תמונה ראשית מדריך איך לבחור כונן מתאים לכם

מדריך – איך לבחור את כונן Western Digital המתאים לכם?

צריכים כונן ללימודים, לעבודה או לגיימינג? חברת Western Digital כאן בשבילכם במדריך לבחירת הכונן המושלם!

שנת 2020 אוטוטו מאחורינו ואין ספק שהשנה למדנו יותר מהכל איך לעבוד מהבית ועם המחשב. בין אם אתם אנשים של טכנולוגיה ובין אם לא, אני סבור שלפחות פעם אחת בחייכם הייתם צריכים לקחת מסמך כלשהו לאן שהוא ולא הייתם בטוחים איך כדאי לעשות את זה בצורה הטובה ביותר. ומה אם אתם גיימרים שזקוקים לכונן מהיר שיטעין את המשחקים שלכם במהירות שיא? או שאולי אתם יוצרי תוכן או צלמים שצריכים כונן עמיד בתנאי השטח הקשים ביותר?
אם אתם עונים על לפחות אחת מהקטגוריות שציינתי למעלה ואתם זקוקים לכונן חדש שישמש אתכם לצרכים השונים שלכם, המדריך שלפניכם הוא התשובה הטובה ביותר שתוכלו למצוא בכל הקשור להתנהלות חכמה ונכונה עם כוננים חיצוניים ופנימיים, וחברת Western Digital הציעה את עזרתה בעניין!

הצטרפו אליי למדריך קצר בו אספר לכם על מגוון הכוננים של חברת Western Digital ולמה הם יכולים להיות לבחירה האידיאלית בשבילכם! במדריך אתייחס לכמה סדרות שונות שיש ל-WD להציע כיום, המתפרסות כולן על מפת תכונות שלמה שמעניקות לכל סדרת כוננים את התכונות הטובות ביותר לשלל צרכים שונים. שנתחיל?

נתחיל עם כונן ה-SSD My Passport, שנחשב לאופציה אידיאלית ובסיסית למרבית האנשים שזקוקים למערך זיכרון חיצוני מהיר, מוגן ומסוגנן.

כונן ה-My Passport SSD מגיע בשלל נפחים שונים עד לנפח של כ-2TB (ישנם גם דגמי 500GB וכן 1TB) והוא כולל שימוש בטכנולוגיית NVMe המבטיחה ביצועים מהירים ועמידים לאורך זמן. מעבר לכך, הכונן עצמו לא גדול במיוחד ומגיע לגודל של כף יד, והוא יאפשר למשתמשים עסקיים וביתיים כאחד לשמור ולהגן על התוכן שלהם וכן לספק גישה קלה אליו בכל מקום ומכל מחשב.

הכונן יספק מהירויות קריאה של עד כ-1050MB לשנייה וכן מהירות כתיבה של עד כ-1000MB לשנייה. כמו כן הכונן כולל טכנולוגיית הצפנת חומרה מבוססת AES ב-256 ביט שתסייע על הגנת התוכן שלכם וכן מחבר USB-C מובנה (בקופסא נקבל גם מתאם ל-USB A לטובת מערכות מחשב ישנות יותר). הכונן מותאם לשימוש קל ויעיל במחשבי PC ו-Mac.

מלבד הצפנת נתונים חומרתית, הכולל כולל מעטפת מסוגננת הכוללת עיצוב חלק וקומפקטי, המשמש גם כשכבת הגנה פיזית המסוגלת להגן על הכונן מפני זעזועים ורעידות ואפילו מפני נפילה מגובה של עד כ-1.98 מטר.

כמה זה יעלה לי..! – את ה-My Passport SSD ניתן למצוא במחיר מומלץ לצרכן של החל מ-450 שקלים.

כונן MY PASSPORT SSD מבית WD

מכוננים בסיסיים לעבודה נעבור לכוננים המסוגלים לעמוד בתנאי השטח הקשים ביותר.
סדרת SanDisk Extreme Portable SSD (למי שלא יודע, SanDisk היא מותג בת של WD) מציעה כיום שני כוננים חיצוניים חדשים המציעים מהירות עבודה גבוהה וכן יכולות עמידות מרשימות ונועדו לאנשי מקצוע ויוצרי תוכן כאחד. כאמור, ישנים שני דגמים בסדרה זו והם ה-SanDisk Extreme Portable SSD וה-SanDisk Extreme PRO Portable SSD.

גם כאן נקבל נפחי אחסון של עד כ-2TB (את דגם הבסיס ניתן למצוא גם בנפחים של כ-500GB ו-1TB בעוד ודגם ה-PRO זמין בנפח נוסף של כ-1TB) העושים שימוש בטכנולוגיית NVMe המותאמים במיוחד ליצירת תוכן, החל מהקלטת וידאו באיכות 4K ועד 8K וכן אחסון של תמונות באיכות גבוהה ועוד. כמו כן, דגם ה-PRO של הכוננים כולל שלדת אלומיניום חזקה במיוחד המאפשרת לכונן לשמור על טמפרטורה נמוכה וקרה גם תחת עומס העבודה הכבד ביותר לצד מעטפת סיליקון עמיד במיוחד המקנה לכונן שכבת הגנה נוספת בפני נפילות וזעזועים (מעטפת הסיליקון העמיד קיימת גם בדגם הבסיס).

שני הדגמים כוללים מערכות הצפנה חומרתית הכוללות הגנה באמצעות סיסמא וכן הצפנה בכ-256 ביט לצד מערך הגנה פיזי המסוגל לספק הגנה מפני נפילות מגובה של עד כ-2 מטרים וכן עמידה בתקן IP55 מפני מים ואבק, כך שהכונן מתאים גם לעבודה בחוץ ובשטח בתנאי עבודה קשים מבדרך כלל.

מעבר לכך, דגם הבסיס של הסדרה יציע מהירות קריאה של עד כ-1050MB לשנייה וכן מהירות כתיבה של עד כ-1000MB לשנייה בעוד ודגם ה-PRO של הכונן יציע מהירויות כתיבה וקריאה של עד כ-2000MB לשנייה.

כמו כן, במידה ותרצו מידע נוסף אודות הכונן, כפיר סיקר את דגם הבסיס ממש כאן!

כמה זה יעלה לי..! – את ה-SanDisk Extreme Portable SSD ניתן למצוא במחיר מומלץ לצרכן של החל מ-499 שקלים ואת דגם ה-Extreme PRO Portable SSD SanDisk במחיר מומלץ לצרכן של החל מ-1169 שקלים.

כונן אחסון נייד SanDisk Extreme Portable SSD

לסיום ואם אתם גיימרים, הפסקה הבאה אודות סדרת WD_Black היא בדיוק בשבילכם!

סדרת WD_Black הינה סדרת כוננים ייעודית לגיימרים מבית Western Digital הכוללת מגוון פתרונות במגוון תצורות שידאגו לטעון את המשחקים שלכם בצורה המהירה והיעילה ביותר וכן יספקו ביצועים גבוהים ומהירים במיוחד לעבודת מחשב כללית. ניתן למצוא בסדרת שלל מוצרים החל מכונני SSD פנימיים, כרטיסי הרחבה וכן תחנת עגינה ייעודית המשלבת נפח אחסון חיצוני לצד יכולות הרחבה וחיבור של מוצרים נוספים.

נתחיל עם ה-WD_Black SN850. מדובר בכונן M.2 ייעודי למשחקים העושה שימוש בטכנולוגיית PCIe 4.0, המסוגל לספק לכונן מהירויות קריאה של עד כ-7000MB לשנייה ומהירויות כתיבה של עד כ-5300MB, מהירויות מרשימות ללא ספק! (חשוב לציין שמהירויות עבודה אלה אפשריות רק בשימוש עם לוחות אם תומכי טכנולוגיית PCIe 4.0). מעבר לכך הכונן זמין במגוון נפחים עד לנפח של כ-2TB (לצד 500GB וכן 1TB) וניתן לרכוש את הכונן בשתי תצורות שונות כאשר תצורה אחת כוללת מערך צלעות קירור מובנה לשמירה מירבית על טמפרטורת הכונן גם תחת עבודה מאומצת. לסיום אספר לכם שאם אתם פחות מעוניינים בתמיכה ב-PCIe 4.0, האח הקטן של ה-SN850, ה-WD_Black SN750, יספק אתכם בצורה מעולה, וניתן לקרוא את הסיקור שלי עליו ממש כאן!

המוצר השני עליו נדבר הוא ה-WD_Black AN1500 NVMe SSD. מדובר בכונן SSD מהיר בפורמט של כרטיס הרחבה אותו ניתן לחבר בקלות למחבר ה-PCIe 3.0 x8 שנמצא על כמעט כל לוח אם שיש היום בשוק. ה-AN1500 נחשב לאחד מפתרונות האחסון המהירים ביותר בשוק כיום בפורמט החיבור שלו כאשר יהיה מסוגל לספק מהירות קריאה של עד 6500MB לשנייה ומהירות כתיבה של עד כ-4100MB לשנייה. מעבר לכך הכונן מעוטר בתאורת RGB הניתנת להתאמה אישית. כמו כן הכונן כולל מערכת פיזור חום הנאבקת בעומס החום שעשוי להיווצר מעבודה מאומצת של הכונן ושומרת על טמפרטורת עבודה תקינה בכל סוגי העבודה. הכונן יהיה זמין בשלל נפחים של 2TB, 1TB וכ-4TB.

המוצר האחרון עליו נדבר הוא ה-WD_Black D50 Game Dock NVMe SSD. מדובר בכונן חיצוני המגיע בפורמט SSD וכן בפורמט HDD בנפח של כ-1TB. הכונן משלב עמו שלל חיבורים חיצוניים נוספים המוזנים כולם אל המחשב שלכם באמצעות תקן החיבור   Thunderbolt 3 אותו ניתן למצוא בשלל מחשבים ניידים ונייחים שיש היום בשוק. מעבר לכך תחנת העגינה כולל מעטפת משולבת תאורת RGB וכן מערכת קירור לשמירה מיטבית על טמפרטורות הכוננים.

כמה זה יעלה לי..! – כלל המוצרים בסדרת WB_Black שדיברתי עליהם כאן טרם הגיעו לישראל ומחירם טרם נקבע אך ה-SN850 צפוי להגיע לישראל במהלך השבועות הקרובים וה-AN1500 וה-D50 צפויים להגיע לישראל במהלך החודשים הראשונים של שנת 2021. למידע נוסף אודות המוצרים אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה הייעודית שלי עליהם.

מלבד המוצרים עליהם דיברתי היום, סדרת WD_Black כוללת עוד מגוון רחב של מוצרים שונים בנפחים ובתצורות שונות, כגון ה-WD_Black P50 אותו סיקר טל ממש כאן וה-WD_Black D10 אותו סיקר תומר ממש כאן!

ו..זהו! אלה היו המוצרים השונים שחברת Western Digital מציעה לכם ולשלל הצרכים שלכם היום. כולי תקווה שהמדריך שלפניכם יאפשר לכם לעשות את הבחירה הנכונה ביותר עבורכם בהתאם לצרכים ולרצונות שלכם מהכוננים השונים. 

רכשתם כונן חדש? יש לכם שאלה על אחד המוצרים? כתבו לנו בתגובות!

*המדריך נכתב בשיתוף עם חברת Western Digital ומסיבה זו ניתן למצוא בו את מוצרי החברה בלבד*

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה