שמשתמש בצ'יטים, יש המון דרכים שאפשר להתאים איתן אישית את הדמות שלכם, אפשר לשחק עם חברים בקלות, מאוד קל להתחבר לשרתים (2 קליקים ואתם בפנים), העולם שלו לא קטן מדי ולא גדול מדי, אך למרות שיש כמה באגים שמפריעים למשחק, אין לו כמות רבה של שחקנים והוא לא המשחק המושלם, הוא עדיין משחק טוב מאוד, ואפשר לראות ש-Free Reign התעלו על עצמם ותיקנו את כל הבעיות שהיו במשחקים הקודמים.

Shattered Skies זמין לקנייה עכשיו בלעדית למחשב האישי תחת פלטפורמת Steam במחיר של כ-25 דולרים, שיצא לכם כ-100 שקלים (לפי ההמרה של PayPal).

Shattered Skies - הציון הסופי

משחקיות - 9.5
גרפיקה - 8.5
איכות ריבוי המשתתפים - 9

9

מצוין

המשחק מהווה תוספת מצוינת למשחקים הבלעדיים למחשב האישי

User Rating: 5 ( 1 votes)

אודות רפאל יקותיאל

רפאל, בן 20 מחולון, משחק בעיקר במשחקי פלטפורמר אינדי ומכות, חלק מה-PCMR, מכור לטקן, ובעד מלחמת עולם בין Intel, AMD, ו-Nvidia.

השאר\י תגובה