הצדק לא איתנו – סיקור המשחק My Hero One's Justice

האם המשחק החדש של חברת Bandai בכיכובם של הדמויות מ-My Hero Academia עושה צדק למחיר ועבור מה שאנחנו מקבלים במשחק? לבשתי את חליפת גיבורי העל שלי, התחממתי ויצאתי לשחק במשחק My Hero One's Justice.

סדרת אנימה שמשלבת בתוכה גיבורי על ודמויות אנימה צבעוניות במיוחד? אז כן, אני מעריצה ועוקבת בהדיקות אחר סדרת האנימה My Hero Academia וכמוכם אני ממתינה כעת לעונה 4 של סדרת האנימה המצליחה (אבל אני גם קוראת את המנגה, אז אני יודע מה מגיע). לא סתם זו אחת מסדרות האנימה והמנגה היותר מוצלחות שנוצרו בשנים האחרונות, עם כל המגוון הגדול של הדמויות, הסיפורים והאקשן הרב הנמצאים בה. היה ברור לכולם שמרגע צאת סדרת האנימה הדבר המתבקש ביותר היה משחק מכות עבורה וזה היה רק עניין של זמן עד ש-Bandai Namco יניחו את ידיהם על הכותר. אחרי הכל מדובר בענקית משחקי המכות מבוססים סדרות השונן ג'אמפ השולטות ברחבי העולם, אבל האם זה הדבר הנכון לסדרה? לא בטוח שחיוך העל של All Might יצליח להציל את המצב הפעם…

אז מה אמרנו, מדובר במשחק מכות נכון, חצי נכון. נדמה שהקו המטושטש בין משחק מכות למשחק הרפתקאה הוא די דק כשמדובר על My Hero One's Justice. אז אם ציפתם כאן למשחק מכות בלבד (כמו Jump Force שעתיד לצאת בקרוב), תחשבו שוב. הוא אומנם מוגדר כמשחק מכות אבל השימוש בהרפתקאה הסיפורית ובדמויות של הכותר הופך את זה למשהו מעט שונה, ודי רענן במקצת. התוספות הנחמדות שנוספו על פני כל העטיפה החביבה זה שבמצב ההרפתקאה ניתן לשחק גם מנקודת השקפתם של הנבלים. אחרי הכל למטבע יש שני צדדים, ואין גיבור על טוב מבלי כמה אויבים ססגוניים ועמוקים לא פחות מהגיבור. ישנם גם מצב משימות שמרגיש מעט מיותר ומצב לחימה ברשת נגד שחקנים שונים, שלא ברור האם הם נחוצים במיוחד אבל עם פרנצ'ייז גדול מגיעה גם אחריות גדולה.

עלילה

עבוור מי מאיתנו שעוקב אחר סדרת האנימה, העלילה מוכרת ולא חדשה. אבל למען הבאים החדשים לכותר הנה מה שמצפה לכם. העולם של My Hero Academia לוקח אותנו אל מקום בו רוב האנשים נולדים עם יכולות מיוחדות הנקראות Quirks. לצערו של Izuku Midoriya (הגיבור הראשי של הסדרה) הוא בין המעטים שנולדים ללא אותם יכולות מיוחדות. חייו משתנים מקצה לקצה ברגע שהוא פוגש בגיבור הנערץ שלו All Might. אותה גיבור עז רואה את הגבורה של Midoriya הצעיר והוא מחליט לקחת אותו תחת חסותו ולהפוך אותו לגיבור על. לאחר מכן Midoriya מקבל ממושא הערצותו את כוחות העל שתמיד חלם עליהם, מצליח להיכנס לכיתת גיבורי העל של בית הספר התיכון U.A. שם Midoriya וחבריו נאלצים ללמוד כיצד להפוך לגיבורי על מהדרגה הראשונה.

זה הרקע עבור מה שהולך לבוא הלאה במהלך מצב הסיפור של המשחק. אותו מצב מתחיל למעשה מקפיצה קדימה אל הסיפורת ה-6 של הכותר, בשם Vs. Hero Killer. שם מתחולל קרב בין Midoriya ועוד שניים מחבריו לכיתה נגד רוצח גיבורי העל האימתני Stain. משם הסיפור ממשיך להתגלגל כפי שסופר בסדרת האנימה והמנגה של My Hero Academia, רק בהיעדר של כל סיפור אמיתי במהלך המשחק עצמו. כפי שצייני קודם הבונוס כאן זה שלאחר מכן נפתחת לנו האופציה למשחק מנקודת מבטם של הנבלים המופיעים בסדרה ובמשחק.

משחקיות

כבר בתחילת המשחק אנחנו נזרקים אל סימולציה של קרב, שם אנחנו מקבלים רשימת מהלכים קצרה שעלינו לבצע אחת אחרי השניה בכדי להתקדם הלאה עם המדריך. הכפתורים לא מורכבים ומסובכים מידי, ומהר מאוד ניתן לסיים עם המדריך הקצר המסביר לנו כיצד להילחם בקרבות במשחק.

אחד הדברים שדי יציקו עבור כל אחד שלא מדבר יפנית (אני בקטע הזה חושבת על אנשים שהם לא אני כמובן), זו שפת הדיבור של הדמויות במשחק. הם יכולות לדבר באנגלית או ביפנית וכמובן שכתוביות באנגלית זמינות תמיד. אבל מי שמחפש להנות מהחוויה שהוא מציע, כדי שתישקלו לבחור באנגלית בתור אופציית הדיבור. זאת מכיוון שביפנית אם מדברים מהר כל כך, שלעיתים לא מספיקים לקרוא את כל הכתוביות בקצב והמשחק פחות זורם בצורה הזו.

מצב הסיפור של My Hero One's Justice הוא לא נוראי, משום שמידי פעם יש לנו את האופציה של What If. אותה אופציה מאפשרת לנו לבצע משימות נוספות בתוך מצב הסיפור המציגות לנו מה דמויות אחרות עושות באותו הזמן של העלילה המרכזית בסיפור. ככה שאנחנו יכולים לשחק עוד קצת עם חלק מהדמויות האהובות עלינו.

תוספת שנועדה למשוך אליה עוד כמה אנשים על הדרך, זו ההתאמה האישית של התלבושות עבור הדמויות במשחק. כל קרב מזכה אותנו בפריט וכסף על מנת שנוכל לשנות ולעצב בעוות נפשינו את התלבושות של הדמויות שלנו. זה לא מקנה שום ייתרון במהלך המשחק, אבל זה נקודות בונוס על חוש אופנה שמוצג לעולם הרחב.

כעת ארחיב ואספר לכם על מצבי המשחק הנוספים מהם אנחנו יכולים להנות בכותר.

  • Local Match – קרב מקומי בו ניתן לשחק נגד הבינה המלאכותית של הפלטפורמה או נגד החבר היושב לצידנו בבית.
  • Online Match  קרב רישתי בו אנחנו נלחמים נגד שחקן אחר ברחבי העולם הגדול.
  • Arcade – מצב משחק בו אנחנו מתמודדים כנגד לוחמים הנשלטים על ידי הבינה המלאכותית של הפלטפורמה שלנו, אבל מקרב לקרב הם נעשים חזקים יותר. המטרה שלנו היא להביס את כל 6 הלוחמים המתמודדים נגדינו ועל הדרך להרוויח אביזרים מיוחדים בתור בונוס על עמידה ביעד מיוחד שניתן לנו.
  • Missions – משימות מוכנות מראש אותם אנחנו צריכים לבצע בשלומתם על מנת להרוויח דברים שונים במשחק.

מגוון הדמויות ב-My Hero One's Justice הוא רחב למדי. מתלמידי התיכון U.A., המורים ועד הנבלים המרושעים. כל אחת מהדמויות מצויידת ביכולות המיוחדות שלה, וזה הופך את הקרבות לשונים ובלתי צפויים לחלוטין. בשונה ממשחקי מכות אחרים (קחו לדוגמה את Tekken) שם הדמויות בעלות יכולות די דומות אחת לשניה.

אומנם היכולות של הדמויות שונות מאוד זו מזו, אבל התרגילים ליצירת ההתקפות די פשוטים, ואין מגוון רחב במיוחד של התקפות. מי שרוצה לנסות לפלפל את העניינים קצת יכול להעביר את השליטה על ההתקפות ממצב רגיל שמאפשר לנו לבצע מהלכים מטורפים בזה אחר זה ללא מאמץ כמעט, למצב ידני שנותן לנו גישה חופשית להתקפות ולייצור קומבואים מגוונים לפי הרצון שלנו.

ויזואליות

חצי הדרל בויזואליות של המשחק כבר סלולה לשם מראש, בגלל סדרת האנימה הקיימת. אבל כבר שפותחים את המשחק ומקבלים את התפריט הראשי שלו, מבינים שעוד יש נגיעות קטנות ומיוחדות למשחק. מי שייצר את התפריטים הבין בדיוק עם מה יש לו עסק. כל המשחק הוא על סגנון קומיקס שעובד נהדר עם הדמויות הצבעוניות שכל עולם זה להיות גיבורי על ונבלים. האנימציה עצמה היא כמו בדומה לשאר המשחקים מבוססי האנימה השונים, מצוירת עם נגיעות של תלת מימד, מה שמעיד על כך שזו לא סדרת האנימה, זה המשחק.

שורה תחתונה

בתור מעריצה של סדרת האנימה והמנגה המוצלחת הזו, די התאכזבתי. כי לעטמי היה כאן פוטנציאל להרבה עשייה ומישהו פשוט החליט להתעצל ובכל זאת לנסות להרוויח כסף על גבם של המעריצים. במקום להשקיע בעלילה מקורית שיכלה להפוך את המשחק ליותר מעניין, פשוט נעשה כאן העתק הדבק, אבל מאלה שגם לא יודעים להעתיק כמו שצריך. במצב הסיפור של המשחק כל מה שעשיתי היה פשוט לעבור מקרב אחד לשני, מבלי שבאמת קיבלתי פרטי עלילה כמו שצריך, ואותם השלמתי לבד משום שראיתי את סדרת האנימה. במקום זה נתנו לנו כמה מצבי משחק בשמות שונים, אבל הם כמעט זהים לחלוטין במהות שלהם. הדבר שממש התבאסתי ממנו זה חוסר ההשקעה בקומבינציות של התקפות ותרגילים מיוחדים, זה פשוט לא קיים. מצאתי את עצמי נלחמת בקרבות כשאני חוזרת במשך דקה על אותם התקפות, ואני אפילו לא מתאמצת על מנת לבצע אותן. אותו הדבר עם הקרבות נגד שחקנים, אין גיוון בהתקפות, משמע הקרב לא מעניין במיוחד. הדבר שהכי מיותר ולא נחוץ למשחק זו ההתאמה האישית של התלבושות. גימיק שעבר זמנו.

זה באמת אחד ממשחקי המכות שאין לי כל רצון לשוב ולשחק בו עם החברים שלי, כי פשוט יש הרבה יותר טובים ממנו. ממילא אין לי מקום מיותר על הקונסולה שלי בגלל משחקים אחרים. בהחלט מעדיפה לחסוך את ה-3.75GB שהוא שוקל, ובכללי לחסוך את העלות שלו שלא מצדיקה משחק עצל שכזה.

My Hero One's Justice

עלילה - 5
משחקיות - 3
ויזואליות - 7
שווה השקעה - 2

4.3

לא טוב

My Hero One's Justice הגיע יחד עם כל ארסנל הדמויות האהובות עלינו מ-My Hero Academia, והשאיר אותנו ללא חיוך על הפנים.

User Rating: 4.66 ( 1 votes)

אודות בר מקלר

בזמני הפנוי אני חננת על, מעריצה אדוקה של Marvel, Star Wars ו-Voltron Legendary Defender. בין היתר רואה סרטים, סדרות, קוראת קומיקסים ומצילה את העולם מספר פעמים בשבוע כי אני Defender Of The Universe. אה כן וכמובן משחקת בהמון משחקי וידאו, אל תתבאסו אם אקרע לכם את הצורה במשחק מכות.

השאר\י תגובה