ROG Rapture GT-AC5300 Review

נתב העכביש! סיקור ASUS ROG RAPTURE GT-AC5300

אחח נתבים – מושיעי עידן הרשת האלחוטית. הם באים בשלל צורות ותצורות, אך האם ראיתם כבר את ה-ROG RAPTURE GT-AC5300 מבית ASUS?

במצב המתקדם של הטכנולוגיה היום, תוכלו למצוא נתב בכל בית. בין אם זה נתב משולב שמסופק על ידי חברות שונות, או נתב שמחובר ישירות למודם, לכולם יש את אותה המטרה – לשדר רשת אלחוטית שתהיה יציבה ככל האפשר, וכמו כן מהירה. בדרך כלל, הנתבים שתמצאו בבתים בישראל הם נתבים שמשולבים עם מודם, דבר שלדעתי לא כל כך יציב כמו חיבור של מודם ונתב בנפרד, אבל הם כן יעילים בשמירה על אסתטיות ועל שקעים פנויים (תצחקו כמה שתרצו, זה יכול להוות בעיה עבור אנשים ובתים מסוימים). הפעם, נסקר את הנתב ROG RAPTURE GT-AC5300, שכפי שניחשתם, מיוצר על ידי ASUS, והוא נתב שמיועד עבור גיימינג, ויש לו תכונות די מגניבות.

כשתפתחו את הקופסה של הנתב, לא תוכלו להתעלם מהמראה שלו בכלל. כשאני פתחתי אותו, חשבתי לרגע שמדובר במכשיר אחר, מאחר וה-RAPTURE מאוד גדול בהשוואה לנתבים אחרים. כשתרכיבו אותו, זה יראה כמו גרסה רובוטית של Spider-Man (שיצא לו משחק לאחרונה), וזה כנראה בגלל כמות האנטנות המטורפת שיש לו. זה כן מקשה עליכם למצוא דרך לשמור על פרופיל נמוך איתו, אבל לדעתי אי אפשר שלא להציב אותו בשביל מראה נוסף, מעבר ליכולותיו. הילד הרע הזה כולל מעבד מרובע ליבוד עם מהירות ליבה של 1.8 גיגה-הרץ, גיגה-בייט אחד של זיכרונות RAM, יחד עם זיכרון Flash בנפח של 256 מגה-בייט, 8 אנטנות, 8 חיבורי LAN, חיבור WAN, ו-2 יציאות USB.

מה הופך את הנתב הזה לכל כך טוב?

הנתב תומך כמובן בתקן 802.11ac, ועם כל הטוב שבחומרה שלו יוכל להגיע (על הנייר) למהירויות של 1000 מגה-בייט בתדר של 2.4 גיגה-הרץ, ומהירויות שקרובות לכ-2200 מגה-בייט בתדר של 5 גיגה הרץ. דבר נוסף שעוזר לנתב הזה לבלוט הוא שלל של כלים ותכונות ש-ASUS הכלילה בו בשביל גיימינג. בין התכונות האלה אפשר למצוא תמיכה טבעית בשירותי ה-GPN של WTFast, שמאפשרים ייצור של חיבור במהירות גבוהה ומאובטחת לשרתים של משחקים שונים. ברמת העיקרון, התמיכה של השירות אמורה לעבוד עבור כל המשחקים, אבל יש הגדרות מותאמות אישית ליותר מ-1000 משחקים, כדי לקבל את החוויה המקסימלית.

תכונה נוספת היא ה-Game Boost, שמנתרת את השימוש ברשת, ונותנת את העדיפות העליונה לתעבורה שמיועדת עבור הקונסולות השונות שמשחקים בהן כיום. אם אתם חושבים ששחקני המחשב מקופחים כאן, אתם טועים לגמרי! מתוך כל חיבורי ה-LAN של ה-RAPTURE, ניתן למצוא שני חיבורים שמיועדים עבור גיימינג, וניתור התעבורה יתן להם גם עדיפות במידה והם משומשים, כך שהנתב הזה די שימושי עבור כל סוגי הגיימרים. עוד תכונה שימושית היא מערכת ה-IPS שיש בו – מערכת למניעת הפרעות, שעוזרת להגן על המכשירים שלכם מפני איומים שנמצאים ברשת כמו אתרי Phishing, מתקפות DoS, נסיונות חדירה, ועוד (למרות שתמיד כדאי להיזהר מכל האתרים האלה כי אי אפשר להיות בטוחים במאה אחוז).

יחד עם זאת, נוכחת מערכת חכמה לניתוב תעבורה וחיבור לשירותי VPN, שתבדיל בין שימוש ב-VPN ושימוש רגיל ברשת, ובכך תוכל להפריד את התעבורה הרגילה שעוברת ברשת מהתעבורה שעוברת באמצעות שירותי ה-VPN. כמו כן, ה-RAPTURE תומך ב-MU-MIMO, כך שיהיה ניתן להשתמש בכמה מכשירים בו זמנית ללא עיכוב משמעותי של הרשת. הנתב הזה קצת כבד, כשהוא שוקל בערך 2 קילוגרמים, וגם גדול פיזית, אך זה כן די הגיוני, בהתחשב בכל הדברים שארוזים בתוכו. ובכן, בלי עוד עיכובים, בואו נגיע אל חווית השימוש במפלצת הזו!

חווית השימוש

אני חייב להודות, הנתב הזה פשוט מדהים! כל התכונות, החומרה, והטכנולוגיות ש-ASUS דחסה לתוכו מאוד עוזרים כשמדובר במהירות. האות האלחוטית הייתה די יציבה (בהתחשב במגבלות ובמגרעות של כל החיבורים הללו), כשהחיבור הקווי היה גם מרשים מאוד. גם במהירויות גלישה גבוהות יותר, וגם במהירויות גלישה נמוכות יותר, הכל עבד ללא רבב. בין אם זה התמיכה ב-WTFast, ה-Game Boost או שימוש רגיל, הנתב הזה פשוט שבר כל ציפייה שהייתה לי כלפיו והציב אצלי רף גבוה עבור נתבים אחרים.

נתחיל מהדבר הפשוט והמשומש ביותר, האות האלחוטית. הודות לשימוש ב-8 האנטנות השונות, האות האלחוטית הגיעה די טוב לכיוונים שאליהם האנטנות כוונו, והייתה זמינה גם ממרחק שהוא יחסית גדול בחדרים. אמנם קירות מחסלים אותה כמו שכפכפים מחסלים ג'וקים, אבל זוהי בעיה נפוצה כבר בטכנולוגיה עצמה עקב השימוש בגלי רדיו. הניתור והתעדוף של הרשת האלחוטית עבור הקונסולות השונות גם הוא עבד בצורה די טובה, כשלא היו הפרעות רציניות עבור הקונסולות ששומשו (Nintendo Switch, Sony PlayStation 4 Slim, Xbox One). כמו כן, גם חיבורי ה-LAN המיוחדים עבור גיימינג עבדו בצורה די טובה, כשהיה די עמוס על הרשת, ועדיין שמרו על יציבות גבוהה.

ASUS RAPTURE GT-AC5300 (1)

דבר נוסף שאדבר עליו, הוא ממשק הניהול של הנתב. ממשק הניהול מאוד נוח וקל לשימוש, כשיש גישה אל כל התכונות המצוינות של ה-RAPTURE דרכו, ומבעד לכך, נותן עוד מידע שימושי כמו עומס על שרתים באזורים שונים בעולם (אבל אני לא ממליץ לכם להסתמך על זה יותר מדי, מאחר והרדאר הזה הראה כבר כמה פעמים מידע שגוי), ושימוש ב-AiMesh, כדי לחבר כמה נתבים ליצירת רשת אריג. למרות כל זאת וכל הביצועים המטורפים שהוא נותן, הוא כן צולע בדבר מסוים מאוד – העברת קבצים. כשהעליתי את הקבצים שלי לענן או לכונן רשת שהיה מחובר אליו, המהירות לא הייתה כזו גדולה לעומת נתבים אחרים שהשתמשתי בהם (והשתמשתי בלא מעט נתבים מלא מעט חברות). אני משתמש לא מעט בענן ובכוננים שמחוברים לרשת (חוסך מקום בעמדה, יותר חיבורים פנויים במחשב, יותר טוב!).

שנסכם?

הנתב הזה מאוד מהיר ועושה את העבודה שלו טוב מאוד, במיוחד עבור גיימינג, אבל יש לו את המגרעות שלו. אמנם יש לו יציבות טובה באות אלחוטית ובמהירות החיבור, אבל עבור המחיר הגבוה שלו אני לא בטוח כמה זה שווה את זה. ובכן, הוא כן נתב מהיר, יציב, אמין, ומצוין עבור גיימינג, אבל עם תג מחיר של כ-1500 שקלים חדשים, זוהי דילמה קשה, במיוחד כשיש אנשים שקוראים את זה ולא ממש צריכים נתב מיוחד לגיימינג, או שהם לא משתמשים בנתבים קנויים בכלל ומשכירים מחברות רשת שונות (כמו בזק, הוט וכדומה).

גזר הדין

מהירות - 8.5
יציבות האות האלחוטית - 10
תכונות - 9
מחיר - 7.5

8.8

מעולה

האם הנתב מתאים לכולם? אולי לא, אבל הוא כן מצוין לגיימרים ונותן את העבודה שלו טוב מאוד!

User Rating: Be the first one !

אודות רפאל יקותיאל

רפאל, בן 20 מחולון, משחק בעיקר במשחקי פלטפורמר אינדי ומכות, חלק מה-PCMR, מכור לטקן, ובעד מלחמת עולם בין Intel, AMD, ו-Nvidia.

השאר\י תגובה