Intel חושפת את ארכיטקטורת Sunny Cove ומסמנת את השלבים הבאים במפת הדרכים שלה

Intel חושפת טכנולוגיית פיתוח וייצור חדשות ב-10 ו-7 ננו-מטר, בנוסף נחשפים ארכיטקטורה חדשה בשם Sunny Cove וגם המעבד הראשון שיופעל על ידה תחת השם Ice Lake.

Intel חשפה פרטים וטכנולוגיות חדשות אודות פיתוחי החברה בעתיד הקרוב. במסגרת "יום הארכיטקטורה" במטה החברה בסנטה קלרה, קליפורניה. Intel הציגה את המיקרו-ארכיטקטורה החדשה Sunny Cove, דריסת הרגל הראשונה של החברה בטכנולוגיית ה-10 ננו-מטר. הארכיטקטורה תוטמע במעבדי החברה לשוק הצרכני והעסקי כאחד. שמו של המעבד הראשון שינחת בשוק ויהיה חלק מהטכנולוגיה החדשה יענה לשם Ice Lake.

Intel גם חשפה מגוון של חידושים נוספים בתחום הייצור ופיתוח.

  • Faveros – שיטת ייצור חדשה ומהפכנית לאריזה תלת מימדית (3D Stacking) של רכיבים על גבי המעבד. השיטה החדשה תאפשר הרכבה של יותר רכיבי CPU, AI ו-GPU על גבי הסיליקון מבעבר.
  • Gen11 – יחידת עיבוד גרפית מובנת מהדור החדש, עם יותר מפי 2 יחידות עיבוד בהשוואה לדור הקודם. ה-Gen11 נועדה לשבור את מחסום ה-1 טרה-פלופ של עיבוד. פיצ'רים חדשים שהוצגו הינם הזרמת ועריכת וידאו ב-4K ואף 8K במקביל לטכנולוגיית Sync חדשנית שתאפשר חווית משחק חלקה יותר מבעבר.
  • Intel Optane DC – השלב הבא של הטכנולוגיית הזיכרון Optane, המאפשרת ביצועים ומהירות קרובים לזיכרון עבודה, רק בנפח אדיר ועמידות שנועדו למרכזי נתונים וחישובים עתירי ביצועים.
  • SSD חדש בנפח 1 טרה-בייט המשלב את הדור החדש של טכנולוגיית הזיכרון Optane ואת טכנולוגיית האחסון הקיימת QLC NAND השילוב מאפשר ליצור לSSD המשיג את הטוב מבין 2 העולמות מהירות יוצאת דופן ונפח אדיר

במסגרת "יום הארכיטקטורה", הארכיטקט הראשי של Intel ראג'ה קודורי אמר , "חוק מור נחוץ – אבל לא מספיק". בהחלט משמח לראות את Intel נכנסת לבסוף לטכנולוגיית ה-10 ננו-מטר באיחור אופנתי לאחר שהמתחרות: AMD וQualcomm, נכנסו לשוק כבר לפני זמן מה. נשאר רק לחכות לאביב 2019 ולראות מה Intel תשיק.

אודות גיא גורדון ביברשטיין

בקיצור, במקום מוצץ לעסתי מעבד פנטיום 2. לא בקצרה, סטארטאפיסט בתחום חומרה, עתודאי לאווירונאוטיקה וחלל בטכניון, גיק מטורף, מעצב UX וכותב עלילה למשחקי מחשב בזמן הפנוי.

השאר\י תגובה