תערוכת המשחקים  E3

טריילרים מהתערוכה

סיכום 2021 – 5 מוצרים שכל גיימר מקצועי צריך

שנת 2021 הסתיימה וזו ההזדמנות שלכם לעלות את הרמה

בזמן שתעשיית הטכנולוגיה ספגה מכה לא קטנה במהלך השנתיים האחרונות בעקבות מגפת הקורונה, עדיין קיבלנו ב-2021 לא מעט מוצרים מעולים ששידרגו לנו את חווית הגיימינג והסט-אפ שלנו. אז עם תום השנה, החלטתי לבחור 5 מוצרים אלקטרוניים מ-5 חברות שונות (כדי לא לתת העדפה) שהגיעו לישראל ב-2021 שחבל אם לא יהיו לכם בסט-אפ שלכם ועל הדרך יעזרו לכם להפוך להיות גיימרים מקצועיים ב-2022. בואו נתחיל:

לוח אם –  ASUS ROG Strix B560-A Gaming Wi-Fi

כמו שכולם יודעים, הבסיס של המחשב האישי מתחיל מלוח האם והשנה חברת Asus השיקה את ה-Strix B560 מסדרת Republic of Gamers. מעבר למראה המהמם של הלוח בצבעים שחור ולבן, מדובר בלוח אם קומפקטי אבל עוצמתי ברמת פרימיום. הלוח כולל 6 כניסות USB, כניסת USB-C, חיבור אנטנה WiFi 6 ו-5 חיבורי אודיו עם חיבור אודיו סוג C, כמו כן, 2.5Gigabit Ethernet, יציאת תצוגה וחיבור HDMI. מבפנים תמצאו שתי כניסות m.2, היטסינק דו צדדי מעולה לפיזור החום וכניסה אחורית.

המימדים הקטנים של הלוח מגבילים כמובן את מספר ה-PCIE לאחת בלבד, שתי כניסות RAM, ארבע כניסות Sata (USB 3.0 ו-3.2) ומקום מוגבל לחיבור מאווררים, אבל לוח האם מגיע עם כבל מאריך כדי שתוכלו לתמרן איתו במארז שתרצו. כמו כן, על תמעיטו בערכו בגלל גודלו, הלוח עומד במשימה ומצליח לתת ביצועים מעולים עבור B560 וכולל מבנה מסודר ונוח לשימוש.

לוח האם המשתלם TUF Gaming B550M-Plus WiFi אולי אופציה טובה יותר למשתמשים שמחפשים לחסוך והוא טכנית הושק בשנה שעברה, אבל ה- ASUS ROG Strix B560-A Gaming Wi-Fi מאוד שווה את תשומת הלב שלכם אם אתם מחפשים להתחיל כמו שצריך, בעלות של קצת פחות מ-300 דולר.

כרטיס הרחבה –  WD_Black SN850 NVMe SSD

כמובן שכדי לשחק ולהנות כמו שצריך, צריך מספיק מקום עבודה, גם על השולחן וגם בתוך המחשב, ולכן אם אתם רוצים לשדרג את כמות הזכרון שזמין לכם, Western Digital זו החברה וה-SN850 NVMe SSD הוא הכלי.

הכרטיס החדש של החברה כולל ממשק עם M.2 PCIe 4.0, המיועד לחיבור ללוחות אם במחשב (כמו זה שלמעלה) וגם להרחבה עתידית לקונסולת PlayStation 5 (אם יש לכם תוכניות להשיג אחד בעתיד). חיבורים אלו מתהדרים בקצב קריאה של 7000 מגה-בייט בשנייה, וקצב כתיבה של עד 5300 מגה-ביט בשניה עם גוף קירור פסיבי מובנה, כדי לוודא שגם במשחקים העמוסים ביותר, לא תפספסו שנייה.

החיבור של הכונן הזה מתאים ללוח האם שהמלצתי היות ומערכת השבבים של הלוח היא B560 בתקן pcie4 ולכן מהירויות העבודה של הכונן יהיו סופר גבוהות.

המחירים של כרטיס ההרחבה עומד על 149.99 דולרים לנפח 500 גיגה-בייט, 229.99 דולרים עבור 1 טרה-בייט, ו-449.99 דולרים ל-2 טרה-בייט.

מקלדת –  HyperX Alloy Origins 60

בזמן שאני רחוק מלהיות הגיימר שמתלהב ממקלדת RGB, אבל המקלדת הצבעונית והקטנה של HyperX ללא ספק תשדרג לכם את התצוגה הכללית של הסט-אפ ומספקת את כל הצרכים שצריך בשביל גיימינג אל תוך הלילה.

כפי שכתבנו פה באתר, ישנן מקלדות שמספקות יכולות מרשימות יותר (בין אם בלי התאורה המרשימה) כמו ה-Asus ROG Strix Scope, אבל בשביל מקלדת משתלמת ונוחה לכל עמדת עבודה ומשחק, מדובר במציאה שווה ב-100 דולר.

עכבר –  Logitech MX Master 3 Wireless Mouse

במקור התכוונתי להכניס לרשימה את עכבר ROG Chakram, אבל בגלל שמותג ROG כבר נכנס לרשימה, החלטתי להמליץ לכם דווקא על עכבר Wireless בעל עיצוב נהדר ונוח שגם ייתן לכם את כל האופציות הנוספות שתרצו בעכבר וגם נוחות לזמן עבודה/משחק ארוך.

אם חשוב לכם תצוגת RGB מתחת ליד שתתאים למקלדת ה-HyperX, יש לא מעט אופציות בשוק שייתנו לכם את זה, כמו כן עכבריים חוטי, אבל ה-MX Master 3 מרוויח את תואר המאסטר שלו וייתן לכם בדיוק מה שאתם מחפשים בשביל חווית משחק מקצועית לאורך זמן בשליטה מלאה. העכבר יעלה לכם כ-100 דולר פה בישראל.

אוזניות – Steelseries Arctis Prime

מאז שזכיתי לסקר אותן במהלך הקיץ, לא הורדתי את אוזניות ה-Arctis Prime שלי ואפשר להבין למה. מעבר לשימוש על המחשב האישי, האוזניות עובדות נהדר עם כל חיבור Jack אפשרי. כן, ישנן אוזניות Bluetooth מעולות כמו ה-Jabra 85H שנותנים בידוד עוצמתי מהסביבה. אבל תמיד מצאתי שנוח לי אישית אוזניות קוויות והכי התחברתי לאלו של חברת Steelseries וספציפית ה-Arctis Prime.

אולי זה בגלל כפתורי השליטה הנוחים על האוזניות, או המיקורפון האיכותי שחוזר אל תוך האוזניות, ואולי כי פשוט מצאתי את רצועת הראש נוחה יותר מאוזניות אחרות שמצליחות למחוץ את הראש הגדול שלי (כמו ה-85H), אבל ה-Arctis Prime באמת עושה את העבודה ונוח, ככה שתוכלו לשחק אל תוך הלילה ועד עלות הבוקר במחיר של 120 דולר בלבד.

סיכום

אני מקווה שהיו פה מוצרים שתפסו לכם את העין ואולי תחליטו לשדרג איתם את הסט-אפ שלכם, אבל גם אם לא, אני מקווה שתבינו שמדובר בחוות דעת בלבד וכל משתמש צריך סביבת משחק שמתאימה עבורו.

מקווה שהיה לכם שנת 2021 מלאת טכנולוגיה מהנה ושכך גם תהיה 2022.

שובר קופות – עשרה סרטים מפתיעים לטובה ולרעה ב-2020

חלפה לה עוד שנה ולמרות הקורונה, מצאתי 10 סרטים לרשימה השנתית שלי

אם מסתכלים על לוח זמני יציאות הסרטים השנה, ישנה ירידה דרסטית בשחרורי הסרטים אחרי חודש מרץ, כפי שכולכם יודעים, זה בעקבות מגיפת הקורונה שעצרה את העולם מלכת. אז ליצור איזושהי רשימה של סרטי השנה לטובה ולרעה, זה אתגר לא קל, אבל כמובן שלא יכולתי לשבור מסורת ועדיין הצלחתי למצוא 10 סרטים שימלאו את רשימת הסרטים שהפתיעו לטובה ולרעה השנה. אז רגע לפני שנסיים שנה מאוד מבאסת, בואו נזכר בסרטים שחזקו את הבאוס ובסרטים שהפיגו אותו.

5. לרעה – ציפורי הטרף: והארלי קווין המהממת

כולם אוהבים את הארלי קווין, מרגו רובי הייתה ללא ספק החלק הטוב ביותר ב"יחידת המתאבדים", אז סרט בכיכובה של הנבלית נראה כמו רעיון ברור עבור חברת Warner Brothers ולמרות הכשלונות האחרונים של DC במסך הגדול, הייתה לי ציפייה רבה לראות את ציפורי הטרף על המסך הגדול, אפילו עם שינוי השם המגוחך.

אבל, לצערי הרב, ההייפ שהטריילר יצר לא השתווה כלל לסרט שקיבלנו. דמויות גנריות, עלילה לא לינארית וסיפור ממוחזר על גנב שבולע יהלום שווה ערך, היו רק חלק מהבעיות הרבות של הסרט.

רובי הייתה כרגיל מהנה, אבל הסרט היה צריך הרבה יותר השקעה וחדשנות בשביל לא להשכח מתודעת הצופים עד סוף השנה (אולי אתקן את הסרט בשובר קופות עתידי). 

כשהדבר הכי טוב שאנשים זוכרים מהסרט שלך זה שהוא הראשון להראות את גותהם באור יום, אתה יודע שיש לך בעיה.

5. לטובה – בלתי נראה

אחרי הכשלון של "המומיה", לא נראה שנזכה לראות שוב את המפלצות של חברת Universal במסך הגדול, אבל להפתענו, חברת Blumehouse לקחה על עצמה להביא עיבוד מודרני לאיש הבלתי נראה והצליחה להביא לנו מותחן פסיכולוגי מצוין בכיכובה של אליזבת מוס ("סיפורה של שפחה"). 

מה שנראה בהתחלה כסרט מתח גנרי עם גימיק, נהפך להיות אחד מהסרטים הטובים של השנה.

4. לרעה – רבקה

עם הקורונה, נטפליקס הייתה המוקד המרכזי לסרטים חדשים בישראל אז לרוב ניסינו להיות מאוד גמישים עם הסרטים הממוצעים של החברה, כמו "אנולה הולמס" שהיה מבדר אבל שוב הראה את הוליווד דוחפת אג'נדה.

"365 ימים" היה די מזעזע וכמעט נכנס לרשימה, כמו גרסה ספרדית של "50 גוונים של אפור" רק יותר טיפשי, שאני ובת זוגתי כיבינו את הסרט תוך 20 דקות, אבל למישהו היה באמת ציפייה מסרט "אירוטי"  של נטפליקס? 

אז אני החלטתי לתת ספוט השנה ל"רבקה", שכלל צוות שחקנים מרשים ותקציב מכובד בניסיון לשחזר את יצירתו של היצ'קוק ולעבד את הספר בעל אותו השם יותר נאמנה, אבל כתיבה משעממת, כימיה די נוראית בין שני כוכבי הסרט (פשע שהאשמתי את לילי ג'יימס בו בעבר) ואווירה מדכאת מובילים לסרט די נשכח שנבלע אל תוך ספריית הסרטים הענקית של נטפליקס. 

4. לטובה – בחורים רעים לתמיד

הסרט השלישי בסדרת סרטי "בחורים רעים" היה בדיבורים כל כך הרבה זמן, שהציפייה שלנו לסרט רק דעכה בדומה להזדקנות של צמד הכוכבים. אז כשהוכרז "בחורים רעים לתמיד", די גיחכנו מהרעיון וציפינו לסרט אקשן שמנסה לתפוס את תהילת העבר הנשכחת של הכותר שיצר מייקל ביי.

אבל להפתעתי, קיבלנו סרט אקשן מאוד מבדר, בדומה לסרטי "מהיר ועצבני" עם משחק לא רע מויל סמית', הרבה קשרים לשני הסרטים המקוריים ובנייה להמשך בכיכובם של שחקנים צעירים מאוד מבטיחים.

לא מדובר בסרט מושלם, ואפילו הייתי אומר ששני הסרטים הראשונים עדיין מתעלים בהרבה על "בחורים רעים לתמיד", אבל עדיין מדובר בסרט אקשן מבדר עם הרבה נוסטלגיה ששווה ציפייה.

3. לרעה – דוליטל

היי, בואו ניקח את אחד השחקנים הכריזמטים ביותר של הוליווד אחרי סופו של אחד התפקידים הגדולים ביותר בהיסטוריית הקולנוע ונשים אותו בסרט משעמם עם חיות מדברות ודיבוב נוראי.

כן, רוברט דאוני ג'וניור מקסים כמו תמיד, אבל "דוליטל" היה סרט ילדים נוראי עם עלילה שתרדים כל ילד תוך 10 דקות, מפוצץ באפקטים נוראים ודיאלוג מגוחך, ששכחתי שהוא יצא בכלל השנה.

3. לטובה – תחרות הזמר של האורוויזיון: סיפורה של Fire Saga

כשנחשף הטריילר לסרט האורוויזיון של נטפליקס, גלגלתי את העיניים כשראיתי את ויל פרל ממשיך עם השטויות שלו ונשבר לי הלב לראות את אחת השחקניות האהובות עליי, רייצ'ל מקאדמס יורדת לרמה הזו. אבל באופן מפתיע, עבור אנשים שהיו צופים בתחרות השירים האירופאית, "סיפורה של Fire Saga" הוא סרט די מצחיק עם הרבה לב שממש מבין את ההיסטוריה של תחרות השירים.

עם בדיחות נהדרות על המתמודדים השוודים, הרוסים והבריטים, בשילוב עם סצנה שכוללת מתמודדים מוכרים מכל השנים האחרונות כמו נטה ברזילאי שלנו, ויש לכם סרט מהנה ששווה צפייה בספרייה הנרחבת של נטפליקס.

2. לרעה – ארטמיס פאול

איזו שנה נוראית עבור Disney.

עם פרוץ הקורונה, "ארטמיס פאול" היה בין הסרטים שחברת Disney ביטלה את יציאתו לקולנוע ובמקום זאת שיחררה אותו לשירות הצפייה של Disney+ ובצדק. כולל עלילה משעממת, אפקטים מזעזעים ושחקני ענק בתפקידים מגוכחים, זה לא מפתיע למה רבים קוראים לזה "עלייתה של ג'ופיטר" רק עם ילדים.

כמו כן, עם עולמות כל כך עשירים מסדרת הספרים האהובה, סרט שפשוט התרכז בפריצה אל תוך בית כמו גרסת פנטזיה של "שכחו אותי בבית" או "הטיהור", היה גנרי ומשעמם בלשון המעטה.

אי אפשר לדעת כמה כסף החברה הייתה מפסידה אם הסרט היה יוצא לאקרנים כמו שתוכנן במקור.

2. לטובה – המוטנטים החדשים 

אוקיי, אני הולך לקפוץ על הרימון פה- "המוטנטים החדשים" זה סרט טוב.

אחרי אינספור שכתובי תסריט, צילומים מחדש ודחיות, ציפיתי לסרט משעמם ונוראי, והמבקרים פחות או יותר אישרו זאת. 

אבל כשסוף סוף זכיתי לצפות בסרט האחרון של האקס-מן תחת חברת 20th Century Fox, גיליתי סרט מעניין עם שחקנים מוכשרים, אפקטים מרשימים וקשרים חזקים לכותר הקומיקס המצליח של Marvel.

נכון שלא מדובר בסרט אקשני כמו מה שצופי סרטי קומיקס מצפים היום תודות ליקומים הסינמטים של Marvel ו-DC, אבל עדיין מדובר במותחן פסיכולוגי טוב בכיכובם של מוטנטים שנאלצים להתמודד עם כוחותיהם ההרסניים והשנאה האנושית כלפיהם, מה שתמיד היה החלק הפסיכולוגי המעניין ביותר בסדרת הקומיקס. 

1. לרעה – מולאן 

כשהטריילר הראשון של "מולאן" נחשף, רבים ציפו לסרט "לייב אקשן" גרוע נוסף מבית Disney, אבל אני דווקא בניתי ציפיות גבוהות עבור העיבוד המחודש של Disney לאגדה הסינית המוכרת. 

בזמן שרבים התלוננו על החוסר בשירים, בן זוגה של מולאן ומושו, אני שמחתי לראות כיוון חדש ויותר אותנטי בסרט הלייב-אקשן החדש. אבל כצפוי מ-Disney, כשמדובר בסרט על העצמה נשית, הכתיבה העצלה גוברת.

כפי שציינתי בביקורת המלאה שלי לסרט, מולאן החדשה משעממת, חסרת רגש, חסרת מסע מעניין וכל ההחלטות והפעולות שנעשות סביבה חסרות משקל או הגיון, כי היא פשוט בלתי מנוצחת מלידה. מה שמוביל לסרט משעמם וגנרי שפעם נוספת מנסה לתפוס גל על האהבה לסרט המקורי כדי לסחוט את כספי הצופים, לפחות זה לא היה הרבה כסף בגלל שרוב בתי הקולנוע היו סגורים.

1. לטובה – סוניק 

איך יכול להיות שהסרט הזה לא כישלון גמור?

ובכן, ההפקה התחילה אולי ברגל שמאל עם העיצוב הנוראי של סוניק, אבל עיצוב מחודש חידש את התקווה לסרט חמוד ומבדר בכיכובו של הקיפוד הכחול של Sega, וזה מה שקיבלנו.

סרט משפחה מאוד מבדר עם הרבה אקשן, הרבה בדיחות וג'ים קארי בתור הנבל הקורע של הסרט, ועם סצנת סוף כתוביות שמבטיחה להמשיך להוסיף את עולמו של סוניק למסך הגדול, הסרט מסתיים בהרגשה טובה וציפייה לעתיד של הכוכב על המסך הגדול.

ללא ספק מדובר באחד מסרטי משחקי הוידאו הטובים בכל הזמנים. זה אולי לא הישג מרשים בהתחשב בהיסטוריה של הז'אנר, אבל זה עדיין הישג.

בונוס – ממש לרעה – הקולנוע בישראל

עכשיו שציינתי את הסרטים המפתיעים לטובה ולרעה השנה, הגיע הזמן לדבר על האכזבה הגדולה ביותר והיא כמובן וירוס הקורונה, שמנע מסרטים חדשים לסיים את הפקתם או להגיע לארצנו, כמו "טננט", "המוטנטים החדשים", "ביל וטד מול המוזיקה" שיצאו באקרנים או שירותי צפייה פשוט לא בארץ.

הדבר המאכזב ביותר מכל העניין זה חוסר הניסיון בישראל להחזיר במתכונת מסוימת את בתי הקולנוע, גם אחרי חלוף הגל הראשון והתפיסה המוטעת שהקורונה חלפה.

כבוד לעיריות מסוימות, כמו עיריית תל אביב שהחזירה את הקולנוע באמצעות "סרט על המים" בפארק הירקון והדרייב אין החדש, אבל אחרי שרואים את המאבק להחזיר את המופעים וההצגות, זה מאכזב שאין מאבק על חזרתם של בתי הקולנוע. בין אם זה בגלל הרווח הנמוך שבתי קולנוע מצליחים להכניס עם העלויות המוגזמות של חברות ההפקה או בגלל שבתי הקולנוע בבעלות של ספקי שירותי הצפייה של ישראל שרואים עדיין הכנסה בתקופה זו ללא בתי הקולנוע, זה מרגיש שאין צמא אמיתי לשובו של הקולנוע ממי שצריך לקדם את זה.

אבל מחובב קולנוע כמוני, תמיד יש געגוע לשבת מול מסך ענק, בכסא מרופד ועם פופקורן ביד, ולצפות בסרט החדש ביותר. בואו נקווה שנזכה לחוות זאת שוב, בשנה הבאה.

שמועות חדשות אודות מכשירי מובייל חדשים מבית LG

מכשיר הקונספט החדש מבית LG בדרך לצאת את האור

חברת LG מתכננת להשיק את מכשיר הדגל הבא שלה בשם "קשת בענן או Rainbow" ברביע הראשון של 2021 בנוסף לטלפון תקציבי עם קוד שם Q83 וגם, מכשיר קונספט שונה מה-"Wing" (מידע נוסף בהמשך הכתבה) בחצי הראשון של 2021, על פי אתר קוריאני, ETNews.

ה-LG Rainbow, יהיה היורש של דגם ה-Velvet של החברה שהושק עם דגש על העיצוב והתחושה שהוא נותן. הדגם החדש כנראה יגיע עם מעבד מבית Qualcomm, ה-Snapdragon 888, ויציע עט סטיילוס. לפי השם, כנראה שנוכל לצפות למכשיר צבעוני בעל גב זכוכית עם כל צבעי הקשת שישתנו תלוי בזוויות שתסתכלו עליו. בתור אחד שמגן על הטלפון שלו כמו בניסוי של להפיל ביצה מגובה מסוים מבלי שתישבר, אני אשים כיסוי רציני שמגן על הטלפון מכל הצדדים כך שאני בקושי רואה את הבנייה והעיצוב שלו שבאים ביחד עם המסך. כך שלאנשים כמוני, טלפונים כאלו לא יתאימו אבל, במידה ואתם לא שמים כיסוי (או כיסוי מפלסטיק שקוף) אולי כן תוכלו להינות מהדגם החדש כפי שהחברה רוצה שתהינו ממנו.

טלפון הקונספט החדש של LG (המחכה לאישור הפטנט), יציע מסך מיוחד במינו המסוגל להגדיל את עצמו על ידי מנגנון גלגול חדשני ובכך אפשר יהיה ממש להאריך את המסך. בניגוד למסך מתקפל, כאן אין צורך במסך שלישי כמו אצל Samsung וכמו כן אין ציר האחראי לקיפול והכל נראה אורגני ומרשים יותר. אין לנו כרגע יותר מדי מידע לגבי המכשיר אך המפרט המשוער כרגע, זה שהמכשיר יגיע כטלפון רגיל בגודל של 6.8 אינץ' כשניתן להרחיב אותו עד ל-7.4. הודות למבנה הדק והנוח שלו, הוא מתעלה על שאר המכשירים המתקפלים, לפחות על הנייר. בשביל מבחן המציאות, נצטרך לחכות שהחברה תשיק אותו.

 

לצערנו, כרגע אין מידע נוסף אודות המכשירים החדשים. אבל נראה כי LG משחררת לשוק מספר מכשירי קונספט שונים בשביל לראות מה תופס ואיפה אפשר לשפר. אם תשאלו אותי, כל ניסיון כזה הוא מבורך כי לכו תדעו מה יהיה הקונספט הבא שלפיו שאר יצרני הטלפונים ילכו, בדיוק כמו ה-Xiaomi Mi Max, שטילטל את עולם הטלפונים עם שוליים דקים במיוחד ומסך גדול יותר עם אותו נפח פיזי.

סיקור אירוע קומיקס X of Swords – יותר מדי חרבות?

X of Swords הוא האירוע הראשון של האקס מן מאז אירועי HoX\PoX לפני שנה וקצת. מקונספט טיפשי עד להיסטוריה המסובכת של האי Krakoa, האירוע הזה נותן למעריצים הרבה. בכלל, האירוע הזה הוא הרבה, אפילו יותר מדי.

שנה וקצת אחרי האירוע הכי משמעותי של האקס-מן מאז שנות התשעים, אנחנו חוזרים לשגרת האירועים הרגילה של Marvel עם אירוע שנתי בשם X of Swords. אני לא אשכח את אחד מהדיווחים על האירוע מצוות האתר Xavier Files אתר ביקורות קומיקס שהתמקד במוטנטים העליזים שלנו והתרחב מאז גם לחוברות וסיפורים אחרים. הם שמעו בניו יורק קומיקון את ההכרזה הראשונית, הסתכלו אחד על השני ואמרו "אז אנחנו אוהבים חרבות עכשיו? כן!" זה כל מה שהם היו צריכים לדעת. ובאמת בהתחלה לא ידענו יותר מדי, ידענו שמדובר באקס מן עם חרבות, חלקן חדשות ושהם יילחמו בדמויות שאינן אקס מן וגם להם יש חרבות. האם זה טיפשי? כן. האם אני אוהב את זה? גם כן. אבל מסתבר שיש גם סיפור, ובעצם יותר מאחד וזו הבעיה של האירוע הזה. יש בו יותר מדי מהכול.

X of swords 1
אם אני אגיד לכם שיש נבואה שאומרת אילו חרבות ישתתפו באירוע, זה יעזור או לא?

דבר ראשון, מדובר באירוע של 22 חוברות, זה המון! ואם זה לא מספיק מדובר בקרוסאובר מה שאומר שאין חוברת ייעודית אירוע כמו באירועים וחוברות שקשורות לאירוע כמו ב-Secret Wars לדוגמה. ואני בכוונה רוצה להשוות כי מדובר בשני אירועים מאותו הכתב – ג'ונתן היקמן. Secret Wars היה הסיום של ריצה שהתחילה בדצמבר 2012 והאירוע עצמו נמשך ממאי 2015 עד ינואר 2016. אחד מהאירועים הכי גדולים ושאפתניים של Marvel אי פעם, אם לא הכי גדול. האירוע עצמו היה 9 חוברות ויכולתי לקרוא רק את החוברות האלו ולדעת מה קורה. בנוסף, היו עוד עשרות חוברות Tie in שכל אחת הייתה בין חוברת בודדת לחמש חוברות תחת אותה הכותרת. באותו זמן לא היו חוברות אחרות של Marvel כי היקום ההוא הושמד לחלוטין, קריצה קריצה. עכשיו נסתכל על המבנה של X of Swords. חוברת פתיחה שהיא לא חלק מאף חוברת אחרת. חוברות 2-10 של האירוע שכולן חלק מהריצות הקיימות. חוברת אמצע נוספת, חוברות 12-21 שוב כחלק מהריצות הקיימות ואז חוברת סיום. קרוסאוברים מהסוג הזה בדרך כלל נעים מסביב לעשר חוברות עם שלוש כותרים שלוקחים חלק. כאן היו לנו תשעה כותרים, שוב, זה ממש המון. אם אתה מישהו שמנוי למעל שש מתוך תשע החוברות המדוברות (כמוני), אז זה לא נורא, אתה קונה חודש חד עוד חמש חוברות וחוץ מזה אתה לא מרגיש את זה. אם אתה קורא מהעתיד של עוד שלושה חודשים וקורא הכל ב-Marvel Unlimited שירות הספרייה הדיגיטלית של החברה אתה גם בסדר. גם אם קונים את האוגדן/אוגדנים שייצאו לאירוע בהמשך. אבל מה אם אתה מנוי לחוברת אחת או שתיים מתוך התשע. מה אם אתה פחות מתעניין באירוע?

על מנת להבין את צריך לקרוא גם את החוברות שיצאו באותו יום בסדר המתאים.

בחצי הראשון של האירוע (חוברות 1-10) למדנו על הסכנה, למה צריכים חרבות וראינו את הגיבורים והגיבורות שלנו משיגים אותן. כאן החוברות עוד יכלו להמשיך את הסיפור של הדמויות בהן הן עוסקות, ברוב המקרים. מי שהיה מנוי רק לחוברת הזו קיבל משהו משמעותי מהחוברות האלו, גם בלי קשר לאירוע עצמו למרות שהחוברות של Wolverine ו-X-Force היו אותו סיפור בשני חלקים. בחצי השני זה כבר לא היה ככה וחוץ מחוברת אחת, הכל היה די מעורבב. Hellions הייתה הדוגמה הכי טוב לאיך אירוע כזה צריך לעבוד עם שתי גיליונות שעסקו בקבוצה המקורית של החוברת בסיפור שמתרחש בעקבות האירועים של X of Swords, אפשר לקרוא אותו בנפרד והוא מקדם את העלילה גם של האירוע וגם של החוברת. הגיליונות השונים גם לא יצאו בסדר הרגיל שלהן אלא בסדר שמתאים לאירוע עצמו. כך מנויי Marauders ימצאו שני גיליונות שיוצאות שבוע אחר שבוע פתאום. X-Factor היה החוברת השניה באירוע ומאז לא שמענו מהם. זה מאוד מסובך ומאוד לא מתאים להמון קוראי קומיקס.

אני שמח שהבנתם שזה חשוב לכתוב איזה חלק מהאירוע מדובר, אבל מה זה עוזר למי שקיבל עותקים עם כריכה אלטרנטיבית בלי המספור?

ועכשיו אפשר לדבר על האירוע עצמו. מצד אחד X of Swords הוא אירוע טיפשי וכיפי בו האקס-מן מסתובבים עם חרבות. מעולה, אחלה. מהצד השני מדובר באירוע שמלמד אותנו על ההיסטוריה של המין המוטנטי ושל אפוקליפסה ומשפחתו, בעצם המשך של סיפורים שראינו בחוברת X-Men. מעולה, אחלה. מהצד השלישי יש לנו התפתחויות פוליטיות ומאגיות שקשורות ל-Captain Britain Corps ולקפטן בריטניה הנוכחית ואח שלה שקדם לה בתפקיד והמכשפה הלבנה שרוצה לשלוט בהם. בעצם זה ההמשך של הסיפור שקראנו בחוברת Excalibur. מעולה, אחלה. אבל הם לא עובדים ביחד כל כך טוב. המעבר בין הסגנונות השונים לא חלק. חוברת אחת אנחנו נראה קרב עד המוות וישר אחר כך חתונה או תחרות ריקודים. שוב, נהניתי מאוד מכל אחד מהחלקים אבל אני לא מבין למה הם כולם חלק מאותו אירוע ובאים אחד אחרי השני. הכותבים הראשיים של האירוע הם היקמן וטיני הווארד שמשמשת כיד ימינו באקס-מן בשנה האחרונה. היקמן הוא האחראי על הסיפור של חוברות X-Men וההיסטוריה של אפוקליפסה, הווארד כותבת את Excalibur ואחראית על קפטן בריטניה ועל הקשר בינה לבין אפוקליפסה. שאר הכותבים היו אחראים על ההומור וקרבות שעמדו בפני עצמם. לפני הקורונה האירוע הזה היה אמור להיות הרבה יותר קטן וקצר, אני חושב שאפשר לנחש שהוא היה אמור להתרחש בפחות חוברות ושרק שתי הכותרים הקשורים היו מקבלים גיליונות שהם חלק מהותי מהאירוע. למרות שאהבתי ונהניתי מאוד מ-X of Swords הוא לא אירוע שבנוי היטב וחבל, כי יש בו המון המון טוב. כמו כן, חשוב לי מאוד לומר למרות שזה ספוילר מעורפל. מזל טוב לדאג רמזי הידוע בכינוי Cypher שהתחתן עם אישה גדולה.

X of Swords

ציון כללי - 7.5

7.5

עמוס מדי

אירוע טוב וכיפי אבל ארוך מדי, עם יותר מדי חלקים, מהנה ומבלבל.

User Rating: Be the first one !

קבוצת המילטון משיקה בישראל את ה-Xiaomi Mi 10T!

קבוצת המילטון, יבואנית מותג Xiaomi בישראל משיקה את מכשיר הפרימיום החדש Mi 10T ו-Mi 10T Pro

זמן קצר לאחר השקת המכשירים מסביב לעולם מגיעים מכשירי הדגל החדשים של מותג Xiaomi לישראל בייבוא הרשמי של קבוצת המילטון. ה-Mi 10T וה-Mi 10T Pro יושקו בישראל במחיר הנמוך יותר מהמחיר באירופה.

נתחיל עם מפרט המכשירים.

ה-Mi 10T וכן דגם ה-Pro כוללים מסך בעל טכנולוגייה חדשה בשם AdaptiveSync TrueColor לצד תמיכה בקצב רענון של עד כ-144 הרץ. הטכנולוגיה החדשה מאפשרת למסך לזהות מתי לספק קצב רענון גבוה יותר (בזמן משחק ניתן לקבל כ-144 הרץ בעוד ובזמן צריכת וידאו וסרטונים ניתן לקבל כ-30 הרץ עד 60 הרץ), כך שחיי הסוללה נשמרים לאורך זמן לצד חווית צפייה חלקה באופן תמידי.

מעבר לכך מסך המכשיר יגיע בגודל 6.67 אינץ' בחיפוי זכוכית Gorilla Glass 5. המסך מגיע ברזולוציית Full HD Plus לצד תמיכה בתקן HDR10 ובהירות מקסימאלית של עד כ-500nits. מעבר לכך מסגרת המכשיר עשויה אלומיניום כאשר סורק טביעות האצבע ממוקם בצידי המסגרת על גבי כפתור ההדלקה.

מתחת למכסה המנוע נקבל את מעבד הדגל Snapdragon 865 מבית Qualcomm לצד כ-6GB RAM בדגם הבסיס וכ-8GB RAM בדגם ה-Pro. כמו כן ניתן לרכוש את דגם ה-Pro בשני דגמים האחד עם כ-128GB זיכרון אחסון והשני עם כ-256GB זיכרון אחסון. דגם הבסיס מגיע עם כ-128GB אחסון.
מלבד מעבד הדגל, המכשירים יכללו בתוכם מודם 5G מסוג Snapdragon X55 שיאפשר תמיכה ברשת הדור החמישי ברחבי ישראל.

לצד המעבד נקבל סוללה בנפח של כ-5000mAh התומכת בטעינה חוטית מהירה בהספק של כ-33W באמצעות שנאי מהיר המגיע כלול באריזת המכשיר. כמו כן המכשיר מגיע עם כיסוי אחורי וכן מגן מסך קדמי אנטיבקטריאליים ללא תשלום נוסף. מערכת ההפעלה של המכשיר הינה ה-MIUI12 המבוססת על אנדרואיד 10. מלבד לאלה המכשירים כוללים נורית IR לשליטה מרחוק על טלוויזיה ושלל מכשירים שונים לצד זוג רמקולים סטריאופוניים בטכנולוגיית Hi-Res Audio.

מערך הצילום של סדרת ה-10T תכלול כשלושה חיישנים אחוריים ומצלמת סלפי אחת. בדגם הפרו נקבל חיישן ראשי 108MP לצד מצלמה סופר רחבה בעלת חיישן 13MP ומצלמת מאקרו בעלת חיישן 5MP. ההבדל בין דגם הבסיס לדגם הפרו הוא בחיישן האחורי הראשי שיוחלף לכ-64MP בדגם הבסיס בהשוואה ל-108MP בדגם הפרו. מצלמת הסלפי של שני המכשירים תגיע עם חיישן 20MP. מערך הצילום האחורי של המכשיר מסוגל לצלם וידאו באיכות של כ-8K ב-30FPS.

כמה זה יעלה לי..! – 

ה-Mi 10T בגרסת 6GB RAM ו-128GB אחסון יעלה כ-1999 שקלים.
ה-Mi 10T Pro בגרסת 8GB RAM ו-128GB אחסון יעלה כ-2299 שקלים.
ה-Mi 10T Pro בגרסת 8GB RAM ו-256GB אחסון יעלה כ-2399 שקלים.

ה-Xiaomi Mi 10T וה-Xiaomi Mi 10T Pro יהיו זמינים לרכישה בישראל החל מה-26.10.2020 בצבעים שחור ואפור. המכשירים יגיעו עם כ-24 חודשי אחריות של היבואנית הרשמי. ניתן להשיג את המכשירים באתר שיאומי ישראל ואצל המשווקים המורשים.

מה אתם חושבים על סדרת Mi 10T? האם תרכשו את אחד המוצרים החדשים? ספרו לנו בתגובות!

טלפון שיאומי מי10 טי

OnePlus משיקה סמארטפון חדש לצד עדכון ל-OxygenOS

חברת OnePlus מכריזה על טלפון דגל חדש בנוסף לעדכון ל-OxygenOS 11 המבוססת על אנדרואיד 11

ה-OxygenOS 11 היא מערכת ההפעלה החדשה המבוססת על אנדרואיד 11 של חברת Google. עדכון התוכנה יגיע למכשירי OnePlus 8 ו-OnePlus 8 Pro בימים הקרובים כשמכשירים ישנים יותר מבית החברה יזכו לעדכון בהמשך השנה.

מעבר לשינויים הרגילים ותיקון באגים, הגרסא החדשה תביא איתה בין היתר UI חדש, שיפורים לפונקציית Ambient Display, שלוש צורות שונות לקבלת הודעות והתראות במהלך משחק והשבה מהירה להודעות WhatsApp ו-Instagram.

בנוסף לעדכון מערכת ההפעלה החדש השיקה החברה מכשיר חדש שרבים ציפו לו והוא ה-OnePlus 8T. המכשיר החדש יציע מסך בגודל 6.55 אינץ' עם קצב ריענון של 120Hz ותמיכה ב-+HDR10 ברזולוציית 1080X2400. המכשיר כולל בתוכו את המעבד Snapdragon 865 מבית Qualcomm ושתי סוללות בנפח כולל של 4,500mAh התומכות בתקן טעינה מהירה.

תקן הטעינה המהירה של המכשיר הוא ה-Warp Charge 65, שהיא למעשה טכנולוגיית ההטענה המהירה בהחלט מבית OnePlus העומדת על 65W. הטכנולוגיה מסוגלת להטעין את שתי הבטריות של ה-OnePlus 8T מ-0% ל-100% ב-39 דקות בלבד על ידי טעינת שתי הבטריות באופן מקביל באמצעות מחבר USB-C 3.2, הישג די מרשים. כמובן ש-OnePlus דאגה לביטחון מירבי בעת הטעינה כאשר ישנם כ-12 חיישני טמפרטורה שיפקחו על הטעינה לכל אורכה. כמו כן חשוב לציין שה-OnePlus 8T מגיע ללא יכולות טעינה אלחוטית.

בנוגע למערך הצילום יגיע המכשיר החדש עם מערך אחורי של ארבעה חיישנים כשהראשי עם 48MP, המשני עם 16MP ועדשה רחבה, השלישי עם עדשת מאקרו 5MP והאחרונה היא למעשה מצלמת עומק 2MP. מצלמת הסלפי מציעה חיישן עם 16MP.

המכשיר ייצא עם שתי גרסאות כשההבדל היחידי ביניהן הוא נפח האחסון וגודל הזיכרון (RAM):

  1. נפח אחסון – 128GB עם 8GB RAM.
  2. נפח אחסון – 256GB עם 12GB RAM.

נכון לרגע זה אין יותר מידי מידע על מחירו וזמינותו של המכשיר החדש.

OnePlus כנראה תשיק טלפון חכם תקציבי ביותר – שמועה

על פי השמועות, חברת OnePlus תשיק טלפון תקציבי במיוחד בעל קוד שם "Clover"

לאחר שהשיקה את מכשיר הביניים שלה, ה-OnePlus Nord, ששבר את שוק הביניים עם מפרט פורץ דרך, החברה כנראה תיכנס גם לקטגורית הכניסה (entry-level) של שוק הטלפונים החכמים ותשיק את הדגם OnePlus Clover, שככל הנראה ייצא בהמשך השנה באופן גלובלי.

השמועה אומרת כי הדגם החדש יהיה למעשה דגם הכניסה הראשון של החברה בעל תג מחיר של 200$ בלבד. המכשיר יכלול מפרט די מרשים יחסית לתג המחיר הנמוך ויכלול (שוב, על פי השמועה) מסך מסוג LCD עם פאנל IPS ברזולוציית 720p ובגודל של 6.5 אינץ'. המעבד יהיה מבית Qualcomm, ה-Snapdragon 460. מבחינת נפחי אחסון פנימיים, המכשיר יגיע עם 4GB של RAM בנוסף ל-64GB של שטח אחסון אך שימו לב כי יהיה גם חריץ לכרטיס זיכרון חיצוני.

מאחורי המכשיר נמצאים להם חיישן טביעת אצבע, בנוסף למערך משולש של מצלמות עם חיישני 13MP + 2MP + 2MP שכנראה מסמנים את המצלמה הראשית, מצלמה נוספת בעלת עדשה רחבה יותר ומצלמה אחרונה למאקרו. רבים מכם יישמחו לשמוע כי החברה תשאיר את מחבר האזניות. את המכשיר תפעיל סוללה גדולה בעלת נפח של 6,000mAh ויגיע עם מערכת ההפעלה הייעודית של חברת OnePlus, ה-OxygenOS 10 המבוססת על מערכת ההפעלה Android 10.

החברה רוצה להיכנס ליותר ויותר קטגוריות בשוק הטלפונים החכמים ועל הדרך לקחת לעצמה נתח מכל אחת. החברות השולטות בתחום הטלפונים התקציביים נמצאות Xiaomi ו-realme המייצרות דגמים הנותנים תמורה גבוהה ביחס למחיר ועכשיו, חברת OnePlus רוצה גם.

מה חשבתם על הדגם? גם אם הוא בגדר שמועה, האם תחשבו על לקנות אותו לעצמכם או לקרובי משפחה? ספרו לנו בתגובות.

Google – הדלפה חדשה למכשירי ה-Pixel הבאים

בהדלפה האחרונה, ניתן לראות את המכשירים החדשים של Google, ה-Google Pixel 5 וה-Google Pixel 4a 5G

בהמשך לכתבה שלנו על ה-Pixel 4a, נחשפו תמונות ואף סרטון קצר הנותנים לנו עוד מידע לגבי איך המכשירים החדשים ייראו. Google אמרה כי המכשירים החדשים יצאו לשוק השנה באיזור הסתיו אם כי לא ידוע אם יהיה זמין לרכישה בכל העולם או רק באיזורים מסויימים.

כרגע הדברים היחידים שאנו יודעים בוודאות על ה-Pixel 5 הם קיומו של חיישן טביעת אצבע מאחורי המכשיר ומיקום המצלמות כשאחת נמצאת מלפנים מצד שמאל למעלה ומערך אחורי של שני חיישנים.
המפרט המשוער שלו הוא מסך OLED בגודל 5.7 אינץ' עם רזולוציית QHD, זיכרון בנפח 8GB RAM, סוללה בנפח 4,000mAh, מסך בעל קצב ריענון של 90Hz ומעבד של Qualcomm, ה- Snapdragon 765G. המצלמה הקדמית בעלת חיישן 8MP ומערך הצילום האחורי יגיע עם עדשה ראשית בעלת חיישן 12.2MP מבית חברת Sony והמצלמה המשנית עם חיישן 16MP בעל עדשה רחבה.

לגבי ה-Google Pixel 4a 5G, גם כאן אנו יכולים לראות חיישן טביעת אצבע מאחורי המכשיר לצד מערך מצלמות. המפרט המשוער שלו הוא זיכרון בנפח 6GB RAM, מערך המצלמות והמעבד אמור להיות זהה ל-Pixel 5, סוללה בנפח 3,800mAh ושקע אוזניות 3.5 מילימטר.

טרם נחשפו מחירים או מידע נוסף על המכשירים. ובנימה אישית אציין כי אני מאוד ישמח לראות מחדש את עיצוב שני הגוונים בגב המכשיר שפקד את הדורות הראשונים של סדרת הפיקסל.

הו הא! מי זה בא? הטלפון של OnePlus הבא!

מנכ"ל OnePlus אישר חלק מהשמועות לגבי מכשיר הדגל הבא של החברה

כמו בכל מכשיר שיש לו ציפייה גדולה, צצות שמועות או הדלפות כאלה ואחרות. במקרים מסויימים, השמועות או ההדלפות מתבררות כנכונות, כמו במקרה זה. תאריך ההשקה הרשמי של המכשיר, OnePlus 8 מתקרב והמנכ"ל, פיט לאו מאשש חלק מהשמועות שצצות ברשת בזמן האחרון.

השמועות שפיט גילה כנכונות כוללות:

  • מסך עם קצב ריענון של 120 Hz, אם כי לא מוזכר אם ניתן להגדיר את הקצב בטווחים ביניים או שיהיה הכל או כלום כמו אצל חברת Samsung.
  • LPDDR5 RAM אם כי עוד לא גילה כמה זיכרון יש בדיוק בדגמים השונים.
  • אחסון מסוג UFS 3.0 עם מהירויות קריאה של עד 1,700MB אך גם כאן, לא התייחס לגודל הנפח.
  • מעבד Qualcomm Snapdragon 865 SoC.
  • תמיכה בתקשורת 5G בכל הדגמים.

לגבי האחסון, המנכ"ל אישר כי שתי טכנולוגיות פרי פיתוחה של החברה עושות את דרכן לדגמים השונים וייקראו Turbo Write ו-Host Performance Booster. על פי פיט, Turbo Write מאפשר, כמו שניחשתם, לכתיבה מהירה יותר ו-Host Performance Booster תוכנן למען שיפור הקריאה הרנדומלית (random read) לאחר שהשימוש בטלפון גובר.

לגבי החלקים האחרים כמו איכות המצלמה, נפח הבטריה או אם תהיה אפשרות לטעינה אל-חוטית מהירה, אין עדיין אישור או הכחשה נכון לכתיבת הכתבה.

על פי המנכ"ל, פיט לאו (בתרגום מאנגלית) "הקמנו את הצוות FSE (המייצג: Fast, Smooth, Efficient) בשנת 2016 עם התמקדות בשיפורי המערכת. המטרה היחידה שלו היא לאפשר למכשירי OnePlus השונים את היכולת להעביר את חווית המשתמש בצורה המהירה והחלקה ביותר באופן ממושך ויציב. למעשה, אנו כלל לא משחררים מוצרים עד שהם לא מגיעים לרמת איכות הנקבעת אם לא עוברים אותה שאנו קובעים לעצמנו."

לפי דברי המנכ"ל, נשמע כי החברה שמה לה מטרות מסוימות ומקפידה לשמור עליה כפי שניתן לראות בסרטון כאן בו רואים את לינוס מחברת Linus Tech Tips מסייר במפעל ועובר בין התחנות השונות. לא סתם המוטו של החברה הוא "Never Settle" או "לעולם לא להתפשר".

במידה ואתם רוצים לדעת עוד, בדרך כלל יוצאים עוד פרטים לגבי המכשיר לקראת ההשקה או בזמן ההשקה העומדת כרגע על ה-14 באפריל.

שמועות ראשונות אודות ה-Huawei P40

לפי השמועות צפוי המכשיר לכלול מסך בקצב רענון 120 הרץ וסוללת גרפן בנפח 5,500 מילי-אמפר

מכשיר הדגל האחרון של החברה ה-P30 הושק במרץ 2019 וכבר צצות שמועות ראשונות אודות מכשיר הדגל הבא של החברה, ה-P40. ואם השמועות יתבררו כנכונות אז לפנינו מכשיר מעניין מאוד.

P40

השמועות מדברות על מסך FHD+ מסוג AMOLED בגודל 6.57 אינץ' בעל קצב רענון 120 הרץ ותמיכה בתקני HDR 10 ו-DCI-P3. כמו כן, המסך צפוי לכסות 98% מחלקו הקדמי של המכשיר. בגזרת מערך הצילום Huawei ממשיכה את שיתוף הפעולה עם יצרנית המצלמות הגרמנית Leica והמכשיר צפוי להציע מצלמה ראשית באיכות 64 מגה פיקסל עם ייצוב אופטי, עדשה רחבה באיכות 20 מגה פיקסל, עדשת תלפוטו באיכות 12 מגה פיקסל וכמובן חיישן מאקרו ו-TOF.

החידוש המשמעותי ב-P40 הוא סוללה בקיבולת 5,500 מחומר הנקרא גרפן המאפשר לסוללה להיות עמידה יותר וקטנה יותר מבחינת ממדים פיזים בכ-30%. מה שצפוי להוציא את סוללות הליתיום לגמלאות. בנוסף, צפוי המכשיר להגיע עם טכנולוגיית טעינה 50W המסוגלת להטעין את המכשיר מ-0 ל-100 בכ-45 דקות. על כל אלו צפוי לנצח שבב ה-Kirin 990 5G שגרסת ה-4G שלו הגיעה במכשירי ה-Mate 30. השאלה החשובה ביותר היא כמובן איזו מערכת הפעלה תגיע עם המכשיר? האם תחזור Huawei לשתף פעולה עם גוגל או שמא תציג את ה-Harmony OS פרי פיתוחה. כל מה שידוע כרגע הוא שבוודאי ממשק ה-EMUI 10 יגיע יחד עם המכשיר.

אז מה דעתכם? האם זאת החומרה שתשכיח את האנדרואיד מלבם של המעריצים? ספרו לנו בתגובות.

 

הכוח חזק עמם – 10 משחקי Star Wars הטובים ביותר

בימים אלו, אנו מעריצי Star Wars חוגגים ויוצאים מגדרם מכמות התוכן הנפלא שיוצא לו לאוויר העולם. בכל זאת מגיע סרט חדש, סדרה מעולה משירות הסטרימינג של העכבר הגדול. גם משחק וידאו חדש, שמפיח בכולם תקווה עבור המשחקים הבאים של הפרנצ'ייז האהוב. אין זמן יותר טוב מזה להביא לכם את 10 המשחקים הטובים ביותר של הכותר, ככה לא תפספסו את הטובים והחשובים

לייצר משחקי וידאו זה לא עסק קל. לא פעם ולא פעמיים קרה לכולנו שראינו טריילר עבור משחק כזה או אחר, ונחלנו אכזבה גדולה ברגע הגדול של זמן מה לתוך הכותר. אותו הדבר עם משחקי Star Wars השונים שיצאו להם לאורך כל שנות חיי הפרנצ'ייז העצום הזה. אם נכנסתם לכאן (סימן שהטריקים שלי של הג'דיי עובדים) וברצונכם לגלות מה הם משחקי הוידאו הכי טובים, ביקום הענקי של הגלקסיה הרחוקה רחוקה מאיתנו. התיישבו בכסא והדקו חגורות, הנה אנחנו מתחילים.

10. Super Star Wars

הכותר הוותיק הזה בסדרת משחקי מלחמת הכוכבים מביא לנו קצת נוסטלגיה. שלא תתנו לגרפיקה המפוקסלת שלו להטעות אתכם, בכל שלב של המשחק אנחנו למעשה זוכים למעין איבוד קצת שונה של הסרט A New Hope. כל מאורע אשר התרחש בסרט זוכה לשלב כיפי ואדיר, שאינו גורע אחד מהשני. אפילו יציאה של Luke מביתו על כוכב הלכת Tatooine לא משעממת, וצרופה בלחימה נגד מפלצות מאיימות. בשלב מאוחר יותר אפילו אפשר להחליף דמות ולבחור לשחק עם Han או Chewie. ספוילר, השלב האחרון הוא הכי מהנה.

  • שוחרר במקור באחד בנובמבר 1992, עבור ה-Super Nintendo וב-2015 גם לקונסולות ה-PlayStation 4 וה-PlayStation Vita.
  • היום ניתן לשחק בו על גבי ה-Playstation 4.
Super Star Wars
מתוך Super Star Wars

 

9. Star Wars: Shadows of the Empire

אחד הכותרים היותר מוכרים של שנות ה-90. העלילה לוקחת חלק בין The Empire Strikes Back לבין Return of the Jedi. כאן אנחנו מגלמים את צייד הראשים Dash Render. למשחק הזה יש למעשה כמה סגנונות שונים עבור המשחקיות שלו. ברמה העיקרית שלו הוא משחק יריות בגוף שלישי. בין השלבים המיוחדים שלו הם רכיבה/ הטסה של כלי רכב שונים. אל תתנו לגרפיקה הקצת מיושנת שלו להטעות אתכם, יש בו הרבה מעבר לכך, והוא בהחלט שווה את זמן המשחק שלכם, במידה ואתם מצליחים להתגבר על מחסום הגרפיקה.

  • שוחרר במקור בשנת 1996, עבור ה-Nintendo 64 ולאחר מכן הגיע גם למחשב האישי.
  • כיום ניתן לשחק בו על גבי המחשב האישי.
Star Wars: Shadows of the Empire
מתוך Star Wars: Shadows of the Empire

 

8. Star Wars: Rogue Squadron

זה אחד המשחקים הראשונים שאני זוכרת, מהיותי גיימרית צעירה. היופי ב-Star Wars: Rogue Squadron, זו העובדה שהוא פשוט. יש מסלול קבוע בו החללית שלנו נעה, ואנחנו צריכים לנווט באותה דרך. כמובן שזה כולל יריות ופיצוצים כנגד אובייקטים ואויבים, אבל זה כל הכיף. אנחנו יחד עם Luke יוצאים למסע בין הכוכבים, הנע על גבי 3 סרטים. A New Hope, Empire Strikes Back ו-Return of the Jedi.

  • שוחרר ב-2 לדצמבר 1998, עבור ה-Nintendo 64 ו-PC.
  • ניתן לשחק בו על גבי המחשב האישי.
Star Wars: Rogue Squadron
מתוך Star Wars: Rogue Squadron

 

7. Star Wars Battlefront II

אותו כותר מפוקפק של EA אי שם מ-2017. עליו היו עלילות רבות על זה שהמפיצה מאלצת אותנו לשלם על מנת לנצח, ואפילו "להמר" על מנת לקבל דברים שטרם קיבלנו עם המחיר המלא שלו. כעת שנתיים לאחר מכן, נדמה שאותה מפיצה עשתה קצת שיעורי בית, אחרי אותו שיימינג כלל עולמי. המשחק עבר סוג של מתיחת פנים, ומחסר כל תוכן, הוא עד היום זוכה לקבל עדכונים. לצורך העניין עוד עדכון גדול בדרך להגיע, והוא כולל את התוכן של פרק 9 הקרב ובא, Star Wars: The Rise of Skywalker. החלק הכי טוב אותו תוכן ינתן לכל השחקנים, בחינם. הפלוס הנוסף הוא שמבחינה ויזואלית הוא נראה מדהים. הנה הביקורת המלאה שלנו עבור המשחק (בחסות כתבינו קובי).

  • שוחרר ב-17 לנובמבר 2017, עבור ה-Playstation 4, Xbox One והמחשב האישי.
Star Wars Battlefront II
מתוך Star Wars Battlefront II

 

6. Lego Star Wars: The Complete Saga

גם לג'דיי הקטנים שבנינו מגיע להנות קצת. ומה לא יותר מתאים ממשחק שכולל בתוכו את כל 6 הפרקים הראשונים בסדרה, והכל בצורה של לגו! וכפי שניתן לצפות ממשחקים סטייל לגו, גם כאן עם כל העלילה הכבדה והרצינית, ישנו המון הומור וצבע. ככה שגם הסצינות הכי חזקות בכל הסרטים הופכות למשעשעות ועוצמתיות עבורינו ועבור הדור הצעיר שגדל להיות חלק מבסיס המעריצים של סדרת Star Wars.

  • שוחרר ב-6 לנובמבר 2007, עבור המחשב האישי וקונסולות ה-Playstation 3 ,Xbox 360 ו-Nintendo DS.
  • היום ניתן לשחק בו על גבי המחשב האישי וגם ב-Xbox One באמצעות תאימות לאחור.
Lego Star Wars: The Complete Saga
מתוך Lego Star Wars: The Complete Saga

 

5. Star Wars: The Force Unleashed

תמיד רציתם להיות חלק מהאימפריה? לדעת מה זה להיות סית' לורד עוצמתי? איך מתפקד Darth Vader בכבודו ובעצמו בתור מורה? כל התשובות הללו יפתרו לכם ברגע שתצללו אל תוך הסיפור האפל של Starkiller ב-Star Wars: The Force Unleashed. מדובר ביישות עם חיבור חזר ל"כוח". אותה דמות למעשה מדובבת על ידי אותו שחקן אשר דיבב את Darth Maul (זה הוא סם וויטוור האדיר). תחת הדרכתו ופיקודו של Vader, יוצא Starkiller למצוד אחר אבירי הג'דיי הנותרים. בשלב מסויים הוא מגלה כי אותו אחד ששימש לו כמורה דרך לאורך שנים בוגד בו, ומשם ההרפתקאה רק הולכת ומסתבכת. מדובר באחד הכותרים היותר מוכרים ומוצלחים של סדרת משחקי Star Wars. מה שמוסיף להצלחה שלו הוא סיפור מעולה ואיזון טוב עם קרבות הבוס שבו.

  • שוחרר ב-16 לספטמבר 2008, עבור ה-Nintendo DS, Playstation 3, Xbox 360 והמחשב האישי.
  • היום ניתן לשחק בו על גבי המחשב האישי וגם ב-Xbox One באמצעות תאימות לאחור.
Star Wars: The Force Unleashed
מתוך Star Wars: The Force Unleashed

 

4. Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast

הכינו את עצמכם להרפתקאת ג'דיי מטלטלת חושים. מי שלא יצא לו לשמוע על Kyle Katarn, ובכן זו ההזדמנות שלכם להכיר אותו. בכמה השעות הראשונות שלו הוא נראה ומרגיש כמו עוד משחק יריות כזה או אחר. אבל לאחר אותן כמה שעות של יריות באקדחי לייזר, מתחיל הכיף האמיתי. יכולות של "הכוח", חידות פאזל וקרבות חרבות אור מרהיבים. הסיפור שלו הוא בין הטובים, ולכן הוא זה שנכנס לרשימה, ולא קודמו. משחק חובה לכל מעריץ.

  • שוחרר ב-26 במרץ 2002 למחשב האישי ולאחר מכן הגיע גם ל-Gamecube, Xbox, Switch ו-PlayStation 4.
  • היום ניתן לשחק בו על גבי המחשב האישי וקונסולות ה-Nintendo Switch וה-Playstation 4.
Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast
מתוך Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast

 

3. Star Wars Battlefront 2

לא זו לא טעות, למקום ה-3 והמכובד מאוד הגיע המשחק Star Wars Battlefront 2, המקורי והטוב. המשחק השלישי בסדרת משחקי ה-Star Wars של חברת Pandemic Studios. באותה תקופה בה הוא שוחרר הוא בהחלט היה משחק מכולל מהפכה. זו הייתה בערך הפעם הראשונה בה היה ניתן לחזות בשילוב רציף של קרבות חלל המשולבים יחד עם קרבות חייל רגלים עזים. כמו כן גם הביא לנו מגוון די רחב של גיבורים בעלי חרבות אור (כולל דמויות מ-The Clone Wars, שלא זכו להופיע במשחק הקודם).

המשחק כולל בתוכו תוכן רב, ובו גם ניתן למצוא מצב סיפור, המביא לנו את עלילת יחידה 501 המפורסמת. הכל מתחיל בקרב על Geonosis, הקרב שבו מסדר אבירי הג'דיי נפל, וכל חורבותיו נבנתה האימפריה. זה ללא ספק אחד הכותרים היותר זכורים בסדרת המשחקים רחבת הידיים הזו. הוא עד כדי כך מוצלח, שעד היום תוכלו למצוא אנשים רבים מעבירים בו זמן רב.

  • שוחרר ב-31 לאוקטובר 2005, עבור ה-Playstation 2, Xbox ו-PC.
  • היום ניתן לשחק בו על גבי המחשב האישי וגם ב-Xbox One באמצעות תאימות לאחור.
Star Wars Battlefront 2
מתוך Star Wars Battlefront 2

 

2. Star Wars: Knights of the Old Republic

באותם ימים מאושרים שהמפתחת BioWare הייתה עסוקה בלייצר את מה שהיא מאמינה בו, ולא סינוורו אותה דברים אחרים, היא זו שהביאה לנו את Star Wars: Knights of the Old Republic. זה הוא משחק תפקידים ממוחשב. לנו יש את חופש הבחירה להתאמת אישית מלאה של הדמות שלנו. בנוסף לכך מתלווים אלינו שני חברים לאורך כל המסע שלנו ברפובליקה הישנה. כמה ישנה? קחו לכם איזה 4,000 שנה לפני האירועים של The Phantom Menace. תוסיפו לזה את מיטב היסודות שעומדים בבסיסו של כל משחק תפקידים מעולה כמו דמויות מגוונות שגם מדברות, מוזיקה ברקע ועלילה טובה ושונה ממה שאנחנו רגילים אליה וקיבלתם את המשחק שעד לא מזמן עמד אצלי במקום הראשון ברשימה הזו.

  • שוחרר ב-15 ליולי 2003, עבור ה-Xbox ולאחר מכן גם למחשב האישי.
  • היום ניתן לשחק בו על גבי המחשב האישי וגם ב-Xbox One באמצעות תאימות לאחור.
Star Wars: Knights of the Old Republic
מתוך Star Wars: Knights of the Old Republic

 

1.  Star Wars Jedi: Fallen Order 

לאחר רצף אכזבות מצד המפיצה EA, המפתחת Respawn הצליחה להביא תקווה חדשה לכל המעריצים. ממשחקיות מעולה (תודה לך Dark Souls) ועד סיפור סוחף ומעולה, וגרפיקה ואווירה עוצרי נשימה. כאן אנחנו מגלמים את Cal Kestis, ג'דיי בודד, ששרד את פקודה 66 האיומה והנוראית, שהובילה לנפילת מסדר אבירי הג'דיי והרפובליקה כולה. מאז אותו יום הוא מתבחא ומסתתר לו על כוכב נידח ומלקט גרוטאות למחייתו. אך בשל מאורע לא צפוי, Cal חושף את יכולותיו, וכעת הוא נאבק באימפריה ובציידיי הג'דיי הנמצאים על זנבו, על מנת להביא איזון אל "הכוח", באמצעות בניה מחדש של המסדר. אל המשימה הלא פשוטה הזו מצטרפים Cere ו-Greez, וכמובן הדרואיד הסופר מגניב BD-1. כמובן שאת הביקורת המלאה למשחק תוכלו לקרוא אצלנו באתר (הודות לכתבינו קובי).

  • שוחרר ב-15 לנובמבר 2019, עבור ה-Playstation 4, Xbox One ולמחשב האישי.
Star Wars Jedi: Fallen Order
מתוך Star Wars Jedi: Fallen Order

 

מה אתם חושבים על המשחקים שציינו כאן? האם אתם מסכימים עם הרשימה? או שאולי לדעתכם יש פה בכלל משחקים שהיו צריכים להופיע כאן והם אינם? יצא לכם לשחק בחלק מאלו? נשמח לשמוע את התגובות שלכם בנושא.

Path of Exile – גרסת משחק מלאה צפויה להגיע לטלפונים החכמים

חדשות משמחות לגיימרים על המסכים הקטנים. Grinding Gear Games עובדת על גרסה מלאה של משחק -RPG האהוב Path of Exile לסמארטפונים

באירוע ה-ExileCon 2019 הכריזה Grinding Gear Games הניו זילנדית כי היא עובדת על גרסה מלאה של המשחק לטלפונים החכמים. לטענת הסטודיו, המשחק לא יכלול שום אפשרויות "Pay to Win" והוא מתאים לסמארטפונים עקב סוג המשחקיות ומערכת המפות שלו. חדשות טובות נוספות הן העובדה כי כל תהליך הפיתוח יתרחש על ידי המפתחת עצמה ולא חברות צד ג כפי שנהוג בדר"כ כאשר משחק עושה את דרכו מהמסך הגדול אל הסמארטפון. בשיחה שקיים אחד ממפתחי המשחק עם האתר Gamespot נאמר שהסטודיו טרם החליט על וודאותו של המשחק או על הקו העלילתי ונכון לכתיבת שורות אלו פותח רק חלק קטן מהמשחק כגרסה ניסיונית מכיוון שהסטודיו רוצה לבדוק אם הוא מסוגל לייצר משחק  שיכול לעמוד בסטנדרטים שהקהל מעריצים הורגל אליו. על כל מקרה, במידה והדבר אכן יקרה, Path of Exile Mobile צפוי להגיע אלינו רק בשנה הבאה.

 

למי שלא נמנה על חובבי משחקי "הבתר וחתוך" אז אספר כי Path of Exile מזכיר מאוד את משחקי Diablo למינהם. הוא יצא למחשב האישי בשנת 2013 וזכה לקהילת מעריצים גדולה בעיקר בזכות העובדה שמדובר במשחק חינמי שמתוחזק על ידי תרומות של השחקנים עצמם.

אז מה דעתכם? לפי התמונות והסרטון המשחק נראה מרשים ומהווה תוספת כוח משמעותית לקטלוג המשחקים של הטלפונים החכמים.

חברת Suunto משיקה את ה-Suunto 5

חברת Sunnto משיקה את ה-Suunto 5 – שעון ספורט חכם בעל סוללה עוצמתית במחיר משתלם.

ה-Suunto 5 הוא שעון הספורט החכם החדש של חברת Suunto, כאשר הוא מתפקד כשעון ביניים בין ה-Suunto 3 לשעון הדגל של החברה ה-Suunto 9.

גודל השעון הינו 46 מילימטר, בעל מסך זכוכית מחוסמת הממוגן בטבעת העשויה מפלדת אל חלד.

השעון הינו שעון ספורט לכלל סוגי האימונים, ויאפשר שלל אפשרויות תכנות שיאפשרו לכם להתאים את השעון לסוג האימון אותו אתם מבצעים, החל מריצה, רכיבה על אופניים ועד לשחייה וצלילה. השעון עמיד למים בעומק של עד 50 מטרים.

עיצובי השעון רחבים מתמיד כאשר השעון מגיע בשלל צבעים לגוף השעון וכן לרצועות שלו, כגון צבעים בסייסים של לבן שחור ואפור ועד לצבעים מיוחדים כגון ארד ובורדו.

השעון יאפשר לכם מעקב של 24 שעות, הכולל ניתוח מקיף של נתוני השינה שלכם. כמו כן, השעון מגיע עם עד 80 סוגי אימונים מובנים בתוך השעון לטובת תפקוד יעיל ומהיר.

תכונה ייחודית של ה-Suunto 5 היא העובדה שהוא מגיע עם רכיב GPS מובנה, שזהו ללא ספק מצרך נדיר בהתחשב במחיר של השעון.

תכונה נוספת ולא פחות חשובה היא סוללת השעון, שעל פי החברה מסוגלת להחזיק כ-40 שעות שלמות כולל בזמנים בהם איכון ה-GPS פעיל, דבר שהופך את השעון לאידאלי מאוד לאלה המתאמנים לטובת מירוצי אקסטרים כגון מרתונים וטריאטלונים.

ה-Suunto 5 זמין בארץ אצל שלל המשווקים המורשים וכן אצל היבואן הרשמי דוגית במחיר של כ-1700 שקלים.

בעלי סמארטפון עם מסך כפול? הכירו את דפדפן "Whale"

חברת LG ו- NAVER מפתחות דפדפן יחודי שיתאים באופן מקסימלי לטלפונים חכמים בעלי מסך מתפצל – מה שמאפיין את LG בטלפונים שלה, הדפדפן יקרא "Whale" (לוויתן).

על חברת NAVER אולי לא שמעתם, אבל בדרום קוראה היא החברה המובילה בתחום מנועי החיפוש. NAVER ו- LG פיתחו דפדפן יחודי בשם Whale שנועד למקסם את השימוש בריבוי משימות או- MultiTasking על גבי המסך הכפול של הטלפון החכם שברשותכם.

Whale מבוסס על מערכת Chromium של גוגל (המערכת של Google Chrome) ומצטיין ב-"כל-משימתיות" לפי NAVER, הדפדפן אמור להיות נוח בצורה יוצאת דופן על מסך כפול כמו LG Dual Screen.
לדוגמא ככה יוכל המשתמש לבצע קניות באינטרנט שבמסך אחד ובכרטיסיה אחת יוכל להסתכל על שני מוצרים שונים.

חברת LG עובדת על עוד כל מיני פתרונות ורעיונות שונים בשביל להתאים את החווית השימוש היו-יומים למסכים המפוצלים שלה בצורה החלקה ביותר.
החל מתערוכת IFA המתקיימת בחודש הבא בברלין, שם תחשוף LG את הטלפונים החדשים ביותר שלה התומכים בעבודה משולבת עם מסך כפול – ועתידים להיות מסופקים עם דפדפן Whale בהתקנה מראש.

משתמשים בעברית בלבד? כניראה רק עיניין של זמן, ראש צוות הפיתוח של Whale בחברת NAVER, היו קים (Hyo Kim) אמר כי "צרכנים בכל מקום בעולם מעוניינים בחוויית ריבוי משימות חלקה לשימוש – מה שמוביל את החברה לפנות לשווקים הכלל עולמיים. שותפים אסטרטגיים דוגמת LG יסייעו להגיע למשתמשים רבים יותר, תוך הצגת תמיכה בשפות נוספות לקראת סוף השנה"

עוד עדכונים לגבי מכשיריה של LG ודפדפן Whale ניראה בתערוכת IFA בברלין החל מ-6 לסמפטמבר.

Huawei Mate 30 יגיע עם מצלמה יוצאת דופן, על פי שמועות

ספינת הדגל החדשה של חברת Huawei, דגם Huawei Mate 30, יגיע, על פי שמועות, עם מצלמה ראשית בעלת חיישן כפול.

עם השנה הולכת ומתקרבת לסיומה, אנו מקבלים הפצצות של שמועות וחדשות על ספינת דגל של המון מותגים, והשמועה האחרונה היא על ספינת הדגל החדשה של חברת Huawei, דגם Huawei Mate 30.
על פי שמועה של Huawei Central, המצלמה הראשית של דגם זה תוחלף מהמצלמה של קודמו, Mate 20 (המצלמה הפריסקופית של הסדרה הפופולרית P30), ובמקומה המכשיר יכיל שני חיישנים במצלמה הראשית.

מצלמה זאת תגיע עם "חיישנים כפולים ניתנים לשינוי מאת Sony IMX".
על פי השמועה, שני החיישנים יהיו מסדרת IMX600 של Sony, אבל הם לא יהיו אותו חלק.
חיישן אחד יהיה בגודל 1/1.7 אינץ' עם רזולוציה מעל 40 מגה פיקסל, והחיישן השני יהיה בגודל 1/1.5 אינץ' ויפותח בשיתוף פעולה של Huawei ו-Sony.
מה זה אומר בעצם? ששני החיישנים יעבדו על מצלמה אחד? שזה יהיה בנפרד? אנחנו לא יודעים. נאלץ להמתין למידע נוסף בהמשך השנה.