טנטריקס – סיקור משחק קופסה

בקופסה שחורה קטנה מתחבא טנטריקס, משחק עמוס, או יותר נכון, שני משחקים שונים שמשתמשים באותם החלקים ובחלק מאותם החוקים.

הקופסה של טנטריקס (Tantrix במקור) עושה למשחק, ולצוות ההפקה שלו, עוול. קופסה שחורה בגודל בינוני עם קווים צבעוניים קצרים משני צדדים. ממבט ראשון זה היה נראה לי כמו עוד אחד מאותם משחקים זולים ובינוניים שהיו בחנויות בשנות התשעים כשהייתי ילד. אבל מהרגע שפותחים את הקופסה רואים את ההשקעה והמחשבה ששמו מאחרי המשחק. חלקי המשחק מאוד פשוטים, כמה עשרות דסקיות בצורת משושה עם מספור מאחורה. אבל הן יושבות מושלם באינסרט (חלקים ייעודיים בקופסה עבור חלקי משחק) עם כיסוי פלסטיק שדואג שהם יישארו במקום ותיק עם ריצ'רץ' שנועד למשחק רב משתתפים עבור חלוקת הדסקיות אבל מתאים מאוד גם לקחת את המשחק לדרך. הדסקיות עצמן עשויות ממתכת, בניגוד לקרטון כמו משחקים דומים בסגנון, ובצד העליון שלהם שלוש קווים צבעוניים. מהלך המשחק, בדומה לקראקסון, מתנהל באמצעות הנחת דסקיות נוספות שצריכות להתאים לדסקיות שכבר מונחות על השולחן.

בשנים האחרונות, יותר ויותר משחקים מציעים גם גרסת 'סולו' לשחקן אחד עבור המשחק. למרות שתמיד יש הבדלים משמעותיים בין משחק יחיד לרב משתתפים הפעם מדובר, לדעתי, בשני משחקים שונים שמשתמשים באותם החלקים ומכניקות. שחקן יחיד בוחר באחד מה'אתגרים' הנמצאים בחוברת ההוראות (ויש עוד שאפשר ראות באתר האינטרנט של החברה שהוציאה את המשחק. ככל אתגר כולל תיאור של חלקי המשחק הדרושים עבורו – כלומר, תיאור מדויק של הדסקיות הדרושות לאתגר. כל אתגר דורש מהשחקן להשתמש בכל הדסקיות על מנת ליצור צורה אחידה שלמה בצבע מסויים וללא חלקים ריקים בין הדסקיות. המשחק היחיד נכנס לקטגורית משחקי היגיון כמו Rush Hour ומשחקי סמארטפון רבים.

משחק רב משתתפים מתנהל למראית עין כמו עוד משחק מבוסס דומינו. כל שחקן שולף שש דסקיות, מניח אחת על השולחן, כמובן שצבעי הדסקית חייבים להתאים לכל הדסקיות הצמודות לה, ושולף דסקית חדשה. עד כאן הכל פשוט, ואז נכנסים החוקים האמיתיים של המשחק. אם יש מקום ריק עבור דסקית שצמוד לשלוש דסקיות חובה על שחקן בעל דסקית מתאימה להניח אותה באותו המקום. בנוסף, אסור לשים דסקית נוספת בצמוד לאותו המקום ולהקיף אותו מארבעה צדדים (מתוך שישה). אבל, הנחת הדסקית במקום חובה, לא באה במקום התור של השחקן. וכך התור של כל שחקן נראה: בשלב הראשון, על השחקנית להניח כמה דסקיות שהיא יכולה במקום חובה (ולשלוף דסקית לאחר כל אחת שהונחה כך שתמיד יהיו לנו שישה דסקיות ביד), 'תור חופשי' בו מותר לכל אחד ואחת להניח דסקית בכל מקום שהוא רוצה (כל עוד זה לא סותר את הכללים השונים כמובן) ואם לאחר התור החופשי (או שליפת הדסקיות) יש עוד דסקית (או יותר) שיכולה למלא 'מקום חובה' צריך לשים גם אותה. כך שתור יכול להיות הנחת דסקית אחת או הרבה יותר מכך.

כל שחקן בוחר צבע אחד בתחילת המשחק וצריך לדאוג ש'הדרך הארוכה ביותר' בסוף כל הדסקיות תהיה בצבע שלך. העובדה שהמשחק מחייב את השחקנים להניח דסקיות לא על פי הצרכים שלהם נראתה לי בהתחלה כחלק לא אינטואטיבי ומעיק אבל אחרי קצת זמן ראיתי שזה מפקס את המשחק, וכמובן מאפשר לך לעשות מהלכים מחושבים ארוכים בתור אחד אם יש שילוב בין תפיסה מרחבית ודסקיות מתאימות. כמובן שלא מדובר באיזה משחק יורו מסובך ומלא תככים אבל אם אתם מחפשים משחק מחשבה מהיר אתם תקבלו גם משחק שקל לקחת לטיולים ועוד כמה חידות סולו על הדרך. אז מי שמחפש את המשחק הגדול הבא שלו, להשקיע לתוכו 8 שעות עבור קמפיין אחד, זה כמובן לא המשחק שאתם מחפשים. אבל מי שמחפש משחק מהיר ואיכותי ימצא אותו כאן.

משחק קטן ומפתיע

משחקיות - 8.5
ערכי הפקה - 9
חיי מדף - 8

8.5

מומלץ

משחק קצר ומתוחכם שמתאים לכל המשפחה וגם למי שרוצה להעביר את הזמן לבד.

User Rating: 3.25 ( 1 votes)

אודות יונדב צבקר

סטודנט לספרות, בוגר ישיבת מעלה גלבוע, גיק ודוס.

תגובה אחת

  1. משחק מעולה חובה בכל בית. מצויין לנסיעות וטיולים.

השאר\י תגובה