SteelSeries Arctis 1 Wireless

תרגישו בנוח להשתולל – סיקור האוזניות SteelSeries Arctis 1 Wireless

ככל ששוק הגיימינג גדל כך גם שוק האוזניות, אבל מדי פעם מופיעה פנינה שהופכת את חוויית המשחק או ההאזנה לא משנה איפה אתם למהנה יותר מבלי לקרוע את הכיס. גבירותי ורבותי, תכירו את האוזניות הבאות שלכם – SteelSeries Arctis 1 Wireless

עולם הגיימינג לא מפסיק להתפתח ולהפתיע אותנו מכל כיוון, אם פעם היינו מוגבלים רק לנושא הקונסולה (לוותיקים שביננו) או למחשב האישי, אז היום אפשר לשחק בכל מקום ללא הגבלה כלשהי בין אם אתם בבית, בחדר, בשירותים, באוטובוס או בחוף הים, פשוט שולפים את המכשיר, מתחברים לאוזניות ויאללה ביי ביי עולם, הבעיה שהאוזניות בחוץ פחות עושות את העבודה וברוב המקרים צריך לנחש מה שומעים וזאת בעיה לא קטנה. כשהאוזניות SteelSeries Arctis 1 Wireless הגיעו אלי, החלטתי לקחת את נושא הבדיקה לקצה במגוון ענק של דרכים, הן נבדקו על משחקים עתירי סאונד כמו Assassin's Creed Odyssey, Call of Duty, The Sojourn, המון משחקי אפליקציה אליהם אני מכור ומבחר ז'אנרים של מוזיקה שניתקו אותי מהעולם החיצוני והסוציאלי. בנוסף הן גם נבדקו בבית בסביבה דוממת, במשרד (עובד במשרד פרסום והרעש חוגג), בטיסה לחו"ל ושהייה בחוץ. בקצרה – הפכתי לאנטי סוציאלי מובהק וכעת אסביר למה.

את סדרת האוזניות של SteelSeries לא ממש צריך להציג, הן ידועות באיכות שלהן, בעוצמה ובעמידות שלהן שכבר נותנות להן פתיחה מעולה במירוץ באביזרים, אך הדבר שנותן להן יתרון עוד יותר משמעותי זה נושא האלחוטיות שבניגוד לאחרות פותר לנו 85% מהמצבים שאנחנו רוצים להתכנס אל תוך הסאונד ולשכוח מכל מה שקורה מסביב. וכעת נפרק לגורמים.

עמידות

דבר ראשון שאני בודק באוזניות זה את נושא העמידות, לפני הסאונד, לפני העיצוב, לפני הכל – האם הן יעמדו בכל מה שייזרק וייפול עליהן לאורך חייהן. ספויילר – הן עמידות בטירוף! הן נפלו על הרצפה, נמעכו ע"י ילדת הוריקן שמאוד אוהבת לזרוק דברים, נחבטו בתוך התיק, מוששו ע"י מאבטחים חשדניים ועדיין חזרו לצורתן המקורית ללא כל פגיעה באלסטיות של הקשת או באיכות הסאונד. הקשת כאמור עשויה ברזל מחוזק שצריך באמת להתאמץ בשביל לעשות לה משהו (וכאמור, ניסו ללא הצלחה), ואם אתם חושבים שזה ישפיע על המשקל של האוזניות אתם טועים בענק, אבל תיכף נגיע לזה. הקאפים עשויים מפלסטיק קשיח עם שני סטים של צירים להתכווננות מושלמת לראש וגם כשמניחים אותם אז הם מסתובבים 90 מעלות וכך נמנעת שבירה במקרה ומשהו נופל עליהן כמו מספר ספרי ילדים כבדים. בנוסף, בגלל שהן אלחוטיות אין שחיקת כבל שגם האוזניות הטובות ביקום – סובלות מזה ולא משנה מי היצרן.

משקל ונוחות

אחרי שהתעללתי בהן בלי רחמים הגיע הזמן לעבור לשלב הבא בבדיקה ולראות איך הן יושבות על הראש, אחרי הכל הן לא קישוט ולא נועדו להשווצה על מתלה. במבט ראשון הן נראות מאסיביות וכבדות אבל ברגע שתחזיקו אותן אתם תופתעו מהקלות שלהן על גבול המחשיד, אחרי שתתאימו את הגודל לראש שלכם ותניחו את הקאפים הרחבים שיעטפו את האוזן שלכם לחלוטין אתם תאלצו להתמודד עם כמעט שקט אבסולוטי, הקאפים אוטמים כמעט לחלוטין לרעש חיצוני ורק אם הסאונד יהיה בווליום מקסימלי על גבול המחריש אוזניים ואנשים ייצמדו אליכם – אז ישמעו את מה שאתם שומעים אבל בסופר מעומעם. נפלא!

כשאני נכנס לסשן גיימינג כל מי שמכיר אותי יודע שזה לא שעה או שעתיים ורוב הסיכויים שזה יסתיים בשעות המוקדמות של הבוקר, זאת אומרת שעות עם אוזניות על הראש וכשהן לא "מדויקות" או במשקל הנכון זה יכול להיות סיוט, אז אחרי טיסה (הלוך ושוב) של שלוש שעות, מרתון אססין של שבע שעות (כן, יש לי בעיה קלה), עשר שעות במשרד מול המסך, אני יכול לומר לכם בלב שלם וצוואר משוחרר – הן מושלמות! אין סאונד רקע שמפריע, אין משקל חריג שמפריע למיצוב הראש, הן נוחות בטירוף ובקיצור לא מרגישים אותן אלא רק את הסאונד. ניצחון טוטאלי!

שימוש

השלב הבא הוא לאן הן מתחברות ואיך. הפלוס באוזניות אלחוטיות זה שאין חוטים שמפריעים בזמן שמשחקים, כותבים, קוראים וכו', השחקן\משתמש חופשי לנוע לאין ואיך שבא לו וגם אם יש צורך בריצת שירותים – אין את הקטע של החוט תופס אתכם אז… טוב, אתם כבר יודעים מה קורה.

לפני שנדבר על הפלוסים (הרבים) והמינוסים (המועטים אך כואבים) שלהן אסיר מה קורה איתן, רוב האלחוטיות מתחברות עם דונגל מיוחד ו\או דורשות סנכרון שיכול להיות מעיק בין אם זה בגלל נושא ההתאמה או שרבים איתן עד שהסנכרון נעשה, במקרה של Arctis 1 Wireless הכל נעשה בקלות מטורפת שזה לא יאמן, אל המארז מצורף דונגל בחיבור USB-C שמתחבר לרוב הדברים הקיימים היום ומיד לאחר החיבור למכשיר – אתם מחוברים! אין קטע של סנכרון, אן ללחוץ על 5 כפתורים בו זמנית או משהו, אין Bluetooth רק קישור אלחוטי בתדר 2.4GHz שמאפשר שמונע גם דיליי שקורה לא פעם וסתם יוצר תסכול, במילים אחרות – חבר ושכח במובן הכי טהור שיש. עכשיו יקומו אנשים ויגידו "רגעעעעעע! אין לי חיבור USB-C, מה עושים?" פשוט שולפים כבל מתאם שמצורף עם חיבור USB רגיל, מחברים ויאללה בלאגן. עכשיו תורם של "רגעעעעעע, יש לי iPhone, מה איתי?" כאן נוצרת לנו בעיה קלה שאפשר לפתור גם יחסית בקלות, אל המארז מצורף כבל עם חיבור AUX משני הצדדים (חיבור אוזניות לזקנים שביננו) שמאפשר חיבור פשוט אבל מבטל את הקטע של האלחוטי שזה קצת מבאס.

אם יש משהו שאני באמת שונא באוזניות גיימינג זה המיקרופון, אמיתי לחלוטין! הוא תקוע, מכוער, מפריע בעין ולאנשים כמוני שלא "מתים" על משחקים מרובי משתתפים – פשוט מיותר לחלוטין! החברים ב-SteelSeries כנראה מבינים אנשים כמוני ונתנו את האופציה לחבר ולנתק אותו מתי שרוצים, הוא מגיע עם חיבור AUX שמאפשר לנו להתחבר בקלות כשרוצים לצעוק על ילדים יפנים או ליצור הקלטה קולית או לנתק במהירות וככה אף אחד לא ישמע מה אנחנו חושבים עליו ועל המשפחה שלו. עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם "אמרת אלחוטיות, איך זה עובד?"

קודם כל אין חוטים (דהההה), דבר שני הן עובדות על סוללה נטענת שמתחברת עם כבל USB פשוט המחכה לכם במארז והוא מספיק ארוך בשביל לחבר אותו לספק כוח ולהשתמש בהן בזמן שאתם משתוללים בעולם דיגיטלי כלשהו, אבל הפלוס העצום זה אורך החיים של הסוללה. על המארז הבטיחו כ-20 שעות משחק רציפות וכתוצאה מזה מצאתי את עצמי סוחט להן את הצורה ומטעין פעם ב… ובניגוד לאוזניות נטענות אחרות שהיו לי – לאלה היה זמן חיים ארוך בהרבה מבלי שאאבד מהאיכות! כל הכבוד להם. אל כל זה תוסיפו בתחתית הקאפ השמאלי (שזה מצוין לשמאלי שכמותי) יש את כפתור הווליום, כפתור כיבוי והדלקה של המיקרופון וחור החיבור למיקרופון, בצד הימני יש את חור הכניסה לטעינה + כפתור ההדלקה שהוא רך למגע ומגיב יחסית מהר.
בסופו של דבר נושא השימוש הוא קל, פשוט, ידידותי וממש לא מסובך. אהבתי.

סאונד

וכעת לעסק האמיתי, איך האוזניות בתכל'ס. מניסיון עבר עם אוזניות אלחוטיות הסאונד מושפע מהטווח, מעוצמת הסוללה ומעוד 1001 סיבות, באוזניות SteelSeries Arctis 1 Wireless הופתעתי לטובה ובענק! קודם כל כמו שכבר ציינתי כמה פעמים – הן אטומות לרעש באופן כמעט מוחלט, לא שומעים אתכם ולא שומעים את העולם החיצוני, דבר שני טווח הצלילים שבוקעים גורמים גם לגיימר הממוצע\מקצועי וגם לחובבי המוזיקה לחייך בעונג ולא לפספס אפילו צליל אחד, חבר טוב שחולה על מוזיקה אלקטרונית ומבין עניין לקח אותן לסיבוב והתבאס כשהיה צריך להחזיר, דבר שגרם לי לתחושת ביטחון שמצאתי את האוזניות הבאות שלי, אני מוצא את עצמי שומע ההההכל מבאסים עוצמתיים ועד הקולות הכי דקים שיש ולא משנה באיזו פלטפורמה אני משתמש, בין אם הולך לאיבוד בעולמות אבודים או שוקע אל תוך המוזיקה בזמן שאני עובד או כותב. בנוסף, במקצוע שלי בחיי היום יום (פרסומאי) אני מוצא את עצמי מקשיב לקריינות או קטעי מוזיקה שכל דבר הכי פצפון יכול להיות קריטי, הודות לאוזניות הללו מאתי כל מיני דברים שהיו יכולים להיות בעייתיים מאוד אם היו עולים לאוויר, כך שגם בתחום המקצועי – שיחקו אותה בענק!

רוצים קצת פרטים טכניים? קיבלתם!

איכות סאונד:

  • Headphone Frequency Response – 20–20000 Hz
  • Headphone Sensitivity – 98 dBSPL
  • Headphone Impedance – 32 Ohm
  • Headphone Total Harmonic Distortion – < 3%
  • Headphone Volume Control – 40 mm

מיקרופון:

  • Frequency Response – 100–6500 Hz
  • Type – Detachable boom
  • Sensitivity – -38 dBV/Pa
  • Polar Pattern – Bidirectional Noise-Canceling

אלחוטי:

  • Type – Lossless 2.4 GHz
  • Range – 30ft / 9m
  • Battery Life – 20 hours

תכולת קופסה:

  • Arctis 1 Wireless Headset
  • USB-C Wireless Transmitter
  • USB-A adapter cable
  • 3.5mm audio cable

שורה תחתונה:

האוזניות SteelSeries Arctis 1 Wireless הן מה שנקרא הפתעת השנה, הרבה מאוד דברים שהייתי סקפטי לגביהם התבררו כההפך הגמור והן סיפקו חוויית סאונד מטורפת עם נוחות מקסימלית, ניידות מושלמת ופתרונות שהפכו את השימוש לעוד יותר ידידותי (כמו השליטה בקאפ ונושא המיקרופון). הסאונד פיצוץ, המשקל קליל במיוחד, העיצוב מגניב ולא מצועצע, קצת מבאס נושא החיבור למכשירים שאין להם USB-C כמו אייפון ומצריך שימוש בכבל אבל חוץ מזה – הכל וואו!

SteelSeries Arctis 1 Wireless

עמידות - 9
משקל ונוחות - 10
שימוש - 8
סאונד - 9

9

מעולה

בכמה מילים – אוזניות אלחוטיות כמעט מושלמות בשתי מילים – חובה אצלכם!

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

אודות אבירם צדיקריו

אבירם צדיקריו קופירייטר, גיימר ותיק עם 30 שנות נסיון ויודע דבר או שניים, שאלות במייל, לא בשבת כי אני משלים שעות שינה. לייצירת קשר- [email protected]

השאר\י תגובה