Lenovo Yoga Book – מחשב או טאבלט? סיקור המוצר

לפני זמן מה Lenovo השיקה את שורת מוצרי ה-Yoga החדשה שלה, שנחשבים למחשבים הניידים היוקרתיים ביותר שהיא מציעה עבור משתמשים שלא משחקים במשחקים. בין אלה, הושק ה-Yoga Book, שזהו המכשיר שעליו תקראו את הסיקור.

כמובן, אי אפשר להתחיל סיקור ללא פרטים טכניים, אז הנה לכם המפרט שלו, וקצת הסבר טכני על מה שהמתוק הקטן הזה יכול לעשות. ה-Yoga Book מצויד במעבד Intel Atom Z8550 מרובע ליבות עם מהירות שעון של 2.4 גיגה הרץ, שזו נראית בחירה די מוזרה עבור מחשב נייד, אך שוב, עבור טאבלט, זהו לא מעבד די רע. מבחינת התצוגה יש לנו מסך בגודל של 10.1 אינץ' עם רזולוצייה של 1920 על 1200, שזה די נחמד. כמו כן, המכשיר מצויד ב-4 גיגה בייט של זיכרונות ראם, ונפח אחסון של 64 גיגה בייט, שזה די מעט, במיוחד עבור הגרסה שיש בה את מערכת ההפעלה חלונות, אך למזלנו מוכלל שם חריץ עבור כרטיס הרחבה, כך שניתן להרחיב את נפח האחסון. מבחינת מערכת ההפעלה, המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה Windows 10 מבית Microsoft, או עם Android בגרסה 6.0 מבית Google.Yoga Book Review (2)

המכשיר עצמו הרגיש לי מעט מוזר, מאחר וישנם פערים מסוימים מאוד בין הגרסה שבאה עם Android והגרסה שבאה עם Windows 10. כאשר מדובר בשימוש יום-יומי, המכשיר עצמו איטי מעט עם Windows 10. אפשר להרגיש את זה בהרבה מובנים, כמו נסיון לשחק במשחקים שפותחו לפני כ-10 עד 12 שנים, אך לא הייתה בעיה משמעותית כשניסיתי לשחק במשחקים שאפשר לשחק בהם דרך ה-Windows Store, שזה עדיין נחמד לאנשים שרוצים לשחק במשחקים קלילים כמו Candy Crush.

לעומת זאת, גרסאת ה-Android של המוצר אכן מרגישה לי יותר קלילה – מאחר ו-Android היא מערכת הפעלה שדורשת פחות מהמכשיר, היא כמובן רצה עליו יותר מהר מ-Windows 10, ולא הרגישה לי כאילו אני מתפשר על מחשב נייד סביר למדי. כאחד שאוהב את מערכת ההפעלה Android עבור המכשירים הניידים, נהניתי לשחק איתה ובהגדרות השונות שלה, ולהשתמש בה יותר מחלונות 10. כמו כן, ניתן להרגיש איטיות מסוימת גם במהירות הזיכרון של המכשיר, מאחר וזה לוקח זמן מה לטעון את התוכנות השונות בחלונות 10, שזה גם מבאס מעט.Yoga Book Review (3)

המסך עצמו הוא דבר יפהפה. הוא חד, צבעיו נעימים מאוד לעיניים שלי, וזה לא גרם לי להרגיש כאילו הצבעים לא נכונים, כי הוא מציג דברים בצורה די טובה. בנוסף לכך, המכשיר התמודד טוב עם צפייה בסרטונים ברשת וכשהורדתי אותם למכשיר עצמו, וזה היה דבר די מהנה ונחמד. המקלדת של המכשיר היא דבר מיוחד גם היא, מאחר והיא לא מקלדת רגילה. למעשה, המקלדת היא מקשים וירטואליים על משטח מגע, שיכול לשמש כמקלדת וכמשטח ציור. בהתחלה, היה לי מעט קשה לעשות מעבר מהמקלדות שאני רגיל אליהן במחשבים ניידים רבים, אך אחרי זמן מה שהשתמשתי במכשיר, התרגלתי למקלדת והיה לי די נוח להשתמש בה באופן די גדול. יתרה מכך, כשאתם משתמשים במערכת ההפעלה חלונות או Android, יש מקשי פונקציה מסוימים שנועדו כדי לעזור לכם, והם קיצורי דרך שלא מקשים על השימוש במכשיר עצמו במצב זה.

חיי הסוללה הם גם דבר מצוין, עקב השימוש בחומרה שלו. מאחר והטאבלט הנחמד הזה משתמש במעבד לא עוצמתי במיוחד, הצד החיובי הוא שהוא מספיק לשעות סוללה רבות, שהגעתי איתן ל-12 שעות שימוש במערכת ההפעלה חלונות, ו-14 שעות שימוש במערכת ההפעלה Android. שני הדגמים השונים גם מאוד קלים. יש להם מסה של קצת פחות מקילוגרם וחצי, ובנוסף לכך הם לא מתחממים עד לרמה שאני מרגיש כאילו אני מחזיק כדור של אש ביד שלי. כמו כן, הרמקולים של Dolby די נוכחים וניתן להרגיש שכך, עקב העובדה שהם לא רעים בכלל, אך זה כן מרגיש כאילו מתפשרים מעט על המצלמה שהאיכות שלה היא או 2 מגה פיקסל (עבור הצמצם שממוקם מעל המסך) או 8 מגה פיקסל (עבור הצמצם שממוקם על המשטח עצמו).היכולות של הטאבלט עצמו עובדות בצורה מצוינת והן די שימושיות, כמו היכולת שלכם לכתוב באמצעות ה-Real Pen וה-Create Pad ולשמור את זה בטאבלט עצמו, שעובדת בצורה מעולה. יחד עם זאת, איכות הבנייה של המכשיר מעולה, כשהכל עובד כמו שצריך, הוא בנוי בצורה יפה וטובה, והצירים פועלים כמו שצריך.Yoga Book Review (1)

אז מה בעצם היתרונות של כל דגם אחד אל מול משנהו? הנה טבלה שתעשה לכם קצת סדר בראש:

Yoga Book Android Yoga Book Windows
ביצועים טובים יותר תמיכה במגוון רחב יותר של יישומים
חיי סוללה ארוכים יותר יותר אפשרויות לשימוש עם המכשיר (כמו תכנות וכו')
מרגיש יותר כמו טאבלט ופחות כמו מחשב נייד
זול יותר
תמורה טובה יותר עבור המחיר
כיום הפערים פחות גדולים מפעם בין הטאבלטים למחשבים כך שניתן להשתמש בו כמו במחשב. כמו כן, Lenovo התאימה את ה-ROM שעל המכשיר כך שיהיה נוח להשתמש בו כמו ב-Desktop של מחשב.

הגיע רגע ההכרעה – איזה מכשיר עדיף למי ולמי מיועד המכשיר?
מאחר וזהו טאבלט, הוא מיועד בעיקר למשתמשים ביתיים, שמחפשים מכשיר שלא יהיה כמו הטלפון שלהם, אך בנוסף לכך לא לפטופ, אלא משהו באמצע שאמור להביא את המיטב משני העולמות. אם אתם משתמשים שלרוב גולשים באפליקציות שונות שניתן למצוא בכל מקום כמו Facebook, Twitter, צופים ב-Youtube ופחות או יותר מחפשים מכשיר טאבלט שיספק אותם ויהיה די נחמד לשימוש – עדיף לכם להשתמש ב-Android. לעומת זאת, אם אתם רוצים לנצל את אופציות הציור של המכשיר במלואן, אני ממליץ לכם ללכת על גרסת ה-Windows, לא בהכרח כי המכשיר תואם לתוכנות רבות עם יכולות הציור שלו, אלא בגלל שב-Windows יש לכם תוכנות רבות שתוכלו לנצל עם מסך המגע של המכשיר כמו Paint Tool SAI ותוכנות רבות נוספות

פסק דין

איכות בנייה - 10
מעבד - 6.7
מהירות זיכרון - 6
מסך - 10
חיי סוללה - 9
רמקולים - 9
מצלמות - 7
מקלדת ומשטח ציור - 8.5

8.3

מעולה

ה-Yoga Book הוא ללא ספק טאבלט מצוין עם רעיון מעולה ויצירתי, אך הביצוע שלו לוקה בחסר, ובהחלט היה אפשר להכליל שם כוח עיבוד חזק יותר במקום המעבד ששמו בתוך המכשיר עצמו

User Rating: Be the first one !

אודות רפאל יקותיאל

רפאל, בן 20 מחולון, משחק בעיקר במשחקי פלטפורמר אינדי ומכות, חלק מה-PCMR, מכור לטקן, ובעד מלחמת עולם בין Intel, AMD, ו-Nvidia.

השאר\י תגובה