Indie World

Indie World – משחקי האינדי הכי נמכרים לשנת 2020

שנת 2020 עברה חלפה לה, עם הרבה תקוות ששנת 2021 תהיה מוצלחת יותר. בינתיים Nintendo שיחחרה לנו את רשימת משחקי האינדי הכי נמכרים של שנת 2020. בואו נראה האם יש לנו הפתעות

Indie World של סיום השנה נתנה לנו הצצה ללא מעט משחקים מעניינים שיגיעו עבור ה-Switch בשנת 2021. אבל זה לא הכל, כי בנוסף לכך אנחנו מקבלים גם את רשימת משחקי האינדי הכי נמכרים לקונסולה. הרבה מהם לא הפתיעו אותי, אבל חלקם בהחלט באו משום מקום. אז ללא הרבה הקדמות, אלו הם משחקי האינדי הכי נמכרים ל-Switch לשנת 2020:

Hades – זוהי לא בחירה מפתיעה במיוחד. משחק הרוגלייק החדש של Supergiant Games הפיל את כולם מהרגליים. המשחקיות המוכרת של הז'אנר השתלבה עם סיפור ודמויות כתובות היטב, אשר מכיל גם רגעים דרמטיים ומרגשים, ונותן לנו טייק חדש ומרענן על המיתולוגיה היוונית. יחד עם 6 כלי נשק שונים ללמוד ולשלוט ומשחקיות ושליטה מהודקות ביותר, אין ספק שהיה לנו פה את אחד המשחקים היותר נמכרים של השנה.

Ori and The Blind Forest Definitive Edition – משחק האינדי היפיפייה הזה מאת Moon Studio קיבל יציאה עבור ה-Switch לקראת סוף השנה, אבל זה הספיק לו להיכנס לרשימה, וזה לא מפתיע אותי. גרסה זאת מוסיפה גם עוד יכולות ועוד 2 אזורים חדשים לחקור, בנוסף לסיפור הנפלא שכבר יש שם ולמשחקיות המטרווניה המוצלחת שלו.

Moving Out – משחק המסיבה הזה הצליח לתפוס תאוצה ולעקוף את התופעה הקודמת על ה-Switch, צמד משחקי Overcooked. במשחק זה חברים מנסים להעביר ציוד דרך מכשולים מטורפים ובסיטואציות הזויות, כמו באווויר בין מטוסים או דרך כבישים סוענים. משחק זה יכול לגרום לחבורות שלמות של חברים להתפקע מצחוק בעוד הם מנסים להשלים את המשימות שלהם תחת הלחץ של השעון, וזה ממש לא מפתיע אותי מקומו בתור אחד הנמכרים ביותר.

?What The Golf – אני לא יכול להגיד שזה משחק גולף תחת שום תיאור של משחקי ספורט, אבל המשחק הזה משתמש במכינקות של משחק הגולף (להכות בכדור עם מחבט גולף) על מנת לייצר שלבים הזויים לעבור וסיטואציות שקשה להסביר. והאם הזכרתי שיש פה בוסים שצריך להביס על ידי הכאה בהם עם הכדור? אני אולי לא הצלחתי להבין אותו, אבל מקומו ברשימה מוכיח שהוא תפס היטב אנשים.

The Jack Box Party Pack 7 – אם מישהו מכם שמע על המשחק Drawful 2, משחק זה מבית היוצר של The Jack Box. חברה זאת מתמחה בייצור משחקי חברה מוזרים וייחודים עם חוקים שקלים להבנה אבל מצחיקים תמיד. עד היום הם ממשיכים לשחרר מגוון של המשחקים שלהם תחת חבילות שונות, והמכירות של החבילה האחרונה שלהם מוכיחות שיש עדיין ביקוש למשחקים שלהם.

KENTUCKY ROUTE ZERO TV Edition – אני לא יודע ממש מאיפה להתחיל. לא שמעתי על המשחק הזה עד היום אבל מסבר שהוא שוחרר ב-2012 על ידי Cardboard Computer והוא זכה להמון שבחים מאז. משחק הרפתקאות ייחודי זה מוביל אותנו להרפתקאה דרך הכביש הסודי שעובר דרך המערות הסודיות מתחת לעיריית קנטקי, ומפגש עם האנשים אשר מטיילים לאורכו. ביקורות שונות טוענות שהחוויה היא כמו חלום, או שירה, ואני כנראה אבדוק אותו בעצמי יום אחד.

NEON ABYSS – יש לנו משחק רוגלייק נוסף עם שלבים משתנים, אבל אחד שלוקח הפעם יותר השראה מ-Binding Of Icaac. במפה דו מימדית עלינו לעבור שלבים, אויבים, ובוסים תוך אסיפת נשקים ויכולות שונות שיכולים להשתלב יחדיו לאפקטים רצחניים. הרבה משחקי רוגלייק מצליחים לתפוס קהל תודות לכך שהם פותחים נשקים ויכולות חדשות לאורך הזמן עבור השחקן, ונראה שהפעם גם הסגנון הוויזאולי הייחודי שלו עזר לו.

CrossCode – אני אומר זאת בפשטות. מי שעוד לא שיחק את המשחק הזה בגלל שהוא התלבט מסיבה מסויימת או אחרת, תפסיקו לקרוא עכשיו את הכתבה ולכו לשחק בו. המשחק הזה הוא (לפי דעתי) יצירת אומנות גם בתחום המשחקיות הייחודית שלו וגם בתחום הסיפור שלו, סיפור שכל מי ששיחק משחקי MMO בילדותו יוכל להתחבר אליו אף יותר. אגיד זאת שוב, שחקו בו!

Streets Of Rage 4 – סדרת משחקי ה-Beat Em UP המיתולוגית חוזרת אלינו אחרי יותר מעשור של היעלמות, ועוד איזה חזרה. המשחק מצליח להחזיר את כל הטוב שאנחנו נהגנו לאהוב עם קומבואים הרסניים, מתקפות מיוחדות, נשקים, ומגוון רעים להרביץ להם לבד או עם חברים. הסגנון הגרפי המחודש גם נראה נפלא, ואחרי כל כך הרבה זמן קל להבין איך קהל היעד שרק חיכה למשחק מהסוג הזה הקפיץ את המכירות שלו לשמיים.

Spiritfarer – זה משחק שאני אישית חיכיתי ליציאה שלו, במיוחד עבור ה-Switch. משחק זה רואה אותנו בתור סטלה, נערה צעירה שאחראית על להעביר את רוחות הנפתרים לעולם הבא. בעולם הקסום של המשחק, הם רוחות מגוונות של מגוון חיות ואנשים, וסטלה עוזרת להם לפתור בעיות שונות שעצרו אותם בחייהם על מנת לעבור הלאה בשלום אל העולם הבא. עם משחקיות רגועה, המון רגעים מרגשים, ועיצוב וויזאולי שיכול פשוט לשאוב אתכם פנימה, אני אישית שמח על מקומו.

Carrion – משחקי אימה הם לא ז'אנר חדש, והם תמיד מוצאים דרכים חדשות איך להפחיד אותנו. בין אם זאת מפלצת בין גלקטית, ניסוי גנטי שנכשל, או פשוט בנה מלאכותית שיצאה משליטה, המפלצת היא לרה הכוח שאנו בורחים ממנו או נאלצים להשמיד. ובכן, פה אנחנו משחקים את המפלצת עצמה. במשחק פלטפורמה אקשן זה, עלינו לעזור למפלצת שלנו לגדול על ידי אכילת בני אדם ומטען גנטי, תוך התמודדות עם הדרכים השונות בהם מנסים לחסל אותנו. ייחודי? בהחלט.

Shantae And The Seven Sirens – משחק זה הפתיע אותי לראות אותו כלול ברשימה. לא בגלל מה שהוא, כי סדרת משחקי Shantae הם משחקי מטרוונטיה/פלטפורמה מוצלחים כבר שנים רבות (גם אם לא מוכרים מספיק) וסטודיו WayForward הוא סטודיו מיומן, אלה כי אני חשבתי בהתחלה שהוא לא יהיה כזה הצלחה. דיבורים ראשונים עליו לא דיברו טובות, אבל מסתבר אחרת. שאנטי עוברת פה את ההרפתקאה הכי גדולה שלה עד היום, בעוד היא חוקרת אי תת קרעי, נפגשת עם עוד ג'ני קסומות כמוהה, ונלחמת בשבעת הסירנות המרושעות.

Super Mega Baseball 3 – אוקיי. אמממ, זה משחק ספורט בהחלט. בייסבול הוא הספורט הלאומי של האמריקאים, אבל לא ידעתי שהמשחקים על הספורט הם כאלה מוצלחים. מסבר שכן. משחק זה ממש הפתיע אותי, כי משחקים אשר משחקים כל כך בטוח (הוא מעביר נאמנה את חווית הספורט) מבלי איזה טוויסט לרב לא מצליחים לבלוט עד כדי כך. אולי בעקבות השנה שעברנו והעובדה שכולנו היינו בבית כל הזמן דרך צורך לחוות קצת נורמליות, גם אם בגרסה ממוחשבת.

SUPERLIMINAL – איך אני מתאר את המשחק הזה? השם שלו לגמרי נכון, המשחק הזה מינימליסטי ביותר, אבל המינימליסטיות שלו גם מתעה. הוא משחק עם נפח, פרספקטיבות, והשתקפיות, כולל שימוש בפיזיקה והזזת חפצים, על מנת להתקדם בו. זהו באמת אחד מסוגי המשחקים שעליכם לשחק בהם על מנת ממש להבין אותם. אבל עבור עוד מידע רועי (מהל צוות החומרה שלנו) עם ביקורת עבורו.

Sakuna: Of Rice and Ruin – לפני הכל, זהו משחק יפיפייה. אבל לגמרי. האומנות מהממת, האנימציה מהממת, העיצוב מוצלח ביותר. אנחנו משחקים את סאקונה שעליה מוטלת משימה כפולה, להביס את כל האויבים שמאיימים על הממלכה שלה, ולעזור לממלכה שלה לצמוח מחדש על ידי לימוד זריעה ושתילה של אןרז וירקות. דמיינו חצי Harvest Moon וחצי Ori.

Bloodstained: Curse Of The Moon 2 – דיברתי ברשימה הזאת לא מעט על משחקי מטרווניה, אבל בסופו של דבר יש לנו משחק נוסף אשר מחזיר אותנו למקורות, ואני מתכוון למקורות של ה-8 ביט. משחק מפוקסל (אבל יפייפיה ללא קשר, הספרייטים נקיים ונראים טוב ממש, וגם האנימציות טובות) אבל ממלא את כל החוקים של הז'אנר יחד עם שדרוגים קבועים, בוסים ענקיים, ונשקים וקסמים משניים. לכל אלו שמתגעגעים למשחקים הנוסטלגיים של פעם בז'אנר, זה המשחק בשבילכם.

אז זוהי הרשימה של המשחקי אינדי ההכי נמכרים לקונסולת ה-Switch לשנת 2020. מה דעתכם על הרשימה? היא הפתיעה אתכם? או שאולי לא? מה אתם הייתם מוסיפים אליה? ספרו לנו בתגובות!

אודות אלעד שרז

אלעד שרז, בן 29 מגן יבנה. חובב משחקי ווידאו, אנימה, מנגה, ותרבות חנונית בכללותה. גיימר מאז גיל 10, וגאה להגיד שסיימתי את NFSU בגיל 14 חח

השאר\י תגובה