שמרו על העיניים – הכירו את Eye Care מבית ASUS

הכירו את טכנולוגיית Eye Care מבית חברת Asus – הטכנולוגייה שנועדה לשמור על העיניים שלכם

בין אם אתם משתמשים במחשב ביומיום ובין אם לא, סביר מאוד להניח שבתקופה המוזרה והקשה שפוקדת את כל העולם כיום בעקבות וירוס הקורונה, אתם מוצאים את עצמכם לפחות כמה שעות טובות ביום מול מסך הטלוויזיה או המחשב. אין ספק שבינג' טוב זו דרך מצויינת להעביר את הזמן בתקופה הלא פשוטה הזו, אך ישיבה ממושכת אל מול מסך המחשב יכולה לגרום למספר תופעות בריאותיות לא חיוביות בכלל, שעיקרן יפגע בתפקוד העיניים שלכם וכמובן באיכות הראייה.

שלל הסימפטומים המסוגלים להיגרם עקב ישיבה ממושכת אל מול המסך מאוגדים יחדיו לתסמונת העונה לשם CVS, או "תסמונת ראיית מחשב" בעברית. לתסמונת הזו מספר סימפטומים שנגרמים עקב ישיבה ממושכת מול מסך כלשהו, בעיקר מסכי מחשב. ולמה דווקא מסכי מחשב? בעיקר בשל העובדה שאדם שיושב מול מסך מחשב יושב קרוב מאוד למסך עצמו, וזמן השימוש במחשב בדרך כלל ארוך יותר מזמן השימוש בטלוויזיה, דבר שמגביר אפילו יותר את הסימפטומים השונים של התסמונת.

תסמונת ה-CVS יכולה לגרום לסימפטומים הבאים: עיניים אדומותעייפותמאמץ יתר של העינייםעיניים צורבות וכאבי ראש. מדובר בסימפטומים לא נעימים בכלל לחלק מן האנשים המסוגלים להשפיע בקלות על התפקוד היומיומי שלכם.

ה-CVS היא ללא ספק תסמונת בעייתית, בעיקר בימינו אנו של בידוד והסתגרות בבית, שהמפלט היחידי שלנו לעולם החיצון הוא המחשב והאינטרנט. לשמחתנו ולשמחתכם, חברות רבות מודעות לבעיית ה-CVS, והן שוקדות מידי שנה כדי לספק מוצרים חדשים בעלי טכנולוגיות שונות, שנועדו למגר את ההשפעות השונות של ה-CVS על בני אדם. אחת מן החברות האלה היא חברת Asus, שמכניסה למסכי המחשב שלה את טכנולגיית Eye Care, שנועדה להוריד את ההשפעות השונות של ה-CVS. ה-Eye Care עושה שימוש במספר רב של טכנולוגיות על מנת לספק חווית שימוש נעימה וטובה יותר עם מסכי המחשב של Asus.

טכנולוגיית Eye Care עושה מספר דברים על מנת להוריד מהשפעות ה-CVS, במספר תחומים שונים:

Asus Low Blue Light Mode:
אחד הדברים שיותר משפיעים על ה-CVS הוא האור הכחול שבוקע ממסכי המחשב, אך כיצד האור הכחול משפיע על העיניים ומזיק להן?
העין שלנו מורכבת מכמה חלקים. בין כל החלקים שמרכיבים את העין ישנה הקרנית, שהיא מעיין שכבת ציפוי שקופה שכל תפקידה להגן על הקשתית, האישון וחלקים נוספים של העין. האור שאנו קולטים אל תוך העיניים עובר דרך הקרנית, ולאחר מכן דרך האישון. לאחר שקרן האור עברה את שני אלה, עדשת העין ממקדת את האור על גבי הרשתית.

אז למה דווקא אור כחול הוא זה שמסוגל לפגוע בעיניים? ובכן במידה ולא ידעתם זאת, במקרה בו אור בצבעים כחול או סגול מגיע אל העיניים שלנו, אותו אור הינו אור בעל אנרגיה גבוהה, הוא מסוגל להזיק בצורה משמעותית ודי מסוכנת לעיניים שלכם. עקב כך שאור כחול סגול מפיק כמות גדולה במיוחד של אנרגיה בהשוואה לצבעים האחרים על קשת הצבעים, האורות הכחולים סגולים מסוגלים לעבור ישירות דרך העין, דבר שמסוגל לגרום לקוצר בראייה ולניוון כתמי.

השפעות האור הכחול משפיעות בעיקר על רמת המאמץ שאנו מצריכים מהעיניים שלנו. מלבד הנזק הברור של פגיעה באיכות הראייה, האור הכחול מסוגל לגרום לכאבי ראש ואפילו לבעיות שינה. כמו כן תופעת האור הכחול מסוכנת יותר לילדים קטנים כיוון שכאשר אנו בגיל צעיר יותר, עדשת העין שלנו אפקטיבית הרבה פחות בכל הקשור לסינון אור כחול, מה שיכול לגרום לילדים שמבלים שעות ארוכות אל מול המסך לאיבוד מהיר ודרסטי במיוחד באיכות הראייה.

אז מה אסוס עושים על מנת למגר את השפעותיו של האור הכחול? בתור התחלה נעשה מחקר מקיף על השפעות האור הכחול בעוצמות שונות על העין שלנו. לאחר שנעשה מחקר, אסוס הטמיעה בתוך המסכים שלה תפריט ייעודי מיוחד, שיאפשר לנו להגיע לתפריט כיוון עוצמות אור כחול. התפריט יאפשר לנו לבחור מבין 4 אפשרויות שונות לסינון האור הכחול, כאשר כל רמה מעלה את רמת הסינון. כך תוכלו לבחור את כמות הסינון של האור הכחול בהתאם לפעולה שאתם מבצעים על המחשב, בין אם זה גלישה באינטרנט, כתיבת עבודה או גיימינג.

כאמור, אסוס מחלקת את סינון האור הכחול ל-4 רמות שונות כאשר כל רמה אידיאלית למקרים מסויימים בעת שימוש במחשב:
רמה 1: סינון אידיאלי לגלישה רגילה ברשת.
רמה 2: סינון אידיאלי לצפייה בסרטים, תמונות וסרטונים.
רמה 3: סינון אידיאלי לכתיבה עבודות, עבודה משרדית וקריאה ארוכה.
רמה 4: סינון אידיאלי לסביבה בעלת כמות אור מעומעמת.

Asus Flicker-Free:
הטכנולוגיה הבאה נועדה למנוע ריצוד מסך.
על מנת להבין את השפעות ריצוד המסך על העיניים, נתחיל בהסבר קצר:
כאשר מסך LED פועל, הוא מכבה ומדליק את התאורה האחורית שלו בכל כמה שניות על מנת שיוכל לשמור על בהירות קבועה של המסך. על ידי הכיבוי וההדלקה המהירה, המסך נשאר בבהירות קבועה, ואנחנו לא מרגישים כמעט בריצוד. במידה וזה מעניין אתכם, נסו להוריד את בהירות המסך שלכם, דבר שלרוב מאפשר לראות את תופעת הריצוד באופן ברור יותר.

אבל למה ריצוד המסך מזיק לעיניים שלנו? ובכן התשובה די פשוטה: כיבוי והדלקה מהירה של הנוריות האחוריות של המסך גורם לכך שבכל כמה רגעים נשלחות ישירות אל העיניים שלנו קרני אור בעוצמות שונות ומשתנות. בהתאם לעוצמות האור, האישון שלנו מתרחב או מתכווץ, וכאשר עוצמות האור משתנות מהר ובצורה דרסטית, גם גודל האישון שלנו מתרחב ומתכווץ בצורה דרסטית ומהירה. בסופו של דבר, הריצוד גורם לעיניים שלנו להתאמץ מאוד, דבר שגורם בעיקר כאבי ראש ואפילו סחרחורות.

הפיתרון של אסוס? טכנולוגיית Flicker-Free. הטכנולוגיה הזו עושה שימוש בהתאמה דינאמית חכמה, המאפשרת לתאורת המסך האחורית להשתנות בצורה טובה ויעילה יותר, דבר שמסוגל להפחית את אפקט הריצוד בצורה משמעותית.
הטכנולוגיה הזו קיימת במספר רחב במיוחד של מסכי Asus, והיא מבטיחה לכם הגנה בכל הקשור למאמץ העיניים, גירוי העיניים והתעייפות העיניים. כמו כן היא מורידה משמעותית את אפקט הריצוד עד כדי היעלמותו לגמרי, מה שמאפשר למשתמשים במסכי Asus שעות רבות וטובות יותר של שימוש במחשב ובמסך, הודות לכך שהעיניים שלכם יתאמצו הרבה פחות.

Asus Anti-Glare A+ Panel:
מסכי מחשב רבים הינם מסכים מבריקים. עקב כך שהמסכים הללו הינם שטוחים ומבריקים, האור שבוקע מהם נוטה לחזור אלינו באופן ישיר. הדבר מסוגל לגרום למספר תופעות, עיקרן השתקפויות לא רצויות על גבי המסך וסינוור. אמנם נחשוב לרוב שתופעות אלה אינן מזיקות ומדובר רק בתופעה המציקה לעיניים שלנו, אך מסתבר שהן מקור די פשוט להתעייפות ומאמץ יתר של העיניים.

על מנת למגר את תופעות ההברקה במסכים, אסוס החלה להשתמש במסכים מיוחדים נוגדי השתקפויות, המעוגנות בדרג A+. מסכים אלה עושים שימוש במשטח בגימור מט על מנת לפזר ביעילות טובה יותר את האור שמוחזר מין המסך. הפיתרון הדי פשוט הזה מקל בצורה משמעותית על העיניים ועל המאמץ שנדרש מהן כדי לפעול. כמו כן השימוש במסכי מט מונע מהשתקפויות שונות להופיע על המסך ולהפריע לנו.

ארגונומיות המסך היא המפתח:
נסיים עם משהו קצת שונה שפחות קשור בעיניים שלכם אך הוא לא פחות חשוב. אחד הדברים היותר חשובים בכל הקשור למסך היא הדרך בה הוא מוצב מולנו. הצבה לא נכונה של מסך המחשב שלנו יכולה לגרום למספר די גדול של תופעות שליליות, החל מאיבוד תחושה באצבעות עקב ישיבה לא נוחה אל מול המסך ועד לכאבי ראש, כאבי גב תחתון, כתפיים וצוואר. כמובן שהצבה לא נכונה של המסך שלכם יכולה לגרום למאמץ יתר של העיניים.

ובכן גם כאן Asus לשירותכם, כאשר מסכים רבים של החברה כוללים עיצוב ארגונומי חכם, הכולל מגוון אפשרויות כוונון, החל מגובה המסך, הטיית המסך בצורה אנכית, סיבוב הפנאל וסיבוב ציר המסך. שלל אפשרויות כיוונון אלה מאפשרות לכם להתאים את המסך שלכם בצורה אישית ומותאמת לכם על מנת שחווית השימוש במסך תהיה נוחה, בריאה ונכונה.

בסופו של דבר, מסכים הם לא דבר שיעלם מהעיניים שלנו בקרוב, ולכן חשוב למדי לדעת את ההשפעות השונות של המסכים על הגוף שלנו. כמו כן ולא פחות חשוב, רצוי לדעת מהם הפרמטרים אותם חשוב לקחת בחשבון כאשר אנחנו בוחרים מסך מחשב, על מנת שנוכל להוריד ככל שניתן את ההשפעות השליליות של המסכים על חיינו, בייחוד בתקופה כמו שלנו, בה הבילוי מול מסכי המחשב נהיה לרוטינה יומיומית.

היכנסו כבר היום לאתר חברת Asus, שם תוכלו למצוא פירוט מלא על המסכים השונים של החברה העושים שימוש בטכנולוגיית Eye Care, כדי שגם אתם תעשו טובה לעיניים שלכם ולעצמכם בפעם הבאה שתשבו מול מסך המחשב.
רוצים לדעת מה אנחנו חושבים על המסכים של אסוס? ביקורות ל-ASUS ROG Swift PG35V ול-ASUS ZenTouch MB16AMT כאן!

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה