Apple AirTags – אי אפשר ללכת לאיבוד – סיקור תג חכם

ה-AirTags של חברת Apple יאפשרו לנו למצוא כל דבר שרק נרצה בקלות ובצורה חכמה למדי

זה אמנם לא טרנד כל כך מוכר בישראל (לפחות למיטב ידיעתי), אבל ברחבי העולם הרבה אנשים החלו להשתמש בשנים האחרונות בתגים חכמים. מדובר למעשה בשבבים ניידים שעושים רק דבר אחד והוא לשדר מיקום כדי לאפשר למשתמשים בהם למצוא דברים שאיבדו. בין אם מדובר במפתחות המכונית שלנו או בשלט של הטלוויזיה, היום ניתן להצמיד לכל חפץ שהוא תג חכם קטן שיאפשר לנו לעקוב אחרי המיקום של אותו החפץ בקלות היישר מהסמארטפון שלנו. אחרי שחברות רבות כבר הספיקו להשיק תגים חכמים לאורך השנים, Apple השיקה את ה-AirTags, התגים החכמים הרשמיים של החברה שכמו כל מוצר של אפל, יתמששקו באופן נוח וחכם עם מכשירי החברה ויאפשרו לנו אופציות שימוש רחבות. הנה מה שחשבתי עליהם!

אתחיל את הסיקור הזה בתודה ענקית לרשת חנויות iStore שסיפקו לי את ה-AirTag עצמו לצד מכשיר iPhone היות וניתן להפעיל את התגים של אפל רק באמצעות מכשירי אפל תומכים, ואני כאדם שכל חייו מסתובב עם אנדרואיד בכיס, הייתי צריך גם מכשיר אייפון כדי לאפשר לי לסקר את היכולות של התג החכם בצורה הטובה ביותר, אז תודה רבה לאייסטור!

אני חייב לציין שעד שהאיירטאג הגיע אליי, לא יצא לי להתעסק עם תגים חכמים לפני כן, כך שהסקרנות שלי לדרך שבה הגאדג'טים הקטנים האלה עובדים הייתה בשיאה, בייחוד כשהם מגיעים מחברה ענקית ומוכרת כמו אפל. כמו כן חשוב לציין שאפל היא ממש לא הראשונה לשווק תגים חכמים בשוק וכפי שציינתי קודם הרבה חברות עשו את זה לפניה כגון חברת Tile או Samsung, מה שגרם לי לצאת מנקודת הנחה שאפל השיקה את התגים שלה אחרי שלמדה מהטעויות של חברות התגים השונות לאורך השנים ובנוסף לכך ובאופן אישי, אני אמנם לא מחזיק בשום מוצר של אפל ביומיום, אבל גם אני יודע שאפל מאוד מקפידה על המוצרים שלה כשזה נוגע לאיכות, אז גם כאן ציפיתי ללא פחות מהטוב ביותר.

ולשמחתי הרבה, האיירטאג ממש לא אכזב אותי כשזה נוגע לאיכות החומרים שלו. מדובר בסופו של דבר ברכיב אלקטרוני קטן למדי שכולל חלק פלסטיק בצבע לבן ועוד מכסה העשוי מפלדת אל-חלד מעליו. בין שני החלקים האלה נוכל למצוא סוללה (יאמר לזכות אפל שהפתיחה של המכסה לצורך החלפת הסוללה מאוד פשוטה ונוחה), כאשר אפל מציינת שהסוללה של כל אחד מהתגים מסוגלת להחזיק עד כשנה לפני הצורך להחליפה, כך שאם אתם מחזיקים הרבה תגים, תהיו מוכנים לזה שתוך שנה תצטרכו גם לקנות כמות נכבדת של סוללות.

לצד האיירטאג עצמו שלחו אליי גם את ה-Leather Key Ring, שזוהי למעשה טבעת עור עם חישוק שניתן להלביש על התג במטרה להצמידו בקלות למפתחות או תיקים. טבעת העור מרגישה איכותית גם היא, היא מגיעה במגוון צבעים (גם בצבע ה-PROCUDT(RED)) ועושה את העבודה נהדר, אפילו שאני חושב שמדובר בתוסף קצת יקר (טבעת העור שהייתה אצלי עולה כ-179 שקלים, שזה יותר יקר ממחיר של תג אחד). כמובן שכבר יש בשוק שלל פתרונות מהסוג הזה מיצרניות צד שלישי שעולים הרבה פחות, כך שאם אתם ממש צריכים פתרון מהסוג הזה, יש לא מעט חלופות שעושות את העבודה.

העיצוב של האיירטאג התחבב עליי מאוד, וזה משהו שציפיתי שיקרה היות ובשנים האחרונות אני נוטה יותר ויותר לכיוונה של אפל כשזה נוגע לעיצוב ונראות של מוצר (שזה לעצמו הישג מבחינתי כי עד עכשיו הייתי פשוט סולד מכל מה שהחברה הזו אי פעם עשתה). אפל הלכה כאן על עיצוב פשוט אך מתקדם, וזה מדהים לחשוב על זה שאפילו שמדובר בסופו של דבר בשבב כל כך קטן, הוא עדיין מסוגל לשדר מיקום בצורה מיידית וחכמה, שלא לדבר על נוחה מאוד למשתמש.

אם כבר דיברנו על חווית המשתמש, גם כאן לא ציפיתי לפחות מאיכות ואכן קיבלתי בדיוק את מה שציפיתי לו. ברגע שנפעיל את התג החכם בפעם הראשונה ולצד מכשיר כלשהו של אפל (אייפון/אייפד וכו'), יופיע לנו על המסך חלון עם דגם תלת מימדי של התג עליו לצד כפתור ברור שיאפשר לנו להגדיר את התג. נוכל לבחור לתג שם ולייחס לו אימוג'י (ברמת העיקרון אם קונים תגים ישירות מהאתר של אפל בארצות הברית אפשר גם לחרוט עליו רצף אותיות או אימוג'י שזה ממש חביב), ולאחר שנעשה את זה, התג פשוט יתחיל לעבוד וישדר את המיקום שלו באופן מיידי דרך אפליקציית Find My, אותה אפליקציה שהתחילה כאופציה מהירה וקלה לאיתור מכשיר אייפון אבוד והפכה עד מהרה למכרז שליטה ובקרה על שלל אביזרים שונים של החברה, החל מהאיירטאג ועד לאוזניות ה-AirPods Pro שקיבלו תמיכה באיתור מרחוק בכנס המפתחים האחרון (מידע על זה אתם יכולים לקרוא כאן).

וזה כמובן מעביר אותי לפעולה הבאה שנוכל לבצע והיא האיתור של האיירטאג שלנו. בלחיצה על כפתור החיפוש הייעודי האייפון שלנו יתחיל לחפש את התג בסביבה, והדבר המגניב כאן הוא שברגע שהאייפון שלנו ימצא את התג, הוא ישדר לנו את המיקום שלו באופן מדויק להפליא, ברמה שהוא יצייר לנו חץ על המסך שיסמן לנו לאן ללכת וייתן לנו את המרחק המדויק בנינו לבין התג, מה שמשאיר לנו את לבצע את הפעולה היחידה שאנחנו למעשה אחראים עליה באופן מלא והיא ללכת לתג שלנו ולמצוא אותו. חשוב לציין שיכולות החיפוש המדויק לפי כיוונים אפשרי בזכות שבב ה-U1 שמצוי בתוך כל אחד מהתגים וכן במכשירי iPhone 11 ו-iPhone 12, כך שאם יש לכם מכשיר אפל אחר שלא כולל את השבב הזה, תהיה לכם אפשרות לאתר את התג אבל לא את האפשרות לבצע איתור מדויק לפי כיוונים, שזה משהו שיש לקחת בחשבון בסופו של דבר.
מעבר לזה אפשר בלחיצת כפתור לגרום לתג שלנו לצפצף, בדיוק למקרים האלה שהמפתחות של הבית נפלו לנו בין הכריות של הספה ואין לנו מושג איפה הם, שזה לעצמו חכם ומרשים לא פחות.

אבל כל זה מתגמד לצד הפיצ'ר המשמעותי ביותר שיש ל-AirTags להציע נכון להיום וזו יכולת האיתור המטורפת שלו בזכות היכולת של הטאג לשדר מיקומים למכשירי אפל תומכים בסביבה שלו. הרשו לי להסביר את עצמי בדוגמה הבאה:

נגיד ואנחנו הולכים ברחוב כשהתג מוצמד בתוך הארנק שלנו, והארנק שלנו חס וחלילה נפל לנו מהכיס האחורי של הג'ינס, ועד שעלינו על כך שאנחנו בלי הארנק עלינו עבר כבר המון זמן וזזנו מהמקום בו נפל הארנק. האיירטאג לא יכול לצערנו לאתר את האייפון שלנו מכל מקום (גם לזה אני בטוח שימצאו איזה פיתרון לוויני בקרוב), אבל הוא כן יכול לשדר לנו מיקום באמצעות מכשירי אפל אחרים. מה שזה בעצם אומר זה שאם במקרה יעבור ליד התג שלנו מישהו עם מכשיר של אפל כמו אייפון או אייפד (ובנינו, לכמעט כל ישראלי שני יש אייפון), האיירטאג יזהה את האייפון שבסביבתו וישלח באמצעותו שידור של מיקום שנוכל לאתר.

חשוב לציין שאפל חשבה בראש ובראשונה כאן על פרטיות המשתמש וזה ללא ספק ניכר לעין היות ואפל דאגה לציין מספר פעמים שכל המידע על המיקומים השונים שה-AirTags מזהים לא יעברו לשום צד שהוא לא בעל התג עצמו (אפילו לא לאפל עצמה), ומעבר לכך אפל ציינה שהתגים מסוגלים לזהות אם הם זזים שלא לצד האייפון שקושר אליהם, מה שאומר שאם מישהו יגנוב לנו את החפץ אליו מחובר התג והתג יזהה שהוא זז ללא הבעלים שלו, הוא יתחיל לצפצף ולהתריע על זה שהוא זז שלא ליד בעליו (זה גם יכול בין רגע להתהפך לרעה כי זה בעצם יכול להתריע לגנב שיש תג חכם שנמצא בחפץ שהוא לקח ופשוט להשליכו בצד הדר). כמו היות ואין אפשרות לזוז עם התג ללא האייפון שמחובר אליו, אין ברמת העיקרון אפשרות לעקוב אחרי בני אדם באמצעות תגים שיזרקו להם בתוך התיק, שזה אם תשאלו אותי הדבר הכי חשוב שיש לחשוב עליו בשימוש עם טכנולוגיית איתור מהסוג הזה.

בסופו של דבר, מעבר לעובדה שמדובר במוצר פשוט אך חכם מאוד, אני חושב שהביצוע של אפל לשוק התגים החכמים מוצלח למדי, בעיקר הודות לממשק התפעול הנוח, ליכולות האיתור המדויקות להפליא ולקלות בה ניתן לצמד את התג לאייפון שלנו (ואפילו שהתגים עצמם מוגבלים רק לאקו-סיסטם של אפל). אם אתם מחפשים דרך קלה למפות את החפצים השונים שלכם ולאפשר לכם גישה קלה למיקום שלהם במידה והם הולכים לאיבוד, ה-AirTags הם ללא ספק אופציה נהדרת אם אתם בעלי אייפון.

*ה-AirTags זמינים לרכישה בישראל, כאשר מחיר של תג אחד בישראל עומד על כ-129 שקלים (לפי אתר iStore).

מה אתם חושבים על ה-AirTags של Apple? ספרו לנו בתגובות!

אודות רועי האן

רועי האן, לשעבר העורך הראשי של מחלקת החומרה ב-PCGalaxy. בעברו היה גם כתב הטכנולגיה והמשחקים של אתר ynet. רועי הוא טכנאי מחשבים, גיימר ותיק וגיק משכמו ומעלה. כיום הוא משמש כאיש מערכות מידע בחברת המשחקים הישראלית Gliding Deer.

השאר\י תגובה